Şimdi Ara

pci receiver mi yoksa tv receivermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Su aralar bir uydu alacisi almak istiyorum, bilgisayarlada ara iyi ama, simdi gidip bir pci receciver almak mantikli biseymi yoksa pasalar gibi normal bir receiver alip gecmekmi gerek, avantaj ve dezavantajlari nelerdir, sifreleri cozmek konusunda esneklik ve kullanimda pratiklik vs. sizce hangisi,[frndsp]



  • pci receiver ucuz ve etkili bir çözüm olur. bu kartı aldığınızda aynı zamanda bir de harddisk recorder özelliği satın almış olursunuz ki arşiv felan gibi işlere meraklı insanlar için birebir. tabi tv izlemek için pc'ye bağımlı kalmak gibi zorunluluk var. pc başında ne kadar zaman geçirdiğiniz de önemli. çok güçlü bir pc'niz yoksa ss2 türü ucuz bir kart aldıınızda makinede başka iş yapamayabilirsiniz aynı anda tv seyrederken.

    pci kartların (aver hariç) bir özelliği de tek yönlü internet erişimine imkan veriyor olmaları. tek başına bir receiver'de bulamayacağınız özellikler sunar yani..

    şifre kırmak konusunda da alabildiğine özgür olursunuz. en azından şifre kartı yazmak türü zahmetlerden kurtulursunuz.. sonuçta bu kartlarda softcam diye bir şey var ve birçok şeyi yazılım destekli olarak hallediyorlar..
  • tesekkur, peki tv out tatminkar sonuc verirmi biliyormusun, bilgisayarim neredeyse evde oldugum sure zarfinda hep acik zaten buda problem teskil etmiyor zaten, kumanda isinide bir yolla cozerim, iste tv out ne derece bilemiyorum biraz sıkıntı dogurur gibi geliyor.
  • Birde hangi kart ozaman zaten bilgisayarim köklü bir update istiyor ekran karti ana kart falan off yani ona gorede bir duzenleme yapmak lazim
  • once tv receiver, sonra pc durumlari.
  • bu konu halkkında bıraz dah a bılgı verrırsenız ozellıklerı fılan
    fıyatı ....
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by BiraFistik</i>
    <br />tesekkur, peki tv out tatminkar sonuc verirmi biliyormusun, bilgisayarim neredeyse evde oldugum sure zarfinda hep acik zaten buda problem teskil etmiyor zaten, kumanda isinide bir yolla cozerim, iste tv out ne derece bilemiyorum biraz sıkıntı dogurur gibi geliyor.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    birkaç türlü tv outyöntemi var. birincisi dvb-s'inizin kendi tv outu olması ile ilgili. bu durumda ekran kartının bu özelliği desteklemesine gerek olmuyor. doğrudan tv'ya bağlayabiliyorsunuz. yanılmıyorsam skystar1, avermedia dvb-s ve nexus türü kartlarda kendinden tvout özelliği var (aver'den çok emin değilim, inca da olabilir).

    ikinci tür, tabii ki ekran kartının tv out özelliği bulunduğu durum. bu durumda skystar1 gibi bir kart kullanabilirsiniz. tv out birebir pc monitörünün tv'ye yansıtılması (çoğaltma) özelliğini kullanarak yapılabileceği gibi, yayma özelliğini kullanarak da yapılabilir. yayma özelliğini kullandığınızda pc monitöründe masa üstünü görürken, tv izleme yazılımınızı ekranın dışına doğru sürüklediğinizde (sağdan veya alttan-yayma modunu kullanış biçiminize göre değişir) tv izleme yazılımı televizyon ekranına yansır. birçoğumuz aynı şeyi divx felan izlerken de yapıyordur zati. yalnız ekran kartının tv out özelliğini kullanmak istediğinizde monitörünüzün çözünürlüğünün tv tarama frekansına göre ayarlanacağı yani daha düşük bir çözünürlüğe geçeceğini de gözönüne almak lazım.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by uniquee</i>
    <br />bu konu halkkında bıraz dah a bılgı verrırsenız ozellıklerı fılan
    fıyatı ....
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    fiyat dvb-s'in hardware mode mu yoksa software mode mu kullundığına göre değişiyor. hardware mode demek; gelen mpeg2 türü yayınların pc monitörüne yansıtılması için gerekli işlemin kartın kendi üzerindeki decoder çipiyle yapılması, software mode ise bu işlemin pc'nin cpu'suna yaptırılması anlamına geliyor. 1.tür kartlar görece 2.tür kartlara oranla pahalı. 2. tür kartları 100-110$ civarında alabiliyorken, 1.tür kartlar için 250-300$ gözden çıkartmak gerekli. neredeyse standalone bir receiver kadar tuzlular yani 1.tür kartlar. ama bilgisayarınız pek güçlü değilse hardware mode'u yeğlemek gerek. üstelik, hardware mode kullanan kartlarda kendinden tvout bulunuyor genellikle. ikinci tür kartlardan verim alabilmek için en az 700mhz bir cpu'ya gereksiniminiz var. şifre kırma olayları da işin içine girince bu hı bile yetersiz kalıyor. bir unsur da 2.tür kartların biraz ısındığı gerçeği. hatta zaman zaman yanma gibi durumlar da olabiliyor. o nedenle ek bir fan ile özel soğutulmalarında fayda var.
  • Birafidstik bence sen git babalar gibi normal bir reciever al geç gerisinide düşünme. Sana uykusuz geceler....
  • turksar arkadaşım teşekkür ederim bekar adamın ilacıda dozu fazla kaçırırım diye korkuyom
  • Ben discoverychannel ıçın sölemiştim bekarlık ne alaka anlamayadım Birafistik açıklarm[vkng]ısın??????
  • turksar beklar adam gec yatabildigi icin bilimum belgeseli izliyebiliyor biliyosun, ayrica diger arkadalarin vermis olduklari cevaplar icin tesekkur ederim sanirim bir pci receiver alacagim
  • şifre kırma ve pci receverler halınmda bir isite biliyormusunz ban atabilirmisiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.