Şimdi Ara

Turkcell GPRS ile İnternete Bağlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 7250 cep telefonumla Turkcell GPRS'i kullanarak masaüstü bilgisayarımdan internete bağlanmak istiyorum. Pahalı bir hizmet olduğunu biliyorum ama sadece MSN kulanacağım. Ne yazık ki şu an kaldığım yerde ADSL ve Kablo Net hizmeti verilmiyor. Dial-Up da pahalı olduğu için 1-2 ay böyle idare etmem gerekiyor. Telsim'in sınırsız GPRS hizmetini de düşünüyorum ama önce bir GPRS hizmetini test edip, memnun kalırsam sınırsıza geçmeyi düşünüyorum. Uzun lafın kısası 7250 ile internete bağlanmak için telefonumda ve bilgisayarımda yapmam gereken ayarları yazar mısınız? Bir de son soru; 1 saat MSN'de kalsam ortalama kaç kontör gider Turkcell'den? Şimdiden teşekkür ederim.



  • arkadaşım madem sadece msn kullanacaksın, PC'yi falan hiç karıştırma işin içine.

    telefonuna msn yükle oradan kullan. daha pratik ve mobil

    gprs ayarlarını kullandığın şebekeden alabilirsin.

    farklı msn versiyonlarını forumda aratabilirsin.

    kaç para ödeyeceğin de ne kadar süre kullandığına değil, ne kadar fazla mesaj yani veri alıp gönderdiğine bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zopik -- 14 Temmuz 2006; 16:37:03 >
  • Doğru diyorsun da bilgisayardan istiyorum ben. Arada bir web'de de gezinebilirim. Bir de o var.
  • peki o zaman,

    önce telefonu pc'ye modem olarak tanıtman lazım. telefonu usb ya da bluetooth ile pc'ye bağladığında ve yazılım cd'sini taktığında kendisi zaten otomatik olarak yükleyecektir.

    sonra ağ bağlantılarından yeni bir bağlantı oluşturacaksın. turkcell için numara kısmına *99*# yazıp kullanıcı ismi ve şifreyi boş bırak.

    çevir dediğinde bağlanması gerek.

    arada takıldığın yer olursa yardım etmeye çalışırım bildiğim kadarıyla...
  • Dostum ciddi anlamda pahalı olur... Ben bir ara iş için gittiğim seyahatlarde notebook'tan bu şekilde bağlanmıştım ve çok uzun süreli kalmadığım halde internet üzerindeki sitelerin KB'larının yüksek olması nedeni ile ciddi bir maliyet getirmişti... Sadece Msn için kullanacaksan telefon üzerinden msn'e bağlanmak çok daha mantıklı...
  • çok doğru. açtığın internet sayfalarındaki her resim için boyutu ölçüsünde para ödersin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Sympatique

    Dostum ciddi anlamda pahalı olur... Ben bir ara iş için gittiğim seyahatlarde notebook'tan bu şekilde bağlanmıştım ve çok uzun süreli kalmadığım halde internet üzerindeki sitelerin KB'larının yüksek olması nedeni ile ciddi bir maliyet getirmişti... Sadece Msn için kullanacaksan telefon üzerinden msn'e bağlanmak çok daha mantıklı...


  • Bu kadar mı hocam? Yeni ağ oluştururken sadece bu verdiğin numarayı yazacağım öyle mi? Bi deneyeyim eve gidince bakalım. Umarım olur. Çok teşekkür ederim yardımın için. Saygılar.

    Edit: Haklısınız. Ben de pahalı olacağını düşünüyorum ama sadece MSN kullanacağım ve GPRS hızının ne olduğunu test edeceğim. Memnun kalırsam Telsim'in sınırsız tarifesine geçerim. Napalım başka çaremiz yok. Bu yaz böyle geçecek. Yardımlar için tekrar teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tardy -- 14 Temmuz 2006; 16:49:26 >
  • atladığım yerler olabilir. sen dene, olmazsa konuşuruz..
  • Bu bağlantı sanırım Bluetooth'u desteklemiyor. Kızılötesi yada kablo olacak.. 7250 de zaten yokta diğer kullanılar için belirtmekte fayda var.
  • Evet ya bağlanamadım ben. Sanırım kabloyla PC Suite yardımıyla bağlanacağım ama PC Suite telefonu görmüyor bir türlü. Bir de benim telde modem ayarları eksik. 7250 için "Erişim Noktası Takma Adı" ve GPRS Erişim Noktası" yerlerine ne yazmam gerekiyor. Bunları yapınca sanırım PC Suite'in İnternete Bağlan bölümü sayesinde bağlanabileceğim internete.
  • GPRS erişim noktası kısmına internet yazman yeterli...Erişim Noktası takma adı önemli değil o kadar..
  • Eyvallah hocam. Ama bir sorunum daha var. Telefonu pc'ye bağlıyorum ama PC Suite telefonu görmüyor. Bi de Oxygen programı var, o görüyor. Sorun ne olabilir acaba?
  • Bilgisayarda kurulu olan Pc Suite'i kaldır ve Pc Suite 6.8'i yükle
  • Hmm. Yeni kurdum PC Suite'i ama versiyonu bilmiyorum. Son versiyondur büyük ihtimal ama bakarım yine de. Sağol tekrardan.
  • Arkadaşlar Telsim'in 750 kontöre 1 ay sınırsız GPRS kampanyası için kontör aldım ama 7250 cep telefonu ve DKU-5 kabloyla internete bağlanamıyorum. Modemde ya da başka bir aygıtta sorun var hatası veriyor. Şu an 6670 cep telefonu ve DKU-2 kablosuyla sorunsuz bağlanıyorum. 7250'deki sorunun kaynağı ne olabilir ve nasıl aşabilirim?
  • İnternetten telefonun yeni sürücülerini çek belki işe yarar..
  • Telefonun yeni sürücüsü derken? PC Suite 6.8 kurulu. DKU-5'in de sürücüleri kurulu. Başka hangi sürücüleri yüklemeliyim?
  • Nokia'nın sitesinden .inf uzantılı sürücüyü indirdim. Şimdi bu dosyayı nasıl kullanacağım hakkında bir fikrim yok. Bilgisayarda mı kalacak, telefona mı atacağım? Telefona atacaksam nasıl? Cehaletimi bağışlayın :D
  • Arkadaşlar bir yardım etseniz? İndirdiğim bu .inf uzantılı Kur Bilgileri dosyasını nasıl kullanacağım?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tardy

    Arkadaşlar bir yardım etseniz? İndirdiğim bu .inf uzantılı Kur Bilgileri dosyasını nasıl kullanacağım?


    modem ekle diyip hedef olarak o inf dosyasını göstereceksin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.