Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (1716. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
41.266
Cevap
306
Favori
2.350.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17141715171617171718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guida

    Yaşamadım böyle bir problem.

    Alıntıları Göster
    Ben yaşamıştım. Kullandıkça düzelir dediler, yarım saate düzeldi. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canım sıkıldı şimdi aracı otoparka bırakırken. Lastik havalarına bakayım dedim ekrandan. 275 gösteriyor. Yuhh dedim. Çektim hepsini 220’ye. Lastikleri indirirken sol arka lastikte çivi gördüm. Çivinin kafası gözüküyor, acaba gerisi ne kadar içerde. Yenimi aldık, sonradanmı girdi belli değil. Mahalle arası Lastikçiye götürsen lastiğin içindeki sensörü kırar endişeside hakim ister istemez. Opel servisine götürcem herhalde. Bıraktım otoparkta inerse iner artık. Bagajda hava kompresörü var nasıl olsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • üzerinde gelen primacy 3 lastikler çok dandik. virajlarda inanılmaz kayıyor üstelik düşük hızlarda bile. satip asymmetric alicam heralde.
  • Yasakpınar kullanıcısına yanıt
    Hocam yağ değişiminden sonra arabada bariz değişim var ancak çıt sesini yine duydum. Güncelleme yaptırmadım henüz ama mutlaka ka yaptıracam.

    Bahsettiğiniz buzlanma uyarısını daha önce (5-6 ay oluyor) motor yazılımını güncellediğimde bende almıştım. Geçer dediler gerçekten de geçti korkmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guida kullanıcısına yanıt
    Hocam 4 lastiğimde de 1er adet çivi hatırası var. Korkmayın lastikçiye götürün sensör olduğunu belirtin onlar gerisini halleder. İlk sensörlü araç götüren siz değilsiniz sonuçta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weezer kullanıcısına yanıt
    Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 Lastikler var bende. 20 aydır kullanıyorum. Islak kuru virajda banamısın demiyor. Ben savruluyorum araba savrulmuyor desem tamam abartmış olurum ama, benim diyen aracı çok üzmüşümdür virajda. Aracımı ve yere yapışan lastikleri çok iyi tanıyorum, sınır noktasını gayet iyi biliyorum. Yolculuk esnasında Savurursun arabayı aman dikkat diyen arkadaşım bile sıfır denecek lastiklerini satarak bu lastikler aldı. Dediğim gibi deneyerek lastiklerin nerde ne yapacaığını öğrendim. Ama yinede hepsinin bir tutunma noktası var elbette. Bu mükemmele en yakın olanı.
    Başkası alır beğenmez. Ona diyecek bir şeyim yok. Ben beğeniyorum. Pahalı lastik, ama verdiğim paranın hakkını verdi bana göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 25 Nisan 2018; 23:59:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 Nisanda 1.4 Dynamic Turbo Otomatik S&S 131.650 TL idi. Şimdi baktım 16 Nisan itibariyle 134.150 TL olmuş. Eskiden bir kaç ayda zam gelirdi, şimdi 15-20 günde bir zam geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Forumu yeni üye oldum. Bende 2016 Astra K 1.4T 150 dynamic otomatik sahibiyim. Size deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Aracı aldıktan forumlarda genel sorunlar neymiş diye takip ettiğimde piston kırma sorunlarını okudum. Ve bende her an bekliyordum böyle bir sorun. Ben arabayı seri kullanan biriyim. Çok kick down yaptım. Çok ani hızlanmalarım oluyor. Yani motorun gücünü sonuna kadar kullanıyorum. Zaten o gücü kullanmayacak olsam 150 beygir aracı niye alayım gider 80 beygir alırdım daha ucuza. yaklaşık bir yıl sonra motordan çıt çıt sesleri gelmeye başladı ve 34 bin km iken piston kırdı. Serviste bir usta pistonda sorun yok kompresör çemberinde sorun var dedi. Başka bir usta piston kırmış dedi. Servis müdürü piston sorunu yok dedi. Ama işlem bitince verdikleri evrakta piston dahil bir çok parçanın değiştiği yazıyor. Bence servisler bu sorunu mümkün olduğunca gizleyip duyurmamaya çalışıyorlar. Bu arada garantiden yapıldı ve yaklaşık 15 gün serviste kaldı araç. Parça ellerinde olmadığı için gelmesi beklendi. Yapıldıktan bir hafta sonrada servisten motor güncellemesi için aradılar hemen götürüp yaptırdım. Şu an yapılalı bir hafta oldu henüz. Bir sıkıntı yok motordan seste gelmiyor. Bakalım bir daha sıkıntı olurmu olmazmı sizinle paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu_han2010 -- 26 Nisan 2018; 10:57:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Multimedyadan ses gelmeme sorununu bilen yok mu ? Hic bi sekilde ses gelmiyor rafyo bluetooth v.s servise dr yakin degilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu_han2010

    Merhaba arkadaşlar. Forumu yeni üye oldum. Bende 2016 Astra K 1.4T 150 dynamic otomatik sahibiyim. Size deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Aracı aldıktan forumlarda genel sorunlar neymiş diye takip ettiğimde piston kırma sorunlarını okudum. Ve bende her an bekliyordum böyle bir sorun. Ben arabayı seri kullanan biriyim. Çok kick down yaptım. Çok ani hızlanmalarım oluyor. Yani motorun gücünü sonuna kadar kullanıyorum. Zaten o gücü kullanmayacak olsam 150 beygir aracı niye alayım gider 80 beygir alırdım daha ucuza. yaklaşık bir yıl sonra motordan çıt çıt sesleri gelmeye başladı ve 34 bin km iken piston kırdı. Serviste bir usta pistonda sorun yok kompresör çemberinde sorun var dedi. Başka bir usta piston kırmış dedi. Servis müdürü piston sorunu yok dedi. Ama işlem bitince verdikleri evrakta piston dahil bir çok parçanın değiştiği yazıyor. Bence servisler bu sorunu mümkün olduğunca gizleyip duyurmamaya çalışıyorlar. Bu arada garantiden yapıldı ve yaklaşık 15 gün serviste kaldı araç. Parça ellerinde olmadığı için gelmesi beklendi. Yapıldıktan bir hafta sonrada servisten motor güncellemesi için aradılar hemen götürüp yaptırdım. Şu an yapılalı bir hafta oldu henüz. Bir sıkıntı yok motordan seste gelmiyor. Bakalım bir daha sıkıntı olurmu olmazmı sizinle paylaşırım.
    Geçmiş olsun. Umarım tekrar olmaz. Bende sizin tam tersinize sakin kullanırım ama bende de belirtisi oldu. Yağı değiştirdim 1200 km boyunca daha duymadım sesi.



    Servis konusunda kesinlikle haklısınız. Her şeyin farkındalar ama yokmuş gibi yapıyorlar. Hatta bu sorundan bahsedince deli muamelesi görüyoruz.



    Adama anlatıyorum durumu, "her küçük hacimli güçlü turbo motorlarda olabiliyor" diyor. E o zaman benim arabamda da var diyorum "biz hiç duymadık" diyor. Videolar, forumdan yazılar, ingiltere forumlarından yazılar gösteriyorum, "o bu konu değil" diyor.



    Niye dexos 1 yağları geldi ve artık onu kullanıyorsunuz diyorum, bana "zamanla yağların daha iyisi çıktığı için servislere dağıtılıyor" diyor. Koy madem yağı daha iyiyse diyorum, parasını verdiğim halde "boşa masrafa gerek yoktu" diyor. Servisler ne ara bu kadar müşterinin cebini düşünür oldu şaşırıyorum.



    Geçen hafta sabah 10'dan akşam 18'e kadar bu işle uğraştım. Parasını vererek zorla yağımı değiştirttim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende 1 hafta once guncelleme yaptirdim motor sesiyle ilgili bir degisiklik yok su an kullaniyorum ancak sunu sorcam size havalar isindi ondanmi motordan iceri cok fazla sicak hava geliyor. 1.4 astra turbo dynamic 2016

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik aksiyonu ben de bugün yaptırdım. Yaklaşık 1,5 saat sonra aracı teslim ettiler. İşlem sonrası imzalattıkları servis iş emri formunda açıklama olarak "MOTOR KUMANDA MODÜLÜNÜN PROGRAMLANMASI 18–R–036" yazıyor. Buzlanma ikazını bende aldım çünkü dış hava sıcaklığı 0 derece gösteriyordu, forumdan edindiğim bilgi doğrultusunda dert etmedim, zaten 15dk lık sürüş sonrası dış hava sıcaklığı normale döndü.

    Son kullanıcı olarak araçta bir değişiklik hissetmedim. (Agresif kullanıcı değilim)

    Henüz 15.000km deki aracım için 2. periyodik bakım fiyatını sorduğumda, şu anki ücretin indirimler ile 750tl olduğu bilgisini aldım. Yağ konusunu sorduğumda aracın teknik dökümanında belirtilen yağ konur cevabını aldım.

    Piston sekman hasarı ile ilgili bilgi istediğimde daha önce bu işlemi garanti kapsamındaki en az bir araç için yaptıklarını garantisiz işlemin üçretini sorduğumda ise net bir rakam vermekten çekinerek 10 ile 20 bin tl aralığında olabileceği söylendi.

    Garanti uzatma ve sonraki bakımları kapalı kapılar ardında serviste yaptırmak ile yedek parçaları ve yağı temin ederek dışarda gözümün önünde özel serviste yaptırmak arasında kararsız kalmış durumdayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunkerops -- 26 Nisan 2018; 13:10:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • araba güncelleme fayda? bende daha yapmadım
  • bunkerops kullanıcısına yanıt
    hocam benzer durumdayız km vs bakım ikilemi konusunda :)

    bence bayağı sallamış servis, neredeyse sandık motor fiyatına kadar çıkmış. yakın bir zamanda arkadaştan ticari bir aracın sandık motorunun 25bin tl civarı olduğunu duymuştum. verdiği aralık dizel motor revizyonundan bile pahalı, yanlışım olursa düzeltin.

    3 ayım kaldı 2.bakıma adam akıllı fiyat veren olmaz ise dışarda yaptıracağım. istanbulda rakamlar 1200tl civarı buji de dahil.. 15bindeki aracın bujisi değişmez yav
  • Benim başıma piston kırma işi geldiğinden dolayı benim garanti bitmesine 6 ay kaldı uzatacağım üç yıl. Çünkü bu piston işinin ne olacağı belli olmaz bir daha kırabilir. Arabayı satmayı düşünmüyorum çünkü araçtan çok memnunum. Bence vw araçlarına bin basar. Aracım serviste iken araç kiraladım şansıma daha 10 gün önce trafiğe çıkmış 750 km de sıfır passat denk geldi. İkinci kiralayanmışım aracı. Üç gün kullandım ve gördümki bu araçları alanlar gerçekten kazıklanıyor. passat astra k dan üst segment olmasına rağmen bizim araçlardan çok kötü. Bizim millet bir şeye taktımı onu bırakmıyor ondan vw hastalığı. Opelin tek eksiği reklamı yok pazar çalışması yok. Dsg dedikleri otomatik vites çok kötü. Hızlanmaları kalkışları çok berbat. Konfor desen bir fark göremedim. Passat 200 bin bizimki 130 bin. Passat alıp kazıklananlara geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Aykutoz kullanıcısına yanıt
    Bakım fiyatını kontrol edecekken sizinki 30bin bakımı olacak gibi bir şey söyledi ben de müdahale ettim bujiler değişmeyecek araç 15 bin km de periyodik bakım ücreti nedir deyince bu fiyetı söyledi, müdahele etmesem muhtemelen 30bin bakım ücretini söyleyecekti ki bu da sizin söylediğiniz rakamlara çıkardı diye düşünüyorum. Sizin ve benim 2. bakımda değişmesi gerekenler şöyle ; yağ, yağ filitresi, karter tapası, hava filitresi ve polen filitresi. Hepsi bu kadar. Bujiler yağ gibi zamana bağlı (1 yıl veya 15bin km gibi.) olarak değişmez, km ye bağlıdır ve 30,60,90,120.... bin kmlerde değişir.
    Servise de yaptırsanız buji değişimini çıkartabilirsiniz bu size bağlı. Onlar sizden maksimum parayı almaya çalışırlar.
    Ben teknik aksiyon için gittim bana motor koruma, pasta cila,seramik kaplama ve hatta cam filmi satmaya çalıştılar. Şaka gibi:)).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunkerops -- 26 Nisan 2018; 14:10:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunkerops kullanıcısına yanıt
    Değişecek dediklerinin değiştiğinin garantisi yokki. Buji değiştim dese bile gerçekten değiştiğini bilemezsinki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • batu_han2010 B kullanıcısına yanıt
    O konuda haklı olabilirsiniz, ancak değişimi yapılan parçaların eskilerini size teslim etmek durumundalar.

    Benim anlatmak istediğim şu ki size zamanı gelmeden buji değiştirtmek için zorlama yapmalarına müsade etmeyin diyorum. Bu dayatmalarının yasal bir dayanağı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu_han2010

    Benim başıma piston kırma işi geldiğinden dolayı benim garanti bitmesine 6 ay kaldı uzatacağım üç yıl. Çünkü bu piston işinin ne olacağı belli olmaz bir daha kırabilir. Arabayı satmayı düşünmüyorum çünkü araçtan çok memnunum. Bence vw araçlarına bin basar. Aracım serviste iken araç kiraladım şansıma daha 10 gün önce trafiğe çıkmış 750 km de sıfır passat denk geldi. İkinci kiralayanmışım aracı. Üç gün kullandım ve gördümki bu araçları alanlar gerçekten kazıklanıyor. passat astra k dan üst segment olmasına rağmen bizim araçlardan çok kötü. Bizim millet bir şeye taktımı onu bırakmıyor ondan vw hastalığı. Opelin tek eksiği reklamı yok pazar çalışması yok. Dsg dedikleri otomatik vites çok kötü. Hızlanmaları kalkışları çok berbat. Konfor desen bir fark göremedim. Passat 200 bin bizimki 130 bin. Passat alıp kazıklananlara geçmiş olsun.
    Vw dedigin araba gercekten golf tutkunlari sayesinde devam ediyor audiye bisey dememde passat gercekten sisirilmis bence bizim araba iyi ama cok yakiyoruz.

    Hava isindi arabanin icine motor isisi cok geliyor bilgisi olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bunkerops kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta güncelleme için servise gittiğimde; şans eseri segman sıkıntısı yaşan bir aile ile karşılaştım. Fiyat olarak da 4500 TL tuttuğunu gördüm. Bu olay geçen sene ortaya çıkmaya başladığında dahi maksimum tutar olarak 6000 ~ 6500 TL'ye çıktı. 10 ila 20 bin fiyat öngören servise Allah düşürmesin.. Ne yapıyorlarmış ? Sandık motor mu veriyorlarmış.

    Opel servis olarak sadece yağ, filtre değişimi konusunda iyi sanırım ?

    Bu arada; bazı servislerde bu güncelleme ile d1g2 yağ kullanmanız gerek yok diyenleri, LSPI sebebi yakıt kalitesizliğinden kaynaklandığını -sadece yakıttan dolayı olduğuunu- diyen servisler dahi var..


    3 yıl oldu şu aracın çıkalı, servisler hala 0 bilgi, deneme yanılma ile iş yapıyorlar..

    Garanti uzatmanızın tek geçerli sebebi var o da LSPI sorunları. Bu sorunun yaşanma ihtimali %1 de olsa riske girmeyin derim. Sonuç olarak garantsi uzatma fiyatı ortalama 1000-1300 TL, segman hasarı min 4.500 TL.. Vag grubu servis fiyatları pahalı dahi olsa "iyi niyet garantisi" ile kullanıcıların dsg konusunda güvenini kazandılar.Opel'in iyi niyet garantisi olacağını hiç sanmıyorum. 0 km alınan aracın silecekleri atlama yapıyor diye 1 ay sonra servise başvurduklarında kullanıcı hatası vs diyip gönderdiklerini hatta 190 TL parça fiyatı verdiklerini gördüm

    Kısacası Opel servisine güvenecekseniz garantiniz olsun, garantiniz yoksa müşteri memnuniyeti odaklı çalışacaklarını hiç düşünmeyin.




  • 
Sayfa: önceki 17141715171617171718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.