Şimdi Ara

Shell Karasu İstasyonu Pompa Sahtekarlığı Şüphesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 Eylül salı günü araç deposu tam dolu şekilde Kadıköy'den yola çıkarak 282 km yol yaptıktan sonra Karasu/Sakarya'da ki Shell istasyonundan depoyu fullettim, 131,09 TL tuttu. 9.4 litre/100 km veya 0,47 TL/km sarfiyat demektir ki aracım İstanbul şehir için de bile bu sarfiyatı nadiren yapar.

    Bu işte bir terslik var 110 km sürati aşmadan yol yaptım bu sarfiyat nedir diyerek istasyondan ayrıldım ve İstanbul'a döndüm bir miktar da şehir içinde kullandım 274 km de bu akşam evimin yanında ki Shell istasyonundan depoyu bir daha fullettim, 88,31 TL tuttu. Bu da 6,5 litre/100 km veya 0,32 TL/km yapar ki fabrika verisi bile 6,7 litre.

    30 yıldır Shell'den yakıt alırım hiç böyle bir sarfiyat ile karşılaşmadım. Pompa kalibrasyonu hatalı mı veya bir sahtekarlık mı var diye Shell Müsteri Hizmetlerini aradım mesai saati dolmuş. Şikayet Formunu doldurup gönderdim yarın da telefon ile bir daha arayacağım.

    Gelişmeleri daha sonra yine paylaşırım...







  • İşin arkasını bırakmayın bence.
  • hocam shellin benzini çabuk bitiyor bendede sheli bıraktığımdan beri 1 depoda 50 km daha fazla yol yapar oldum PO Total ve BP en iyileri diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 12 Eylül 2013; 21:20:17 >
  • Ucuz LPG dende uzak durun, km yaptırmıyorlar Opetde iyi tercih olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim Shell'den şikayetim yok şikayetim istasyon pompasında ki sahtekarlık. Karasu'dan aldığım yakıt ile fabrika verisi altında bile sarfiyat yaptım, yakıt kalitesi gayet iyi ama pompa kalibrasyonu ile oynanmış sanki...
  • Bu konuda aslında genel bir başlık olsa hepimiz kaliteli yakıt satan istasyonları paylaşsak. Böylece sahtekarlık yapanlardan uzak durmuş oluruz. Bende bir keresinde kendi aracım serviste olduğu için babamın lpg'li arabasını ödünç aldım. Arabaya dönüşte 60 tl gaz almıstım. Eve geldim babama anahtarı teslim ederken gaz aldım dedim. Babam dedi kaç para dedimki 60 tl. Dediki bu araba 45 tl den fazla gaz almıyor tankı küçük. Üstelik ben gaz alırken yaklasık 10-15 tl 'lik gazda vardı deposunda. Gözümün içine baka baka kandırdı adamlar.
  • Nisanda bursadan g.antepe LPGli focus2 ile uzunca yol yaptim. Haliyle yolda cesitli yerlerden lpg aldim. Malesef pompada o kadr sahtekarlik yapiliyorki aracin lpg ayari bozulmus olabilir diye kayseride zavolli yet.servisine ugradim. Ayarlarda sorun yoktu. Sorun istasyonlardaydi. 270 km nere 345 km nere? Farka bakarmisin.
    Sanirim lpg yerine kuru hava basiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 12 Eylül 2013; 22:23:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkı sık denetleme olsa , bir kaç istasyonda mühürlense sahtekarlıktan bakalım daha yapabilicekler mi !
  • bu gibi yarı yollarda gaz veya benzin almamak için lpg için söylüyorum en büyük tankı taktırmak lazım. en büyük tank hangisidir bilmiyorum böyle bir fikir geldi artı şehir merkezinde sahtekarlık daha azdır ve ya gaz bitiyorsa bilindik bir markaya kadar benzinle gidilmeli diye düşünüyorum. benzinde ise bir 5-10litre yedek alınabilir. lpg de milangaz benzinde po derim ama istasyon dan istasyona fark eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zambakzumbak121 -- 12 Eylül 2013; 23:39:37 >
  • Kadikoyden yola cikarken dwponun tam olduguna eminmisiniz. Bazen tabancalar depo tam dolmadan atabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoldayken en başıma gelmesini istemeyeceğim şeylerden biridir,hileli yakıt.
  • Maltepe shellde bazı olaylar olmuştu sonra 1 ay kapalı kalmıştı.

    http://www.haber3.com/benzincideki-inanilmaz-hirsizlik-polis-kamerasinda-1076223h.htm#ixzz1dhQANPJR
  • tabanca basınçları farklı olabiliyor,bu yüzden farklı zamanlarda atabiliyor.bazı istasyonlarda depodan zarr sesi geldiği halde tabanca atmıyor örneğin. iyice araştırmadan firma söylemeseydiniz keşke.
  • Araçlara depodaki yakıtın kaç litre olduğunu söyleyen sistem olsun gramına kadar ..
  • bakmadan alınan tek şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de şüphem var. 3 sene önce Çorum'dan geçerken aldığım mazot için. Ama ne fayda...Yazsak mahkemeye verirler.
  • Hocam hatırlıyorsanız 3 sene önce bu benzin ölçüm araçları yapıldı(Bizzat akrabam mühendisliğini yaptı) Fabrikalarına en yakın istasyon shell idi. Normalde habersiz olarak gidiliyor ama deneme için haberli olarak gidildi.izlenimler:

    1-Benzin ayar kapakları olduğu gibi açık(insan belli etmez)
    2-1. ve 2. ölçümde tam ayarında(noktasına kadar) ancak 3. ölçüme gelindiğinde pompa fazla yakıt vermiş Hatta Taner YILDIZ'da espri yapmış siz böyle giderseniz benzinliği batırırsınız diye

    Ayrıca bi otogazcı(Ankara'da) mutfak tüplerine lpg dolumu yapıyor.Kapattıramadılar hâlâ Zor bu benzinlikliklerin kapatılması başlarında ağır adamlar var.!!




  • Toygun_ank kullanıcısına yanıt
    Benim corsada var hocam
  • Concorde de var olduğunu biliyordum ama corsadan haberim yokdu
  • Toygun_ank kullanıcısına yanıt
     Shell Karasu İstasyonu Pompa Sahtekarlığı Şüphesi


    11. ekran hocam 5.8 litre yakıt olduğunu altındaki değerlerde deponun basıncını gösteriyo ben burdan bakıyorum ne yaktığına
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.