Şimdi Ara

DEV DERS PLANI...FULL SÜREÇ[KAYNAKLAR EKLENDİ!!!!]..[EGE BİLGİSAYARDAN TIP FAKÜLTESİNE]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
285
Favori
73.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tekrar merhaba,beni daha önce açtığım ege bilgisayarı bırakma konumdan hatırlayabilirsiniz.Takip etmeyenler için kısaca özet geçeyim yine,2010 mezunuyum,Ege bilgisayarı 2.sınıfta bırakıp Celal Bayar Tıbbı kazandım.Ders planımı ve sistemimi size anlatmak için bu konuyu açtım.Bazı bekleyen arkadaşlardan gecikme için özür diliyorum birkaç aksilik çıktı ancak PC başına oturabildim.

    ********************************************************************************************************


    EDIT 1:


    Arkadaşlar şimdi bu ilk mesaj değişikliğim de ki amaç birçok kişinin beklediği kaynaklarla ilgili detaylı bilgi vermek.ama ondan önce hemen size programla ilgili 2 örnek atacagım biri için adas16 nickli arkadaşımıza,diğeri içinde elixironn nickli arkadaşımıza çok çok teşekkür ediyorum.Aynen benim programımda böyleydi,bende böyle ayırmıştım arkadaşlar da anlattıklarımı anlamışlar ve benzer bir program hazırlamışlar kendileri için.fakat bakmadan önce uyarayım,programdaki hatalar 1 haftaya sıkıştırılan yüksek konu yükü!!

    Bakın bu programın kırılma noktası mutlaka iyi hazırlanması gereken nokta bu.fazla koyun ama az koymayın.çünkü fazla koysanız bile çok zamanınız olacak ve bunun haricinde yine az koyarsanız kendinizi çok sıkmak zorunda kalabilirsiniz,ha bu iyi bir şey ama bu sefer olay ders çalışıp öğrenmekten çıkıp konu bitirmek olayına döner ve bu verimi inanılmaz derece düşürür.o sebeple süreleri mantıklı ayarlayın ve dediğim gibi zamanınız bol iken,bol süre vererek başlayın.zaten daha kısa sürede biterse ne ala.Kendinize daha çok zaman kalır başka şeyler çalışmak adına ;)


    http://t1308.hizliresim.com/1d/5/r4svn.jpg

    http://m1308.hizliresim.com/1d/3/r344w.jpg


    KAYNAKLAR-YORUMLAR:

    Kendi Setim:


    FEM Matematik 1 soru bankası-orta düzey zorluk yeni başlayanlar ve pratik ihtiyacı olanlar için uygun
    FEM Fizik soru bankası (YGS-LYS)-kesinlikle süper.bol miktarda sözel soru içerir(ben sözel diye çözmedim-hata.)bol miktar farklı soru tipi kesinlikle çözülmeli.
    FEM Kimya soru bankası (YGS-LYS)-kesinlikle süper.kolaydan zora testler güzel soru miktarı fazla
    FEM Biyoloji soru bankası (YGS-LYS)-yine süper soru bankası bol miktarda yorum sorusu ve kısa soru mevcut.2013 lys için kısa soru tipini baya iyi tutturdular.
    Birey B (Geometri soru bankası)-Bir birey b klasiği.zor soru akar.
    Doğruışık Yayınları-Paragraf Soru Bankası-türkçe hocam sayesinde tanıştım.paragrafımı uçurdu.mevzu ne?paragrafları gruplandırmış.kesinlikle alınmalı.mükemmel ötesi(mesela bir grup şu:sonuna getirileceği soran paragraflar)gibi.
    Güvender Yıldızlı Testler(Matematik)-kolay matematik testleri.tuvalette çözmek için çerez :D
    FEM biyoloji 2010 konu anlatımlı-öylesine bakmak için aldım fazla takılmayın
    ODTÜ yayıncılık biyoloji soru bankası(YGS-LYS)-son derece zayıf alınmaz.yarısını çözüp bıraktım.
    FEM Organik Kimya konu anlatımlı-inanılmaz.organiğin başına bu kitapla oturdum ve kalktım.konu anlatımı-örnek-test-KA-örnek-test.dairesel olarak tüm konular için aynı.
    Eksen yayıncılık ygs türkçe
    Fdd Ygs türkçe bu 3 kaynaktan test çektirdim.geneli hakkında yorum yapmayayım.su gibi çözdüğüm için zor kolay yorumu yapmayayım.Fen bilimleri daha iyi
    Güvender Ygs türkçe
    Palme Biyoloji sistemler başarılı anlatılmış


    FEM YGS kitap denemeleri
    Fen bilimleri tekli denemeler(YGS)
    Körfez tekno denemeler(LYS)+Körfez ilk adım denemeler(LYS-adı böyleydi sanırım)+FEM Kitap denemeleri(LYS)


    Bu arada buyazdıgım kaynakların birey b hariç hepsi orta-orta üst seviye zorluklu kitaplar.

    Dersane Seti:(Fen Bilimleri)

    Tüm dersler için konu anlatımlı kitaplar

    Bunların hepsi soru bankası:
    Fen bilimleri YGS-LYS Geometri güzel soru tipleri mevcut.ama gereksiz zor,sınavda o kadar zor sorular çıktıgını görmedim.
    Fen bilimleri YGS Matematik zor seviyede yarışıyor farklı soru tipleri mevcut
    Fen bilimleri LYS Matematik bulursanız kesinlikle çözün fem mat2 nin üstüne ilaç gibi sorular.bir üst seviye geliştirilmiş gibi
    Fen bilimleri YGS-LYS kimya zor ve işlemli sorıu yine fazla.Ama bu sene bence soru tipi olarak lysyi çok iyi tutturdular.bir fen bilimleri klasiği.bol işlem
    Fen bilimleri YGS-LYS fizik işlemli soru çok fazla bu sene ters köşeye yattılar.klasik sınavlarda çıkacak soru tipleri bol
    Fen bilimleri YGS-LYS biyoloji orijinal soru sayısı çok fazla.işlemli soru yine var:) fakat çok başarılı yorum sorusu miktarı çok fazla.Çok iyi yakaladılar LYS2013 ü
    Fen bilimleri türkçe soru bankası piyasanın en iyi soru bankası.emin olabilirsiniz.Kaç tane türkçe öğretmenine götürdüysem aynı yorum.
    Fen bilimleri tarih-coğrafya-felsefe fazla yorum yapmayayım 2 hafta çalıştım,biraz alaşehir çalıştıgım için akıl karıştırmayayım.ha bitirdim mi evet ama yorum saglıksız olabilir.


    Bunlara ek olarak hocaların kitaplarından çektirdiğim testler,konular ve tekli şeyler.ve ve son olarak dersanenin yaprak testleri :) valla eğer hatırladıklarım olursa eklemelerde bulunurum :)



    ********************************************************************************************************

    HİKAYEM DE BU LİNKTE :) :

    http://forum.donanimhaber.com/m_78862695/f_//tm.htm#78862695




    Şimdi arkadaşlar öncelikle bu konuda ne yazacağım onun hakkında bilgilendireyim biraz.ilk etapta biraz öneri ve giriş yapacağım.İkinci etapta da tam program ve tüm ince detayları vereceğim.üçüncü etapta ise ince nüanslar detaylar ekleyeceğim.Yazı biraz uzun olabilir.Artık idare edin.

    NOT: SS’ler yarın eklenecek.

    ETAP 1-ÖNERİLER-GİRİŞ

    -Şimdi arkadaşlar ilk demek istediğim şeylerden biri sınav ya senden önemli değil herşey değil boşver mantığı.Evet doğru sınav bizden önemli değil ama maalesef ki herşey.Yani tüm hayatımız hayallerimiz bu sorulara bağlı.Bu nedenle bunun bilincinde olmak zorundayız.Ama çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız burada zaten.

    -Yatarak kazandım diyenlere inanmayın.Öyle bir dünya yok.Hele bundan sonra artık hiç yok.Evet üniversite sınavı artık “Çalışan Kazanır” dan çıktı.Bir sürü etkenle mücadele veriyoruz sınav sürecinde,ÖSYM öğrenciyi bir çok açıdan test ediyor,
    Sahip olduğun bilgi seviyesi yani taban,bu en önemlisi liseden ve ilkokuldan beri süregelen en önemli değişken,psikolojini,pratiğini,hızlı karar verme yeteneğini,zor durumda doğru karar verme yetini,hafızanı,süreç boyunca gösterebileceğin dayanıklılığı ve son ÇALIŞMANI.işte onun için sadece çalışarak yapılır artık yok.Ama çalışarak büyük çoğunluğunu halledeceğiz.TR derecesi olmasada istediğimiz yere sokar diye düşünüyorum.

    -Yaprak test-yaprak test..dersanelerin verdiği yaprak testleri atmayın.Mutlaka çözün sene sonunda 3-4 kitap kadar soru çözmüş oluyorsunuz.

    -Evet ben bu programla bu çalışma stiliyle ne yaptım?

    32 kitap-55000 soru-5000küsür yaprak test-yüzlerce deneme..800 saat ders dinleme,3000 saat bilfiil çalışma gibi değerler elde ettim. Ha diceksiniz ki niye türkiye derecesi yapamadın o zaman.Maalesef arkadaşlar ben 3 yıl boyunca kitap açmadım.Yani düşünün 3 yıl insan annesini babasını görmese sesini unutur.Onun için bu derece yine bile çok ekstrem bence.Ha gönül isterdi keşke hemen mezuna kalsaydımda diyorum kısmet böyleymiş.Siz kim bilir bu çalışmayla neler yaparsınız.

    Bu arada çalışmaya eylül ekim gibi başladım.Yazın hiç çalışmadım bu da net.ha avantaj mı degilmi bilmiyorum ama ben programlı çalıştığım için sıkılma yaşamadım en azından.Birçok arkadaşım yazın bitirdiği için herşeyi çok çabuk sıkılıp koptu.Ki ben de kolay sıkılabilen biri olduğumdan fazla zorlamadım.
    Program bir o kadar esnek ama dolu bir program.Ben burada şimdi size ana hatlarını vermeye çalışacağım.Anlatabilirsem ne mutlu bana.

    ETAP 2-DERS PLANI

    İlk uyarım şudur.Eğer ki bu programı uygulayacaksanız kesinlikle kendinize çok güvenmeniz ve mutlaka basamakları doğru atlatmanız gerekiyor.Çünkü eğer bir yerde koparsanız sonra toplaması çok zor.Çok dolu dolu bir program.boş zamanınız kalmıyor.Eğer hardcore çalışmam diyorsanız burdan sonra boşuna okumayın.Dediğim gibi yukarıda yazdıklarım leblebi gizi yazılıyor ama birde bana sorun o zamanlar nasıl geçti.

    -Şimdi programın özü tekrara dayanıyor.Programda böyle rehberlikçiler gibi saat kısıtlaması yok 13.30-13.50 şu yapılacak fln yok.Esnek ama dolu bir program.
    -Programı kendi taslağım üzerinden anlatıcam.ama benim çalışmaya başlama saatimde 12.sınıflar başlayamaz sadece mezunlara uyuyor gibi görünebilir ama öyle düşünmeyin 1 saat fln fark olur onuda okulda kapatırsınız zaten çok problem değil.

    -Evet yavaş yavaş girelim.

    Sorun 1: Çalışma saatleri: Dersane 1de bitiyordu.1 saat yemek molası verip doğru üniversitenin kütüphanesine gidiyordum.Saat 14.00’den gece 10’a kadar çalışıyordum.1 saat yeme molası ve 1 saat çay çorba molasını çıkarırsanız günde 6 saat yapar.Bu minimum çalışmam.Bunun gece eve gelince çalışması var sabahlaması var anlatacagım onuda.21 saat bilfiil çalıştığım oldu yalan değil.

    Sorun 2:Çalışma yeri:Ben üniv.kütüphanesinde çalıştım sizde aynı şekilde evde yada dersane kütüphanesinde verdiğim saatlere uygun çalışabilirsiniz.
    Programın konsepti tekrar üstüne kurulu.Hemde kasmadan yorulmadan oluyor.

    Şimdi her dersten iki adet set olmalı elinizde.Ben Fen Bilimleri(dersane verdi) ve FEM’in kaynaklarını kullandım ikisinide öneririm kalitelidir.

    İLK TEKRAR:Kendi aldığınız setle başlıyorsunuz.Çalışma sistemi şu: örnek veriyorum.fizik kitabını aldınız .İçindekileri açıyorsunuz hafta hafta bölüyorsunuz hesaplayıp.bu konu uzun 2 hafta bu kısa 1 hafta gibi gibi.Tüm derslere bunu uyguluyorsunuz.Yani kafada şu olacak.Bu hafta bu konu bitecek.Zaman kısıtlaması yok.ama gece ama gündüz.Bir şekilde bitmeli.Bu arada unutmayın dersane tekrarları ve yaprak testler de devam ediyor.Neyse çalışmaya konu anlatımlı kitabı çözerek başlıyoruz.Yazarak çalışıyoruz alışık değilseniz de alışın.Çünkü 3. Ve 4.tekrarla bu dökümanlarla.Yazarak çalışmaktan kastım şu.Konu başlığını at,önemli gördüğün tanım,çizim,formül,ve kuralları yani konunun tüm ana hatlarını kağıda aktar.Ve bir dosyada bunları biriktir.tüm dersler için diyorum.Bu bizim kendi hazırladığımız dökümanımız olacak.Bu ilk tekrardı.

    İKİNCİ TEKRAR: İkinci tekrar dersaneyle olacak.Biz tabi dersaneden önden gittiğimiz için ister istemez ikinci tekrar dersaneyle olacak.Dersane de konu işlendi bitti,yada işleniyor.O arada aynı zamanda hem kendi tekrarımızı yapıyoruz hemde dersanede işlenen konuyu soru bankasından çözüyoruz ve aynı zamanda yaprak testleri çözüyoruz.Gördüğünüz gibi 1 dakika boş zamanımız yok.böylelikle 2.kez konuları tekrar etmiş oluyoruz.yani 2.tur tekrar da tamam.

    ÜÇÜNCÜ TEKRAR:Bu arada denemelerde kaçırdığımız soruları analiz edip hangi konudansa buluyoruz.Eger ki çalıştığımız konuysa hemen kendi hazırladığımız dökümanları açıp ordan kısa tekrarlar yapıp hemen konuyu ana hatlarıyla hatırlıyoruz.Etti 3.tekrar.

    Biyoloji ve kimya için her ay yapılan 4. Ve 5. Tur tekrarları gerçekleştiriyoruz.Yine kendi dökümanımızdan biyolojiyi her ay sonunda bu ay ne çalıştım dersanede ne işlendi tekrarlarını yapıyoruz.Bu arada tabi yüzlerce soru çözüyoruz hani sadece tekrar yapmıyoruz farkettiyseniz.en başta dedim öğlen 2 den gece 10 a kadar minimumu.

    SON TEKRAR: Sınavdan 5 hafta öncesine kadar tüm ygs bitmiş oluyor zaten hatta ben kendim için konuşayım kalan konuları;

    MAT2 türev integral GEO-Doğru analitiği ve vektör hariç hepsi
    FİZ modern fizik x ışınları vs KİM organik kimya BİO sistemler

    Gördüğünüz gibi YGS öncesi zaten komple bitirmişim.ve nerdeyse her konu için 3-4 tur tekrar yapmışım.son tekrarda sınavdan 5 hafta önce başlıyorum.Her gün 1-2 deneme artı konu konu kendi hazırladığımız dökümanlardan tekrar.Böylelikle kendi dökümanımızdan çalışarak formüle direk ulaşıyoruz ve konunun ana hatları hemen aklımızı geliyor tekrar.Burası çok önemli kendi dökümanımız olması çok önemli mutlaka yapın bunu.

    Son olarak 5.tekrarlarıda yaparak YGS’ye giriyoruz. YGS’den sonra hiç tatil yok.Ben ptesi hemen çalışmaya başlamıştım mesela.2 aylık kalan süreçtede yine 1 ay kala tüm konular bitecek şekilde çalışıyoruz.

    Nasıl oluyor bu,örneğin türev integrale 2 hafta vermiştim ben.Organik te 2 hafta sistemlerde 2 hafta şeklinde yapmıştım.Böylelikle max 1,5 ayda bitirdim hepsini geriye fizik fln kaldı onlarıda bir şekilde en son kısımda hallediyorsunuz.
    Yine sistem aynı konuları böl,haftalara ver,önce kendin sonra dersane,sonra kendi dökümanından tekrar şeklinde ayırıyorsun.Sonra lys’ye 1 ay kala yine denemelere başlıyorsun.Tabi bu arada artık tempo düşmüş oluyor herkeste ama sen konuları bitirdiğin için,için rahat birşeklde her dersten her gün 1 er deneme çözüp unuttuğun yerlerin tekrarını yaparak geçmişte çalıştıklarına LYS’yi bekliyorsun.

    Sistem budur arkadaşlar.Eğer ki çalışırsan boşluk vermezsen çok rahat sonuca götürür.Ama bi yerde işin ucu koparsa 2.haftaya sarkıtırsan konuyu sıkıntı yaşarsın.Çünkü çok dolu dolu bir program.

    *****ETAP 3-İNCE DETAYLAR-SON RÖTUŞLAR

    Evet çalışma saatlerimi tekrar yazayım

    -Haftanın 4 günü (Salı,çarş,Perşembe,Cuma)Öğlen 2 den gece 10 a kadar.En az 10 tabi.Kimi zaman eve gelince geceleride devam ediyordum 1’e 2 ye kadar.

    -Cumartesi,Pazar,Pazartesi bu üç günden 2sinde, genelde 10-10 çalışıyordum.9 da kalkıp doğru kütüphaneye.Ama makulü 12-1 den gece 10 ‘a kadar çalışmak.

    -Haftada 1 gün hiç çalışmıyordum izin günü.Sınava 1 ay kala kaldırdım.

    -Ve önemli nokta.Soru günü! Her cumayı kendime soru günü belirlemiştim.1 hafta biriktirdiğim soruları SADECE cumaları gidip soruyordum.Bitene kadar dersanedeyim.O şekilde hallettim o işide.Tabi çalışma arkadaşıma fln çözdürüyordum tartışıyorduk fln.O şekilde soruları azaltmaya çalışıp götürüyordum.

    -İnce detay:SORU KESME.Kitaptan soruları kesip dosyama koyuyordum.arada canım sıkıldığında oradaki çözemediğim sorulara bakıyordum.Çözebilirsem çözülenler dosyasına koyuyordum.

    -İnce detay2: Kestiğim soruları mutlaka ama mutlaka Perşembe günü yani hocaya sormadan 1 gün önce tekrar edip yine çözmeye çalışıyordum.Ve soruyu hatırlıyordum.çoğu kez zatne hocaya tam çözdürmedim hocam şunu anlamadım diyip geçiyorduk soruları.Yani kısaca soruyu sormadan önce mutlaka bilin.Hocayla birlikte hatırlamayın soruyu.

    -Denemelerde yaptığınız puanı çok takmayın.Sınıftaki ve genel dersanedeki sıralamanız gelişiyorsa bir yükselme varsa umut var demektir.Denemeleri çok kafaya takmayın zaten gerçek sınav denemelerle zerre kadar benzerlik göstermiyor.onun için düşük geldi az geldi fazla düşünmeyin.Ha iyi gelincede fazla gaza gelmeyin.Patlayan çok oldu

    -ÖNEMLİ DETAY:Uç bilgiler kitapçığı.Bir tane küçük not defteri yada benzer bir şey alın.Sene içinde çalıştıkça,denemlerde çıktıkça sorularda çıktıkça ya da derslere söylendikçe,oraya uç bilgi olduğunu düşündüğünüz size çok uzak kalan bilgileri yazın.mesela ben soru çözerken bir sürü yeni şey öğrendim.bunlar çok işe yarıyor,derste ve KA kitaplarda herşey yazmıyor.Uç bilgiler hiç yazmıyor.Sorularda vs çıkıyor.Bu nedenle mutlaka bir not defterini ders ders ayırın ve uç olduğunu düşündüğünüz şeyleri yazın.Arada ona da bakarsınız hatırlarsınız uç bilgileri iyi bir şey.Bu uç bilgilere tek tek Lavosier fln hani adamlar vardı ya onlarda girebilir.

    -İnce Detay3:dersanede anlamsız ve gereksiz bulduğunuz derse girmeyin.Mesela ben Türevi bitirdim çok ta iyi anladım yapamadığım soru yok.Gitme o derslere git hemen başka bir şey çalış açığı kapat.Yani koyun gibi programa yada dersaneye bağlı kalma. Dedim ya program esnek sana bağlı.Ben burda ana hatlarını vermeye çalıştım.

    -İnce Detay TELEFON: arkadaşlar malum artık akıllı telefonlar herkeste.Akıllı telefon olmasa SMS var.Yani program yine esnek.Ama burda bir insan gerçeği var.Dikkat dağılması.o nedenle telefonu sadece aralarda kontrol etmenizi öneriyorum.Gerçekten dikkatimi dagıttıgına birkaç kez tanık olduktan sonra kontrol altına aldım ben.Şimdiden söyleyeyim size dedim.

    -Bayram da da çalışacakmıyım.İmkanın varsa tabiki evet.

    -Bir de şu yıllık tatiller var.sadece 1 hafta tatil verdim kendime o da dersane 2 hafta tatil verdiğinde 1 hafta yattım.İstanbul a gittim gezdim fln :)

    @Şu an unuttuğum ve aklıma gelecek olan şeyleri de eklerim arkadaşlar. Şimdilik program ve sistem bu.Umarım işinize yarar yazdıklarım ve yaşadıklarım.


    Ama bu program sistemli diye tabir edilen çalışmayı yerine getirir.En başta belirttiğim gibi sürekli çalışma ister.Boş bırakmaya gelmez.Bir anda ipin ucu kaçar.
    Umarım anlatabilmişimdir herşeyi


    Her türlü soru,yorum ve görüşe açığım.Cevaplarınız bekliyorum.Herkese iyi forumlar,saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper_3 -- 6 Ağustos 2013; 1:49:33 >



  • benim amacım burda caka satmak degil.Ben zaten fakülteye girerek kendimi tatmin ettim.Buna ihtiyacım yok.Ben burda yol gösterip tecrübe paylaşmaya çalışıyorum.işine gelmiyorsa konuma neden yorum yapıyorsun? ben burda insanlara yol gösterip tecrübe paylaşmaya çalışıyorum.bir kaç kişinin ufakta olsa işine yarasa ne ala.bana yol gösteren olmadı,özel ders almadım.tırnaklarımla geldim buraya.Rahat ol.ben başarımı yaşadım zaten ona buna show yapmaya ihtiyacım yok.Hikayemi anlattım forum burası herhangi bir yazımda show amacım yok.Olsa zaten böyle bir konu açmazdım uzun uzun ugrasmazdım.şunu şunu yaptım işte başarı der geçerdim.Rahat ol bazı şeyleri senden iyi bilirim.il 100 e girince adam olunmuyor.bu sınav adamlıgıda ölçmüyor zaten.
    bende diyorum ki ona ragmen büyük başarı.3 sene anneni babanı görmesen sesini yüzünü unutursun dostum :) 4 yıllık lise müfredatını unuttuktan sonra geriye elinde ne kalır.2012 ygs de 74 binden 2013 te 4 bine çekmişim daha ne yapayım adamım sen söyle.74bininci olup tıp için çalışmayı göze alabilirmiydin acaba?önce bu soruyu cevapla ;)
  • kararlılık ve azim gerektiren bir plan.ama bağlı kalabilen istediğini alır.
  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deneyecegim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok da büyük bi başarı değil. 2010 ege bilgisayar taban sıralama 18 bin. 2013 celal bayar tıp 11 bin. neredeyse aynı seviyede kalmışın. yani çalışma şeklin o kadar da iyi değil gibi. 3 senen heba olmuş bari bi ilk 5k ya girseydin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyisland -- 2 Ağustos 2013; 4:24:44 >
  • takip yararli konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonelyisland

    çok da büyük bi başarı değil. 2010 ege bilgisayar taban sıralama 18 bin. 2013 celal bayar tıp 11 bin. neredeyse aynı seviyede kalmışın. yani çalışma şeklin o kadar da iyi değil gibi.

    21 binle girdim ben ege bilgisayara,8 binle girdim celal bayar tıpa.Kendimdeki gelişme önemli tabandan girmedim ki :D üstelik tabanı 18 bin degil.ha eger biraz hakimsen mevzuya 20kyla ilk 10 k arasında çok büyük uçurum yok ama yinede uçurum var.o zman her 20 kdaki lyslerle 10 kya girerdi. Birde şu var benim bölümü bırakmamla tekrar hazırlanmam arada 3 yıl var tam okumamışsın mevzuyu zaten.bu programı mezun yapsa türkiye derecesi açar emin ol buna.tabi birazda taban lazım.Ekstrem program ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper_3 -- 2 Ağustos 2013; 4:28:43 >
  • 3 sene kaybetmişin işte. ona rağmen büyük bi başarı değil bence hala kabettiğin senelerin yanında. bari bi çapa falan kazansaydın onu diyorum. yoksa tabiki gelişme var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyisland -- 2 Ağustos 2013; 4:33:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonelyisland

    3 sene kaybetmişin işte. ona rağmen büyük bi başarı değil bence hala kabettiğin senelerin yanında. bari bi çapa falan kazansaydın hocam onu diyorum. yoksa tabiki gelişme var.

    bende diyorum ki ona ragmen büyük başarı.3 sene anneni babanı görmesen sesini yüzünü unutursun dostum :) 4 yıllık lise müfredatını unuttuktan sonra geriye elinde ne kalır.2012 ygs de 74 binden 2013 te 4 bine çekmişim daha ne yapayım adamım sen söyle.74bininci olup tıp için çalışmayı göze alabilirmiydin acaba?önce bu soruyu cevapla ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: viper_3

    quote:

    Orijinalden alıntı: lonelyisland

    3 sene kaybetmişin işte. ona rağmen büyük bi başarı değil bence hala kabettiğin senelerin yanında. bari bi çapa falan kazansaydın hocam onu diyorum. yoksa tabiki gelişme var.

    bende diyorum ki ona ragmen büyük başarı.3 sene anneni babanı görmesen sesini yüzünü unutursun dostum :) 4 yıllık lise müfredatını unuttuktan sonra geriye elinde ne kalır.2012 ygs de 74 binden 2013 te 4 bine çekmişim daha ne yapayım adamım sen söyle.74bininci olup tıp için çalışmayı göze alabilirmiydin acaba?önce bu soruyu cevapla ;)

    hazırlık okumuş muydun? okumadıysan bi senen kalmış mezuniyete. keşke bitirip öyle okusaydın yazık o kadar emek ve sene kaybetmişin. bi de 3 sene niye bekledin ki?
  • lonelyisland L kullanıcısına yanıt
    hazırlık okudum tabi okumazmıyım.Ama sen benim davamı anlamadın.Ben Bilgisayar mühendisi olmak istemedim.o yüzden bıraktım.3 sene beklemedim.Hazırlıkta farkında değildim zaten.e 1.sınıfı okuyunca işin içine girdim ve bıraktım.2.sınıftada hazırlandım mevzu böyle.daha ne kadar makul olabilir dostum bi de zaten davam büyük küçük başarı değil.Senin yargın yanlış.Ben burada yol gösterip tecrübelerimi anlatmaya çalışıyorum.1 kişinin işine yarasa ne mutlu bana ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper_3 -- 2 Ağustos 2013; 4:42:19 >
  • Konu yararlı ve güzel. Takip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler bizimle bu programı paylaştığın için
  • Emeğe saygı okuması bile uzun sürdü teşekürler ayrıca aklımdaki programı okuyunca garip oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: viper_3

    hazırlık okudum tabi okumazmıyım.Ama sen benim davamı anlamadın.Ben Bilgisayar mühendisi olmak istemedim.o yüzden bıraktım.3 sene beklemedim.Hazırlıkta farkında değildim zaten.e 1.sınıfı okuyunca işin içine girdim ve bıraktım.2.sınıftada hazırlandım mevzu böyle.daha ne kadar makul olabilir dostum

    yanlış anlama beni kardeş. bana 18 yaşında tıp yazmak bile mantıksız geldiği için 21 yaşında yazmanı garipsedim o kadar. umarım pişman olmazsın. girdiğin yol çok çetrefilli. hem daha çok rakibin var hem eğitim tus ve en önemlisi meslek hayatı çok yıpratıcı. babası doktor olan biri olarak söylüyorum sana bunu. yine de severek yaparım diyosan hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonelyisland

    quote:

    Orijinalden alıntı: viper_3

    hazırlık okudum tabi okumazmıyım.Ama sen benim davamı anlamadın.Ben Bilgisayar mühendisi olmak istemedim.o yüzden bıraktım.3 sene beklemedim.Hazırlıkta farkında değildim zaten.e 1.sınıfı okuyunca işin içine girdim ve bıraktım.2.sınıftada hazırlandım mevzu böyle.daha ne kadar makul olabilir dostum

    yanlış anlama beni kardeş. bana 18 yaşında tıp yazmak bile mantıksız geldiği için 21 yaşında yazmanı garipsedim o kadar. umarım pişman olmazsın. girdiğin yol çok çetrefilli. hem daha çok rakibin var hem eğitim tus ve en önemlisi meslek hayatı çok yıpratıcı. babası doktor olan biri olarak söylüyorum sana bunu. yine de severek yaparım diyosan hayırlı olsun

    yok yanlış anlamadım ifade tarzın biraz yanlış geldi ondan dolayı gereken açıklamayı yapmaya çalıştım sadece.Biliyorum çok araştırdım çetrefili bet dogru ama idealler bu yönde diyelim.Hayat bir mücadele oldugu için elbet bir yerden tutacagız.Severek yapmak için bıraktım tabi bölümü kardeşim ;)
  • hocam günlük yaklaşık 8-9 saat ders çalışıyoruz haftada her dersten 2-3 konu az değilmi bu çalışmaya acaba bende mezunum bu sene o yüzden soruyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tıpçıeleman -- 2 Ağustos 2013; 4:52:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tıpçıeleman

    hocam günlük yaklaşık 8-9 saat ders çalışıyoruz haftada her dersten 2-3 konu az değilmi bu çalışmaya acaba bende mezunum bu seneden o yüzden soruyorum

    bana göre az degil sebebi şu kardeşim,her dersten 2 soru bankası gidiyorsun,artı konu anlatımlı kitaplar her dersin,artı yaprak testlerin dersanenin verdikleri,artı tekrarların var.Ha bde dersanenin pat diye koydugu ek dersler olacak.İzin günün olacak.Yani bunları düşününce az degil ben denedim çok üstüne çıkılmıyor.tabi denemekte fayda var yaparım diyorsan daha çok soru çözersin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: viper_3

    quote:

    Orijinalden alıntı: tıpçıeleman

    hocam günlük yaklaşık 8-9 saat ders çalışıyoruz haftada her dersten 2-3 konu az değilmi bu çalışmaya acaba bende mezunum bu seneden o yüzden soruyorum

    bana göre az degil sebebi şu kardeşim,her dersten 2 soru bankası gidiyorsun,artı konu anlatımlı kitaplar her dersin,artı yaprak testlerin dersanenin verdikleri,artı tekrarların var.Ha bde dersanenin pat diye koydugu ek dersler olacak.İzin günün olacak.Yani bunları düşününce az degil ben denedim çok üstüne çıkılmıyor.tabi denemekte fayda var yaparım diyorsan daha çok soru çözersin :)

    doğru diyosun aslında insanında bazı sınırları var 1 hafta içinde bu programı uygulamaya koyucam inş. bende 5-6 saat gibi çalışma süresi olucak ilk başlarda çok sıkmamak için ve 2-3 aydır kitap açmadığım için 2-3 saat gibi bir süreyle başlayıp giderek vites artırıcam inş. hedefim ilk 15k geçen yıl 41k daydım mf-4 te inş. yararlı olur saoalsın program için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tıpçıeleman -- 2 Ağustos 2013; 5:00:26 >
  • Hocam ben 11. sınıfa geçtim bana önerebileceğin şeyler var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.