Şimdi Ara

skystar2 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar skystar 2 nin cesıtlı versıyonları varmı?
    varsa coksey farkedıyomu?

    kısaca bana bılgı verebılırmısınız skystar2 hakkında



  • Bu yazı SkyStar2 kartının özellikleri ve bu karttan yeterince performans elde edebilmek için sahip olmanız gereken ekipmanlar konusunda kullanıcıyı bilgilendirmek amacı ile "aQUa" tarafindan yazilmistir.Bu yazinin tum haklari yazan kisiye aittir ve izni ile yayinlanmaktadir.


    Dijital Uydu Yayınları:

    -SkyStar2 ve diğer tüm DVB-S kartlar uydudan gelen sadece dijital nitelikteki MPEG2 formatındaki sinyalleri süzme yeteğine sahiptir, başka bir anlatımla uydudan analog veya normal antenden gelen analog yayınlar SkyStar2 veya başka bir DVB-S kartla kesinlikle izlenemez.

    - SkyStar2 kartında herhangi bir kanal kısıtlaması yoktur, farklı uydulardan gelen yüzlerce hatta binlerce kanal bilgisini kanal listesine aktarır veya uydu isimlerinin bulunduğu klasörlere kaydeder. Kullanıcı tek bir mouse hareketi ile listeden seçim yaparak bu kanalı izleyebilir veya dinleyebilir.


    Gerekli Ekipman (Çanak Anten ve LNB):

    -SkyStar2 DVB-S kartı ile ilgili olarak uydu yayınlarını izleyebilmek için bu kartın dışında Çanak Anten tabir edilen Uydu Anteni, LNB ve son olarak dijital sinyali Dijital TV kartına aktaracak koaksiyal kablo gereklidir. Dijital yayınları izleyebilmek için SkyStar2’nin haricinde başka bir TV kartına ihtiyaç yoktur.

    -Anten Çapı, kalitesi, LNB özellikleri ve Kablo kalitesi izlenecek yayın adedini doğrudan etkilemektedir. 90 cm lik kaliteli bir antenle İstanbulda sadece Hotbird uydusundan 600 civarında yayın alınabilirken. (TV, Radio ve Data) 1,50 cm lik, bir anten ile bu sayı 1300 lere kadar çıkabilmektedir. 90’lık ucuz bir antenin maliyeti 10-15 USD iken 1,65 lik yüksek kalitede üretilmiş Çelsa Antenin fiyatı 60 USD civarındadır. ÖAS (özdemirler), Triax, Mega ve Çelsa piyasada bulabileceğiniz en kaliteli yerli anten markalarıdır. Bir diğer önemli nokta LNB’dir, satın alınacak LNB mutlaka üniversal olmalıdır, çünkü üniversal LNB’ler full banddır ve 10700-12750 arasındaki bütün frekansları süzebilirler, ayrıca LNB’nin gürültü seviyesi db (desibel) 0,6 olmalı yada 0,7 den daha yüksek olmamasına dikkat edilmelidir. Markasız LNBler 8 -10 USD civarında değişirken, kalite sırasına göre “SWM, Cambridge, Philips, MTI, Eurostar, Sharp” gibi LNB’ler nispeten daha pahalıdır. Bu LNB’ler fiyat olarak 20-60 USD civarıdır ve markasız veya ucuz LNB’lere göre %10 ile %30 arasında daha fazla kazanç sağlarlar. Dikkat edilecek nokta ise alacağınız LNB’nin anteninize uygun tipte olmasıdır. Ofset antenlerde (LNB orta bölgede değildir ve LNB’nin ağzı yukarıya bakar (Digitürk’ün kullandığı anten tipi) bu tip antenlerde LNB-F kullanılmalıdır, bu LNB’lerin özelliği LNB ağzı yukarıya baktığı için su girmemesi için plastik bir kapağının olmasıdır, Feethorne yani dalga toplayıcı kısımda bu plastiğin içinde kalmaktadır. Parabol antenlerde ise LNB tam odaktadır ve LNB’nin ağzı yere bakmaktadır, 1.20’nin üzerinde ve hareketli sistemlerde daha çok parabol antenler kullanılır, bu tip antenlerde Flanşlı LNB kullanılır ve uygun Feethorne ayrıca satın alınıp LNB’nin ağzına monte edilmelidir. Bir diğer önemli nokta ise kullanılacak kablo, RG6 veya RG7, 75 Ohmluk kablo kullanılmalıdır. 350-500bin/ metre fiyat aralığındadır. İyi sonuç almak isteyenler, Anten, LNB ve Kablo gibi malzemelerde, fiyat nedeniyle, kaliteden vazgeçilmemelidir.


    DiSeqC Anahtarlar:

    -SkyStar2 ile birden fazla anteni nasıl kumanda edebiliriz? Bunun için önce DiSeqC nedir sorusuna yanıt verelim, DiSeqC adıyla anılan bir (anahtar) switch sayesinde birden fazla anteni SkyStar2’ye bağlamak mümkün, bu anahtarın dört girişi ve bir çıkışı vardır. Yani dört adede kadar olan antenlerden gelen kablolar bu switchten geçtikten sonra tek bir kablo ile SkyStar2’ye bağlanır, SkyStar2 ise bu anahtar sistemini desteklediği için kullanıcı istediği uydudaki istediği kanalı tek bir mouse hareketi ile açabilir. Bu anahtarın fiyatı 6-8 USD civarındadır. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken şey yerli ve yapancı diseqC switcherin çoğunda kötü işçilik ve malzeme sebebi ile kısa devre sorunudur, bu kısa devre sorunu normal digital receiver cihazları için problem yaratmamaktadır çünkü bu cihazların koruma sistemleri ve sigortaları vardır, DVB-S ‘ler ise daha hassas ve düşük voltajla çalışan kartlardır ve yerin kısıtlı olması nedeni ile bu tip korumaları yoktur ve sözünü ettiğim DiseqC switchler DVB-S kartların tunerlerini bozmaktadır. Bu kısa devreli switchler özellikle geniş hacimleri ile dikkati çekmektedir, kalitesi yüksek olan ve kısa devresiz switchlerin boyutları genellikle 5 cm uzunluğunda 2-2,5 cm genişliğinde ve en fazla 1,2-1,3 cm yüksekliğindedir. Piyasamızda alman malı kaliteli DiseqC switchler bulunmaktadır.


    Hareketli (Motorize) Anten Sistemleri:

    -Tek bir uydudan alınan yayınlar bazıları için yeterli olmayabilir bu gibi durumlarda DiseqC anahtarının dışında bir çözüm daha vardır Motor kullanımı, bu sistemde 15 adedin üzerinde uydunun yayınlarını izlemek mümkündür. Bunun için gereken aldığınız antenin hareketli mount’ unun mekanizmasının) olmasıdır. Eğer hareketli bir anten almayı düşünüyorsanız mutlaka antene sabit mount yerine hareket mount’u satın almalısınız, bunun yanında bir motor ve motor kontrol ünitesi yeterlidir. Küçük antenlerde motorlu sistemler fazla verimli değildir, SkyStar2 ve DVB-S kartarının çoğunda “DiseqC motor” kontrol ünitesi olmadığından SkyStar2’nin girişine kesinlikle DiseqC motor bağlanmamalıdır bu işlem hem SkyStar2 yi bozabilir ve bunun yanında bilgisayarınıza da zarar verebilir. Motor kontrol üniteleri anten çapına göre değişmektir. Örneğin 1,65’lik bir anten için 24” motor şarttır, böyle bir motor 30-35 USD civarındadır, ayrıca bu motoru kontrol edebilmek için bir de kontrol cihazı gereklidir, bu cihazların elle kumanda edilenleri 15USD civarındadır ve bunlarda uydu bulma sistemi mevcut değildir. Kaliteli uzaktan kumandalı ve 50 adede kadar uydu hafızalı olan cihazlar ise 45-50 USD civarında maliyete sahiptir. Bunların en iyi tanınanı Radix’dir.


    Internet Bağlantısı:
    -SkyStar2 ile internete nasıl bağlanabiliriz, hız ve maliyeti nedir? SkyStar2 internet protokolünü desteklemektedir, bu uydudan data bilgi alımı (download) yapabiliriz anlamına gelir. Uydudan internet sisteminin mevcut iki şekli vardır, tek yönlü ve çift yönlü, günümüzde yaygın olarak kullanılan sistem tek yönlüdür, bunun anlamı uploadlar (isteklerimiz ve gönderilerimizin analog modem sistemi ile gitmesi), download işlemlerinin ise uydudan gelmesi sistemidir. Uydudan internetten yararlanabilmemiz için uydu internet hizmeti sağlayan bir firmada hesap açtırmamız gerekmektedir, Türkiye’de Superonline bu hizmeti vermektedir, ve SkyStar2 kartlara da destek vermektedir, ancak Süperonline’nin dışında değişik seçenek ve fiyatlarla farklı uydulardan bu hizmeti veren birçok yabancı kuruluş mevcuttur. Arama motorlarına yazılacak “Satellite ISP” terimi sizin bu kuruluşlara ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu kuruluşlardan çoğu kısa süreli deneme sürümleri vermektedir. Bir örnek vermek gerekirse hızlı bir serverdan almak şartı ile 300 Mb lik bir dosya bu sistemle bir saatin altında download edilebilir. Yerli ve yabancı firmalar şimdilik 300Mb -500Mb ve 1Gb, aylık sınırlı seçenekler sunmaktadırlar ve fiyatlar oldukça yüksektir. Son aylarda Sirius uydusundan uygun fiyatlara sınırsız internet hizmeti veren kuruluşlar vardır. Amerika Birleşik Devletlerinde ise çift yönlü sınırsız uydudan internetin fiyatı 50 USD’ye kadar düşmüştür. “Gelecek bir iki yıllık dönemde sadece uydu internet servisi verecek uyduların uzaya gönderilmesi ile birlikte tek yönlü ve çift yönlü internetin Avrupa ve Türkiye’deki fiyatlarının makül seviyelere ineceğini sanmaktayım. Komunikasyon uydularının atılmasından sonra öngörülen download hızı 4 Mb/s Upload hızı ise 2 Mb/s olacağı eutelsat tarafından söylenmektedir.


    Diğer Önemli Noktalar:

    -SkyStar2 PC DVB-S kartında özellikle yasal veya yasal olmayan yöntemlerle şifreli kanalların izlenebilmesini sağlamak amacı ile kullanılan CI (Common Interface) bölümü yoktur. Bu işlerde kullanılan modüller Euro, Magic, FreeCam ve JokerCAM gibi ürünler piyasamızda 90-175 USD arasında değişen fiyatlarla satılmaktır ayrıca 6-8 USD arasında değişen FUN, Galaxy kartlar ve bu kartları programlamak için gerekli programlayıcı cihazlara 30-100 USD ihtiyaç vardır. Bu yöntemle yayınların izlenmesi ancak çok yüksek rakamlara mümkün olabilmektedir. Üstelik modül yöntemi ile çözüm yapan sistemler şifreli yayın yapan kuruluşların şifreleme tekniklerinde yapacakları küçük bir değişiklikle işlemez hale getirilebilmektedir bunun örneklerine zaman içinde çok sık rastlanmıştır. Özellikle son iki yılda gelişen yazılım teknolojileri ile sayısı çok az olmakla birlikte bazı DVB-S kartlarla şifreli yayınların izlenmesi mümkün hale getirmiştir. Bu yazılımların ortak adı Softcam’dir. SkyStar2’de Softcam yazılımlar ile uyumlu piyasamızda satılan tek karttır. Bu sistemin Kartlı ve Cam’li sistemlere göre üstünlüğü, şifreleme tekniklerindeki değişikliklerden etkilenmemesidir.
    Bugün Softcam yazılımlarla Irdeto1 / Betacryprt1, Viaccess1, Seca / Mediguard1, TPS Crypt, Nagra (bütün nagralar farklı versiyonlara sahiptir) Conax (nagra gibi farklı versiyonlar içerir) ve son iki hafta içinde sisteme dahil olan SkyCrypt sistemler ile şifrelenmiş yayınlar tamamen software ile izlenebilmektedir. Softcam ile izlenilen yayınlarda görüntü ve seste kesinlikle bozulma karışma ve atlama gibi problemler olmaz yayın MPEG2 yani DVD Kalitesinde izlenir.


    SkyStar2 Kartının Kilitlenmesi:

    -TechniSat firmasının ürettiği SkyStar2 kartları bilindiği gibi şifre kırıcı programlarla çalışmakta ve birçok şifreli yayını bu yöntemle kırmaktadır. TechniSat firması illegal yazılımlarla şifreli kanalların izlenmesini engellemek amacı ile SkyStar2 kartlarda bir kilit sistemi kullanmaktadır. Bu kilit sistemi genellikle bilgisayara format çekilmesi veya yeni bir işletim sistemi kurulması durumlarında bazen aktif hale geçmektedir. Kilitlenmiş kartlarda kanal taraması yaparken, sinyal mevcuttur ancak tarama işleminde No PID Data yazısını görürsünüz ve doğal olarak SkyStar2 kartı kanal bulamaz ve kanal göstermez. Kart kilidini açmak ise çok basittir. “SkyStar2_Repair.zip” isimli dosyayı internetten download edin. Zipli Klasörün içinde iki adet dosya bulacaksınız, bunlardan biri word dokümanı diğeri ise “SkyNET.sys.repair“ dosyasıdır. XP veya NT işletim sisteminde yapmanız gerekenler adım adım gösterilmiştir.


    1.C:\Windows\System32\drivers\ klasörüne girip SkyNET.sys adlı
    dosyayı silin.
    2.Zipli dosyadan SkyNET.sys.repair isimli dosyayı
    C:\Windows\System32\drivers\klasörüne kopyalayın ve
    sondaki “.repair” kısmını silin.
    3.Bilgisayarınızı Restart ile tekrar başlatın, bilgisayarınız XP ana
    ekranına gelemeden kendi kendini resetleyecek,
    4.Bilgisayarınız tekrar başlarken F8 tuşuna basarak Safe Moda girin
    takılırsa tekrar başlatın ve yine aynı işlemi tekrarlayın eğer
    bilgisayarınız hiçbir şekilde açılmıyorsa bilgisayarınızı kapatıp S
    SkyStar2 kartını sökünüz ve tekrar başlatıp “F8 ve Safe
    Mode” kullanıcı seçimini Admin olarak seçip windows XP’ye girin.
    5.C:\Windows\System32\drivers\ klasörüne girin ve SkyNET.sys
    dosyasını tekrar silin ve yerine SkyStar2’nin orjinal CD’sinden
    SkyNET.sys’i kopyalayın.
    6.Bilgisayarı tekrar restart edin. Problem çözümüştür ve kart
    eskisinden daha iyi performans verecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.