Şimdi Ara

Seiko Epson büyük ekran kavramını OLED'le tanıştırdı: 40' OLED TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu sıralarda dünyada dijital yayıncılık ve yüksek çözünürlüklü televizyona (HDTV) geçiş ile beraber tam bir büyük ekran çılgınlığı yaşanıyor.

    Ucuz fiyatına rağmen önemli görüntü dezavantajları olan arkadan yansıtmalı TV'ler genel olarak yerlerini pahalı Plazma ve LCD ekranlara bırakıyor.

    Plazma ve LCD teknolojileri ne kadar gelişmiş olurlarsa olsunlar onlar da kendilerine özgü problemler nedeniyle mükemmel görüntü üretmekten uzaklar.

    İşte devreye bu noktada kendinden parlayan ve LCD'nin aksine arka aydınlatması gerektirmeyen, doğal renkleri yüksek kontrast oranlarıyla ve hemen hemen geniş açıda hiç bozulmadan üretebilen OLED'ler giriyor. Plazma gibi ısınmıyorlar; soğutma gerektirmiyor, basınçtan etkilenmiyorlar ve LCD'den çok daha inceler.

    OLED oldukça yeni bir teknoloji olduğundan onunda kendine has sıkıntıları var. Bunların başında ömürleri geliyor. Bir diğeri ise ölçeklenebilir olsalar da şu anda büyük boyutlarda üretme zorluğu. (Maliyet de şu an bu maddelerden biri gibi gözükse de bir OLED'i imal etmek LCD yapmaktan daha kolay olduğu için ileride fiyatları LCD'nin altında olacak.)

    Ama Epson yeni duyurduğu ve muhtemelen (?) şu anda dünyanın en büyük OLED'i olan 40" (101.6 cm) diyagonal (çarpraz) boyutlu ekranıyla bu kısıtlara meydan okuyor.

    Üstte gördüğünüz 40" Seiko-Epson OLED ekran prototipi 4 adet 20" LCD panel üzerine mürekkep püskürtmeli (ink-jet) yazıcılar ile polimer organik elektro lüminesant materyalin basılması ile üretilmiş. 1280 x 768 piksel çözünürlük ve 260.000 renk desteği var. Her ne kadar 40" oldukça büyük olsa da gerçek renkleri üretememesi ve HDTV tam olarak desteklememesi (1080i/p: 1920x1080 ) ürünün bir prototip olduğunu yüzümüze çapıyor.

    Zaten bu örneğin esas can alıcı noktası üretim yöntemi. Aynı evlerde/ofislerde kullandığımız mürekkep püskürtmeli yazıcılara benzeyen imalat çok önemli bir adım. Epson prototipi maksimum 1200 x 820 mm alana baskı yapabilen 2880 dpi çözünürlüklü bir yazıcıda basmış : )

    Mevcut imalat yöntemlerinin daha da gelişmesi ve OLED'lerin ömürlerinin uzatılması ile beraber 2007 yılından itibaren bu tarz prototiplerin son ürüne dönmüş hallerini pazarda görebileceğiz.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.