Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (408. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.416
Cevap
192
Favori
578.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 406407408409410
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce yatay geçiş yapmadığına dair okul tarafından verilen belge diye bir belge talep ediyorlar ama bunu okuldan alamıyorum nereden bulabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar myp tarihleri ne zaman açıklanıyor ortalama bilen var mı?

  • arkdaşalr bu sene 2 iüniversiteye myp ile başvurcam birisi özel birisi devlet özele puanım yetiyor ve artıyor ama delet olana 30 puan fark var sizce başvurmama saçma olurmu yani boşuna şimdi para vermiyim .yani önümde biri olmasa afilan alma şansları olabilir mi acaba

  • Merhabalar ben marmarada siyaset bilimi ve ui okuyorum ve deude ybs geçömek istiyorum.Bu sene hazırlıktaydım ilk dönem hazırlığı geçtim ve 2.dönem okulu dondurdum.Gerekli belgeleri araştırdım fakat Öğrenimi süresince hak dondurma işlemi yapılmış ise Hak dondurduğuna dair belge olayını bir türlü bulamadım.Birde transkripti e devletten alsak olur mu illa taa marmara üniversitesine mi gitmem gerekiyor ? Myp ile geçmiş olan varsa lütfen yardım edebilir mi acaba ?

  • Merhaba, hacettepe ekonomi 1.sınıfı bitirdim ama şu an okuduğum bölümle alakasız bir önlisans bölümüne geçmek istiyorum. Üni genel ortalamam çok düşük ancak 2020 yks sıralamam geçmek istediğim bölüme fazlasıyla yetiyor. yks puanım ile geçiş yapma imkanım var mı?

  • Evet var merkezi puanla yatay geçişte yks puanın yetiyorsa geçebiliyorsun ama tabi başka şartlarda var onları da incelersen iyi olur

  • pusuyadusenhamlet P kullanıcısına yanıt

    öğrenci belgesine not düşmeleri lazım yatay geçiş yapmadı diye.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keesse

    arkdaşalr bu sene 2 iüniversiteye myp ile başvurcam birisi özel birisi devlet özele puanım yetiyor ve artıyor ama delet olana 30 puan fark var sizce başvurmama saçma olurmu yani boşuna şimdi para vermiyim .yani önümde biri olmasa afilan alma şansları olabilir mi acaba

    puanınızın yetmesi şart . puan yetmiyorsa sizi direkt elerler boşuna yol tepmiş olursunuz.

  • docthirst D kullanıcısına yanıt

    e imzalı olan belgeler geçerlidir . dondurduğuna dair belge diye birşey benden istemediler ayrıca üniversiteler için evraklar standart 200 tane üniversite için aynı size kim demiş se doğru dememiş. dondurma belgesi diye bir evrak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kendini Çaylayan Adam

    Merhaba, hacettepe ekonomi 1.sınıfı bitirdim ama şu an okuduğum bölümle alakasız bir önlisans bölümüne geçmek istiyorum. Üni genel ortalamam çok düşük ancak 2020 yks sıralamam geçmek istediğim bölüme fazlasıyla yetiyor. yks puanım ile geçiş yapma imkanım var mı?

    allah allah herkes sizin yeriniz de olmak ister hacettepe de yani siz başka bölüm diyorsunuz.

    şaşırdım.

    puanınızın yetmesi koşulu ile ile hesaplanmış puanlarınızı kullanarak istediğiniz bölüme geçebilir siniz ama geçmek istediğiniz yerin puanında heseplanmış olması altın değerinde önemli.

  • Arkadaşlar merhaba, ben özel bir üniversitede tam burslu diş hekimliği okuyorum. Hazırlık bitti, 1. sınıfı dondurdum ve sınava girdim. Sınav istediğim gibi geçmediği için merkezi yerleştirmeyle bir devlet üniversitesinin bilgisayar müh. bölümüne geçmeyi düşünüyorum.

    Eğer gittiğim üniversiteden memnun olmazsam ve ilk baştaki üniversiteme geri dönmek istersem bursum kesilir mi? Bilen varsa yazarsa çok memnun olurum, okul bile bilgilendirmedi bu konuda, bilemeyiz dedi. 👋🤲


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MYP ile yine aynı okulda tercih yapabilir miyiz farklı üni diye bir sart var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Linq L kullanıcısına yanıt

    yapabilirsin.

  • Pasif öğrenciyken ek madde 1 ile geçiş yapabiliyor muyuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • examacc20 E kullanıcısına yanıt

    evet

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aaabbbcccddde

    Arkadaşlar merhaba, ben özel bir üniversitede tam burslu diş hekimliği okuyorum. Hazırlık bitti, 1. sınıfı dondurdum ve sınava girdim. Sınav istediğim gibi geçmediği için merkezi yerleştirmeyle bir devlet üniversitesinin bilgisayar müh. bölümüne geçmeyi düşünüyorum.

    Eğer gittiğim üniversiteden memnun olmazsam ve ilk baştaki üniversiteme geri dönmek istersem bursum kesilir mi? Bilen varsa yazarsa çok memnun olurum, okul bile bilgilendirmedi bu konuda, bilemeyiz dedi. 👋🤲

    Bunu bilen arkadaşlar cevaplayabilirseniz sevinirim. Benim için çok önemli... 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aaabbbcccddde A kullanıcısına yanıt

    Özel üniversitelerde okuldan okula değişiyor okulunuzun öğrenci işlerini arayıp bilgi alırsanız sizin için daha iyi olur

  • Hhhhbh H kullanıcısına yanıt

    yerleştiğiniz yılki ösym yerleştirme klavuzu yayınlanıyor heryıl ona bakıcaksınız o resmi evrak statüsündedir değişmez

    üniversiteler linklerini ösym ye yönlendirir.

    siz kurumlar arası yatay geçiş yönetmeliğine göre yayınlanan ün. ekranına bakıyorsunuz.

  • Guest-00A01D70E G kullanıcısına yanıt

    ösym üzerinden tekrar tercih alınıyor ama eylül sonu falan. çok geç bir vakitte.

  • bazı arkadaşlar eski mesajlara bakmıyorlar aynı konu ile ilgili en az 10 soru soruyorlar sizden ricam eski mesajları dikkatli biçimde okumanız. sorunuz yok sa yazın tabiki.

    üniversite öğrencisi demek araştırıp bulan sorgulayan öğrenen kişi demek unutmayın.


    arkadaşlar merkezi yerleştirme ile yatay geçiş konusunda özellikle örgünden açıköğretime geçiş konusunda küçük problemler olduğunu gördüm.hem onlardan hemde kendi teçrubemden yola çıkarak yapmanız gerekenler gözden kaçırmamanız gereken durumlar var.

    bana özelden yazmamanız için bu mesajı dikkatli okuyun.

    şimdi ben örgün öğretim bölümden anadolu aöf sosyal hizmetlere geçtim

    geçerken anadolu aöf ekranda yazan evrakların hepsini başvuruların başladığı tarihten(1-15 ağustostan önce) 15 gün önce pınar hisar myo dan telefon edip öğrenci dostu personelden istedim ve onlar hazırlamaya başladılar kargo yönlendirmesi yapıp kargoyu şubeye getirdim (normal fiyat 5 lira ise kargo fiyatı yönlendirmeli kargo (15 lira)o evraklar geldi ben hepsini kontrol edip anadolu üniversitesi açıköğretim MERKEZ KAMPÜSE KARGO YAPTIM.(ESKİŞEHİRE)

    SOSYAL HİZMETLER BÖLÜMÜNE KABUL ALDIM KAYIT OLDUM 2.SINIFTAYIM.

    BÖLÜME KABUL ALIP KAYIT OLDUKTAN SONRA ESKİ OKULUNUZLA İLGİLİ HİÇBİR İŞLEM YAPMIYORSUNUZ ESKİ OKULUNUZ VE YENİ OKULUNUZ ARALARINDA RESMİ YAZIŞMA YAPACAK BU YAZIŞMAYA SİZ KESİNLİKLE KARIŞMAYIN BU RESMİ YAZIŞMA 2-3 AY SÜREBİLİR.

    BİDE ÖRGÜN ÖĞRETİM E GİRİŞ YILINIZA DİKKAT EDİN BAZI 1991 GİRİŞLİ 2006 GİRİŞLİ ARKADAŞLAR ÜNİVERSİTE YE GİRİŞ YILINA BAKMADAN ATATÜRK ÜN. AÖF MERKEZİ YERLEŞTİRME YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPMIŞLAR TABİKİ KABUL ALAMADILAR ÇÜNKÜ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF 2010 YILINDA KURULDU O YÜZDEN BAŞVURUNUZ KABUL OLMAZ

    SİZ ATATÜRK ÜN.YERİNE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF YE BAŞVURU YAPICAKSINIZ ÇÜNKÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF 1991 YILINDA VARDI YILMAZ BÜYÜKERŞEN ANADOLU AÖF Yİ 1980 Lİ YILLARDA KURDU.

    BİDE ATATÜRK AÖF DEKİ ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2015 TEN ÖNCE ÖĞRENCİ ALIMI YAPILMAMIŞ BAŞVURUSU RET OLAN ARKADAŞLAR BİLMELİ Kİ ATATÜRK AÖF ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2016 YILINDA ÖĞRENCİ ALINMAYA BAŞLANDI BAŞVURULARINIZ YAPARKEN BÖLÜM HANGİ YIL AÇILDIĞINA DİKKATLİ DAVRANIN.

    VERECEĞİM LİNKTE AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR.https://www.ataaof.edu.tr/Dosyalar/20182019baharyataygecis.pdf

    --------



    BİDE KÜÇÜK NOT 2.ÜNİVERSİTE UYGULAMASINA YATAY GEÇİŞ HAKKI YÖK TARAFINDAN KAPALI

    BAZI ARKADAŞLAR BAŞVURULARINA RET ALDILAR

    SINAVLA PUAN ALIP GELİNMEDİ BÖLÜME BİZ KENDİ İSTEĞİMİZLE LİSANS /ÖNLİSANS ÖĞRENCİSİ VEYA MEZUNU OLARAK BAŞVURU YAPTIK O YÜZDEN YATAY GEÇİŞE KAPALI.

    you tube vidyosu koymak yasak olmasa koyardım ama vidyoyu koyduğum anda reklam muamelesi görüp uyarı cezası alıyorum.(merkezi ek 1 videosu var)

    bir kaç soru geldi hocam kaydımı dondurunca başvuru yapabilirmiyim / kaldığım ders var başvuru yapabilirmiyim

    ARKADAŞLAR KAYItlI OLDUĞUNUZ ÜNİVERSİTEDE KAYDINIZI DONDURMANIZ HİÇ BİRŞEYE ENGEL DEĞİL . TÜM DERSLERİNİZ FF OLSADA ANADOLU AÖF /İSTANBUL AUZEF ATATÜRK AÖF YE BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.

    ANADOLU AÖF KAYDINIZ AKTİF Mİ PASİF Mİ OLDUĞUNA BAKMIYOR KAYITLI OLDUĞUNUZ OKULDA KAYDINIZ VARMI ONU İNCELİYOR. 0 | |

    NOT 2 :ANADOLU ÜN.ATATÜRK ÜN. İSTANBUL ÜN. AÇIKÖĞRETİM KONTENJANLI VE PUANI VAR ÖSYM KLAVUZUNA BAKABİLİRSİNİZ KİM SİZE AÇIKÖĞRETİ KONTENJANSIZ DİYORSA EN KİBAR HALİMLE SÖYLÜYORUM BİLMİYOR BİLMEDİĞİ İÇİN KONUŞUYOR..https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/tablo3_06082019.pdf

    --------------------------------------

    AZAMİ EĞİTİM SÜRESİ İÇİN BİR SORU GELDİ 2YILLIK BÖLÜM İÇİN 4 YIL, 4YILLIK BÖLÜM İÇİN 7 YIL DA BİTİRMEK ZORUNLULUĞU VAR. ÖRNEK ÜZERİNDEN ALATICAM DİYELİM Kİ BEN ÖNLİSANS BÖLÜM KAZANDIM 2018 GİRİŞLİYİM 2018-2019 (1.YILINIZ)2019-2020 (2,YILINIZ) 2020-2021(3.YILINIZ) 2021-2022(4.YILINIZ)2022 SONUNDA 4.YILINIZ BİTTİĞİ İÇİN KAYDINIZ BİRYIL PASİFTE BEKLİYECEK DAHA SONRA YÖKE SİLİNMEK ÜZERE ONAYA GÖNDERİLECEK ONAY GELİRSE KAYDINIZ ÜNİVERSİTE TARAFINDAN SİLİNECEK. VAKIF ÜNİVERSİTESİ KAYDINIZI SİLEMEZ AZAMİ EĞİTİM SÜRENİZ BİTMEDİ. 1 DÖNEM GİTTİM KAYDIM SİLİNİR Mİ DİYE KORKMAYIN.

    -----------------

    MESELA İŞLETMEYİ(SİZ HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK İSTİYORSANIZ ÖRNEK O BÖLÜM)(AYNI BÖLÜMDE BU DURUM.) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE OKURKEN MARMARA İŞLETME YE GEÇMEK İSTEDİNİZ MERKEZİ EK 1 İLE CC VE ÜSTÜ DERSİNİZ VAR MARMARA O DERSLERİNİZİN HEPSİ SAYILACAK AKTS YANİ KREDİSİ 3-4 OLMUŞ FARK ETMEZ FF DERSİNİZ VARSA O DERSİ MARMARADA ALTTAN ALICAKSINIZ.

    EK OLARAK GELEN SORULARDA TRANSKRİPT VE DİĞER EVRAKLARI GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTEYE VERMEK ZORUNDASINIZ (GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTE BİLEMEZ SİZİN HANGİ DERSTEN GEÇİP KALDIĞINIZI YADA GEÇTİĞİNİZ DERS HANGİSİ O YÜZDEN GEÇTİĞİNİZ DERSİ BİRDAHA ALMAMAK İÇİN TRANSKRİPT ŞART)

    BİDE EVRAK HAZIRLAMA 3 GÜN SÜRÜYOR DEMİŞ BAZI ARKADAŞLAR DEVLET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ 3 GÜN SONRA HAZIR OLACAK DİYORSA 3 GÜN SONRA GİDİCEKSİNİZ ALICAKSINIZ,

    EVRAK HAZIRLAMA İŞİNİ SON GÜNE BİRAKMAYIN BAŞVURULAR BAŞLAMADAN 5-6 GÜN ÖNCE KAYITLI OLDUĞUNUZ ÜN.ÖĞRENCİ İŞLERİNE HABER VERİN.

    VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ İŞLERİ ERTESİ GÜN GELİN DİYORSA BU DURUM O PERSONELİN İŞİNİN YOĞUNLUGUNA BAĞLI, AĞUSTOS AYI ÖĞRENCİ İŞLERİNİN EN YOĞUN DÖNEMİ TELEFON FAX MAİL CEVAP BEKLEMEYİ UNUTUN.

    GELEN BAŞKA BİR SORU DA BEN YURT DIŞINDA OKUYORUM ÖSYM SINAVINA GİRMEDİM NE YAPMAM LAZIM ARKADAŞLAR SİZ ÖSYM DEN PUAN ALIP ÖSYM KLAVUZUNDAN TERCİH YAPIP GİTMEDİĞİNİZ İÇİN YATAY GEÇİŞ YAPAMAZSINIZ. NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİNİZİ YÖK EĞİTİM ÖĞRETİM DAİRESİNİ ARAYIP SORABİLİRSİNİZ 0312 298 78 00(sabah 9 olmadan aramanızı şidddetle tavsiye ederim çok yogun bir daire 8,30-9 arasında telefonu açma ihtimalleri var ben dgs hakkında bir soruyu sabah 8,35 te arayıp sormuşluğum var)0||





  • 
Sayfa: önceki 406407408409410
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.