Şimdi Ara

PEUGEOT-CİTROEN 2016′ DA HAVAYLA ÇALIŞAN HİBRİT ARABA ÜRETECEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.youtube.com/watch?v=lY1rMQjkd8Q&feature=player_detailpage&t

    Bugüne kadar pek çok araba firması buna benzer modeller üretti. İşte PSA Peugeot Citroen bu trende uyarak hava enerjisiyle, benzinli motoru birleştiren yeni bir benzinli motor üretti. Yani havayla çalışan hibrit bir araba üretti. Bu motorun ismi hava hibritli benzinli içten yanmalı motor (gasoline powered internal combustion engine – ICE). Şirket 2016’ ya arabayı piyasaya sürmeyi planlıyor.

    PSA Peugeot Citroen ’ in ürettiği motor Toyota Prius gibi hibrit arabalara benzese de , bu teknolojide şarj edilen bataryalar yerine basınçlı hava tankları kullanılıyor. Hidrolik pompa-motor, benzin motoruna (ICE) enerji üreterek frene basıldığında veya yavaşladığında bu enerjiyi basınçlı hava tankına depoluyor.

    Diğer pek çok hibrit araba gibi , sürüşe göre elektronik olarak bağımsızca kontrol edilebiliyor. 70 km’ den yüksek hızlarda benzin motoru devreye girerek yeterli hızı sağlıyor. Ayrıca birden hızlanmanız gereken düşük hızlarda basınçlı hava jeneratörü yardımınıza yetişiyor ve gücünüze güç katarak benzinli motorlu kombine çalışabiliyor.

    PSA Peugeot Citroen’ in iddiasına göre Hibrit Hava sistemi (Hybrid Air system) % 45’ e kadar benzinden tasarruf etmenizi sağlıyor ve benzer modellere göre % 90 daha fazla menzil sağlıyor. Citroen C3 ve Peugeot 208’ de yapılan denemelerde gayet iyi sonuçlar elde edilmiş. 100 km’ de 2,9 litreye düşen benzin tüketimi için, emisyon değerleri 81 mpg ve km’ de 69 grama düşmüş. Doğa açısından oldukça iyi bir haber.

    Araba şehir içinde % 60 ila 80 arasında hava enerjisiyle gidebiliyor.Bu da şehir içinde yakıt tüketimini çok düşürecek. PSA Peugeot Citroen’ in hedefi ise yakıt tüketimini 100km’ de 2 litreye düşürmek. (yani km’ de 10 kuruş, lt= 5tl alırsanız)

    Fiyatlar henüz belirlenme de bu sistem pahalı pil paketlerine sahip ağır hibrit modellerden çok daha ucuza gelecektir. Ayrıca bu sistemler daha az yer kapladığından aracın iç hacmi azalmayacak.

    2020’ ya kadar Avrupa’ da hibrit araçların % 15’ e çıkacağı belirtiliyor. PSA Peugeot Citroen B segmentinde 82 beygirlik bir benzinli motor, C segmentinde de 110 beygirlik bir motor üretmeyi planlıyor. B segmenti 2016 itibariyle Avrupa ve Avrupa dışında satışa çıkacak.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.