Şimdi Ara

araç kasko değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç Kasko Değer Listesi Nedir?




    Araç kasko değerleri listesi Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından araçların marka, model ve üretim yılına göre değerlerinin sıralandığı aylık olarak yayınlanan bir listedir.

    Hasar anında aracın rayiç değerinin tesbitin de bazı sigorta şirketleri TSB tarafından açıklanan kasko değer listesini referans olarak alır.

    Fabrika orijinal çıkışlı aksesuarlara ek olarak sonradan araca monte edilen lpg, dvd oynatıcı, navigasyon, özel ses sitemleri gibi aksesuarların bedelleri teklif ve poliçe aşamasında ayrıca belirtilmelidir.

    Araç kasko değer listesinde son 15 yıllık araçların değerleri yer alır.

    Araç kasko değer listesindeki bedeller, ayrıca motorlu taşıtlar vergisi için de baz oluşturur





    Araç kasko değer listesi araçların kasko sigortası hesaplamasında baz alınacak olan değerin belirlenmesinde kullanılır. Ayrıca Motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri sırasında da kasko araç değer listesindeki araç kasko değerleri baz alınır.





    Araç kasko değer listesi, onbeş yaşına kadar ki motorlu kara taşıtları için hazırlanmış olup, daha eski model ve tiplere ait motorlu taşıtların sigorta bedelleri sigortalı ile sigorta şirketi arasında mutabık kalınarak tespit edilmektedir.









    AYRICA size ÜCRETSİZ KASKO SORGULAMASI YAPABİLECEĞİNİZ bir site tavsiye ediyorum.

    http://kaskodegersorgulama.blogspot.com





    Aracınızın kasko sorgulaması yaparken araç ruhsatını yanınızda bulundurmanız faydalı olur.






    Kaynak :http://kaskodegersorgulama.blogspot.com





    2013 yılı güncel kasko değer listesini görmek Türkiye Sigorta Birliğinin resmi sitesi olan;http://www.tsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi sitesini ziyaret edebilirsiniz.







  • Faydalı bir yazı olmuş arkadaşım, formu doldurunca en uygun firmaları sunuyor.
  • teşekkürler... :)
  • yeni çıkan kanun çerçevesinede kasko sorgulaması yaptım. baya düşük çoktı önceden 3-4 milyar para ödüyorduk.
  • yeni yasayla kasko fiyatları daha da düştü. ama 3-4 milyar da yıllık iyi para :))))
  • Yeni Kasko Yasası ile ilgili bazı bilgiler


    Kasko şirketleri kasko poliçelerini 1 nisan 2013 tarihinden itibaren yeni düzenlemeye göre yine hazine müsteşarlığı tarafından belirlenmiş olan 4 farklı tipte poliçe üzerinden kesecekler.Bu 4 tip poliçe; Dar kasko-Kasko-Genişletilmiş Kasko-Tam kasko olarak adlandırıldı.
    Bu düzenleme zaten belliydi fakat içeriğindeki detaylar konuşuluyordu.Bugün yapılan açıklamayla bu detaylar ve yeni sistemin uygulamaya geçiş tarihi kesinleşmiş oldu.
    Kasko poliçelerinin bundan sonra yukarıda belirttiğimiz gibi bir ismi olacak ve bu isimler kasko poliçesi üzerinde 16(onaltı) puntoluk karakterle poliçe üzerinde belirtilecek.
    Bir diğer önemli değişiklik ise Kasko poliçelerinde 1 nisan 2013 itibariyle araç bedeli,araç kasko bedeli gibi bir ibare olmayacak.Bu daha önceki dönemlerde sigorta şirketi ve sigortalı arasında en çok anlaşmazlığa düşülen durumdu.bundan sonra araçların dağeri yerine poliçelerde hasar halinde hangi kurumun belirlediği rayiç bedelin baz alınacağı yazılacak ve güncel araç bedeli bu kuruma göre kaza tarihinde ki araç bedeli üzerinden kasko hesaplama yapılacak.
    Ayrıca poliçe üzerinde hasar gören aracın onarımının sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu bir serviste mi yoksa sigortalının istediği bir serviste mi yapılacağı poliçe üzerinde önceden belirtilecek ve tabik pliçe priminide etkileyecek.
    Primi etkileyen bir diğer etken ise hasar durumunda araçda kullanılacak parçaların orjinal veya eşdeğer olması, 1 nisan itibariyle parça bilgiside poliçede belirtilecek ve buda primi etkileyen bir unsur olacak. Sigorta şirketi ve sigortalının kaza anında anlaşmazlık yaşadığı bir çok konu poliçede önceden belirtilerek önlenmiş oldu.Fakat yeni düzenlemede poliçelerimiz daha önemli haline geldiği için kasko yaptırırken poliçemizi iyi okumamız gerekir.



    ücretsiz kasko sorgulaması yapmak içinhttp://kaskodegersorgulama.blogspot.com

    kasko hesaplama yapmadan önce araç ruhsatını yanınıza almanızda fayda var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.