Şimdi Ara

Marduk mu, Nirubi mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu günlerde bi marduktu nirubi idi şeklinde kendimce saçma bulduğum yazılar ve söylemler türedi.

    Bilmiyorum o yazıları nereden alıyorlar ama eminim TUVPO (Türkiye UFO ve Paranormal Olaylar Araştırma Organizasyonu) veya benzeri aynı zihniyetteki bir organizasyonun yazılarından alınıyordur.http://www.tuvpo.com/special/research/marduk/marduk1.html ilgili link marduk ile ilgili ve marduk'tan kaçan canlıların (yada insanların) gelip dünyada yeni yaşam formları oluşturmasından falan bahsediyor. Dikkatinizi çekerim adamlar "Unutulmuş Tarihin Kronolojisi" diye bir başlık altında 450 bin yıl öncesinden bugüne kronoloji yapmışlar ve tarihi sorguluyorlar.

    Birşey soracağım; Bu tür yazıları bulup çıkarana kadar Mars ile Jupiter arasında var olan neredeyse bir gezegenlik boşluğu ve astreoid kuşağını veya Jupiter'in, Mars'ın Güneş'e olan uzaklığını dolayısı ile bu gezegenlerin Dünya'ya olan uzaklıklarını hiç araştırma ihtiyacı duydunuz mu? Bu konuda ben sizlere yardımcı olayım.

    Bode Kanunu diye oldukça basit bir yöntem vardır. Bu yöntem ile gezegenlerin Güneş'e olan uzaklıkları tahmini olarak bulunabilir. İlgili formülü;

    <b>a = ((2^(n-2))+1)/3</b>

    Yazım şeklinden anlaşılır olmadıysa, kelimeler ile anlatayım. İki üzeri (n-2) değerini 1 ile toplarız ve çıkan sonucu 3'e böleriz. Bu formül gezegenlerin, Güneş'e olan uzaklıklarını "Astronomi Birimi" cinsinden verir. Bir astronomi birimi olarakta Dünya'nın Güneş'e olan uzaklığı kabul edilmiştir. Bu uzaklıkta 149.600.000 km'dir.

    Merkür için n=1
    Venüs için n=2
    Dünya için n=3
    Mars için n=4
    Astreoid Kuşağı için n=5
    Jupiter için n=6
    Satürn için n=7
    Uranüs için n=8

    Şimdi ilgili formülde istediğiniz gezegenin "n" değerini koyarak tahmini uzaklıklarını elde edebilirsiniz.

    Gelelim Jupiter meselesine. Jupiter, Dünya'nın 11 katı kadardır. Hacmi ise Dünya hacminin 1300 katı kadardır. Bu gezegenin Güneş'e olan uzaklığı ise 5.2 AB kadardır. 5.2 * 149600000 = 777.920.000 km eder. Sanırım az buz bir rakam değildir bu.

    Jupiter ile Dünya arasındaki uzaklık ise 5.2 AB - 1 AB = 4.2 AB civarlarındadır. 4.2 AB * 149600000 km = 628.320.000 km. Bu gezegenin yarıçapı ise hemen hemen 71.400 km yöresindedir. Yani dev bir gezegendir. Dünya'nın yarıçapı 6378 km, Güneş'in yarıçapı 696.000 km'dir. Jupiter'in kütlesi diğer gezegenlerin kütlelerinin toplamının 2 katı kadardır.

    Şimdi bu bilgileri neden verdim. Bahsetmiş olduğunuz daha doğrusu başka bir yerden kopyala/yapıştır yapmış olduğunuz Marduk veya Nibiru olarak adlandırılan bir gezegen için bende bir araştırma yaptım. Zamanında Engin Ardıç'ta günün getirdiği popülüriteye göre yememiş içmemiş ve bu konuda bir yazı yazmış. O yazının bir kısmını buraya kopyalıyorum.

    "mars gezegeni dünyamıza binlerce yıldır ilk kez bu kadar yaklaştığına göre, biz de şu dört sene evvel çıtlattığımız konuyu yeniden ısıtabiliriz artık...

    doğu yönüne geceyarısına doğru bakın, yıldızlardan farklı, daha parlak ve kırmızı bir nokta göreceksiniz: işte o, mars.

    eğer ipuçları ve araştırmalar doğruysa, 2010 yılı dolaylarında (<b>maya takvimine göre 23 aralık 2012'de</b>), bu kez güney yönünde, daha da büyük ve koyu kırmızı bir gezegen daha göreceksiniz... o da, amerikan nasa kayıtlarında 'gezegen x' adıyla, oysa sümer çiviyazısı tabletlerinde nibiru, babil kayıtlarında marduk adıyla geçen gezegen!... isterseniz maya zagonuna göre kukulcan, aztek zagonuna göre quetzalcoatl, inka zagonuna göre viracocha da diyebilirsiniz.

    güneş sistemimizde, bilinmeyen diğer bir gezegenin varlığı, amerikalı astronomlarca 1972 yılında matematik olarak, kağıt üzerinde hesaplandı. 1984 yılında, 'kütlesi dünyadan çok daha büyük, ve spektral analizde koyu kırmızı renk veren bir gökcisminin pluton'un yörüngesi dolaylarından sisteme girmekte ve hızla yaklaşmakta olduğu' da, bir radyoastronomi uydusu aracılığıyla tesbit edildi...

    tabii gündelik, 'dünyevi' dertlerle uğraşan insanlar hiç de üzerinde durmadılar...

    evet ama, böyle bir gezegenin varlığını eski, 'kadim' mezopotamya uygarlıkları da söylüyorlardı, şifreleri çözmeyi bilene eski mısır da, eski maya uygarlığı da söylüyordu. buyurunuz, buradan yakınız!

    <b>gezegenin güneş çevresinde bir dönüşü 3661 yıl sürüyor. onun için insanlık tarihinde ancak 'mitolojik' anılar bırakmış. yörüngesi de çok eliptik, sistemin dışına çıkıp dönüyor, mars ile jüpiter arasında yeralan asteroid kuşağı bölgesine kadar yaklaşıp yeniden uzaklaşıyor.</b>

    fakat amansız bir çekim gücüne sahip olduğu için de, her gelişi dünyamızda büyük depremlere, yanardağ patlamalarına, hatta manyetik fırtınalara ve manyetik kutbun yer değiştirmesine bile yolaçıyor.

    ..."

    Bu yazıdanda anlaşılacağı üzere bu gezegen Dünya'dan büyükmüş. Jupiter'den büyük mü? Sanmıyorum. Jupiter'in manyetosferi yaklaşık 100 Jupiter yarıçapı kadardır. Yani 710.400 km gibi birşey. Peki Dünya ile Jupiter arasındaki uzaklık ne kadardı? 628.320.000 km idi. 710 bin ile 628 milyonun midik yarıştırması olur mu sizce? Bence olmaz.

    Gelelim Marduk'umuza, bence bu gezegenin Jupiter'den büyük olma ihtimali yok. Ve çekim gücü Jupiter'den büyük olabilir ama Dünya'ya kadar uzanacağını sanmam. Eğer zaten çekim gücü Jupiter'den büyük olsa ilk önce Mars ile Jupiter'in yörüngesini bozar ve kendi yörüngesi içine katar. Bu adı bahşedilen gezegen Güneş Sistemimize anlaşıldığına göre ilk kez gelmeyecek ki. Çünkü dolanma periyodu 3661 yıl imiş. Dünya'nın varlığı bu periyottan çok fazla olduğuna göre ortada bir sorun yok demektir. Yanılıyormuyum?

    Diğer bir konu ise benim kopyaladığım köşe yazısında şöyle bir ibare geçiyor "maya takvimine göre 23 aralık 2012'de" koyu olarak belirttim. 23 Aralık tarihi nedir? Gün dönümü yani gecenin en uzun olduğu tarihtir. Neden bu ve benzeri olaylar hep gün dönümlerinde meydana geliyor? O günler için randevu mu alıyorlar?

    Lütfen yazacağınız şeyler konusunda biraz araştırma yapalım, mantık yürütelim. Körü körüne iş yapmayalım.

    Ufo imiş, Uso imiş bunlara gelince elbetteki "evrende sadece biz yaşıyoruz" diyemeyiz. Ama sırf bu işten para kazanan soytarılarında galeyanına gelmeyin. Onların yok mitolojiydi, yok şuydu buydu diyerek ortaya attığı şeyleri bilim her zaman çürütmüştür.



  • walla marduk gördüğüm en sıkı black metal grubudur :-))) onun dışında biş işlevi olduuunu bilmiodum (anlamıda yıkım şiddet savaştır :))
  • :)) Doğrudur:))Bende metal grubu olduğunu bilmiyordum. Ama bu şekilde isim almış bir metal grubunun varlığına hiç şaşırmadım:))
  • evet bende bu konu hakkında ufak tefek bir şeyler okudum. hatta annonnikiler diye bi ırkın da burda filan yaşadığı idda ediliyordu.
  • Aslında olayın ben mitolojik kısmında değilim. Şu günlerde bu isimle çok karşılaşır oldum forumda ve bu konuda bilgilerim dahilinde bir bilgilendirmede bulunmak istedim. Mitolojisine bakacak olursak Nefiniler mi ne öyle bir toplumdan bahsedilir. Ve bu toplumun Marduk gezegeninden geldiği, insana benzediğini söylerler. Marduk gezegeninde zamanında dünyevi bir yaşam sistemi varmış ve zamanla atmosferi bozunmaya uğramış. Sonra Marduk kralı yeni yerler arasınlar diye ekip yollamış. O ekip Dünya'yı bulmuş ve buraya yerleşmiş. Sonradan Marduk atmosferinin altın eksikliğinden dolayı bozunmaya uğradığı anlaşılmış, buradan oraya altın ithali falan başlamış falan fişman:)))))))) Böyle bir hikayesi vardı bununda:)))))) Aklımda böyle birşeyler kalmış, yanılgı payları olabilir:))))))))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.