Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.094
Cevap
26
Favori
67.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    sen burslu olduğun için kendi adına konuşuyorsun yalnız.

    senden yıllık 10 bin lira zarar ediyor görünse bile, totalde hiç bir şekilde hiç bir hizmetten ekside kalmıyor okul bundan adım gibi eminim.

    Burslulardan okul ücretini ve yurt ücretini kısmen veya tamamen almıyor olması dediğim gibi okulun hiç bir şekilde zarar ediyor oldugunu göstermez.Ki zaten bunu da babasının hayrına yapmıyor. Burslular üzerinden viral reklamın kralını yapıyor. Aynı parayı pazarlama butçesine ayırmış olsa bu şekilde bir etkinlik sağlayabilmesi zaten mümkün değil.


    Burslu sayısının fazla olması, ve yukarıda saydıklarım sadece okulun zarar ettiği şekilde algı yaratıyor. ama durumun zararla uzaktan yakından alakası yok.

    Teknoloji merkezi için dediğim gibi fikrim yok elbette maliyetlidir kabul. Ufak bir mantıkla, ve farazi örnekle, Muhendislik öğrencisine X lira maliyeti olsun kabul peki burayı hayatında kullanmayacak kapısından içeri girmeyecek işletme iktisat vb bölüm öğrencileri için okul ücretinde indirim oluyor mu yada fiyat ona göre mi belirleniyor tabiki hayır :)

    Muhendislikler için araştırma lab vs gibi ekstra masraflar çıkabilir , ama bunun yanında kalan bölümler için hoca masrafından başka hiç bir gider yok :) Gözden kaçırma derim :)

    Şöyle diyelim o zaman. Benim bölümüm 80 kişi alıyor. Bundan 10 tanesi burssuz. Diğer bölümlerde de farklı değil.

    Tıp için morfoloji yapıldı ve hastane alındı. Diyarbakırda bir kampüs daha yapılıyor.

    Şöyle bir şey de var. Ben açıkçası hiç bir okulda mühendislik ve diğer bölümlerin (tıp hariç) farklı fiyatlarda olduğunu görmedim. Kaldı ki daha uygun fiyatlı bir okul da ben pek göremedim Türkiye'de.

    Tabii ki babasının hayrına yapmıyor. Ama işlerin sadece paraya bağlanması çok acı. Kaldı ki Tobb un para kazanma ihtiyacı olduğunu da pek sanmıyorum.




  • öncelikle yuzde 90 oranda burslu alan bölüm nedir gerçekten merak ettim.

    Kendi ağzınla söylüyorsun aslında, Bütün bölümlerin aynı fiyatta olması bile okulun totale baktığımızda zarar etmediğinin göstergesi :)

    Tıp fakültesine gelince, İllaki harcama yapılmıştır, yapılmıyor demiyorum ki ben . Yapılan harcamaların maddi getirisi veya getiri beklentisi olmasaydı yapılmazdı diyorum sadece.

    Ha başka emsal bir kurumla karşılaştırıldığında daha az kar ediyordur,ona katılırım Ama zarar ediyor yorumuna asla katılmıyorum.

    neyse bu tartışma uzar gider. forumda bunu da tartışmanın anlamı yok sabaha kadar tartışsak orta yolu bulamayacağız nasılsa :)

    keşke imkan olsa bir yerde oturup konuşsak bunları o zaman daha verimli olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 15 Haziran 2014; 21:48:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    öncelikle yuzde 90 oranda burslu alan bölüm nedir gerçekten merak ettim.

    Kendi ağzınla söylüyorsun aslında, Bütün bölümlerin aynı fiyatta olması bile okulun totale baktığımızda zarar etmediğinin göstergesi :)

    Tıp fakültesine gelince, İllaki harcama yapılmıştır, yapılmıyor demiyorum ki ben . Yapılan harcamaların maddi getirisi veya getiri beklentisi olmasaydı yapılmazdı diyorum sadece.

    Ha başka emsal bir kurumla karşılaştırıldığında daha az kar ediyordur,ona katılırım Ama zarar ediyor yorumuna asla katılmıyorum.

    neyse bu tartışma uzar gider. forumda bunu da tartışmanın anlamı yok sabaha kadar tartışsak orta yolu bulamayacağız nasılsa :)

    keşke imkan olsa bir yerde oturup konuşsak bunları o zaman daha verimli olabilirdi.



    Katılıyorum. Okul hakkında daha deneyimli birinin deneyimlerinden faydalanmak fena olmazdı aslında.




  • Tartışmanın sonunda gördüm ama vakıf üniversiteleri kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Kar ederseler karlarının tamamını yine üniversite içine harcamak zorundadırlar

    Herneyse okul kar veya zarar ediyor beni hiç ilgilendirmez. Orada muhasebe işleri ile ilgilenen elaman var o düşünsün ama okulda sorunlar git gide büyüyor

    1) Tam bir torpil cennetine döndü (bende yaptım torpil böyle ortamdada yaparım, torpilini yaptıran iyi yerde stajı kapıyor)

    2) Ydb rezillik içinde, kopyanın haddi hesabı yok aralıkta 15bintl ye geçiyoruz olayı, suan 7-8bin tl lere düştü. Bizzat geçen tanıdıklarım var istediği kadar yönetmeliği değiştirsinler yapan yapıyor. Taner hocanın gitmesi gerekirke, bölümdeki hocalar bile adamı tınlamazken adam orda keyif yapıyor

    3) İnternet sistemi 100mb denmiş, ben nedense sadece 1mb alabilirsem anca alıyorum, sürekli koplamalar, sürekli sistemden atma, çökme

    4) Okuldaki hocaları tam olarak bilmiyorum durumu ama aralarında vardır kesin, şahsen taner hocanında öyle oldunu düşünüyorum. Torpille okulda görev yapan insanlar var, hocaların sekreterleri hocalardan üstün resmen, öğrenci işlerinin keyfine bağlı herşey. Burası özel okul babalarının ahırı değil, kural neyse o, onlara solarite oynayın diye maaş verilmiyor. Hocalarda ise çok denk gelmedim ama sanki 1-2 hoca sıkıntılıydı, belki mulakatta gözden kaçmış olabilir diye düşünüyorum ama inşallah torpille girmemişlerdir.

    5) Okul kurallarını kimse bilmiyor, burdan bazı yasalar söyleyem direk kim oldumu anlaşılır burada 1-2hoca okur filan uğraşmayalım.
    Öğrenci işleri yok dedi (başından sağdı)
    bölüm başkalığı yok dedi (hiçbir konuya hakim değil)
    sekreterlik yok dedi (çok yardımcı oldular, 1-2kere aradılar bile)
    rektör olabilir dedi ve sonra evet var diye teyit etti (danısmanım rektöre niye çıktın diye sıkıntı yaptı, rektör sekreteri görüştürmemek için elinden geleni yaptı, rektör bey saolsun çok iyi davrandı)



    Bunlar kötü yanları iyi yanlarına gelicek olursak

    1) Hocalara hoca değil, abim ablam gibi resmen

    2) eğitim kalitesi çok zorlayıcı ama aynı zamanda çok iyi

    3) projeniz varsa sizi kesin biri destekler

    4) kaynak sıkıntısı çekmezsiniz



    Kısaca eğitim açısından süper, sadece derse girip gidicek öğrenci için süper bir okul ama benim gibi sıkıntılı bir öğrenci iseniz. Ben mühendislik öğrencsiyim Okul yasalarını oturup okuyup, kendi derdime çözüm buldum. O derecede sorunlu bir okul düşünün.
    Sosyal aktivite vs bu konular kişiye bağlı, ben gayet eğleniyorum, yeterli etkinlik yok ama yok diyede ağlıcak değilim gider başka yerde katılırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 15 Haziran 2014; 23:51:02 >




  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Okulu kotuluye kotuluye bitiremediniz. Simdi de Taner hocaya mi sira geldi. Kendisi hazirlikta hocam oldu, cok babacan hocaydi. Cok da durust adamdir. Parayla okulda toefli nasil geciyormussunuz bizde bilelim millete camur atmadan,o yuzden mi toefli hala gecememis onca ogrenci var bolumde, hos ben hazirligi 1 yilda gectim darisi senin basina burada vakit kaybetme calis bence.
    Bir de okulda yasa olmaz yonetmelikler yonergeler olur hepsi de web sayfasinda. O kadar cahilsin ki... demis İlber Hoca...
    @Manyetizma



    @Manyetizma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martyr123 -- 17 Haziran 2014; 23:44:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • martyr123 M kullanıcısına yanıt
    Yasa, yönetmelik. İşi kelime oyunu ile yokuşa sürmeye gerek yok. Yasaları o zaman yönetmelik diye oku yazıyı anlamış olursun. İkiside aynı şey kural sonucta

    Ben hazırlığı geçeli 2yıl oldu. 3.sınıfım suanda.

    Kopya ile bizzat geçen en yakın arkaşım, kopya için görüşmeye beraber gittik. O derece biliyorum bu işi, neden okul yönetmeliği değiştirdin sanıyorsun. Sadece tobb, boğaziçi ve amerikan kültür derneği kaldı sanıyorsun. Kaç kişi geçti haberiniz yok, okul size gülerek arkadanızdan neleri örtmeye çalısıyor haberiniz yok. Git sor direk ydb başkanlına, bu yasayı çıkartmanızın amacı nedir. Bu iş hemde o kadar profosyonelceki okul kopyalı sınav sonuca hiçbir şekilde itiraz edemiyor, ibt ilk sınavda 40 alıp,10gün arayla 2.kez girip 80+ alan kaç kişi göze batmıcak sence, battıki son çare yönetmelik değişti

    Okula sor bakıyım ankarada neden bir kursun toefl sınavı yapma izni iptal edildi, neden okul o kursa gidip geçenlerin toefl sonuclarını kabul etti

    Hatta şu maddeyide sor, kıbrıstaki, azerbaycandaki kopyaları engellemek için yurt dısındaki ülkelerden sadece ana dili ingilizce olanları kabul ediyor. Bu yönetmelik niye apartopar şubat-mart arası gibi çıkmıs onuda sor. Dönem aralarında değilde 2.dönemim ortalarında

    Son yönetmelik değişiminden sonra hiçbir kopya olayı ile munakasam olmadı, bende engellendi sandım ama 1hafta önce kendi dönemimdeki insanlarla yemeğe çıktık. Hala ydb olanlar veya hukuk öğrencelerinden toeflı veremeyenler vardı. Aralarından biri torpille birinin amerikan kültür derneğinde kopya döndüğü söyledi ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. Fiyatıda 5bin hatta, geçen kişiyi yanımızda aradı hoporlerden konusmayıda dinledik. Doğrudur yanlıştır şuanki bilemem içinde değilim ama diğerini bizzat gözlerimle gördüm.


    Web sayfasındaki yönetmeliği okudum zaten, öbür türlü nasıl hakkımı savunucam. Okul kütüphanesinde olucak değil ya veya bir yerimden salladım yönetmeliği rektöre çıktım hee sen haklısınmı dediler.


    Okul eğitim açısından süper bu konularda hiçbirşey diyemem ama körü körünede bazı şeylere inanılmaz. Sorunları burda niye konusuyoruz belki biri görürde sorunları çözmeye çalısır. Taner hocaya velini getir bakıyım ne dicek, taner hoca her zaman okul haklıdır modunda, 1kere bile bizim haklı oldumuzu görmedim. Rektörlükten imzalı kağıdı gösterdiğimde anca o zaman inanmıştı, hala inat ediyordu öyle birşey yok diye

    Ben stajımda torpil yaptırdım şahsen, gittim paşalar gibi adam akıllı yerde yaptım. Burda benim bölümümde 3 ortalaması olan öğrencinin suçu neydi, o torpil yaptırmadı. Ben düzen böyle yürüdüğünden yaptırdım, torpil dönmese bende hakkım neyse ona gidicektim ama bir baktım elini kolunu sallıyan arkası olan stajı rahat yapıyor. Ben ne yapıyım 5dönem harıl harıl okumusum bari stajda rahat ediyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 18 Haziran 2014; 0:52:40 >




  • Biz bir tarafimizi yirtalim toefli verelim diye bazıları dışarıdan parayla ibt getirsin.kahpe dünya. Ben bunu yapanların yanına kar kalacağını sanmam ilahi adalet karma vs vs. Ben ingilizceme guveniyorum. O serefsizler iki kelimeyi yan yana getiremeyecek ileride. Memlekette ogrenci bu kafadaysa ilerisi karanlık.Benim bildiğim bilkent de bu sınav merkezi işini kısıtlaya kısıtlaya bir hal oldu. Bizde de Allahtan oldu ama TAD bu işin olacağını sanmam ben orda girmiştim güvenlik had safhada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Ha bir de koca koca adamlar velimizi götürüyoruz ya işler sarpa sarinca o da ayri tiyatro matmazel. Sene sonunda peder tutturdu geleceğim diye ydb ye. Adamlar çarşaf gibi yaptığım ettiğim her şeyi yazmışlar. Taner ho
    ca bi okumaya başladı ödevlerini iyi yapar ama bu aralar yüzde 60 a düştü. Cep telefonu yüzünden uyardik vs. vs.diye rengim attı valla. O hırsla daha da asildim. Bi de fırça yedik okuldaki amerikalılarla neden konuşma pratiği yapmıyorum, dizi izlemiyorum diye. Uzakdoğulu Amerikalı bi çocuk vardı adını hatirlayamayacagim şimdi, pampa olduk eve bile yemeğe cagiriyordum. Her gün de caktim how i met your mother prison break filan o gazla ibt den 84 u aldım speaking 23 listening 21 geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maynetizma tamamen katılıyorum bir çok dediğin şeye.

    Ortak etiğim = Torpil yuvası.

    Bu okulun en önemli reklam kaynağı olmasına rağmen , bu sistem bu kadar kötü yürütülemez.

    Hiç bir vasfı artısı olmayanlar,Torpille en kral yerlere yerleşip, hatta yerleştikleri yerin kapısından içeri dahi girmeden, bunu gerine gerine cv lerine yazıyorlar.

    Torpili olmayan kucuk firmalarda, 3 ay fotokopi çekmekten öteye gidemiyor. malesef.

    Bunun tek çözümü, ortak eğitim olayını ya süre olarak azaltmak, veya herkesin kendi yer bulmasına imkan sağlamak.

    İkincisi Bu okul tamamen gunluk kararlarla yürüyor. Bugun bir karar alınır. Bundan sonra böyle böyle olacak denilir, ama bu karardan ne bölümün ne de başkasının haberi vardır. Dönem sonunda saçma sapan bir mail gelir ve her şey bir düzene bağlanmaya çalışır.

    Koskoca okul, böyle bir yönetim boşluğunda olamaz olmamalı.


    YDB işini bilmiyorum detaylı olarak ama burda da topil ve haksızlığın döndüğü çok net ortada.

    Sadece benim bildiğim 10 kadar kişi var, TOEFLdan çeşitli hile hurdalarla geçen. YDB ve okul yönetimi de bunun farkında zaten ama arkasında t***klı aileler olunca sesini çıkaramıyorlar :)


    Kısacası bana kalırsa, okul idare ve yönetimsel anlamda buyuk bir kriz içinde malesef.




  • Tarih ve iletişim bölümünde okuyan var mı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum, sizce nasıl bir bölüm?
  • FlyingHigh
    hocam iyi konuşuyorsunuz lafim yok fakat siz epey bi geride kaldınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çelik. kullanıcısına yanıt
    Kendi bölümüm güzel bölüm ama çok yorulursun. hoca kalitesi çok iyi, okula gel bilgisayarcılar dısında herkes javadan ağlar, bilgisayarcılar ağlamak yerine java çalısıyor olur. O derece zor yani, genelde 2dönem üst üste alınıp geçilir bazı dersler

    İşi cidden çok iyi öğretirler. Her şeyi öğrenirsin, uygularsında. Dışarıdaki yeni mezun olmuş adamla bizim 3.sınıf abartıdır belki ama 4.sınıfa başlamış öğrenci denktir

    2,30 üstü ortalama 1 ve 2.sınıfta hayal, daha sonra tekrar alttan dd dersleri alarak 3.sınıfta 2,5 üstüne çıkartabiliyorsun ama yinede zor cıkarman

    Bazen şanşlı isen projen cıkar hocalar yardımcı olur, tahmin edemiyeceğin paralar kazanırsın veya yerlere gidersin

    Şahsen 1yıl önce mezun olmuş tanıdıklarım var, 3kişi son sınıfta eve çıktılar, sırf daha rahat program yazmak için, ne üzerine program yazdıklarını bilmiyorum. Hala 3kişi ortaklaşa çalısıyorlar kazandıkları para kişi başı aylık 15bin tl civarı olduklarını söylüyorlardı

    bir o kadarda kendini geliştirmeyen iş arıyan veya çok düşük ücretlerle çalısanlarda var. BU iş kendini geliştirmene bağlı, kendini geliştir, hocalar referans olur. En iyi yerlere gelirsin ama geliştirme, hocan zaten referans olmaz normal bir mühendis olursun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 21 Haziran 2014; 0:43:36 >




  • Seviyeli Yarbay kullanıcısına yanıt
    geride kaldın derken?
  • bence üniversitenin şu anda en büyük problemi fiziksel anlamda halen yeterli miktarda bina ve derslik olmaması. teknoloji merkezi yapılacağına fakültelerden birine fakülte binası kazandırılsa çok daha iyi olurdu bence. mühendislik fakültesi yapılıp kendi binasına taşınsa ana bina gerçekten fiziksel anlamda çok rahatlayacak. sürekli kontenjan artırılıyor, yeni bölümler açılıyor ama yeterli bina, derslik halen yok. şu master planında belirlenen binaların bir kısmı tamamlansa bile bu anlamda üniversite çok rahatlar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: rustemturkmen

    bence üniversitenin şu anda en büyük problemi fiziksel anlamda halen yeterli miktarda bina ve derslik olmaması. teknoloji merkezi yapılacağına fakültelerden birine fakülte binası kazandırılsa çok daha iyi olurdu bence. mühendislik fakültesi yapılıp kendi binasına taşınsa ana bina gerçekten fiziksel anlamda çok rahatlayacak. sürekli kontenjan artırılıyor, yeni bölümler açılıyor ama yeterli bina, derslik halen yok. şu master planında belirlenen binaların bir kısmı tamamlansa bile bu anlamda üniversite çok rahatlar.





    Mühendislik Fakültesi acilen açılmalı artik yetmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OĞLUM BİRİ DE ÇIKIP OKULUN SİYASETE BAKIŞINI YAZMAMIŞ.CEMAATÇİMİDİR HOCALAR DİNDAR MIDIR.ŞUNCU MUDUR BUNCU MUDUR YAZMAMIŞ...HO HOOO
  • Kalan arkadaşlar yurttan memnun musunuz. Okulda yemek nasıl ücret ve lezzet acisindan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • montaigneci M kullanıcısına yanıt
    Tercih edecekler için okulun siyasete bakışı pek önemli bir veri oluşturmuyor OĞLUM ondan yazılmamıştır muhtemelen.

    Ama çok merak eden varsa soyleyim, Arkasındaki TOBB dan dolayı haliyle iktidara yakın bir okul genel olarak.

    Fakat hocalar, bu tarz düşüncelerini kolay kolay ogrenciye yansıtmaz bu konuda sıkıntı çıkmaz .
  • montaigneci M kullanıcısına yanıt
    Okul içinde siyaset yok denecek kadar az, hatta yok diyebilirim

    hocalardan ben 1kere bile siyasi bir zorlama veya etkileme duymadım.
    Hukuk bölümünde güncel sorular geliyor mesala gezi olaylarında şunlar oldu yasaya göre ne olmalı tarzında ama burda kesinlikler yasalara göre puan verildine
    eminim, benim arkadaşlarım biz daha sıkıntı çektik dedini duymadım. hukuk içinde normal bu tür şeyler zaten
    öğrenciler arasında ise benim cevmremde siyaset yok, kimsenin umrunda değil. Suanki gündem brezilyadaki dünya kupası hatta aramızdan biri geçen hafta gitti veya okul dersleri oluyor konu
    seçim zamanı bile çok fazla konusuldunu görmedim. Benim çevremin %30 oranında sağ görüşlü insan var, bir kere bile sıkıntı yaşamadım. Siyaseti 1kere konustuk zaten ne biz tam karşıt görüşüz nede onlar tam sağ görüşlü orta yol bulunuyor genelde

    Bilkent ve koç ta arkadaşlarım var onlardada pek siyaset olmuyormuş. Özel okulda siyasetin ne işi var zaten, he münazara şeklinde olursa olur ama diğer türlü olmasın daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 28 Haziran 2014; 18:43:07 >




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.