Şimdi Ara

'Corsa' Genel (2108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42.182
Cevap
81
Favori
2.532.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21062107210821092110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Uzun zamandır foruma girmediğim için ayrı bir mesaj yazmayı beceremedim ve mecburen cevap kısmına yazıyorum. Benim bir sorum olacak.

    2 hafta önce ankaradan yetkili opel bayiinden sıfır aldığım 2021 model 1.2 turbo benzinli 130 bg ultimate paket corsa aracımda korna arızası mevcut. Korna tok ve net bir ses vermek yerine cılız çatallı kötü bir ses veriyor. Araç servise götürüldü sorun tespit edildi, tamir edildi denilerek geri verildi, ancak daha servisten ayrılmadan kornaya bastım sorun düzelmemiş, tabi hemen geri dönüldü, servis yetkilisine durum iletildi. Çok uzatmayım yapılan konuşmaları yazarak, benim durumdan anladığım (tabi yanılma payım var) bu korna sesindeki problemin düzeltilemeyeceği yönünde. Şimdi esas konu şu, ben sıfır araç alıyorum kusursuz olması için para veriyorum, eğer araçta kusur varsa ve kusur giderilemiyorsa, izlenecek adımlar nedir? Bilen varmı, yada direkt konuya hakim bir avukat ilemi görüşeyim. Eğer arıza giderilemez ise ben para iadesinden çok aracın yeni bir araç ile değiştirilmesini talep etmeyi düşünüyorum. Aracın değiştirilmesini talep etme sebebim ise bu kusur dışında aracın genel olarak hoşuma gitmesi. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.





  • wedat06 W kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba normalde basit bir arıza bu kornaya sıvı yada çamur gibi birşey gelirse bu durum olur mevcutta korna neresinde bilmiyorum ama bunu servisin değişmesi kanaatindeyim
  • xdriver X kullanıcısına yanıt

    Ondan değil. Direksiyonla tekerlek arasındaki bağlantıyı sağlayan demir çubuk açıkta bırakılmış araçta, paspas ileri gidince ona değiyor direksiyonu çevirince de paspas hareket ediyor.

  • Arkadaşlar merhaba.


    2018 1.4 motor otomatik Corsam var.

    25,000 km de yıllık bakım zamanı geldi. Servis 849tlden başlayan fiyat diyor.

    Başlamak ne demek , orjinal parça kullanmıyor musunuz diye sorduğumda orjial parça fiyatı değişiklik gösterir dediler.

    3.yıl bakımı olacak daha önceden uyanmamıştım servisin bu çakallığına. Yılda 8000 km ile yağ filtresi falan berbat durumda oluyordu. Ancak şimdi jeton düştü muadil parça kullanıyorlar. Parçaları ben alıp iyi bir ustaya yaptırsam yarı yarıya fark edecek.

    Uygun olan parçaları ben alıp yaptırsam hem daha ucuz olaacak hem de aptal yerine konmamış olacağım.


    Sormak istediğim motor yağı olarak hangi marka hangi model yağ bizim araçlar için ideal olan. Siz hangisini aldınız ya da serviste hangi uygun yağ kullanıldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wickersan -- 23 Mart 2021; 18:2:43 >
  • wickersan kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba yaptığım iş dolayısı ile şunu diyebilirim bütün filtreler İskenderun'da çeşitli üreticiler tarafından üretilip marka logosu basilmakta illaki kaliteli isterseniz fil markası çok iyi
    Yağ konusunda da opel gm marka kullanıyor servislerde
    Güncel fiyatlar yağ 300 350 tl
    Hava filtresi 30 40
    Yağ filtresi 30 tl
    Polen 60 tl
    İscilikte 100 tl alsalar
    Dışarıda yaptıracak olursanız bu işlemi arada 200 tl gibi rakam farkı oluşur
    Servis garantisi de ayrı bir durum tabiki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wickersan

    Arkadaşlar merhaba.


    2018 1.4 motor otomatik Corsam var.

    25,000 km de yıllık bakım zamanı geldi. Servis 849tlden başlayan fiyat diyor.

    Başlamak ne demek , orjinal parça kullanmıyor musunuz diye sorduğumda orjial parça fiyatı değişiklik gösterir dediler.

    3.yıl bakımı olacak daha önceden uyanmamıştım servisin bu çakallığına. Yılda 8000 km ile yağ filtresi falan berbat durumda oluyordu. Ancak şimdi jeton düştü muadil parça kullanıyorlar. Parçaları ben alıp iyi bir ustaya yaptırsam yarı yarıya fark edecek.

    Uygun olan parçaları ben alıp yaptırsam hem daha ucuz olaacak hem de aptal yerine konmamış olacağım.


    Sormak istediğim motor yağı olarak hangi marka hangi model yağ bizim araçlar için ideal olan. Siz hangisini aldınız ya da serviste hangi uygun yağ kullanıldı.

    Merhaba hocam,


    O hangi servismiş merak ettim. Geçen sene Opel Gerçek İstanbul Beşiktaş'daki serviste bakımı yaptırttım, hava,yağ,mazot filtresi orijinaldi bizzat ustanın yanında durdum izledim. tek polen filtresi Europcar markaydı, karbonlu takıldı ki o da zaten PSA'nın orijinal yedek parça firması.


    Şöyle ki daha önce duydunuz mu bilmiyorum misal GM nin acdelco , Fiat'ın Opar gibi yedek parça firmaları var, bunlar oem ürün olduğu için ve polen filtresinin de kalitesini gördüğüm için kabul ettim. (çok kaliteli, 7 ay geçti alerjik bronşit var klimayı açınca hiç rahatsız olmuyorum)


    Yağı shell helix ultra pro ag dexos2 koydular..


    Bu sene de yine yetkili servise götüreceğim. Neden mi param mı çok hayır şimdi tek tek yazıyorum;


    1- Personel arabaya oturmadan önce direksiyon, vites topuzu koltuk gibi yerler naylon ile izole edildi


    2 - Kahve ve yemek ikram ettiler, sıcak sıcak sınırsız wifi, tv oturdum hiç canım sıkılmadı


    3- Çalışanların hepsi Türk yani suriyeli, özbek, afgan gibi sigortasız çalıştırılan insan yok (ben görmedim)


    4- Çırak adı altında arabayı deneme tahtasına çeviren çoluk çocuk yok (zaten şartlar ağır, bir yere zarar verse benim yaptıracak gücüm yok)


    5- E-faturamı alıyorum, bir hata olsa mahkemeye verecek kurumsal muhatabım olacak


    6- Bakım servis kayıtlarına işlendiği için KM bilgisi , araca yapılanlar hakkında bilgi aracı satacağınız zaman insanların aklını kurcalamayacak


    7- Aracı genel kontrol ettiklerinde muhtemel değişmesi gereken şeyler hakkında da bilgi veriliyor. Sanayi ustası fren balatasına bu 10.000km daha gider diye absürd laflar edebiliyor ama o 10.000km sizin ne kadar yokuş aşağı ineceğinizi, önünüze kaç defa tır,traktör,kedi,köpek çıkacağınızı nerden biliyor ? Servis aracı üreten mühendislerin belirlediği değişim periyodu ve metrik kontrollerin ardından araçtan tam randıman alın diye değiştirmenizi öneriyor.


    8- En güzeli peşin fiyatına taksit yapıyorlar :)


    9- Arabayı yıkayıp tekrar dezenfekte edip sizi güler yüzle gönderiyorlar.


    Kısacası o 850tl nin içinde sadece 3 filtre 1 yağ yok  


    Haa 850tl hiç iyi bir rakam değil, daha 2 sene önce 350 , geçen sene 650 verdim bakıma.. Ama bu durum hükümetle alakalı, ekonomi 5-10 yıllık planlar dahilinde değil günübirlik olduğu için , euro , faiz, enflasyon yüksek olduğu için böyle.. Opel'e kızamıyorum piyasa şartları ortada..



    Sizde yağ dahil parçaları 450tl ye mal etseniz 150 de sanayi ustası alsa 600tl yapıyor.. Yukarda yazdığım üretici garantili işçilik, fatura ve iyi ağırlama 250tl fazlalık yapıyor ki bence fazlasıyla değer.





  • Bende bundan önceki aracımı 180.000 km boyunca kullandım ve hep servise gittim satarken de yetkili servise götürdük alıcı arkadaş memnun ve güvenli bir şekilde aldı aracı bu aracımı da aynı şekilde yetkili servise goturucegim ayrıca servislerde sadık müşteri indirimi de uygulanıyor zaman zaman
  • Merhaba.

    Aynı şube, aracı Opel Gerçek Beşiktaştan aldım ve bu seneye kadar bakımları orada yapıldı..

    Bugün tekrar aradım ve telefondaki bayan bu sefer daha temkinli konuştu. Orjial dışında bir parça kullanıyor musunuz dediğimde ustaya bağlanıp cevap verdi. Sadece polen filtresinin birebir uyumlu muadil olduğunu söyledi yani sizin dediğiniz gibi.

    Sabah için randevu aldım, hayırlısı.

  • wickersan kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    En iyisini yaptınız. Orda servis danışmanı Hasan bey var, kendisi de bizim araçla ilgileniyor. Efendi, sorumluluk sahibi bir personel (ya da bana hep bahsettiğim hali denk geldi, bilmiyorum :))

    Anahtarı kendisine güvenerek teslim ediyoruz. Öneri değil sadece aklınızda olsun diye diyorum :) Bu hayatta babama bile kefil olmam, o yüzden öyle dedim  

  • bende 15 yaşında corsa c var. niye bilmiyorum ama çok seviyorum. 100.000 lira kadar bulursam f kasaya geçerim :)) 1.3 cdti.

  • Son kasa çok şık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.GU

    Son kasa çok şık

    aynen hocam bende gidip geliyorum ultimate paket için ama çoğu araçta sanırım kronik bir direksiyon problemi varmış sola çekiyor diyorlar ondan dolayı karasız kaldım.


    biraz daha boş ama hala GM parçaları taşıyan crossland da aklımı çelmiyor değil. Yeni corsa komple psa..


    sosyal medyada tavanından oluk oluk su akan 2020-2021 peugeotları görünce soğumaya başladım opel markasından da..

  • Hocam bende bu yazılan sorunların hiç biri olmadı ama artık crossland da Makyajla birlikte %90 psa oldu ( bunu sonundaki x ibaresinin kalkmasından anlayabiliriz) cam tavan konusuna gelince son zamanlarda wag grubu da dahil bir çok markada benzer sorunlar var en iyisi sunroof ve cam tavan olmayan model almak dikkat ederseniz Avrupa dan gelen modellerin çoğunda da sunroof yok adamlar demek biliyor sorunlu olduğunu almıyorlar
  • Crossland x ve Grandlan x zaten hayata PSA olarak başlamışlardı. Crossland güzel ama bana B suv'a c sınıfı araç ücreti vermek çok geliyor. Yoksa iç hacim olarak gayet güzel araç.

  • hungrywolf kullanıcısına yanıt
    Ülke şartlarına bakarsak 2.5 araba parasına 1 araba alıyoruz malesef şuan tek odak noktası araçların olabildiğince sorunsuz olması zaten kısıtlı imkanlarla aldığımız araçlarda birde sorun çıkarsa vay halimize
    Grandland giriş paketi 305 bin TL bu arada düşünülebilir
  • Arkadaşlar selam az önce internette gezinirken at8 şanzıman ile ilgili 1 den 2 te geçişlerde vuruntu problemi olan bir çok kullanıcı gördüm ayrıca 7000 km de yağ eksik arızası veren araçlar da varmış başına gelen var mı??
  • Selamlar 2012 cıkışlı corsa sahibiyiz. Ruhsatta ‘ New Corsa 5dr 1.4 Enjoy At Tw ‘ yaziyor . Bayiye gidip şasi no ‘ dan baktırdım orada da “ Corsa 5dr Enjoy A14XER AT4” yazıyor .

    Aracı satacagım yanlış bilgi vermek istemiyorum tam olarak hangi paket olduğunu bilen biri yazabilir mi ?? 1.4 mü 1.4 twinport mu ? 1.4 Twinport ise active mi enjoy mu enjoy111 mi ? Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivoo -- 19 Mayıs 2021; 22:30:15 >
  • Aracınız Enjoy. Active 2013 yılında çıktı, 111 ise sadece 2010 model olarak var. A14XER motor kodu, AT4 ise 4 ileri tam otomatik vites anlamına geliyor. TwinPort bir teknoloji, eski modellerde belirtiliyordu ama sonradan belirtilmemeye başlandı. Corsa D 1.2 ve 1.4 benzinli motorların hepsinde var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet hasan

    Arkadaşlar selam az önce internette gezinirken at8 şanzıman ile ilgili 1 den 2 te geçişlerde vuruntu problemi olan bir çok kullanıcı gördüm ayrıca 7000 km de yağ eksik arızası veren araçlar da varmış başına gelen var mı??

    2 defa yaşadım ama uzun süredir olmuyor.


    Yağ eksiltme yok.


    Yıllık bakıma giden oldu mu? Fiyatlar nasıl?

  • Merhaba arkadaşlar,

    Corsa E konusuna da yazdım buradan da yazayım;


    2015 Corsa 1.4 Color Edition AT alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Araç 52bin Kmde

    Genel bir kontrol için sanayiye götürmeyi düşünüyorum, yağ, su vs.. kontrol amaçlı. Son bakımı 2020Temmuz'da yapılmış.

    Kontrol ettirirken nelere dikkat etmeliyim, motor, şanzıman vs. eksperde baktırdım fakat yine de usta kontrolünden geçsin istiyorum. Bir de aracın daha önceki yetkili servis bakımlarına nereden ulaşabilirim acaba?

  • 
Sayfa: önceki 21062107210821092110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.