Şimdi Ara

Corsair 400R CX750w PSU' da Cızırtı Problemi :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar herkese merhaba. 5 gün önce önce toplamış olduğum kasada, dün vidaları sökmek için PSU ya yaklaştığımda bir ses fark ettim. Ses büyük olasılıkla fandan gelmiyordu. Çünkü içerden çok, dış tarafta PSU ya giren güç kablosunun oradaki deliklerden duyuluyordu.

    Ses bipleme veya bir çınlama değil. Ucu açık kabloları birbirine deyrirince bir elektrik cızırtısı çıkar ya, onun gibi bir ses. PC kapalıyken de, sadece elektriğe bağlıyken de geliyor. Oturduğum yerden duyamıyorum, sadece PSU ya arkasından iyice yaklaştığımda, sanki kısa devre yapan kablolar gibi az bir cızırdama geliyor. Bu modelde buna benzer bir çok sorunla karşılaşmışlar ama araştırdıgım kadarıyla bu biraz tuhaf.

    Sizce ne yapmalıyım, bir çözümü var mıdır? 5 günlük daha... Söküp servise mi yollayım yoksa bu kadar az bir elektrik sesinin olması normal karşılanır mı? Bu arada performansa hiç bir etkisi yok, PSU ve PC normal derecelerde ısınıyor, fan stabil çalışıyor. Sadece bahsettiğim ses var.

    Biraz acemiyim ve PC yi yeni aldığım için çok mu abartıyorum bilemedim ama bi paylaşmak istedim sizle. Yardımcı olursanız çok sevinirim.







  • Burada CX750 ile aynı sorunu yaşayan biri vardı.
    Güncel!!!

    Düzenleme: Hocam aynı sorun elinde CX750M bulunduran bir arkdadaştada varmış.

    Ve sorunu çözmüş

    Link:http://forum.donanimhaber.com/m_80076264/mpage_1/f_/key_psu+cizirti//tm.htm#80518561

    @acaluka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanbas -- 11 Eylül 2013; 12:25:54 >
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu belirteyim, telaşlanmanıza kesinlikle gerek yok. Tamamen normal bir durum, aşağıda vereceğim linkteki benim yapmış olduğum incelemeyi dikkatlice, tamamiyle okumanızı öneririm. Daha sonradan sizde anlayacaksınız normal bir durum olduğunu, lütfen, rica ediyorum, amacınız böyle olmayabilir ama; firmaları karalama yolunu tercih etmeyiniz.

    Konunun linki :http://forum.donanimhaber.com/m_80932906/tm.htm

    Sizin sorununuz ile alakalı bir mesajımdan alıntı:


    quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    @Fatih54102

    Teşekkürler, istediğiniz değerleri; ekran kartlarını sisteme eklediğim zaman vermem daha sağlıklı olur.Ama; ekran kartsız şekilde de (INTEL HD 4000 ile) isterseniz buraya ekleyebilirim.

    @LEON-X

    Rica ederim abi, seninde yorumun için teşekkür ederim.

    Evet dediğin gibi; ses konusu çok problem ediliyor.Bende; incelemede bu konunun üzerinde ayrıcana durdum, ancak; senin dediğin fikirde güzel.Şu an için; ekran kartları olmadığından dolayı aşırı bir yük altına alamıyorum PSU' yu, ama; boştaki ses olayı ile alakalı bir video ekleyeceğim.Yük altındakini de; ekran kartları geldiğinde eklesem daha güzel olur sanırım ? Ama; program vs. ile ekran kartı olmadan da yük altına alıp, ses seviyesine bakmak yeterli olur dersen, onu da yapabilirim.

    @Chris Brown

    Ses seviyesi ile alakalı; senin ekleyeceğinde güzel olur üstad, benden daha detaylı birşeyler hazırlayabilirsin. Bende, şu an için sadece boştaki durumun bir videosunu ekleyeceğim.

    Bu arada, farklı neler düşünüyorsun ? Bizede açar mısın biraz ?

    @gmyo31

    Teşekkürler.

    Benimde, PSU' yu alırken; ilk başlarda aklımda 7950 CF (ASUS) vardı.Sonradan; zamanla piyasada tükendikleri için, GTX 760 SLI' a kaydım. Aslında, biraz NVIDIA kullanma isteğimde vardı, yalan söylemeyeyim.

    7950 CF tercihinizde, gayet yeterli ve güvenilir bir seçim olacaktır.İşlemci ve ekran kartına OC yapsanız dahi, sorun çıkarmayacak şekilde gerekli gücü sağlayabilecek bir PSU' dur.

    Başka sorularınız olursa, cevaplayabilirim ?

    @cmgrsy

    Öncelikle şunu belirtmeliyim; SEASONIC X seriside gayet kalitelidir.Zaten, piyasadaki birçok PSU' yu ve CORSAIR' in PSU' larını da; SEASONIC üretmektedir.Yani; tercih ederken aklınızda bir soru işareti kalmasın, SEASONIC ve CORSAIR' i birebir düşünebilirsiniz.

    Cızırtı problemleri içinde; CORSAIR' in AX - AXi - HX serilerinde bu problem ile aşırı derecede karşılaşılmamıştır, olsa olsa 1 veya 2 tanedir.Bu problem her PSU' da, hatta her türlü bilgisayar parçasında karşılaşılabilinen bir problemdir (aşırı derecede duyuluyorsa, rahatsız edici seviyede ise).Zaten; PSU' ya veya herhangi bir bilgisayar parçasına, kulak dayadığınız zaman bu sesi duyuyorsanız, normal zamanda (bilgisayar başında otururken 1 - 2 m mesafede) duymuyorsanız, bu bir problem olarak (coil whine = cızırtı vb.) değerlendirilmemektedir.Çoğunlukla da; böyle bir ses hiçbir koşulda çıkmamaktadır.Yani; ikinci durumdaki gibi bir ses ise, '' Pireyi, deve yapmak '' gerekmemektedir diye düşünüyorum.

    VS, CX, TX gibi serilerde ağzı yanan kullanıcılar (sayıları çok fazla değil), bütün markayı kirletme çabasındadır, bu normal karşılanabilir (abartıya kaçılmadığı sürece).Çünkü; şöyle bir atasözümüz vardır; '' Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer '' diye.Sorun çıkan CORSAIR' lerin; alınma yerlerini, alanların sorunlarının ne kadar derecede olduğunu vb. ayrıntıları araştırmanızı öneririm.Bununla alakalı; geçen gün forumda (aynı bu bölümde) yazı yazdığım bir konu vardı, detaylı olarak orayı okuyabilirsiniz.

    Başka sorularınız varsa, alabilirim ?


    Beşinci kişiye yazmış olduğum cevabı dikkatlice okuyunuz ve de inceleme konumdaki yorumlarda da aradığınız cevapları bulacaksınız.




  • Çok teşekkürler. Hiç bir şekilde firmayı karalamadım ki zaten. Sadece acemi olduğum için merak ettim ve sordum, bunu da mı yapmayalım? Ne kadar iyi olursa olsun her zaman teknolojik aletlerde sorun çıkma olasılıgı vardır. Bu sabah Corsair servisini aradım ve sorun teşkil etmez fakat içiniz rahat etmiyorsa gönderin bakalım, olmadı değiştirelim dediler. Bu ilgi bile yeterli geldi zaten (: Şimdilik göndermeyi düşünmüyorum. Küçük çaptaki Coil Whine sorunları arızadan bile sayılmıyor anladığım kadarıyla. Ses artarsa veya fanda sıkıntı olursa o zaman gönderirim tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 11 Eylül 2013; 13:24:49 >
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bende dikkat ederseniz, '' Amacınız böyle olmayabilir ama... '' ifadesini kullanmıştım. Neyse; içiniz rahatsa ve zaten rahat olsun sorun yok. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle, CORSAIR gayet güvenilir bir firmadır ve PSU' ları SEASONIC gibi güç kaynağının ehli bir firma tarafından üretilmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 11 Eylül 2013; 13:59:31 >
  • Tabiki değil (: Kasanın dizaynına, kablo saklama tekniklerine, fanların yerlerine ve sessizliğine, Ön panelin kullanışlı olmasına diyecek laf yok. Bunun gibi bir çok artısı var ürünün. Benim gibi şatafatlı kasaları sevmeyen, tercihini sade olanlardan yana kullananlar için dış görünüşü de harika.

    Fanlar gerçekten sessiz. Hem kasa fanları, hem de CX750w nin alt kısmında bulunan fan gerçekten sessiz çalışıyor. Ben bununla yetinmeyip işlemciye de Cooler Master Hyper 212 Evo işlemci fanı taktım. Bilgisayar masa üstü konumunda iken çalışıp çalışmadığını anlayamıyorsunuz (: Zorlandığında ise ortalama bir fan sesi ile karşılaşıyorsunuz.

    Dolayısıyla ürün kasa olarak beklentileri fazlasıyla karşılıyor. PSU nun performansını da önümüzdeki aylarda göreceğiz artık. Acemiliğimden doalyı arıza olduğunu düşündüm ama ancak kulağımı dayadığımda bir elektrik cızırtısı duyuluyor (Sanırım Coil Whine). Riske girmek istemedim ve sizlere sordum. Bunun bir sorun olmadığına inanın sizden daha çok sevindim. (Şimdi sök PSU yu gönder, 1 ay bekle, 5 günlük PC yatsın orda, ohooo)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acaluka

    Tabiki değil (: Kasanın dizaynına, kablo saklama tekniklerine, fanların yerlerine ve sessizliğine, Ön panelin kullanışlı olmasına diyecek laf yok. Bunun gibi bir çok artısı var ürünün. Benim gibi şatafatlı kasaları sevmeyen, tercihini sade olanlardan yana kullananlar için dış görünüşü de harika.

    Fanlar gerçekten sessiz. Hem kasa fanları, hem de CX750w nin alt kısmında bulunan fan gerçekten sessiz çalışıyor. Ben bununla yetinmeyip işlemciye de Cooler Master Hyper 212 Evo işlemci fanı taktım. Bilgisayar masa üstü konumunda iken çalışıp çalışmadığını anlayamıyorsunuz (: Zorlandığında ise ortalama bir fan sesi ile karşılaşıyorsunuz.

    Dolayısıyla ürün kasa olarak beklentileri fazlasıyla karşılıyor. PSU nun performansını da önümüzdeki aylarda göreceğiz artık. Acemiliğimden doalyı arıza olduğunu düşündüm ama ancak kulağımı dayadığımda bir elektrik cızırtısı duyuluyor (Sanırım Coil Whine). Riske girmek istemedim ve sizlere sordum. Bunun bir sorun olmadığına inanın sizden daha çok sevindim. (Şimdi sök PSU yu gönder, 1 ay bekle, 5 günlük PC yatsın orda, ohooo)

    Aynen öyle.

    Dediğiniz gibi, kasada çok güzeldir, imzamda gördüğünüz üzere; kendimde kullanıyorum, gayet F/P ürünü sayılabilecek bir kasadır.PSU' lar hakkında da, forumda; coil whine, cızırtı vs. sorunlar ile alakalı bir sürü konu görünce, insan ister istemez telaşlanıyor tabi.En ufak bir seste bile, benimkinde de mi sorun var, ne olacak vs. diye.

    Ama siz; ne kadar kendinizi acemi olarak tabir ettiysenizde, bence şu davranışınızla gayet bilinçli bir kullanıcı olmaya aday veya bilinçli bir kullanıcı olduğunuzu gösterdiniz, teşekkürler.




  • Corsair firmasından 3 yıl önce almış olduğum hx650w güç kaynağı geçen gün sessiz sedasız ömrünün nihayetine erince firmaya sempatim baya arttı. Hele bir de yurt dışında 7 yıl garanti verilen ürün bizim ülkeye 2 yıl garantili gelince tadından yenmez bir durum ortaya çıktı. Firmaya toz konar mı bilmem ama kusura bakmasın ben bir daha altın satıyor olsa yakınından geçmem.
  • Selamlar,

    Coil whine herhangi bir sorun teşkil etmez, güç ünitelerinde kendini arada belli eder. Zaten dibine girmeden duymak pek mümkün değildir dediğiniz gibi. Güvenle kullanabilirsiniz. Elbettte kontrol için dilediğiniz zaman servise de gönderebilirsiniz.
  • Selamlar,

    Corsair ürünlerinin 2 yıldan fazla olan garantileri, ülkemizde de geçerlidir.
  • october27 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'den hangi firmadan aldınız ürünü ? HX ve AX serisi Türkiye'de de 7 yıl garantili satılmakta.
  • üzgünüm ama biosis - vatan bilgisayar hiç de öyle söylemiyor. Garanti süreleri maalesef 2 yıl olarak görünüyor. Zaten satın aldığım yerle de irtibata geçtim 2 yıl olduğunu maalesef üzülerek öğrendim. buyrun küçük bir örnek :

    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020031-eu-hx-serisi-80plus-gold-750w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63147




  • quote:

    Orijinalden alıntı: october27

    üzgünüm ama biosis - vatan bilgisayar hiç de öyle söylemiyor. Garanti süreleri maalesef 2 yıl olarak görünüyor. Zaten satın aldığım yerle de irtibata geçtim 2 yıl olduğunu maalesef üzülerek öğrendim. buyrun küçük bir örnek :

    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020031-eu-hx-serisi-80plus-gold-750w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63147

    2 yıl dan sonra sorun oldu mu satıcı firma ilgilenmez ama ondan sonra direkt olarak distribütör ile iletişime geçeceksiniz zaten ya da yurt dışıyla. Vata'nın yok demesi normal yani 2 yıl sonrası




  • Vatandakilerin haberi bile yoktur 7 olduğundan, onlar standart garanti prosedürü öyle olduğu için diyorlar.

    HX750 Silver sahibiyim, özellikle İnventus'dan aldım. Kendilerinden de teyit aldım, 2 yıldan sonraki arıza durumunda kendileri ilgileneceklerine dair.
  • İçerisindeki trafonun düzgün sarılmamış ya da üretilmemiş olmasından kaynaklanıyor olabilir.Bildiğim kadarıyla sesten başka bir zararı da yok.Ayrıca kısa devre gibi durumlarda güç kaynağı zaten kendini kapatmaktadır.

    Son olarak hx 750 kullanıcısı olarak corsairin psularını almayın.Çünkü sadece sizin gördüğünüz kısımları kaliteli.Kasasına ağırlığına bakıp gidip herkes alıyor severekte kullanıyor fakat aslında hiç te kaliteli değiller.Benim güç kaynağımın fanı sorunlu diğer insanlarda da sürüyle sorun var.Ax serisinde dahi fanı bozulan kişiler var.Çınlama gibi sorunları saymıyorum bile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Vatandakilerin haberi bile yoktur 7 olduğundan, onlar standart garanti prosedürü öyle olduğu için diyorlar.

    HX750 Silver sahibiyim, özellikle İnventus'dan aldım. Kendilerinden de teyit aldım, 2 yıldan sonraki arıza durumunda kendileri ilgileneceklerine dair.

    teşekkürler ben direkt distrübütör firma ile irtibata geçeyim
  • october27 kullanıcısına yanıt
    Sorununuzu halledebildiniz mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 20 Ocak 2014; 0:08:52 >
  • evet halloldu teşekkürler ilginiz için
  • Bu arada bir düzeltme yapayım dedim. Corsair'in tüm PSU'larını Seasonic üretmiyor. Büyük kısmını CWT üretiyor:

    Corsair'in hangi güç kaynağını kimin ürettiği yazıyor linkte.

    http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page447.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 16 Eylül 2013; 15:40:17 >
  • october27 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, 7 yılmış değil mi garanti ? Sorunsuz bir şekilde halletmişsinizdir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.