Şimdi Ara

[ÇÖZÜM!!]Samsung Not Optimum Mode Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung SyncMaster tipi bazı monitörlerde ne yazık ki böyle bir problem oluşabiliyor. Benim başıma da geldi. Düzeltebilmek için epey uğraştım ve sonunda bir çözüm üretmeyi başardım. Benim sorun yaşadığım monitörün modeli SyncMaster 713N idi.

    Bilgisayarınızın oturumunu açtıktan sonra ekranınızda aşağıdaki gibi bir hata ile karşılaşıyorsanız okumaya devam edin.

     [ÇÖZÜM!!]Samsung Not Optimum Mode Sorunu


    1. Bilgisayarınızı tamamen kapatın.

    2. Açın ve sürekli F8'e tıklayın. Eğer F8'e tıklarken önünüze 1,2,3 vb. seçenekli ufak bir kutucuk gelirse oradan 1'i seçip hemen ardından F8'e tıklamaya devam edin.

    3. F8'e basarken önünüze aşağıdaki resimdeki gibi bir görüntü çıkacak.

     [ÇÖZÜM!!]Samsung Not Optimum Mode Sorunu


    4. Eğer sisteminiz Türkçe ise aşağıda "Düşük çözünürlüklü videoyu (640x480) etkinleştir" şeklinde bir seçenek göreceksiniz. Eğer İngilizce ise o zaman resimdeki gibi "Enable low-resolution video (640x480)" seçeneğini görürsünüz. Klavye'nin yön tuşlarıyla bu seçeneğin üzerine gelin ve Enter tuşuyla seçin.

    5. Oturumunuzu açıldıkdan sonra çözünürlüğünüzü dilediğiniz çözünürlükte ayarlayın. Not: Bunu monitörünüzün desteklediği çözünürlük ve frekans değerlerinin üzerine çıkmadan yapın. Genelde 713N gibi modellerde max çözünürlük 1280 x 1024 ve 60 Hz'dir. Eğer ekran kartı olarak NVIDIA kullanıyorsanız o zaman masaüstüne sağ tıklayıp oradan NVIDIA Denetim Masası seçeneğini seçip çözünürlüğünüzü oradan ayarlamanızı tavsiye ederim. (Sol tarafta Çözünürlük Değiştirme seçeneğine tıklayarak ortadan kendinize uygun çözünürlüğünüzün üzerine çift tıklayarak seçin ve sağ alttan uygulayın. Fakat unutmayın en sağdaki Yenileme hızı monitörünüzün desteklediği frekansın üzerine çıkmasın.)

    6. Bilgisayarınızı normal olarak baştan başlatın, sorununuz düzelmiş olacak. Hadi geçmiş olsun.

    Not: Star Wars - The Old Republic isimli oyunu oynuyorsanız çözünürlüğünüz Fullscreen 1280 x 1024 iken alt-tab yaparak masaüstünü görüntülemeye çalışmayın. Aksi taktirde Not Optimum Mode sorununu tekrar alırsınız. Ve yukarıdaki adımları tekrar uygulamanız gerekir. Nedense bu oyunda böyle bir problem var, oyun kapansa bile sorun devam eder.







  • çözüm bu değildir,

    arkadaşlar yıllardır kullanmakta olduğum samsung syncmaster 910T monitörüm 1 haftadır not optimum mode recommended mode 1280x1024 60hz hatasını veriyordu bir çok siteyi bir çok yeri inceledim ama çoğu arkadaş sallamış durumda yok ekran kartı yok kablo vb. iki monitörüm var ve biri bu hatayı veriyor biri vermiyor bende yabancı bir sitede monitörün görüntü kartında bulunan entegre üstünde bir direç ekleyerek sorunun çözülebileceğini bahsetmiş bende uyguladım.

    yapan arkadaş 47-52ohm direnç kullanmış ama evde bulamadığımdan eski bir arızalı powersuplay içinden 180ohm bir direç ile işlemi yaptım ve sonuç mükemmel bir daha hatayı almadım

    hata belli işlemlerle çıkıyordu
    1 - ekran korumaya geçince uyanma anında
    2 - kapat aç yapınca
    3 - film izlerken

    tümünde hatadan sonra ekranda çizgiler görünüyordu monitörün tüm fişlerini çıkartıp 3-5 saat sonra takarsam yeniden çalışıyordu. Menü tuşuna basınca çalışmıyordu hata oldumu tuş devredışı kalıyordu. [ÇÖZÜM!!]Samsung Not Optimum Mode Sorunu

    yaptığım işlemin resimlerini koyuyorum [ÇÖZÜM!!]Samsung Not Optimum Mode Sorunu [ÇÖZÜM!!]Samsung Not Optimum Mode Sorunu




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.