Şimdi Ara

Matchmaking bracket seviyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nintendo.

    quote:

    Orijinalden alıntı: gareher

    Son yaptığım 15 maç sayesinde oyunu bırakma seviyesine geldim 15 maçın 13 ünde hep feeder ve ruslarla karşılaştım bi insan antimage ile 10. dakikada nasıl 6 kere ölebilir pugna nasış 15 kere ölebilir bi random templar asassin nasıl 15. Dakikada 0 a 9 oynayabilir karşıda rubick bizde medusa var medusamız 2. Skilline vermemiş statları fullüyo her teamfightta rubick medusanın ultisini çalıyo riki var fighta girmeyip lasthit bekliyo kaçan adamlara smoke atıyo bunların kafaları hiç çalışmıyomu bide o kadar şey yapınca teamnoob derler ya lütfen birisi söylesin 260 winim %53 winrateim var ne zaman highbracketa geçicem ??
    Not. Mobilden yazdım kusura bakmayın umarım anlatmak istediği anlatanilmişimdir

    o kadar feeder geldiyse %53 winrate'ı nasıl kastın ayıptır sorması

    Normalde 10 maçımın en fazla 2 si berbat olur ilkdefa bu kadar kötü bi olayla karşılaştım winratei muhtemelen normal bracketta oynadığım için 53 yapmışımdır normal bracketta duruma göre pickleyip takımda görevini az çok yapınca gerçekten yenmek çok kolay oluyo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mega Therion

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nintendo.


    Normal, High, Very High olarak 3'e ayrılıyor. Olmadığını yazmış ama bir kere High'tan Normal'e düşünce
    Nerden anlıyoruz bunu?

    Dotabuff dan yaptığın maçın skor tablosunu açınca skill bracketın altında yazıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mega Therion

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nintendo.


    Normal, High, Very High olarak 3'e ayrılıyor. Olmadığını yazmış ama bir kere High'tan Normal'e düşünce
    Nerden anlıyoruz bunu?

    Artık zorlaştırıldı maalesef.
    Herhangi bir maçından sonra hemen izle bölümüne gelip Recent Games'te oynadığın heroyu, oynadığın tarihi ve bulunduğunu düşündüğün bracketı seçip ara. Match ID'ni aklında tut, daha rahat bulursun ona göre ararsan. Onlarca sayfalar geçmen gerekebilir, bir süre sonra bulursun. Normalde bulamazsan kendini High'a bak, orada bulamazsan Very High'a bak.

    Artık Dotabuff'tan bakılmıyor, gizlendi.




  • Bracket yokmuş ne demekse artık. Bariz bir fark oluyor, 100 kere olan şey tesadüf mü olacak? Her gördüğünüze inanmayın. Benim dediğimde de yanlışlar olabilir ama bracketın olmadığına inanmıyorum. Bir kere Normal Bracket'a düşmüştüm, maç çok kalitesizdi, dedim kesin Normal Bracket'a geri düştüm. Sonuç beni hiç şaşırtmadı. Normal'deymişim.
    1-2 oyun sonra oyunlarım sonunda kaliteli olmaya başladı tekrar, trilane'ler, 0 flamerlar, High Bracket'a tekrar yükseldiğim tahminim doğru çıktı.
  • Ballance tarzı bir şey olsa keşke.Dota 1in tek özlediğim yani battlenetti sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrozenFlame

    Oyunda hangi seviyede oynadığımızı belirleyen ve benzer tecrübedeki oyuncuları birbiriyle eşleştiren bir sistem var malumunuz, buna matchmaking sistemi deniyor. Bilmeyen arkadaşlar aşağıdaki linkleri açıp okuyabilir yada benim yazdığım özetten faydalanabilir.


    http://en.wikipedia.org/wiki/Elo_rating_system

    Burada "ELO" sisteminin ne olduğu anlatılıyor. Elo sistemi ilk olarak satranç turnuvalarında yarışmacıları birbirine denk rakiplerle eşleştirmek için bulunmuş bir performans ölçüm sistemi. Sonra satranç dışındaki birçok bireysel rekabet alanınında da denenmiş ve başarılı olmuş, dolayısıyla günümüzde birçok online oyunladada(e-sports) kullanılmakta. Sistemin işleyişi ise şu şekilde: Herkesin 0 ila 100 arasında bir değeri oluyor. 0 ile başlayıp kazandıkça artan, kaybettikçe düşen bir performans puanı bu. Ancak sistemin en önemli özelliği mevcut puanınıza göre kazandığınız yada kaybettiğiniz puanlar gittikçe azalmakta. Mesela galibiyet halinde puanınız azsa daha çok kazanıyorsunuz, puanınız çoksa daha az kazanıyorsunuz. Aynı şekilde maçı kaybettiğinizde puanınız çoksa çok puan kaybediyorsunuz, puanınız azsa az puan kaybediyorsunuz. Mesela 10 maçlık galibiyet serisi yakalamış birisi bu maçlardan sırasıyla 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 puan kazanırken 11. maçını kaybederse bu puanların neredeyse tamamına yakınını kaybediyor...

    http://www.playdota.com...howthread.php?t=1125953

    Bu linkte yazanlar ise: Valve yetkilileri kısaca "elo'yu direk kopyalamadık ama elo'ya çok benzeyen bir derecelendirme sistemi kullandığımızı doğrulayabilrim" diyor. "Bracketlar yada seviye grupları diye birşey yok" diyor. " Biz kimseye %50 winrate oranını zorlamıyoruz ama sistem buna teşvik ediyor" diyor.


    Yukarıdaki paragraflarda hiç yorum katmadan direk yazanları özet şeklinde aktardım, benim kendi yorumum ise:
    Satranç tamamen bireysel bir oyundur. Dota ise takım oyunudur. Satrançla özdeşleşmiş bir sistemin dotaya uygulanmasının ne büyük bir saçmalık olduğunu şu anki sistemde görüyoruz. Bence yapılması gereken dünyadaki bütün takım oyunu(sporu) organizasyonlarında kullanılan lig usülü puanlı sistem. Bu sistemi hepimiz futbol lig puan tablosundan biliyoruz. Puan kaybetme diye birşey yok, çok puan kazanan daha üstte yer alıyor ve 1 maç kaybetti diye bütün emekleri boşa gitmiyor.

    Faydalı bilgiler, güzel yazmışsın tebrik ederim. Ama anlayabilmek için 2-3 defa okumam gerekti biraz karışık Puan kazanmayı anlatırken "exponential" kelimesini kullanırsan anlaşılması daha kolay olabilir. Satrançla ilgili yorumuna ise gerçekten katılıyorum

    Yanlız bugün blogda yeni gelecek matchmakingle ilgili önbilgi verilmiş onuda bu yaptığın gibi özet olarak yazabilirmisin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanity Fair -- 7 Aralık 2013; 7:15:22 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.