Şimdi Ara

Sıradışı bir eğitim firması: Yüksek Yapılı Zekalar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yüksek Yapılı Zekalar, mesleklerinde kısa yolları uygulayabilecek kadar uzun çalışmış, deneyim sahibi uzman öğretmenler, uzman psikolog, nörolog ve yazılım mühendislerinden oluşmuş toprağını ve insanlarını seven, saygı duyan bir ekip. Ekibin başında Mahmut Hoca (Mahmut Yıldırım) bulunuyor.

    Geliştirdikleri sistemlerin büyük bir kesimini ilk Türk İslam devletleri ve Osmanlı eğitim ve öğretim metodolojilerinden feyz aldıklarını öğrendiğimiz sistem büyük oranda düşünüş altyapısını güçlendirmeye yönelik sistemler. Sistemin 7'den 77'ye her kesime hitap eden bir yönünün bulunması Anadolu insanının mayasına ne kadar yakın olduğunu hissettiriyor.

    Araştırmalarının merkezinde; sağlıklı beyin gelişimi ve zeka bulunmakta. Zamanla fiziki gücümüzün zayıflaması gibi beynimizin de fonksiyonları yavaşlamaya başlar. Dikkat dağınıklığı, odaklanamama, bir davranışı ya da bir konuyu anlayamama, unutkanlık ve hayatımızı olumsuz etkileyen kalıpların artması gibi bir çok olumsuz durumla karşı karşıyaya kalırız. İşte tam bu noktada; geliştirdikleri ve her geçen gün yeni yeni uygulamalar ekledikleri eğitimleriyle bu sorunları aşma yönünde büyük adımlar atıyorlar. Ayrıca beynimizin daha sağlıklı gelişmesi ve etkin zeka adlamalarımızın da güçlendirilmesi için çalışmalarına devam ettiklerini ekliyorlar.

    Dönemin muhakemat temelli uygulamaları günümüz teknolojisi ile birleştirerek güçlü bir ürün haline getirilmiş. Bilimsel altyapıda ise insan beyninin korteks ve limbik sistemini güçlendiren bir uygulama zenginliği yakalanmış. Dolayısı ile toplamda 3 hafta süren 1. ve 2. seviye eğitimlerde katılımcıların muhakemat temelli düşünüş altyapısı otururken yoğun korteks uygulamaları sayesinde beynimizdeki sinirsel ağların sayısı artıyor. Bu da katılımcıya daha güçlü bir öğrenme, daha güçlü bir hatırlama, dikkat ve odaklanma sorununun kalkması, problem çözme ve yaratıcılık becerisinin artması şeklinde yansıyor.

    Yaptıkları her eğitim ve uygulamada birey üzerinde şu maddeleri gerçekleştirmeyi kendilerine şiar edinmişler;
    - Daha hızlı bir korteks yapı (Beynin işlemci gücü, hızlı öğrenme, hızlı hatırlama altyapısı)
    - Daha güçlü bir kısa süreli hafıza
    - Dikkat ve odaklanma seviyesinde artış
    - Problem çözme, yaratıcılık becerisinin artması
    - Esneklik (Birbirine zıt bilgilerin aynı anda öğrenilebilmesi)
    - Muhakeme becerisinin beyin altyapısında oturması.
    - Hızlı okuma oranının en az 1000 kelime seviyesinde kalıplaşması. Anlama oranı eski okuma seviyesindeki anlama oranından en az 2-3 kat daha fazla.

    Eğitim ortalaması olarak dakikada 1000 kelime okuma başarısının garanti edildiği sistemde eğitimden sonra yapılması gereken en önemli çalışmanın 3 haftalık oyun oynama süreci olduğu belirtiliyor. Böylelikle korteks yapısı hızlanan katılımcı zihinsel simülasyonlarla hafıza altyapısını da mevcut hıza adapte etmiş oluyor.

    Geliştirdikleri özel eğitimlerden bazıları;

    - Kalıpsız düşünüş
    - Muhakemat ve hızlı okuma
    - Beyin gelişimi ve fark eğitimleri
    - 6-10 yaş grubu 4 işlemde matematik ve mantık eğitimleri (4 mantığı aynı anda almaktadırlar)
    - 10-14 yaş grubu 4 işlemde matematik ve mantık eğitimleri
    - Drama ve Üstün Zekalılar Eğitimi

    İkinci seviye eğitimlerde; beynin program yapısını geliştirerek eksik programları tamamlıyor ve performansı üst düzeye çıkartmak için eğitimler verilioyr. Beynin kendini geliştirmesi ve bunu sürekli hale getirmesi için bilgi paylaşımında bulunuluyor.

    Üçüncü seviyede;
    beyinde kalıplaşan öğrenme mantığına ters bilgilerin ve düşünüşlerin öğrenilmesi, zor durumlarda strateji geliştirebilmesi, çözüm üretebilmesini sağlayan üst düzey eğitimleri veriliyor.

    Dördüncü ve beşinci seviyelerde ise zihinsel simülasyonlarla fark eğitimleri veriyoruz.

    Eğitimler 6 yaşından itibaren her kesime hitap etmektedir. Detaylı bilgiler için şu adres incelenebilir:http://www.yuksekyapilizekalar.com



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.