Şimdi Ara

İşlemci fanı teknik olarak mümkün olmayan devirlerde dönüyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kısa bir süre önce ekran kartımı 7870xt'ye yükselttim ve o günden beri oldukça yüksek nerdeyse ayarlarımın hepsi full olacak şekilde oyun oynuyorum. Tomb Raider ve BF3'te hiç sorun yaşamadım fakat bu günlerde farklı bir sorun ile karşı karşıyayım. Bioshock infinite ve Max Payne 3 oynarken ilk başlarda işlemcim çok ısınıyorudu. 65 derecenin üstüne çıkıyordu ve fan %90 devirlerde çalışıyordu. Oyunlardan çıkınca ise düzeliyordu. Daha sonra bende oyunların ayarlarını biraz daha kıstım. Böyle olunca sıcaklık 57-58 dercelere düştü ama yalıtmı çok kötü olan bir kasaya sahip olduğum için yine 2900 devirlerde dönen fan çok ses yapıyordu. Bende kasada bulunan bir fanın yerii değiştirdim ve kasanın arkasından işlemciye üfleyecek şekilde koydum. Bundan sonra sıcaklık 53 derecelere düştü fakat fan devri arttı. Yani program doğru söylüyorsa 4000-5000 devir arası dönüyor. Muhtemelen yanlış yazıyor ama fanın sesinden anlyorum ki fan dönebileceği en yüksek devirde dönüyor. Hatta artık sanıyorum fan rulmanından ses bile geliyordu.

    Sorularım özet oalrak şudur:
    55 derece sıcaklık bu oyunlarda yüksek ayarlada normal midir ?
    Bu sıcaklıkta işlemci fanının neredeyse %70 %80 devir dönmesi normal midir ?
    Kasadaki fanın yerini değiştridiğimden beri işlemci fanı 4000-5000 devir arası dönüyor. Doğru mu yazıyor yoksa bir hata mı söz konusu ?
    İşlemci ile birlikte gelen stock soğutucu yu kullanıyorum. Cooler master tx3 evo alsam rahatlatır mı ?

    M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart1

    AMDPhenom II X4 970 Black Edition AM3 3.5GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

    işlemci ve anakart bilgilerim yukarıdadır. Bence sıcaklıkta bir sorun yok ama fan gürültüsü gerçekten inanılmaz çok rahatsız ediyor. kasa içi sıcaklığım 43 derece fln oluyor en fazla ekran kartı sıcaklığı ise ondan da az.

    Şimdiden sağolun. İyi bayramlar.







  • Fanlarının boyutu ne? Ufak fanlar bildiğim kadarı ile o rpmlere çıkabiliyor zaten.
  • Yani genelde yeni nesil soğutuculara baktığımda hep maximum 3000 devir falan yazıyordu. bir de eskiden hiç bu devirleri görmedi fan. Boyutu ise sanıyorum 90 mm . Kasa fanının yerini değiştirnce yani tam işlemci fanına yandan üflemeye başlayınca acaba dedim daha hızlı mı dönebilmeye başladı ekstra destek alıp :D .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.