Şimdi Ara

Power Supply Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde 350 watt bir power mevcut. Hiç bir bilgisi bulunmayan tosun varistör patlayınca gidip 2 adet direnci sökmüş. Ne işine yarayacak ne yapacak diye sormasanız iyi olur bende bilmiyorum. .

    Şimdi 07241X orjinal değerli varistör yerine elektronikçi zat 431KD10 varistör verdi elime. Geldim taktım ama çalışmadı nedendir diye bakarken 4 adet dirençten 2 adetinin yerinde yeller estiğini farkettim. Doğal itibari ile eski dirençler elimde yok acaba bu dirençlerin yerine hangi değerde direnç koyacağımı bulma şansım var mı ? Varsa hangi direnci koyacağız.
    Resimleri ekledim sağ alt köşede 2 adet eksik direnç belli oluyor zaetn, normalde 4 adet olamları gerekiyormuş . Birde anlamadığım orjinal varistör sarı olanı elktronikçi muhterem bana mavisinden verdi ama rakamlar birbirini tutmuyor bir yanlışlık olmasın sakın ? Patlamasın güm diye elimde yine bu alet !!!
    olanlarının renk sıralamsı soldan sağa olacak şekilde en üstten alta doğru:
    1. Altın Sarı Siyah Kahverengi
    2. Kırmızı Sarı Siyah Altın
    3. Bilinmiyor
    4. Bilinmiyor

     Power Supply Yardım


     Power Supply Yardım


     Power Supply Yardım


     Power Supply Yardım



     Power Supply Yardım


     Power Supply Yardım


     Power Supply Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 13 Temmuz 2013; 19:16:07 >







  • Samanlikta igne aramak bu bi foto at bakalim belki buluruz.
    Edit: valla anlamak imkansiz gibi. belki arastirilirsa internette aleyin semasi vs. bulunur. Birde smps uzmani arkadaslara sormak lazim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 13 Temmuz 2013; 19:35:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerede bulurum acaba bu smps uzmanı arkadaşları, birde bir şeyin şemasından bahsetmişsiniz ama ne olduğunu anlayamadım daha anlayabilecğeim bir şekli varsa alabilirmiyim.
  • koydugun resımdekı unıversal psu pcbsi zaten cogu sey farklı belkı normaldede bostu devre seması olmadan sonuca varman zor
  • *666* kullanıcısına yanıt
    Evet boş olanlarını bene biliyorum ama bunlar kesilmiş. İlk başta bende boş olarak düşünmüştüm ancak ayakları kesilmiş ve bir kısmı kalmış. O neden ile boş olma ihtimali neredeyse 0. Zaten varistör patlamış, kömür olmuş değiştirince çalışması gerekiyordu ama çalışmadı, sigortyıda kontrol ettim sağlam geriye sadece bu dirençler klaıyor bilebildiğim kadarı ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 13 Temmuz 2013; 20:24:47 >
  • yeni bir psu al uğraşmaya değmez bende 9 adet psu var 300 400 watlık calışmıyor hiçbiri sıfır zaten 20 25 tl kalite olsa 500 700 watt tamir edilirde 200 300 watlık psuya değmez
  • Dirençlerin bağlı olduğu entegrenin uygulama şemalarına göz atabilirsiniz , devrenin baskısından yolları takip edin hangi entegre pinie bağlı ise buluruz.
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    O powerlar için 5 Lira istiyorum deseniz verecek durumum yok o neden ile mahkumum şu aleti tamire

    İyi kötü 350 watt asus power idare ediverirdi ne güzel beni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 14 Temmuz 2013; 3:18:06 >
  • Yabancıların böyle durumlar için çok güzel bir söylemi vardır bilirmisiniz bilmem "lol". İşte aynısından bende istiyorum. Yolları takip edebilirmiyim bilmiyorum, çok karışık, olduki takipte başarılı oldum entegre pinini görsemde tanımam üzerinden hoplaaar giderim herhalde.. Biraz daha elektronik bilgisi fakir birine göre izah edebilirseniz sanıyorum bu işi becerebilirim

    EDİT:
    Mevcut bilgim ile söylediğinizi yapmaya çalıştım, internetten entegre pini denilen şeye baktım bir sonuca ulaştım. . Dirençlerin hemen solunda görünen siyah minik parçaya gittiğini düşünüyorum, en azından arkadaki yolların biri o parçaya çıkıyor. Üzerinede aşağıdaki yazıları yazmışlar entegrenin bilmem bir yardımı olur mu..

    DWA 102
    735 J0176

    EDİT2 :
    Arka tarafına bir baktım ki oda ne dünya kadar direnç koymuş adamcıklar oraya. Eksik olan dirençlerin ayakları arkada taş dirençler ile bobin dirençlere çıkıyor. Bu kadar direnci ne yapacak bu alet anlamadım ki şimdi ?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 14 Temmuz 2013; 3:31:44 >




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    zaten elektronikciden parca alınca 5 lira harcamışsınızdır hurdacılarda 5 tl ye calışanı oluyor deneyin alın yapılmaya gelmez cin malı psu dan
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    1 TL tuttu
  • seninkafayla gidersek entegrenin yarısını sökmüşler. yeni bişey takmışlar. öyle düşünemeyiz. şimdi varistörün girişte kullanılmasının amacı yüksek gerilimde kısadevre edip kendini feda ederek devreyi korumasıdır.

    bunun haricinde daha başka şeylerde arızalanmış olur. ama bunu bulmaya anladıgım kadariyle ne senin ugraşın yeter nede bizim buradan anlatımımız. hem bu tehlikeli bir iştir . yetersiz bilgi can kaybına neden olur. bence sen hiç bulaşma.
  • Anlaşılıyor ki power mezarlığında bir mezar daha kazılacak ... Tüm cevap veren muhteremlere ayrı ayrı teşekkür ederim. ama bu işide hallaedemeden yarım bıraktım hiç hoş olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.