Şimdi Ara

Ethernet Kartı Neden Çalışmaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Surecom ethernet aldım. Yeni alınan bilgisayara taktım. İşletim sistemi XP Home Lisanslı. Alet hemen bulup sürücüyü yüklüyor. Açıldığında systray da simgesi de var. Lakin o lanet lambalar yanıp sönmüyor. Bakıyorum herşey tamam. Ama o lambaları yakamıyorum. Ağ kartına girip Gelişmiş kartından ayarların hepsini denedim cık olmuyor. Neden olur bu acep?

    Saygılar..



  • ya kabloda bi acaiplik var
    ya da kart bozuk
    ya da makine kendisi tanırken yanlış driveri tanıyor
  • Lambalardan biri bile yanmiyorsa bence o kartta bir sorun var baska bir bilgisayarda veya saticiya goturup denetsene...
  • ethernet kartı biostan kapattılmış olmasın
  • network te herhangi bir makineye ping atmayı denedinmi.. RJ45 leri çakarken bir sorun olmuş olmasın.. Öncelikle bir tester yardımı ile kabloyu test et. Sonra da driverleri yeniden , kendi disketinden yükle..
  • Şimdi tek tek cevap vereyim. Kabloda sorun olamaz. Çünkü yandaki makinadan söküp buna takıyorum. Kabla ve ağla ilgili birşey yok. Bu durumda diğer hadiselere geçelim. XP sürücüyü otomatik yüklüyor. Elimde disketim var ama burdan sürücüyü güncellemek istediğimde belirtilen konum güncel sürücü içermiyor eskisi muhafaza edilecek tipi bir mesaj verip sürücüyü güncellemiyor. Muhtemelen sorun burada olabilir. Çünkü baktığımda abuk subuk bir isim görüyorum ağ kartı olarak. Ama bu mereti disketten nasıl yüklerim sorun bu. Aygıt Yöneticisinden ağ kartını kaldırıp sonra donanım ekle/kaldırdan kaldırırsak bu iş olur mu acep?

    Bir kez de bir işi sorunsuz halletmek mümkün olmadı gitti.

    tunasilah, BIOS tan kapatmış olsam hiç görmemem gerekmez mi ağ kartını. Ben girip ip numarasından tut ağ geçidine, ordan tut DNS lere kadar herşeyi yükleyebiliyorum. Ama ışıklar yanıp sönmüyor :))

    Fikir belirten herkese teşekkür ederim.

    Saygılar..




  • Ethernet kartının ışıkları yanmıyorsa driver ı tanıtsanda tanıtmasanda bi işe yaramaz. iki tane ışık olması lazım üzerinde Biri si link diğer i data alışverişi esnasında yanar. kartı kaldırıp tekrar yüklersen xp kendi istediği driver i yükler , o yükledikten sonra sen ethernet kartının driver ını güncelle seçeneğinden yeni driver i tanıt.
  • Çözdük sorunu. Sorun driver. XP kendi kafasına göre bir driver yüklüyormuş meğersem. Ben de hiç bakmadım ne güzel hemen tanıdı diye. Disketle gelen driverı yükleyince sorun ortadan kalktı. Şu windows ne aptal bir işletim sistemi. Gitti kartı abuk birşey gördü. işin garibi düzeltmeye de kolay kolay izin vermiyor abuk alet. Dijital imzası yokmuşmuş. Senin yüklediğin sürücüde dijital imza var da ne oluyor..

    Saygılar..
  • ya o dijital imza sorunu benimde başıma geldi ya..nasıl çözülüo o meret?? bende apache modem vardı bi ara şansa yüklerse yüklüodu..yoksa takıodu dijital imzaya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.