Şimdi Ara

monitör tık tık ses yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ben bir bilgisayara aldım ama öyle yeni birşey değil
    intel celeron 433 işlemci
    128mb ram
    6 gb hdd
    32mb ekran kartı
    falan filan şimdi bir sorunum var olay şöyle makina elimize geçti temiz bir format atalım falan diye bir format attım fakat format attıktan sonra makina oyuna girerken açılırken kapanırken monitörden sanki içinde birşey kırılıyormuş gibi bir ses çıkarmaya başladı monitör beko 15" monitör
    ne yaptıysam düzeltemedim format atmadan önce monitörde birşey yoktu ekran kartının driver ından olabilir falan dediler ama denedim belki 15 kere değişik şekilde yükledim olmadı
    Ekran kartım: nvidia riva tnt2 model 64/model 64 pro
    bu ekran kartı makinanın üstüne sonradan takılmış makinanın kendi ekran kartı var ama kullanılmıyor sanırım
    Aygıt yöneticisinde şöyle birşey var
    Ekran bağdaştırıcıları sekmesi altında iki tane sürücü var

    NVİDİA RIVA TNT model 64/model 64 pro bunda bir sorun yok herşey düzgün

    (!)Standart Pcı Grafik bağdaştırcısı yanında ünlem işareti var özelliklere tıklayınca söyle bir yazı var :

    Sisteminizin ekran sürücüsü birden çok monitör desteği ile çalışmıyor birden çok monitör desteği ile çalışabilecek görüntü sürücüsünü edinmek için satıcınızla görüşün .

    aynısı böyle ekran kartını söküyorum Standart Pcı Grafik bağdaştırcısı sorunsuz olarak çalışıyor ama vga da yani renkler falan yok onboard olan ekran kartı biostan kapalı değildir diye düşündüm ama biostan nerden kapatılacağını bilmiyorum
    lütfen yardım edin plssss



  • Bu sorunun birçok sebebi olabilir. En başta monitörün resistance ya da katot bağdaştırıcısıyla ilgili bir sorunu olabilir. Eğer sorun ekran kartından geliyorsa önce hangi ekran kartını kullanmak istediğine karar ver. Ancak onboard ekran kartını kullanmak pek mantıklı değil. Çünkü on board ekran kartın muhtemelen 16 mb dır ve 128 mb da düşük bir kapasitedir. Onboard kullanınca bu kapasite daha da düşer ve 112 Mb olur bu da sistemi daha çok kasar. Integrated Peripherals bölümünden Init Display first bölümünden hangi ekran kartının ilk algılanmasını istiyorsan seçebilirsin. Hangi kartı kullanacaksan diğerini mutlaka windows altında devre dışı bırakmalısın.
  • bazı monitorler cozunurluk degistirirken bu tip sesler yapabiliyor."format atmadan once boyle birsey yoktu" diyorsun ama demekki o zaman oyuna girerken ve cıkarken makinan aynı cozunurlugu kullanıyordu.
    sen sistemi yenileyince ayarlar default oldu.
    bence korkulacak birsey yok...
  • Biostan o dediğinizi yaptım bu sadece slotların hangisini önce kullanmak istediğini gösteriyor standart pcı grafik bağdaştırıcısını kaldırıorum makinaya restart atınca yeni donanım bulundu standart grafik bağdaştırıcısı falan filan diyor bunu nasıl halledicez kökten kalkmıyormu bu onboarr ekran kartı
  • arkadasımdada aynı monitorden var. Biz o sese hasta oluyoruz :) Donanım dan degil monitorun kendi sesi. Alısmaya calısmanı tavsiye ederim :)
  • monitorunu aygıt yoneticisinden "tak kullan monitor"olarak ayarla.
    sanırım monitorunu tanımıyor...
    windoz 98 bu kadar salak isletim sistemi iste:)
  • bende festel var mx400 varken sessizdi mx440 taktım benimki de tıkırdamaya başldı. ama her oyunda değil. ben de dedim çözünürlüğü ayarlamak için monitörü kapatıp tekrar açıyor heral. çünkülüm aynen monitör açma sesi bu. sorun yok ama biz alıştık gayet güzel. [^]
  • BEKO monitörleri özellikle ilk açışta "TIK ÇIT TIK" diye bi ses yapıyor. sanıyorum bu olayda gayet normal
  • evet sanırım bu sese alışmam gerekecek inşallah elimde kalmaz monitör ne yaptıysam olmuyor
  • EKRAN KARTINDAN KAYNAKLANABİLİR VEYA DENETİM MASASINDAN MONİTÖRÜ YENİDEN KUR VEYA SERVİSE GÖTÜR.AMA O SES FORMATTAN KAYNAKLANAMAZ.
  • Yok yok, merak etmeyin elinizde kalmaz. Merak edilecek bir durum değil. Arkadaşlarında belirttiği gibi çözünürlik değişimleri sırasında geliyor bu ses. Benim monitörümde de var aynı sorun. Kafanızı takmazsanız hiç sorun değil. Alışık olmayanlar bu ne yaa diyorlar bilgisayar açılırken, ama beni hiç rahatsız etmiyor artık :)
  • ugur bagırma bizde aynı seyleri soyledik zaten :)))
  • bu mon,torun kendisinden gelen bir ses herhangi bir terslik yok yani normal, bende size bir problemmiden bahsedeyim, benim monitor ise calisma esnasinda kendi kendine tazeleme ayarini kendi degistiriyo bahsedilen tik diye ses habire gliyor iste bendeki bu problem ve cozemedim, bilen varmi nedir bu. Yani hic ellemeden ekran tik sesiyle daraliyo aciliyo biseyler yapiyo omru doldu sanirim
  • Eski monitörlerde olur böyle şeyler,ama bozulacağını zannetmiyorum,benim eski monitörde de yapıyordu bazen. Sana bir tavsiye,ikinci el bilgisayar alıp satan bir yere götür,2. el dijital monitörlerin alışı 38-40 usd civarında (Ben yeşermiş monitörümü 38 usd'ye sattım :) Üzerine bir 100 usd koy yepyeni bir 17" flatron al kendine ve şıkır şıkır olsun bilgisayarın :) çok cazip taksit seçenekleri de var artık..

    Ekran kartına gelince,onboard olanı iptal etmemişsin biostan o yüzden her açılışta yeni donanım olarak algılaması gayet doğal. Şu an neresi olduğunu hatırlamıyorum ama bios'ta sırf onboard aygıtların açılıp kapandığı bir bölüm var. Her şeyin içine bir gir çık bulursun. Oradan kapatman gerekiyor. Ama direk gözünün önünde olan bir yerde değil birkaç şeyin içine girmen gerekiyor sanırım, kolay gelsin :)
  • Monitörün CRT katot olmasından ve eski monitörlerin zamanla bu resistance yapılarının ayvayı yemesinden ileri geliyor bu durum açıkçası. Bencede en iyisi satıp yerine yeni bir monitör almak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.