Şimdi Ara

Aileniz zengin değilse bu hayattan zevk alamazsınız (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
23
Favori
10.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu açan birader özellikle sen okuhttp://www.buldun.com/hikayeler/1345/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    konuyu açan birader özellikle sen okuhttp://www.buldun.com/hikayeler/1345/

    Kişisel gelişim hikayeleri veya afrikadaki açlar mottosu veya bunun gibi hikayeler bir süre sonra hayatın acı gerçekleri yanında anlamını yitiriyor be hocam, ne yazık ki... Keşke kendimi avutabilsem...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dont know -- 18 Ekim 2013; 19:57:13 >
  • cookta guzel yazmisin ne diyim. kiskaniyorum bazilarini, ozellikle orta okullu cocuklar varya iyi giyinen, guzel telefon kullanan falan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ayreon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Utkuhan

    Çok haklısın kardeşim ben iktisat okudum öyle yada böyle askere gittim geldim,1 yıldır iş arıyorum hiçkimsem yok,torpilim yok bende çok iyi okuyamadım kendimide geliştiremedim mecbur kpss kursuna yazıldım oda olmassa ölümü bekliyecem hiç bi umudum yok hayata karşı.

    Ortaokul mezunu bi tanıdığım var,akrabası 4 yıldızlı bi otelin sahibi bunuda müdür olarak başına geçirdi,adam 3 yıldır Büyük bi otelde Müdür ve sonuç olarak cv'sinede müdürlüğü ekliyor o adam artık heryerde müdür olur,adam daha faks çekmeyi bilmiyor ama müdür,bebek gibide bi eşi var ben ise iş bulamadım kpss çalışıyorum,bi kaç arkadaşım dışında hiçkimsem yok eskiden güzel bi hayatım vardı baya sosyaldim ama o dönemlerde bitti.

    Babam Australia'da milyarder ciddiyim ama bi ekmeğini bile yemedim daha,sadece beni oraya al dil öğreneyim demiştim almadı orda evli,kardeşlerim var oranın en iyi üniverstesinde okudular,bitirir bitirmez bi işe girdiler refah seviyesi çok çok yüksek,kardeşim Dünya turu yapıyır her hafta Almanya,İtalyada fink atıyor bende Türkiyede küçük bi ilde iş güç arıyorum.

    Tek Hayalim ne biliyormusun işe girip evlenmek,milyarlarca insanın yaptığı şey benim hayalim şu an,hiç kimsem yok tekbaşınayım bu hayatta.Sadece hastalığım yok diye allaha şükrediyorum ve ölümü bekliyorum.

    Sen bi ara hastane'de müdürüm , kızlar peşimden koşuyor demiyor muydun?

    evet ama müdürüm değil yöneticiyim demişti.

    Evet 6 yıl özel üroloji merkezinde yöneticilik yaptım askere gititm geldim işsiz kaldım yani 6 yıllık tecrübem var cvm de yazılı ama işsizim şu an.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa.berk

    cookta guzel yazmisin ne diyim. kiskaniyorum bazilarini, ozellikle orta okullu cocuklar varya iyi giyinen, guzel telefon kullanan falan.

    Hocam +1000000 diyorum. Konuyu açarken aklımda değildi, şimdi siz diyince aklıma geldi o ortaokullu tipler. Ben de fena uyuzum. Galaxy s3 ilk çıktığında biz kontör sormaya girdik gsm operatör dükkanlarından birine. Bacağım boyunda bir çocuğa ailesi galaxy s3 alıyordu. Bacağım boyunda yaw, 9-10 yaşında belki yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dont know -- 18 Ekim 2013; 20:48:27 >
  • ailem fakirdi,bugünlerimize şükür tabi.
    Ancak elalem zengin lüks araçlara binerken ve zengin olmak için bir sürü fırsat varken fena halde hırs yaptım. Tatilde bolca planlar yaptım. Ortaya ne koyarım ne kazanırım hesabı yaptım.
    Allah hayırlısını versinde bir takım planlarım var. Zengin olmak tanınmak çok uzak değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seksat59

    fazlasıyla haklısın. benimde arkadaşlarım var aşkla antalya yazım havalarda uçuş yapıyorlar şehirden şehire. çocuk bankacılık ve sigorta okuyor %50 burslu ezmek için sölemiyorum ama vasat bölüm olduğu aşikar ama yanında aynı yaşıtında max bi kızla aşk yaşıyor kitap açtığı yok ben bur inşaat mühendisliğinde kendi kendime fizik çalışıyorum zamanımı boşa harcıyorum. bide iki yabancı dil bil belli başlı programlar öğren diyolar yani okumaklada bitmiyor sonuna kadar. hatayı nerde yaptım hatayı sayısal seçerken yaptım tm de olsam kızlara karşı erken uyanırdım belki mal gibi matematik kasıcağıma sınıfı geçmek için kızlarla gezseydim herkes geçti kasan kasmayan bişey farketmedi.şimdi üniversitede de aynı ben ders çalışıyorum onlar geziyor onlar benim istediğim hayatı yaşıyor bense imreniyorum. bende nokia 6303i javayım hayla onda iphone. bana gelince oku çalış iş bulamassın iş krizleride hep beni buluyor zaten ona hiç bişey yok sadece eğlen. millet 19 yaşında olmak için herşey yapar bense hayattan bıkmış halde gereksiz yaşıyorum sanki

    Haklısın kardeş valla , bizde kick boks yapıyoruz hani ilerde lisansımız falan çıkar meleğimiz olur diye cebimde 10 TL var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 18 Ekim 2013; 20:54:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dont know

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa.berk

    cookta guzel yazmisin ne diyim. kiskaniyorum bazilarini, ozellikle orta okullu cocuklar varya iyi giyinen, guzel telefon kullanan falan.

    Hocam +1000000 diyorum. Konuyu açarken aklımda değildi, şimdi siz diyince aklıma geldi o ortaokullu tipler. Ben de fena uyuzum. Galaxy s3 ilk çıktığında biz kontör sormaya girdik gsm operatör dükkanlarından birine. Bacağım boyunda bir çocuğa ailesi galaxy s3 alıyordu. Bacağım boyunda yaw, 9-10 yaşında belki yani.

    cook var oyle tanidiklarim. dedigim gibi kiskaniyorum acikcasi. tamam iyi bisey degil o yasta o telefonlar ama cocuk yasiyor o yaştayken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaniliyorsun arkadasim , arkadaslarimin cogunun iphone veya benzeri telefonlari var , kendi ailem dahil tum cevrem varlikli ailelerle dolu , guzel arabalarimiz ve evlerimiz var ve ne yapioruz sence ? Calisiyoruz.Universiteyiz bir suru parti var hic birine katilmiyoruz , cuzdanimda 3 haftadir harcamadigim 500 liram var , bilgisayarda bir oyun oynayayim diyorum onda bile icim rahat etmiyor derslere bakiyorum.
    Buna karsit olarak gayet culsuz olup tum gun eglenen de var , bir kac ornege bakarak genelleme yapamazsin.Ailemizin parasi olmasi iyi bi sey mi? Tabiki evet ama bu bizim dersleri salip hayatimizi eglenerek gecirdigimiz anlamina gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AllahDiyenElYayi kullanıcısına yanıt
    doğru diyorsun elin ayağın tutmasin zengin olmanın ne anlamı VAR!
  • şikayet etmekle bir yere varamassın çalış fırsatları değerlendir fakir olmak senin suçun değil ama fakir ölmek senin salaklığın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samsungr522tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Stones

    O zengin kesim diye bahsettiğiniz kısımların hiç mi aşağılara çöktüğünü görmediniz? Veya hayatı hızlı yaşayıp erken yaşta vefat edenler..

    Para insanı değiştiriyor, kimin nasıl olacağını kestiremiyorsunuz.

    Benim eşim 112'de çalışıyor, gittiği kazaların bir çoğu son model Bmw, Mercedes kazasında vefat eden gençler. Alayı kamyon altına girmiş, yan yatmış, takla atmış vs. Siz de böyle bir hayat ister miydiniz?

    Bir çoğunda para var ancak huzur yok. Ve şundan emin olun, 30 ve üstü yaşlara geldiklerinde mutluluk onlar için uzak oluyor. İstisnalar var ancak kaideyi bozmaz.

    Siz madalyonun diğer tarafına bakmıyorsunuz tabi çünkü kendinizi elit kategorisinde görmek istiyorsunuz. Beterin beteri var..

    Fakir edebiyatı tamamıyla bu..
    Zengin olup huzuru olan, sağlıklı olan tonla insan var. Ha problemi illa vardır, fakir insanın çok daha fazla sorunu var.

    Hastalığı var özel sigortası olmadığı için randevu alıyor hastaneden. Bazen 1-2 ay sonraya veriyorlar... Adam kanser belki testler yapılması lazım 2 ay bekliyor.. Bu mu mutluluk ? Çıkın devlet hastanelerine gidin bakalım konuşun insanlarla hem maddi durumları iyi değil hem de oralarda sürünüyorlar..

    Tonla şey var böyle.. O yüzden fakir edebiyatı yapmayın lütfen.

    Ailesi zengin olup, cebinde iyi parası olan ve arkadaşlarıyla şu an beyoğlunda takılıp, kanyonda alıveriş yapıp sonra arabalarıyla Ataşehirdeki evlerine giden arkadaş grupları gerçekten şanslılar.. Eğitimlerini Amerika'da alacak büyük bir kısmı zaten. Türkiye'yede de iyi işlerden başlarlar iyi yerlerde okudukları için. Haliyle maddi durumları yine aynı olacak...


    Fakir edebiyatından ziyade, kendisi bir şeyleri başarabilmesi lazım. Olmayınca ne yapacak?

    Ben şunu demek istiyorum; Bizim burada babası çok zengin olan bir çocuk var. 16 yaşından beri son model Bmw biniyordu. Aradan kaç sene geçti, para var diye ne okuduu ne bir şeyleri çabaladı. Kendi çapında takılıyor öyle. Bende aşağılardan gelip basamakları teker teker tırmandım. Sizin dediklerinizde olabilir olmaz demedim zaten. Elde olmayınca ne yapması lazım bu isyanın faydası var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AllahDiyenElYayi

    Halimize şükretmek lazım sakat doğanlar falanda var

    her seferinde karşımıza cıkan söz haline şükür et bu durumda olmayan var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canhey

    quote:

    Orijinalden alıntı: AllahDiyenElYayi

    Halimize şükretmek lazım sakat doğanlar falanda var

    her seferinde karşımıza cıkan söz haline şükür et bu durumda olmayan var

    Aileniz zengin değilse gidin ölün mü diyecektik ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AllahDiyenElYayi -- 18 Ekim 2013; 22:07:28 >
  • bu konuda yorum yapmak için "parası var" tasvirinin ne olduğunu açmak gerek.

    gelişmiş ülkelerde:
    - normal aile: evi, arabası olan, istediği zaman çok kasmadan son çıkan telefonu alabilen, kendi halinde yaşayan aile.
    - parası olan aile: gerçekten zengin olan aile.

    türkiyede:
    - normal aile: geçim sıkıntısı, çocuğun servisinin aidatı yetişecekti de, amanda unu çuvalla alalım daha ucuza gelir de... (telefon=lüks)
    - parası olan aile: evi, arabası olan, istediği zaman çok kasmadan son çıkan telefonu alabilen, kendi halinde yaşayan aile.


    şuraya dikkat; gelişmiş ülkedeki normal aile ile bizdeki parası olan aile kavramı bence aynı.

    ne demek istiyorum? şunu demek istiyorum: biz ülke olarak okadar fakiriz ki, normal yaşam standartları bizim için zenginlik olmuş.

    işte buyüzden: "PARA MUTLULUK GETİRMEZ" diyen adam para ile neyi kastediyo onu iyi irdelemek gerek. eğer yukarıdaki evi arabası olan aileyi kastediyosa, burda yanılıyo. çünkü o olmalı. o bir yaşan standardıdır. olması gerekendir. sen olması gerekeni lüks gibi görüp de: "para mutluluk getirmez!" diyemezsin. çünkü o 'para' dediğin aslında lüks değil normal hayat.

    para gereklidir. yaşamak için para gereklidir. parasızlık=sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Ekim 2013; 22:25:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AllahDiyenElYayi

    quote:

    Orijinalden alıntı: canhey

    quote:

    Orijinalden alıntı: AllahDiyenElYayi

    Halimize şükretmek lazım sakat doğanlar falanda var

    her seferinde karşımıza cıkan söz haline şükür et bu durumda olmayan var

    Aileniz zengin değilse gidin ölün mü diyecektik ?

    hayır öyle demek istemedim demek istediğim bu sözden nefret ediyorum ailem suan fakir degil fakat bazen bu lafı kullanıyorlar bende nefret ediyorum zengin degilseniz gidin banka soyun 5-6 ay yatın gelin bir sey olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canhey -- 18 Ekim 2013; 22:25:51 >




  • Ailem zengin değil, hayattan zevk alıyorum.
    İyi günler.
  • Adamın dert ettiği şeylere bak. Neden ayfonu yokmuş, neden yurdışına çıkamıyormuş, neden sevgilisini jiple gezdiremiyormuş...

    Bugün ayfon alıp mutlu oldun diyelim ilerde yenisi çıkınca napıcan bu sefer de onun için mi ağlayacaksın?

    Sevgilini jiple gezdirsen nolacak. Sevdiğin kızın elinden tutup onu evine bırakmak kadar güzel bir şey var mı şu dünyada?

    Sen mutluluğu böyle sahte ve maddi şeylerde ararsan ömrün boyunca mutlu olamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stones

    quote:

    Orijinalden alıntı: samsungr522tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Stones

    O zengin kesim diye bahsettiğiniz kısımların hiç mi aşağılara çöktüğünü görmediniz? Veya hayatı hızlı yaşayıp erken yaşta vefat edenler..

    Para insanı değiştiriyor, kimin nasıl olacağını kestiremiyorsunuz.

    Benim eşim 112'de çalışıyor, gittiği kazaların bir çoğu son model Bmw, Mercedes kazasında vefat eden gençler. Alayı kamyon altına girmiş, yan yatmış, takla atmış vs. Siz de böyle bir hayat ister miydiniz?

    Bir çoğunda para var ancak huzur yok. Ve şundan emin olun, 30 ve üstü yaşlara geldiklerinde mutluluk onlar için uzak oluyor. İstisnalar var ancak kaideyi bozmaz.

    Siz madalyonun diğer tarafına bakmıyorsunuz tabi çünkü kendinizi elit kategorisinde görmek istiyorsunuz. Beterin beteri var..

    Fakir edebiyatı tamamıyla bu..
    Zengin olup huzuru olan, sağlıklı olan tonla insan var. Ha problemi illa vardır, fakir insanın çok daha fazla sorunu var.

    Hastalığı var özel sigortası olmadığı için randevu alıyor hastaneden. Bazen 1-2 ay sonraya veriyorlar... Adam kanser belki testler yapılması lazım 2 ay bekliyor.. Bu mu mutluluk ? Çıkın devlet hastanelerine gidin bakalım konuşun insanlarla hem maddi durumları iyi değil hem de oralarda sürünüyorlar..

    Tonla şey var böyle.. O yüzden fakir edebiyatı yapmayın lütfen.

    Ailesi zengin olup, cebinde iyi parası olan ve arkadaşlarıyla şu an beyoğlunda takılıp, kanyonda alıveriş yapıp sonra arabalarıyla Ataşehirdeki evlerine giden arkadaş grupları gerçekten şanslılar.. Eğitimlerini Amerika'da alacak büyük bir kısmı zaten. Türkiye'yede de iyi işlerden başlarlar iyi yerlerde okudukları için. Haliyle maddi durumları yine aynı olacak...


    Fakir edebiyatından ziyade, kendisi bir şeyleri başarabilmesi lazım. Olmayınca ne yapacak?

    Ben şunu demek istiyorum; Bizim burada babası çok zengin olan bir çocuk var. 16 yaşından beri son model Bmw biniyordu. Aradan kaç sene geçti, para var diye ne okuduu ne bir şeyleri çabaladı. Kendi çapında takılıyor öyle. Bende aşağılardan gelip basamakları teker teker tırmandım. Sizin dediklerinizde olabilir olmaz demedim zaten. Elde olmayınca ne yapması lazım bu isyanın faydası var mı?

    Kendin bir şey yapana kadar yaş oluyor kaç.. Anca çocuklarını rahat ettirmek için çabalıyorsun artık. Yaşını bilmiyorum..

    Çocukluğun, gençliğin her şey gidiyor. Bu dünyaya 1 kere geliyorsun ve zamanında yapabileceğin çoğu şey artık bitiyor.

    Ha bu şanslı olanlar.. Çabalayıp da sonunda öyle çok zengin olamayan çok insan var.

    Ataşehir'de site içerisinde şu an yiğenlerim arkadaşları arasında toplanmış eğleniyorlar. Aynı anda Türkiye'de sobayla ısındığı gecekondudan donanımhaber'e girip zaman geçiren insanlar var. Kış geliyor diye ailesinden yeni bir palto alınmasını isteyen genç var, babası bu ay fazla taksit var diye kredi kartının hesap ekstre günün geçmesi gerektiğini üzülerek söylüyor.

    Böyle yazınca acıtasyon gibi oluyor ama bunları yaşamamış olan bilmez.

    Türkiye'de 90lardan sonra orta tabaka öldü zaten. Zengin fakir arasındaki dağ çığ gibi açıldı. Millet isyan etmesin diye çok güzel uyutuluyor.

    Her şey zamanında güzeldir. Çoğu şeyi kaçırdık. Şanslı olanlar ne güzel..




  • Doğru söylediniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.