Şimdi Ara

Ekran kartı sorunlarından anlayanlar HELP!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorunu aşağıdaki linkde biraz anlatmıştım:
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=98901
    Ancak sorunum çözülmedi ve sorunun ekran kartından kaynaklandığını anladım. Dün yine kilitlendi ve windows açılışı sırasında hatayı verdi.
    Hata kısaca şu şekilde:
    szAppname:Drivers.display szAppver: 1002415000200F17AF
    szModName:ati2dvag.dll szmodver:6.14.10.6444 Offset: 9C8406EA
    İlk başta bakıldığında sorun driverdan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Ancak önceki forumda da söylediğim gibi farklı driverlar kurarak denedim,sorun çözülmedi ve sistemi baştan kurdum en son driverı çektim yükledim. Sorun hala devam ediyor ve anladığım kadarıyla donanımsal bir sorun. İyi yanı ekran kartının garantisi devam ediyor ama işin kötü yanı sorun her oyunda anlaşılmıyor ve hemen ortaya çıkmıyor,yani ben bu kartı versemde aha çalışıyo diye hiçbirşey yapmadan geri gönderebilirler bana diye korkuyorum. Örneğin 3dmark2003 de herhangi bir kilitlenme yok. NFS underground oynuyorum onda da olmuyor. Ama daha önceden oynadığım colin mcrae rally 3 de artık kilitlenme oluyor. Ve en bariz görülen kilitlenme de halo da yaşanıyor. Farcry ı oynarkende ekranda bazen garip çizgiler beliriyor. Eğer uzun süre oynanırsa onda da kilitlenmeler oluyor.
    Sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir. Ekran kartının hangi parçası bu şekilde bir sorun çıkarabilir. Bu konularla bilgisi olan teknik arkadaşlar varsa ve yardımcı olursanız sevinirim.







  • ilk akla gelen ekran kartının gpu 'su çok ısınıyor olabilir fan takmayı denedin mi ?
  • ekran kartine o/c yaptin mi? eger yaptiysan onu normal degerlerine dusurerek dene. bende de ona benzer hatalar yapan bir ti4200 vardi ve ramlerinde problem vardi, seninkilerde de oyle birsey olabilir.
  • ekran kartı ramleri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.