Şimdi Ara

Bir Mezuna Kalma Hikayesi... [9K > İlk 500] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
335
Favori
99.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoobDotacı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Psydia

    Gençler sınavınız nasıl geçti bir haber edin hele

    hangi bölümdesin

    Elektrik-elektronik müh.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖncüTürk

    Vallahi hocam sağ olasın matematik netim 10 civarı arttı sayende.

    Tebrik ederim dostum netinin yükselmesine çok sevindim :) umarım sınavın diğer bölümleri de iyi geçmiştir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam bilmiyorum ki. Kesin diyebileceğim bir bölüm yoktu. Matematikten 31.5 türkçeden 32 fenden 28 (fene hiç çalışmadım nasıl sayısalım lan ben) sosyalden 4 bekliyorum. Ki bunlar benim normalde denemelerden çektiğimden yüksek. Mat hariç en son matta hep 32fen fazla yapıyordum. Hayırlısı.


    Senin nasıldı?
  • Odtü EE'deyim şu anda 1.sınıfım hazırlık değilim.
    9k ile yapamayacağım şeyi anlatmadan önce neden özellikle EE müh'de ısrar ettiğimi anlatayım, biraz edebi, uzun hatta saçma gelebilir fakat anlatayım:

    İnsan yapısı gereği sosyal bir varlıktır, dolayısıyla diğer insanlarla iletişime geçmek ister. Kişi ne kadar fazla insanla iletişime geçerse, sosyal yönü o kadar güçlüdür.
    5 temel duyunun doğası gereği, 5 temel duyuyla algılayamadığın kişilerle de iletişime geçemezsin, mesela japonya'da yaşayan birisiyle iletişime geçmen onu görüp duyamadığın için imkansızdır. Fakat eğer bilgi güç ise, bilgi de ancak insanlarla iletişim kurarak edinilirse, ne kadar sosyalsen o kadar güçlüsündür.

    Bugün sınavda da çıkan, doğada bulunan 4 temel kuvvet var: güçlü nükleer, zayıf nükleer, elektromagnetizma, kütleçekimi. Sırasıyla bu kuvvetler kuarkların, lepton ve hadronların, elektrik yüklerinin ve kütlelerin değişimi ve etkileşimi sonucu ortaya çıkarlar; diğer bir deyişle bu kuvvetler sırasıyla gluonlar, W ve Z bozonları, fotonlar ve (henüz teoride olan) higgs bozonu ile taşınırlar. Bu kuvvetlerin taşıyıcılarından yalnızca fotonlar ve higgs bozonları uzak mesafelerde etkilidirler. Burada fotonlara özellikle değinmek istiyorum: fotonlar elektrik yüklü cisimlerin ivmeli hareketi sonucu oluşurlar, yani elektrik yükü ve foton birbirini doğurur ya da yok eder.

    Radyo dalgalarının birbirini görmeyen insanların iletişiminde kullanılabileceğini keşfeden Marconi (sonrasında Tesla) insanlığın sosyalleşmesi ile ilgili en büyük icatları yapmışlardır. Radyo dalgalarının fotonlardan oluştuğu düşünülürse, tarihin en önemli icatlarından birisi, modern dünyanın temeli fotonların üretimi ve taşınması üzerine kurulmuştur. Bu yüzden mevcut düzeni beslemek adına elektromagnetizma ile çalışan cihazların yapımı uzun yıllar boyunca hız kesmeyecektir.

    Fakat elektromagnetizma tahmin edilebilirlikten çok uzaktır, fotonların ve dalgaların taşınmasının yanında bir anlam ifade etmesi de gereklidir. Bunun içinse kontrol mekanizmaları şarttır. Elektrik yüklerini ve akımlarını kontrol eden transistorler de bu işe yararlar; bir radyonun (burada radyo foton kaynağı demek) yaydığı dalgaları alan anten düzeneğinin bu dalgaları anlamlandırabilmesi için transistörler şarttır. Şöyle ki: alınan farklı genlikteki dalgalar anten devresi üzerinde farklı akımlar oluştururlar, bu akımlar da transistörlerle farklı şekilde etkileşime girerler. Bu etkileşimler veri transferini sağlar.

    Sonuç olarak, iletişim için şart olan iki eleman radyo dalgaları ve transistordur. Tüm modern dünya bu iki eleman üzerine kurulmuştur. Bu yüzden bu iki elemanı manipüle etme yeteneği olan elektrik mühendisleri dünyayı taşıyan insanlardır. Uzak mesafelerle anında iletişim için elektromagnetizma ve bunun taşıyıcısı olan fotonlar şu anlık şarttır; kütle çekimi ve taşıyıcısı olan higgs bozonları ile veri alışverişi keşfedilene kadar tabii. Dolayısıyla iletişimi sağlama ya da kesme imkanın varsa elinde güç var demektir. Bu yüzden dünyanın en etkili insanları, hem savaşta hem de barışta, insanların gücünün kendilerine bağlı olduğu elektrik mühendisleridir.

    İlk 9k ile yapamayacağım şeye gelince. Eğer Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birinde ee mühendisliği kazanmasaydım, hem bu işi yapmak için yeterli bilgi, tecrübe ve vizyonu kazanamayacaktım hem de mezun olduğum okulun bir adı olmadığı için benim mühendisliği iyi yapabildiğim anlaşılamayacaktı. Yani yeteneğimi ispatlamak için yeterli sertifikam olmayacaktı. Bu sertifika benim hayat amacımı gerçekleştirebilmem için bir yol olduğuna göre, ne olursa olsun bu sertifikayı elde etmeliydim. İşte bu yüzden ilk 500'e girmek zorundaydım.

    Kazanması kolay olan ve zor olan sertifikaları iyi gözden geçirmek lazım. Ygs lys'ye her gün çalıştığımız süre kadar bir Almanca çalışsak ne kadar sürede uzman oluruz? Ben söyleyeyim: en fazla 1 ay. İşte bu yüzden bu dil ya da diğer şeyleri sonraya bıraktım.

    İş olanaklarından bahsetmişsin, ondan şimdilik bahsetmeyi uygun görmüyorum çünkü hedefime giden yolun ee mühendisliğinden geçiyor olmasını ilişkilendirme ihtimalin olan yeri beğenmiyorum. Mesela "neden gücü elde etmek için ee mühendisi olmak gerekiyor" sorusunun cevabı sadece kişiye özeldir, belki başkası için gücü elde etmenin yolu farklıdır. Ama matematiğe, fiziğe kafası basan biri olarak ben kendime en yakın ve en uygun yol olarak bunu seçtim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesele beğenip beğenmeme değil ki. Mesele sağlam tez oluşturup çürütücü antitez oluşturabilmek. Tartışma bu şekilde olur, kimsenin bir başkasının fikrini beğenmeme lüksü yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • simdi kardesim benim durum biarz karisik burada pek ornegı yok gibi

    ben 3 sene boyunca yattımla yatmadım arası bişey oldu. mat 2 adına hem önemli temeller attım ama hepsinin detayına inemedim. misal trigonometriyi 10. sınıfta sınıfı geçebilmek için öyle bi calismistim ki şu an o calisma sayesinde trigo yapabiliyorum.

    karmaşık sayı, trigo, ikinci d. denkemler gibi şeyler hallolmuş gibi duruyor.

    şimdi bende kombinasyon olasılık permütasyon bunlardan vazgeçtim yapamıyorum.

    geriye kalıyor türev integral.

    şimdi ben mat 2 den tekrar en baştan bi soru bankası cozeyım mı yoksa salt deneme mı cozeyım. mat 2 ye ozel deneme satılıyor mu


    bir de diger derslede durumum soyle

    kimya da genel bi bilgi birikimim var bu yıl organik kimyaya iyi calistim velakin 10 ve 11. sınıflarda çok takmadım. bunda nasıl bi yol izleyeyim ciddi sıfır yani heralde 5 10 net gelir en fazla.


    fizikte bütün konuları şu ana kadar lys olarak bitirdim. ama hiç soru bankası cozmedım. fem dergi simetri vs. gibi yerlerden azar azar konu coze coze konuların cogunun tekrar ettım. şimdi fizik adına salt deneme mi yapayım?


    şu an lys adına mat 2 de fizik de ve kimyada nerede oldugumu nasıl anlayabilirim deneme cozerek mı? bu yıl sadece bi kez lys denemesi onda netler

    geometri + mat toplam 50 doğru
    fizik 22 net
    kimya 14 net
    biyo 14 net

    napayım şimdi burdan çok saçma bi durumdayım cidden herşeyi biliyorum gördüm ama aynı zamanda da görmemiş gibiyim. yapamayacakmışım gibi geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoobDotacı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Psydia

    Mesele beğenip beğenmeme değil ki. Mesele sağlam tez oluşturup çürütücü antitez oluşturabilmek. Tartışma bu şekilde olur, kimsenin bir başkasının fikrini beğenmeme lüksü yok.

    Peki o zaman antitezinizi bekliyorum , tesekkurler.

    Ben sizin antitezinizi beklemeliyim çünkü makinenin elektriğin önünde olduğunu iddia ettiniz ve bunu destekleyecek argümanlar sunmalısınız. Elbette saygı duyarım söyleyeceklerinize.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9k sıralama yapıp mezuna kalmaya nasıl cesaret ettin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de hocam ben açıklamamış mıyım sebeplerini, dememiş miyim dünyadaki iletişimden sorumlu kişiler elektrik mühendisleridir diye.
    O halde şöyle bir ekleme yapmam gerekiyor:
    Makine mühendisleri üretimden sorumlu kişilerdir, makine mühendisleri olmazsa üretim olmaz. Dolayısıyla elektrik teçhizatlar makineler ile üretilir. Fakat modern üretim materyale bağlı üretiminden çok fikir üretimine bağlı, yani modern iş kolları üretime bağlı sanayiden iletişime bağlı hizmet sektörüne kaymış durumda. Bu yüzden 19.yüzyılın, belki 20.yüzyılın ilk yarısının etkili insanları makine mühendisleri idi, buna şüphe yok ancak değişen şartlar, insanların iletişim şekli, insanların beklentileri ve tüketimleri, makine mühendisliğinin önemini azaltmasa da elektrik mühendisliğinin önemini çok artırdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

    9k sıralama yapıp mezuna kalmaya nasıl cesaret ettin

    Başka şansım yoktu ki hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psydia


    quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

    9k sıralama yapıp mezuna kalmaya nasıl cesaret ettin

    Başka şansım yoktu ki hocam.

    9k için nasıl çalışmıştın :D

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psydia


    quote:

    Orijinalden alıntı: NoobDotacı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Psydia

    Gençler sınavınız nasıl geçti bir haber edin hele

    hangi bölümdesin

    Elektrik-elektronik müh.

    Hayirli olsun hocam calisan kazaniyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene ocak ayının sonuna kadar 44 net yapıyordum sadece soru bankasından test çözüyordum günde 100 - 125 tane ama çok sıkılıyordum, son 1.5 ay full deneme ile netimi 70'e çektim bu sene lys de istediğim hedefi tutturamazsam eğer seneye +100 nete çıkarma gibi hedefim var eğer çıkarırsam 1 sene daha tercih yapmaz 120-130 nete oynamaya çalışırım başarırsam zaten ingilizcemden dolayı 1 yılı kurtarırım Üniversite de
  • bir insan elektronik müh olmak istiyorsa Türkiye'de ilk 8k ya girmesi lazım. İtü elektronik haberleşme sanırım 8k da idi. Maalesef çok fazla fakülte olduğu için aralarından sıyrılmanın tek yolu iyi üniversite bitirmek. itü'nün altında iyi üniversite de yok. yanlış politikalar sonucu 100.000.ci kişiler bile elektronik müh. olabildiği için, vasat bir okulda mühendislik okumak riskli hale geldi.

    Arkadaş da bu gerçeği genç yaşına rağmen görmüş ve 9k iken mezuna kalmış. Tıpa yetecek puan alıp da vasat üniversitede mühendisliğe gitseydi maazallah adam yerine konmayabilirdi. Sonra ömür boyu vicdan azabı çek işin yoksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 24 Mart 2014; 20:42:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSuxTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: Psydia


    quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

    9k sıralama yapıp mezuna kalmaya nasıl cesaret ettin

    Başka şansım yoktu ki hocam.

    9k için nasıl çalışmıştın :D

    Hocam hiç övinmek için söylemiyorum allah seni inandırsın ama pek çalışmamıştım. Her şey o yaz kafama dank etti o yüzden böyle bir çalışma evrimi geçirdim.
    Şimdi de çok şey değişmedi eski halime geri döndüm, çalışsam çok rahat aa alabileceğim dersler hep bb. O yüzden tıpkı mezuna kalma gibi, o dersleri de tekrar alıyorum şu an.




  • Psydia kullanıcısına yanıt
    Hocam sınavdan çıkınca eve gidip ders mi çalıştın?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aa yapmak için mi çalılıyorsun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezerved

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten hayranlıkla okudum. Bu tür konularda belli danışacağız sana :)
  • Evet hocam başka ne yapacaktım çarşamba günü linear algebra ctsi yani bugün de fizik sınavım vardı
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.