Şimdi Ara

Akvaryum canlıları ile ilgili soruları buradan alabilirim. Yardım bölümü. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
3
Favori
8.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayır siz bakteri kültüründen bahsediyorsunuz direk akvaryuma ekleyebilirsiniz işi çok karıştırmayın :). Zaten normal hazırlanış olayıda böyledir. Akvaryumunuza canlı eklemeden önce su koyulduktan sonra bakteri kültürü eklenir, yaklaşık 2-3 gün sonra canlı eklenebilir. Hee siz eğer canlı ekemiş durumdaysanız ve 2-3 gündür canlı varsa akvaryumda şimdi bakteri kültürü eklemenize gerek yok. Zaten o canlılardan dolayı bakteri oluşmuşdur orada :)
  • suyu tazeleyeceğim ondan eklemeyi düşünüyordum :)
  • Suyu tazelemek derken %50 su dğeişimi yapın su tazeleme diye olayı ilk defa duyuyorum. Dip çekimi zaten suyu tazelemedir
  • her neyse!!! dip çekmek, %50 değiştirmek= tazelemek, daha akvaryum jargonuna giremedim kusuruma bakmayın. Bu koşullarda bakteri kültürüne gerek yok mu?
  • Eğer 2-3 gündür akvaryumun içinde balık varsa gerek yok, eğer akvaryuma daha hiç canlı eklemediyseniz gerek vardır ve uygulama olarakda atın 2-3 gün bekleyin sorna canlı ekleyin
  • şuanda yaşam var akvaryum da, bir kazık daha yedik yani boşa alınmış ilaçlar :))) bende plati, molly, lepistes var bu arkadaşlarımıza yem olarak pul yem harici ne verilir, hangisi işe yarar, daha sağlıklı beslerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QLusher

    şuanda yaşam var akvaryum da, bir kazık daha yedik yani boşa alınmış ilaçlar :))) bende plati, molly, lepistes var bu arkadaşlarımıza yem olarak pul yem harici ne verilir, hangisi işe yarar, daha sağlıklı beslerim.

    Sera gibi ünlü markalarin yemlerini verebilirsiniz bitkisel ağırlıklı ama arada protinsel yem verin akvaryumcudanbisteyin çeşit. Haftada veya iki hafta da birde haslanmis ispanak veya salatalik verebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ıspanağı forumların birinde okumuştum, akvaryumcuya sordum kesinlikle verme suyu bozar balıkları öldürür felan demişti, neyse hocam başını çok ağrıtacam galba, çünkü amacım canlıları en iyi şekilde yaşatmak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QLusher

    ıspanağı forumların birinde okumuştum, akvaryumcuya sordum kesinlikle verme suyu bozar balıkları öldürür felan demişti, neyse hocam başını çok ağrıtacam galba, çünkü amacım canlıları en iyi şekilde yaşatmak :)

    Benim için bir sıkıntı yok, sonuçta bu yüzden bu konuyu açtım bildiğim kadarı ile yardımcı olabilmek için. Şimdi öncelikle suyu bozma olayı ona bakarsan verdiğimiz yemlerde suyu bozuyor, sarartıyor, kendi üzerindeki kimyasal maddeleri atıyor vs. Benim bugüne kadar öğrendiğim tek şey akvaryumculara güvenme. Şöyle düşün internette yazan, bu konuda bilgi veren binlerce kişi var. Bu kişilerin kimi amatör, kimi profesyonel, kimi o AKVARUMCU dediğimiz kişilere üretimhanesinden balık veren kişi. Onların bile anlayamayacağı şeyleri yapan insanlar var. Ben çok fazla gördüm bu dediğim şeyleri veren, demek ki bir sıkıntı çıkmıyor ki veriyorlar. Adam diyor ki suyu sarartıyor. O balığın asıl yaşam alanına youtubeden bir göz atın isterseniz su o kadar pis gözüküyor ki bu balık nasıl burada yaşıyor diyorsunuz. Ama işte asıl yaşam alanı o, asıl yaratılışı o. ( o sarılık ile bizim sarı akvaryumlarımızın alakası yok ama örnek olarak verdim) Neyse konumuza geçelim ıspanak verebilirsiniz ki bende verdim, yumurta içindeki sarı yeri veren bile var ama ben bunu denemedim daha. Hatta bir makalede çoğu meyveyi deneyen insan bile gördüm dikkat etin sebze değil meyveye geçmişler :). Verilebilir kanısındayım bende. Bu besinleri netten nasıl verileceğini araştırıp, gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.




  • 2 adet japon balığım var ama akvaryumda besleyemiyorum an itibariyle.Bir süre maddi olanaklar yüzünden fanusta beslemek zorunda kaldım.Balığı aldığım yerden bana sera gold gran yemini tavsiye ettiler.Fakat balıklarım hemen yemiyorlar.acaba suya mı karışıyor yem.Yoksa tek tek yemeleri mi gerekiyor yemleri.Sabah 3 tane attım hala 4 saat oldu yemler hala suda ..Lütfen yardım..
  • hocam iyi seneler,
    ilk iki resimdeki balığı gördüğün gibi dik yüzüyorlar, beyaz molly'i erkek balon sürekli kovalıyor ikiside erkek ama. açık kahve olan balığımda geçen hafta doğum yaptı, akvaryumda dişi popülasyonu daha fazla. neden böyledir, ne yapabilirim?

     Akvaryum canlıları ile ilgili soruları buradan alabilirim. Yardım bölümü. Akvaryum canlıları ile ilgili soruları buradan alabilirim. Yardım bölümü. Akvaryum canlıları ile ilgili soruları buradan alabilirim. Yardım bölümü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QLusher -- 1 Ocak 2014; 17:08:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umay_tr

    2 adet japon balığım var ama akvaryumda besleyemiyorum an itibariyle.Bir süre maddi olanaklar yüzünden fanusta beslemek zorunda kaldım.Balığı aldığım yerden bana sera gold gran yemini tavsiye ettiler.Fakat balıklarım hemen yemiyorlar.acaba suya mı karışıyor yem.Yoksa tek tek yemeleri mi gerekiyor yemleri.Sabah 3 tane attım hala 4 saat oldu yemler hala suda ..Lütfen yardım..

    Baliginiz strese girip yemi kesmis olabilir, sıkıntı etmeyin bir sure bekleyin zaman. Ama fanusu kesinlikle önermem lutfen degistirin akvaryum kurun ölebilirde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QLusher

    hocam iyi seneler,
    ilk iki resimdeki balığı gördüğün gibi dik yüzüyorlar, beyaz molly'i erkek balon sürekli kovalıyor ikiside erkek ama. açık kahve olan balığımda geçen hafta doğum yaptı, akvaryumda dişi popülasyonu daha fazla. neden böyledir, ne yapabilirim?

     Akvaryum canlıları ile ilgili soruları buradan alabilirim. Yardım bölümü. Akvaryum canlıları ile ilgili soruları buradan alabilirim. Yardım bölümü. Akvaryum canlıları ile ilgili soruları buradan alabilirim. Yardım bölümü.

    Bas aşağı yuzmeyi gördüm ama bunu ilk defa görüyorum. Tahmin yurutursek baliginizi kovalayan rahatsiz eden bir balik varsa bu yuzden boyle yapabilir. Baliklari bir sure ayri tutun bakalim. Veya akvaryum havasiz kaldigindan dolayi hava almayya çalışıyor olabilir agiz kismina dikkat edin hava aliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopanda -- 1 Ocak 2014; 18:02:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dediğim gibi üçüncü resimdeki erkek balon sürekli kovalıyor, ama ortadaki balon platiyi kovalayan yok kendi halinde, bunun gibi hareketler yapan iki balığım öldü, akvaryumcu solungaçlarına darbe almış olabilir dedi ama hiç bir belirti de yok gözle görünen, solungaçlar sürekli çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QLusher

    dediğim gibi üçüncü resimdeki erkek balon sürekli kovalıyor, ama ortadaki balon platiyi kovalayan yok kendi halinde, bunun gibi hareketler yapan iki balığım öldü, akvaryumcu solungaçlarına darbe almış olabilir dedi ama hiç bir belirti de yok gözle görünen, solungaçlar sürekli çalışıyor.

    Bu cok farkliyerlere gidebilir o halde. Çünkü cok ince görmeden incelemeden cevap vermek zor. Kötü su kosullarindan olabilir, stres olabilir, sıkıntı olabilir ama bulmak için gözlemlemek lazım bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leopanda kullanıcısına yanıt
    kötü su olma ihtimali yok gibi, hem iç filtre hemde dış filtre beraber çalışıyor ısı da 26 derece sürekli sabit. ama stres için bişey diyemem tam olarak neden stres yapar onları bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QLusher

    kötü su olma ihtimali yok gibi, hem iç filtre hemde dış filtre beraber çalışıyor ısı da 26 derece sürekli sabit. ama stres için bişey diyemem tam olarak neden stres yapar onları bilmiyorum.

    Kötü su koşulu illa ki iç filtre dış filtre veya derece ile alakası yok. Yüzlerce su kimyası ile ilgili şeyler terimler var. Bunların değişik olması herşeyi değiştirir. Sonuçta bir o balıkları doğal ortamından alıp, kendimiz el verdiği kadar yetiştiriyoruz. Dünyada ki en iyi akvaryumcu bile olsa o kişi bile %100 doğal ortamını taklit edemez. Neyse stresinde bir sürü nedeni vardır, balığı çok ürkütecek şeyler, kötü su kimyası, yanlış ve kötü besleme, yanlış tür ile bakımı gibi. Şuan için önerim düzenli %30 su değişimi yapmanız. 1 er gün ara ile 3 defa su değişimi yapın. Suya mavi dezenfektan atın ve bir süre gözlemleyin değişiklik olacak mı bakalım




  • Soran arkadaşlara bilgi. Su kültürü su hazırlayıcı vs şeylere bir sürü para vermeyin.
    1-Önce akvaryum seçilir beslenmek istenen türe göre.
    2-Akvaryuma su doldurulur (çeşme suyu)
    3-Bir tutam balık yemi atılır
    4-İç filtre ve bol havalandırma ile 2-4 gün havalandırma yapılır.
    5-Balık alınır ve akvaryuma konur.

    Balık kovalama nedenleri.
    -Dişi erkek oranları türlere göre uygun dağılımlı olmalıdır.
    -Farklı suların balıkları aynı akvaryumda bakılmaz.Uygunsuz türler birbirini yemeye varana kadar
    bin bir türlü soruna neden olur.
    -Akvaryum ölçüleri türlere uygun olmalıdır.
    -Yumurta dökenlerde olur genelde yumurta ve yavruları koruma iç güdüsü.
    Kovalamaca sebepleri bunlardır. Herşey yukardakilere uygunsa akvaryuma sonradan ilave edilen balıkların bir süre
    kovalandığı normaldir. Bunun dışında kavga dövüş sorunu olmamalı. Aynı türde bu çok oluyorsa ben akvaryum ölçüsüne bakın derim.
    vede saklanma bölgeleri oluşturun.

    Parazit sebepleri....
    Balıklarda bunun olma sebebi nitrat dengesinin bozulmasıdır.
    Su değerleri su ısısı dengesizse bu tarz sorunlar olur.
    Canlı yem vs verildiği taktirde bu tarz sorunlar yaşanır.
    İlk yapılacak şey su değerlerini düzeltmektir.
    Mümkünse hasta balık karantinaya alınıp ilaç tedavisi uygulanır.




  • Merhaba alalı 2 hafta oldu bu japon balıklarını sizce çiftleşme zamanına gelmişlermi yani kaç cm boylarında çiftleşirler ergenliğe daha çok mu var ? yardım edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxsafakxxsafak -- 8 Ocak 2014; 14:58:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxsafakxxsafak

    Merhaba alalı 2 hafta oldu bu japon balıklarını sizce çiftleşme zamanına gelmişlermi yani kaç cm boylarında çiftleşirler ergenliğe daha çok mu var ? yardım edin



    Japon balıklarının üremesi sandığınız kadar kolay değil, eğer üretim yapmak istiyorsanız daha kolay olan canlı doğuranlara yönelmenizi tavsiye ederim. İşi biraz öğrendikten sonra araştırmalar doğrultusunda japon balığına geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca sizin aldığınız haftaya değil balığın boyuna ve genetiğine bağlı olarak yaşı hesaplanır (ortalama bir yaş).




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.