Şimdi Ara

Hayatta ki amacımız ne ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Amaç ölmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gncttyslgr

    Birader değilim öncelikle bayanım :)


    Evet öyle diyeceğim ne yazık ki, yok müslüman adam şöyledir, müslüman adam böyledir diyosunuz da, yok yahu sizin bahsettiğiniz o müslümanlardan. En basitinden başbakanımızın karısının bile taktığı eşarpların, giydiği kıyafetlerin değerli çok çok fazla yüksek. Onların örnek müslüman olmaları gerekirken, müslümanların insanlara örnek olmaları gerekirken, sizin bahsettiğiniz insanlar çok nadir bu dünyada.

    Ben inanmıyorum şahsen, ama ne alkol kullanırım ne sigara, çöpe bir lokma ekmek attığımı bilmem, sofranın üzerine dökülenleri bile elimle toplar pencerenin önüne koyarım. Evimde tv yok, akşamları en büyük keyfim kasaplardan ordan burdan topladığım artık etleri patates ve havucla kaynatıp sokak köpeklerine kedilerine yedirmek. Evet inanmıyorum ama hasta olduğumda isyan etmem, sağlıklı olduğumda da şükretmeyi bilirim, belki günde 5defa namaz kılmıyorum, her gün 5defa aynı duaları tekrar etmiyorum ama çok fazla kitap okuyorum. Belki müslüman değilim amaherhangi bir müslümandan çok daha bilinçli bir insanım.

    Olay İslamın dünyada yanlış bilinmesi değil ayrıca, müslümanların dünyaya gösterdiği bu, kimse yanlış bilmiyor,biz müslümanların hayat tarzlarına bakarak genel anlamda yorum yapabiliyoruz. Benim komşularım var hepsi çok kapalı güya müslümanlar ama beni kediye köpeğe yemek verirken görünce "ayh alıştırmayın bunları buraya gonca hanım" diye kızıyorlar :) Çevremdeki bir çok insan müslüman, öyle olduklarnı söylüyorlar, eğer öyleyse ben müslümanlar kadar bencil insanlar görmedim. :)

    Ne güzel insansın sen ya. Evlen benimle moduna girdim okurken.
    Arkadaş gerekli cevabı muhtemelen almıştır. Şu yorumdan sonra hala bir şeyleri idrak edememiş ise hiç boşa parmaklarınızı yormayın.
    Esen kal.




  • Soyunu devam ettirip bu aradada bu amaç için sana verilen sürede dünyayı deneyimlemek.
  • Benim görüşüme göre bir amaç aramak.

    Hiç kimse bu dünyaya bir amaç uğruna gelmemiştir. Dünyaya geldiğinde bir amacı yoktur hiç bir bebeğin. Amaçlar sonradan şekillenir. İlk amacı doğmak olur bir bebeğin, sonrası nefes almak, yaşamak. Sonrası büyüyüp gelişebilmek bir birey olabilmek. Birey olduktan sonra amaçlar da değişir, gelişir.

    İnsanlığın hayattaki amacı ne diye sorarsak eğer, bu da cevapsız kalır. İnsanlık olarak sorduğumuzda burada bir topluluk birden çok kişi/kişiler var demektir. İnsanlığın amacı ne? sorusuna cevabı şu sebepten veremeyiz, birey olarak bir amaç doğrultusunda dünyaya gelmedik ki, insanlık olarak bir amaç doğrultusunda toplu bir şekilde karar alıp gelmiş olalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

    Soyunu devam ettirip bu aradada bu amaç için sana verilen sürede dünyayı deneyimlemek.

    Dünya bakış açısı çok dar bir kalıp. Bahsettiğin gibi olsa idi evreni deneyimlemezdik. (ay, mars vs.) Verilen sürede "Evreni deneyimlemek" daha doğru bakış açısı gibi görünüyor.
  • Doğru söylüyorsun dünya derken bulunduğumuz yeri deneyimlemek anlamını kastetmiştim aslında. Yoksa tabiki gökyüzüne baktığımız anda bile dünya dışı bir alanı deneyimliyoruz.
  • Hayatındaki amacının ne olduğunu sen belirleyeceksin, sana irade verilmiş neyi amaçlıyorsan onu yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İllümemati ve yavudilere hizmet etmek.
  • Yarı cahil oldum vurun vurun toplu olarak sorarsan üremek derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Man WhoSoldTheWorld -- 5 Kasım 2016; 5:00:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kara Ay

    İllümemati ve yavudilere hizmet etmek.

    Bu sözcük artik favori sözcüğüm. Yavudi


    Okunuşu ayrı bir zevk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.