Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (387. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.416
Cevap
192
Favori
578.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Northrop Grumman kullanıcısına yanıt
    Hocam ama senato karar verecek falan demisler sırf bu yüzden almama şansları var mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 11111numara

    Hocam ama senato karar verecek falan demisler sırf bu yüzden almama şansları var mı.
    odtü'yü arayıp sorman en mantıklısı bence
  • Lütfen yardım edin. Kıbrıs'tan yatay geçiş ile ilgili.

    Arkadaşlar selam, bu dönem kardeşim 3.53 ile ingilizce öğretmenliği bitirdi kıbrısta daha ilk yılı. Bu dönem yanımıza türkiye'ye dönmek istiyor fakat;

    Bu linkteki "https://www.yok.gov.tr/ogrenci/yurt-disindaki-yuksekogretim-kurumlarindan-ulkemizdeki-yuksekogretim-kurumlarina-yatay-gecis " a ve b maddeleri bizim kafamızı çok karıştırdı..

    Not ortalaması ile geçiş yapmak istiyoruz fakat 2019 da aldığı yks puanı 315 ve a ve b maddeleri gereğince sanırım yatay geçiş hakkımız yanıyor çünkü hiç bir devlet üniversitesine yetmiyor sanırım.

    bir tek odtü'nün kıbrıs kampüsü puanı düşük, sonuçta devlet üniversitesi kampüsü kıbrısta ve paralı acaba bu baz alınır mı ?

    eğer baz alınırsa yatay geçiş yapılıyor mu ?

    veyahut bunların haricinde ve a ve b maddeleri bizi ilgilendirmiyor, merkezi puan ile geçiş yapacakları mı ilgilendiriyor ?

    Biz not ortalaması ile geçiş yapmak istiyoruz, biraz karışık oldu farkındayım. Aile içi genel olarak hepimizin modu düştü. Lütfen birileri bize yardımcı olsun.

    Kısaca bu not ortalaması ile türkiye'ye geçiş yapabiliyor muyuz ? Bir engelimiz var mı ? :/

    A ve B maddeleri:

    2) 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıracak öğrencilerin, daha sonraki yıllarda yapacakları yatay geçiş başvuruları değerlendirilirken;

    a) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzlarında başarı sıralaması şartı getirilen Tıp, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, Öğretmenlik gibi programlar için 2019-YKS’ye girmesi ve ilgili program için aranan başarı sırasını sağlaması,

    b) Başarı sırası aranmayan programlar için 2019-YKS’ye girmesi ve geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, yurt içindeki diğer üniversitelerin eşdeğer diploma programlarının en düşük taban puanına eşit veya yüksek olması,

    c) Özel yetenek programlarına yatay geçiş başvurularında 2019-YKS’de özel yetenek programları için ilan edilen en düşük merkezi sınav puanını sağlaması gerekmektedir. Özel yetenek programları yatay geçiş başvuruları değerlendirilirken, üniversiteler özel yetenek sınavı yapabilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlluminatici -- 26 Haziran 2020; 0:33:4 >




  • silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021YKS -- 30 Ağustos 2020; 17:22:22 >
  • Arkadaşlar ben bu sene %100 ingilizce hazırlık okudum ve geçtim şimdi odtüye basvuruda bulunacagim ama burada bir celiski var birinde sadece turkce ve yuzde otuz ingilizce bolumden basvuranlardan ingilizce yeterliligini belegeleyemeyenler alinabilir derken digerinde yuzde yuz ingilizce hazirliktan mezun olanlar da kabul edilebilir diyir hangisi dogru. Anlamis degilim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 11111numara

    Arkadaşlar ben bu sene %100 ingilizce hazırlık okudum ve geçtim şimdi odtüye basvuruda bulunacagim ama burada bir celiski var birinde sadece turkce ve yuzde otuz ingilizce bolumden basvuranlardan ingilizce yeterliligini belegeleyemeyenler alinabilir derken digerinde yuzde yuz ingilizce hazirliktan mezun olanlar da kabul edilebilir diyir hangisi dogru. Anlamis degilim.

    bildiğim kadarıyla odtü başka üniversitelerin hazırlık belgelerini kabul etmiyor (dediğim gibi emin değilim) ancak tofl benzeri gerekli puanları belirttikleri bir sınavdan; bu kendi hazırlık sınavları da olabilir, uluslararası geçerliliği olan sınavlar da olabilir, ancak onları kabul ediyor. başka bir üniden geçiş yaparsan senato kararı ile bölüme geçiş yaptırabiliyorlar ama öyle birini daha önce hiç duymadım. bahsettiğin resim aslında şunu kastediyor; kısmi ingilizceli hazırlık da okusan yüzde yüz hazırlık da okusan sen eğer iki yılı geçirmemişsen hazırlıkta seni hazırlık sınıfına alırız. yok eğer geldiğin üniveristede iki yılı geçirmişsen bize hazırlık belgeni göstermek zorundasın yoksa almayız. alsak bile senatodan geçerlilik alamazsan yine okuyamazsın. yani olayın %100 ing ile ilgisi yok iki yılı geçirip geçirmediğine bakıyorlar. a maddesi ve b maddesi olarak yazmalarının sebebi bir tanesinde %100 yabancı dil (ing fransızca fln) olan bölümler ve diğer ise içinde kısmı yabancı dil olan bölümler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolianstream -- 27 Haziran 2020; 11:21:35 >




  • Arkadaşlar iyi akşamlar 2019 önlisans dış ticaret kazandım ders seçimi yaptım fakat merkezi puanla yatay geçiş yapacağım için okula gitmedim bu sene yatay geçiş yapacağım herhangi bir sorun olur mu yapmamda 1 sene okudum sayılıyorum sonuçta dış ticareti ama kalmış görünüyorumdur tabi myp ile yatay geçiş yapacağım
  • Herkese merhaba, bu yıl dördüncü sınıfa geçiyorum. 3.60 ortalama ile bir yerlere başvurabilir miyim yoksa almıyorlar mı dördüncü sınıfta?
  • kaan4756 K kullanıcısına yanıt
    Merkezi puanla yatay geçişte sıkıntı olmaz hocam
  • Beyler günaydın, ben geçen gün sınıftan birisi ile konuştum; başvurduğu bölüm, puanından 1 yüksekmiş. Başvurup kabul edildiğini ama kendisinin gitmediğini söyledi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021YKS kullanıcısına yanıt
    MERKEZİ EK 1 HK. KULLANIP BUSENE İSTEDİGİNİZ BÖLÜME GEÇEBİLİRSİNİZ PUAN YETMESİ ÖNEMLİ ŞART.
  • benim merkezi ek1 ile ilgili you tube videom var buraya ekleyince ceza geliyor.
    isteyene özelden gönderebilirim.
  • Aynı bölüm başka üniversite Merkezi puanla yatay geçişte önceki üniversitemizde aldığımız dersleri nasıl saydırıyoruz?Tecrübesi olan var mı?
  • Ben de çok merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu sene vakıf üniversitesinde hazırlık okuyordum, malum sebeplerden dolayı bir devlet üniversitesine geçmeyi ve tekrar yks sınavına hazırlanmayı planladim. Yatay gecis yapıp, okulu dondurmak istiyorum, çünkü kendimden de emin degilim. Biraz kendimi garantiye almak istiyorum. Yerlestigim sene aldığım puanım, şimdi geçmek istediğim okulun taban puanından 1 puan fazla. Başvuru nasıl yapılır, hiç fikrim yok ve okulun öğrenci işlerine ulaşamıyorum. Benim bunları yapmam mümkün mü? Sorun çıkar mı, evde yaşlı insanlar da var, okuldan onlara bulaştırmak da istemiyorum, bu yüzden okulu dondurmak önemli benim için. Rica etsem yardımcı olur musunuz? Bunları yapmam mümkün mü?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beyler birkaç tane sorum olacak ;

    1- hazırlıkta transkript belgesi veriliyor mu, veriliyorsa nereden temin edebilirim?
    2- disiplin cezası almadığıma dair belgeyi nereden alabilirim?
    3- merkezi yatay geçiş yapmadığıma dair belgeyi nereden alabilirim, kendim mi yazmam gerekiyor?
    4- onaylı öğrenci belgesi veya onaylı transkript ne demek? (e-devlettekiler onaylı oluyor mu)
    5- hazırlıkta ortalamam "0" görünüyor. bu normal mi?
    6- Kayıtlı olduğu üniversiteden Ek Madde - 1 kapsamında Yatay Geçiş yapmadığına dair belge.
    Kayıtlı olduğu üniversite tarafından yatay geçiş yapmasına engel bir durum olmadığına dair yazı.
    Bu ikisinin farkı nedir?

    Cevaplarsanız çok sevinirim..
  • YÖK yönetmeliğinde üniversite kaydını dondurmak merkezi yatay geçiş hakkı kullanmak için engel değil diyor ama başvurular için öğrenci belgesi ver transkript şart. Öğrenci işlerinden bu belgeleri istediğimde kaydımı dondurduğum için sistemde gözükmediğimi ve veremediklerini söylediler. Yeni öğretim yılı başlayınca ancak çıkartabilirlermiş. O zaman için de tarih olarak 31 ağustosu verdiler. Benim geçiş yapmam mümkün değil mi şimdi? Bilgisi olan var mı bu konu hakkında? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • anatolianstream kullanıcısına yanıt
    Bildiğim maddeleri cevaplandırayım.

    2,3,4. maddelerdeki belgelerin hepsini okuduğun okulun öğrenci işlerinden alacaksınız. Bazı yatay geçiş yapacağın üniversiteler öğrenci belgesini e-devletten kabul edebiliyor diye okumuştum fakat diğer evrakları zaten öğrenci işlerine gidip illa ki alacaksın öğrenci belgesini de ordan al, garanti olsun ve bu belgeleri alırken imzalı olmasına dikkat et.

    6- Yatay geçiş yapmadığına dair belgesi, Ek Madde - 1 kapsamında bir kere yatay geçiş yapıldığından daha önce yapmış mı onun kontrolü için gerekli belge. Yatay geçiş yapmasına engel bir durum olmadığı belgesi sanırım kütüphane borcu vs var mı yoksa direkt verirler zaten belgeyi.
  • RawShed kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. okuduğum üniversite bulunduğum şehirden farklı bir yerde. e-mail olarak belgeleri istersem sorun çıkarmazlar inşallah.
  • Arkadaşlar,
    2018-YKS puanı ile kıbrısta 2.yıl hazırlık okuyorum.Türkiye'ye yatay geçiş yapmak istiyorum. Bakacağım üniversitelerin taban puanı da 2018 yılımı olacak? 2020 taban puanı mı?
    çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.