Şimdi Ara

Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.600
Cevap
38
Favori
227.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • n11 sitesinde varmı diye baktım ve uygun fiyata var gerçekten ama işe yarıyormu acaba bilmiyoru:http://www.n11.com/telefon-ve-aksesuarlari?q=macro+lens
  • akıllı veri istatistiği nasıl sıfırlanıyor arkadaşlar her ay kendiliğinden sıfırlanıyor mu yoksa çünkü ilk aldığımda uygulama güncelleme derken baya indirdim şimdi normal kullanımımı görmek istiyorum ben
  • Sınır ayarla dersen ve bugünden itibaren kontrol edeceksen ayın 2 si girersen bilgiyi ve bir limit belirlersen sıfırlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler telefondan e postaya girebilmem için önce İE'amı girmem gerekiyor daha önceden girmediğim ve bilmediğim için yapamadım bilgi verirseniz sevinirim
  • Direk epostaya giriyorsunuz ve hotmail gmail gibi hesapları otomatik yapıyorsunuz. İş adreslerinizi ise pop mop gibi bilgileri manuel giriyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E postaya nasıl gireceğim peki ben onu soruyorum eposta yok yada ben bulamadım e posta ayarlarından olmuyor giriyorum bu hesap mevcut diyor ben gelen maillere bakmak istiyorum

    Sorun çözülmüştür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 1 Ocak 2015; 22:43:10 >
  • Dün akşam bir hüsran yaşadım. Telefon flaş kullanıldığında note 4 den kötü resim çekiyor =( Note 4 flaşsız ve flaşlı neredeyse aynı renkler ve canlılıkta resim çekerken 1020 flaşsız daha iyi ama flaş ile acayip bir sararma ile çekiyor ve yeterli aydınlatma yapamıyor. Note 4 deki küçücük flaş bizdeki koca flaşdan daha iyi aydınlatıyor =((( Bir şekilde bu flaşın bir ayarı varda ben mi bulamadım ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sariertan

    Dün akşam bir hüsran yaşadım. Telefon flaş kullanıldığında note 4 den kötü resim çekiyor =( Note 4 flaşsız ve flaşlı neredeyse aynı renkler ve canlılıkta resim çekerken 1020 flaşsız daha iyi ama flaş ile acayip bir sararma ile çekiyor ve yeterli aydınlatma yapamıyor. Note 4 deki küçücük flaş bizdeki koca flaşdan daha iyi aydınlatıyor =((( Bir şekilde bu flaşın bir ayarı varda ben mi bulamadım ???

    Evet ben de flaş ayarında sorun yaşıyorum fotoğrafın ön tarafı iyi ama arka taraf çok Sarı çıkıyor özellikle kapalı alanda floresan ışığında. Beyaz Dengesi kullanmak kurtarır mı acaba çözümü bilen var mı

     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperd82 -- 2 Ocak 2015; 14:54:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kardeş birincisi, şu resmi [simage] [/simage] taglarının arasına alır mısın? bu haliyle çok rahatsız edici.
    ikincisi, şimdi note 4 1020 den daha mı iyi foto çekiyor? yani (bana göre) imkansızı yazmışsın, mümkünse şu fotonun note 4 ile çekilmişini de ekler misin buraya, fakat orjinali (tam boyutlusu) olsun.
  • Kardeşim yazdığımı tam okumamışsın yada bir yanlış anlama var. Flaşsız 1020 daha iyi. Ama 1020 flaş kullandığında resimler acayip sarımtırak ve arkadaş örnek vermiş arka taraflar vasat. Flaş iyi aydınlatmıyor yani. Note 4 ise flaş kullanmadan resim çektiği ile flaş kullandığın da ki resimleri neredeyse aynı renklere ve canlılığa sahip. Öyle arka kararma sararma yok insan tenlerinde. Yeni note 4 öyle bir aydınlatma yapıyor ki flaş patlasa da gerçek renklere çok yakın renk de foto çekebiliyor. E bu durumda fotolar daha güzel duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert25

    kardeş birincisi, şu resmi [simage] [/simage] taglarının arasına alır mısın? bu haliyle çok rahatsız edici.
    ikincisi, şimdi note 4 1020 den daha mı iyi foto çekiyor? yani (bana göre) imkansızı yazmışsın, mümkünse şu fotonun note 4 ile çekilmişini de ekler misin buraya, fakat orjinali (tam boyutlusu) olsun.

    Arkadaşımız benim de kafama takılan bir konu açınca Çocuk resmini ben koydum örnek niyetine. Taglarının arasına almak ne demek anlamadım?
    Flaşla çekilmiş bir resim, ortam oldukça aydınlık (salon ışığında) ama Fon karanlık ve sarı çıkıyor.
    Masa örtüsüne bakarsanız üstü sapsarı yanları ise doğru renkte çıkmış.

    Tabiki Note 4'ün led flaşı bizim zenon flaştan daha iyi aydınlatma sağlayamaz, lumia 1020 flaşı 4 metre etkili olduğu yazıyordu.
    Benim tahminim Yazılımda sorun var. Yani flaşın patladığı ve fotonun yakalandığı anda senkron hatası var.

    Sanırım Oto Flaş yerine on/off kendimiz seçip ISO 200 civarı yapacağız çünkü baktım flaşlı çekilen fotolar genelde 100-140 ISO arası ama ISO 160 olan nispeten daha güzel; bir de Beyaz Dengesi seçersek tam olur ama keşke kendisi yapabilseydi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperd82 -- 2 Ocak 2015; 13:29:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alperd82 A kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafın linkini [simage] [/simage] kodunun arasına yerleştir diyor fotoğrafın küçük görünmesi için bu şekilde sayfa düzeni bozuluyor
  • sariertan kullanıcısına yanıt
    Peki hocam note 4 le çektiğin fotolara telefondan mı bakıyorsun, yoksa pc ye atıp tam ekran mı bakıyorsun?
    Çünkü pc ye atılan fotolarda şu ana kadar (808 hariç) gerçekçiliği 1020 gibi yansıtan bir cep telefonuna rastlamadım.
    Oğlumda note 3 var, fotoda 1020 nin yanına bile yaklaşamıyor.
  • Şimdi iş yerinde ışık yeterli olduğundan flaş patladığında etkisi çok az oldu. Genede mesela arkadaki kolonlardaki renk farkı çok fazla
    Ev ortamında, akşam ışık altında renk farkları çok fazla oluyor. Arkadaşın dediği gibi sanki aydınlatma yetersiz gibi. Note4 de böyle bir sorun yok.

    Flaşsız
     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu

    Flaşlı
     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu


    Yok aynı kareyi çektik ikimizde ve bilgisayarda baktık. Renk anlamında note4 neredeyse ortamı aynen almış. Ama 1020 bambaşka renkde çekmiş. Piksel kalitesi olarak 1020 önde ama renk olarak çooookkk geride kaldı. Dolayısıyla tam boyutta bakmadığın zaman flaş patlayan resimlerde note4 aduket çekti benim 1020 me =(


    Buda note4 flaşlı ve flaşsız. Arkadaki zemin her iki resimde aynı renk. Işığın çarptığı nesleler aydınlanmış ama renklerde bir kayma yok. Ve ışığın ulaşmadığı yerlerdeki renklerde de bir değişme yok.

     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu

     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu

    Yan yana olsak iki makineden aynı kareyi çekeceğim ama şu an yan yana değiliz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sariertan -- 2 Ocak 2015; 14:41:06 >




  • sariertan kullanıcısına yanıt
    Note 4'de flaşlı çekim çok daha iyi bence flaşsız çekime nazaran 1020 de evet böyle birşey var nedense renkler alakasız bir hal alıyor

    Bu arada o hoparlör hala çalışıyormu benim kullandığım ilk hoparlörden sanırım
  • Evet renk sorunu var buna katılıyorum ancak şu arka planın karanlık çıkıp ölmesi gayet doğal. Flaşın mantığı budur zaten asıl objeyi ön plana çıkartıp diğer yerleri öldürmek.

    Renk konusunda ise note4 de led flaş var ve bu bi nebze etki ediyor nesnelere. Ancak 1020'deki xenon çok güçlü olduğu için doğallığını kaybedebiliyor fotoğraflar.
  • sariertan kullanıcısına yanıt
    keşke note 4 ün orjinal boyutunu yükleseydiniz
  • sariertan kullanıcısına yanıt
    Flaşlı çekimde note 4 te de bir miktar renk değişimi olmuş.Özellikle sıcak renklerde.
  • Arkadaşım resmin orjinal boyutuna gerek yok. Çekim yapan kişi zaten özene bözene yapmıyor çekimi. Sadece renk sorunu genel bir sorun mu diye merak ettim. Bir daha ifade edeyim. Bu verdiğim note 4 resimleri abartı oldu yani ışık baya baya düşük bir ortamda çekmiş.

    Normal ev ortamında sın ve flaşsız çektin fotoyu. Renkler iyi ama doğal olarak puslu çıktı. Çünkü hafif el titreşimleri az olan ışık kaynağından dolayı resme yansıdı ve hafif puslandı resim. Ama sen net istiyorsun. Ulan dedin resim net olsun ve flaşı aktif ettin ve doğal olarak perde hızın yükseldi ve daha net fotoğraf çektin. Vaaaayyy ama renklerde de aman aman bir kayıp da yaşamamışsın. Bulunmaz nimet benim gözümde bu durum. Ve note4 ile bunu yaşadım dün akşam.

    Haaaaa piksel kalitesi dersen tabiki 1020 önde ama çektiğimiz resimlere tam boyut bakmıyoruz =((

    Arkadaş güzel açıklamış çok güçlü flaş var ve bu uzakdaki nesnelerde acayip bir renk sapması oluşturuyor =(( Ama flaşın mantığı sadece objeyi ön plana çıkarmak olmamalı. Nitekim profesyonel bir makine ve baya baya iyi bir flaş ile bir çekim yaptığımızda gözüm ne renk görüyor ise ekranda onu gördüm. O zaman dedim ki adamlar neden bu flaşa bu kadar para veriyor şimdi belli oldu.

    Neyse bizim cihaza gelirsek üzerindeki bu flaş bu tip durumlarda kullanılmamalı. Ama ışık kaynağı objenin arkasında ise o zaman çok güzel sonuçlar elde ettim. O zaman bu flaşın gücünü gördüm iş de.

    Örnek resim ışık arka pencereden baya yansıyordu ve abimiz aslında ekranda karanlıktı ama flaş işini baya güzel yaptı. Gelişi güzel çekildi resim kalite aramayın =))

     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu




  • Biraz daha uğraştım Beyaz Dengesi ve ISO durumu pek kurtarmadı ama Proshot'ın Gece Modu gayet düzeltti sorunu.
    Bir de çektikten sonra fotoğraflara gidip Kalem'e basınca çıkan Lumia Creative Studio ve Kırp/Döndür/Düzelt ile iyice düzeltilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.