Şimdi Ara

Honda pcx deki yedek parça sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonuç olarak Pcx çok güzel bir motor. Sorun Honda Türkiye yetkililerinde ve servislerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 27 Mart 2020; 17:41:27 >



  • Honda hevesim kaçmış durumda şu an
    Geçmiş olsun kardeşlik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARBE -- 6 Temmuz 2013; 15:41:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Pcx kullanıcısı olarak benimde midem bulandı şua,geçmiş olsun
  • geçmiş olsun.
    benim motorum şuan 6 binde
    kışın çok soğuklarda binmedim
    tam 1 senelik

    ön konsoldan takırtılar geliyor.

    ön fren durunca tık diye bir ses geliyor bir de motor geri esneyince
    sizlerdede oluyor mu bu sorunlar?

    yakıt olarak.tam gaz kullanmama rağmen 12 kuruşu geçmiyor.

    max hız aldığımda 118 de devir kesiciye giriyordu.
    şuan 112 yi geçmiyor.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Sağol,

    Benim motorum 3 aylık ve 1200 km de idi.

    Söylediğiniz türden sorunları ben farketmedim

    Arka frenin biraz zayıf olması ve sert amortisör sistemi bence eksileri. Onun haricinde çok sevdiğim bir motor

    İlk bakımı yaptırmadığım için çok fazla zarlamadım. Sanırım devir kesici hiç devreye girmedi. Bir iki hız denememde de 105 km/h üzerine hiç çıkmadı.

    İlk bakımdan sonra hızını deneyecektim. Bakımdan bir kaç gün önce kazada grenajlar hasar gördüğü için değiştireyim diye servise götürdüm. Serviste ve genel merkezde parça olmadığı için motor 10 gündür serviste bekliyor. En az 10 gün daha bekleyecekmiş
  • Geçmiş olsun arkadaşım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haluk 23 kullanıcısına yanıt
    Sağol Haluk abi.
    Motosiklet kullanırken daha dikkatli olunması gerektiğini biliyordumda. İnsanın başına gelince çok daha iyi anlıyor. Malesef araç kullananların bazıları motosikletleri pek taşıttan saymıyor.
    Kural ihlali yapan sürücü ve parça tedariği yapamayan Honda yetkilileri sayesinde pcx keyfimiz 10 gündür sekteye uğradı. En az bu kadar daha motoruma kavuşamayacağım. :(

    Allah hepimizi büyük kazalardan korusun.
  • Cuma günü Honda iletişim adresi ne derdimi yazmıştım. Telefonlada müşteri hizmetlerini aramıştım. Durumu yedek parça bölümüne iletiriz size dönüş yaparız demişlerdi. Acaba sorunu çözerlermi diye bir ümidim vardı. Bu gün yedek parça bölümünden dönüş yaptılar ama hiçbir iyileşme yok. Cahit beyin dediğine göre yedek parçalar yurt dışında geliyormuş, yaz sezonu olduğundan yedek parça talebi fazlaymış vb biz görevimizi yapıyoruz tarzında açıklamalar.

    Bende şu an çok satılan pcx motorun herhangi bir durumda en çok zarar görecek grenaj kısımlarının yeteri kadar stoklarda niye olmadığını
    Motorsiklet sezonunun zaten yaz aylarına rast geldiğini senelerin tecrübesine sahip Hondanın bunu nasıl hesaba katmadığını vb sordum

    Sordum ama cevabını alamadım. Ey Honda yetkilileri! daha üç aylık olan garantisi devam eden motor bügünle birlikte 10 gündür servisinizde bekliyor. En az 10 gün daha bekleyecek
    buradaki kabahat sizin değilse kimindir? Sizin kalite anlayışınız, müşterinize verdiğiniz önem bumu?.

    Beklerdimki bu müşteri mağdur durumda, canı sıkkın Türkiyedeki servislerinizi tarayın, parçanın olduğu bir servisten de Bursa servisine parçayı bir günde kargo ile gönderiverin. Siz Türkiyede hiç pcx grenajının kalmadığına benim inanmamımı bekliyorsunuz?

    Benim bu motora en fazla bu günlerde ihtiyacım vardı. Ama Hondanın kaliteli servis ağı ve yedek parça durumlarını kontrol eden çalışanları yüzünden pcx 10 gündür serviste bekletiliyor. Ne kadar da bekletileceği meçhul. Size çok şey söylenir ama..... Güzelim markanın hakkını kesinlikle veremiyorsunuz.




  • Mobilden girdiğim için konuyu senin açtığını farketmemişim Halilcim.

    Sırf bu yüzden belli bir hıza daha çabuk hızlanacak biraz daha seri bir motor alayım diyorum bazen.

    Bir kez daha geçmiş olsun.

    Daha ciddi bir kaza olmadığına sevindim.

    Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haluk 23 kullanıcısına yanıt
    Abi, aslında pcx in hızlanması bence iyi. Mümkün olduğunca en sol şeride pek geçmeyeceksin ki arkadan daha hızlı gelenlerle sorun yaşamayalım

    Benim pek hız tutkum yok zaten. 10 lu yaşlardan itibaren motosiklete binerim vitesli motorda kullandım. Daha önceki motosikletleri yoğun trafikte daha az kullanmıştım. Pcx i yoğun trafikte daha fazla kullanınca şunu daha iyi farkettim. Araç sürücülerinin baya büyük bir bölümü motosikletleri pek dikkate almıyor.

    Geçirdiğim küçük kazadan sonra pcx in servisten çıktığı günleri görürsem Daha dikkatli olacağım. Sürekli diğer araçları takip etmek gerekiyor. Çünkü onlardan bazıları ya motosikletlileri görmüyor ya da işlerine öyle geliyor.

    Şu pcx in arka freni ve lastikleri biraz daha iyi olabilirdi. Kaza anında öyle çok hızım olmamasına rağmen frenlere asıldığımda tahminimden daha fazla yolda kaydım.

    Abi bildiğin gibi motor serviste 11 gündür kaza dosyası, expertiz gibi işler hariç tamirat namına hiçbirşey yapılmış değil. Canımı sıkan da zaten burası.

    Hani arabayı servise bırakırsın kaportasıyla boyasıyla motoruyla uğraşırlar Sende gittiğinde bu gün şu oldu yarın da şurası olacak dersin birşeyler yapılıyor diye teselli bulursun.

    Benim durumumda ise 20 gün parça beklenecek motorda orada yatacak bu çok can sıkıcı

    C-max neredeyse iki yıllık olacak hala çok seviyorum. Her kullanmamda zevk alıyorum. Pcx le tanıştıktan sonra Hondaya da sempati duymuştum c-max tan sonra dizel civicler alternatif gibi geliyordu. Başıma gelen bu olay Hondadan beni soğuttu. Benzer durumlar arabalarda da yaşanıyormu orasını bilmiyorum ama.

    Sana da selamlar abi.




  • Çok geçmiş olsun. Ben de 1-1.5 aydır araştırmalar yapıyorum. İlk motorum olacak, hız sevmem. Motordan keyif almak, dolaşmak ilk amacım. Bu yüzden scooter seçtim, ilki olarak da pcx 125 düşünüyorum. Birkaç sene sonra belki 250cc maxi scooter düşünebilirim.

    Yaşadığınız kaza çok kötü olmuş, motor kullanmadım fakat sürücülerin bu kadar dikkatsiz trafikte seyir etmesini ve bazı tatsız sonuçlarına heryerde rastlıyorum. Bu bazen beni korkutuyor. Çünkü genelde motor üzerinde tek kişi değil, artçımla yol almayı düşünüyorum.

    Tavsiyeleriniz, görüşleriniz ya da herhangi bir öneriniz var mı? Yaşadığınız talihsiz olay ile ilgili, pcx ile ilgili, veya genel olarak. Daha önce parça tedarik kısmında sıkıntı okumamıştım örneğin, yazınızı okuyunca çok şaşırdım.

    Kazasız belasız motorunuza kavuşmanız dileği ile, şimdiden teşekkürler :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanos

    Çok geçmiş olsun. Ben de 1-1.5 aydır araştırmalar yapıyorum. İlk motorum olacak, hız sevmem. Motordan keyif almak, dolaşmak ilk amacım. Bu yüzden scooter seçtim, ilki olarak da pcx 125 düşünüyorum. Birkaç sene sonra belki 250cc maxi scooter düşünebilirim.

    Yaşadığınız kaza çok kötü olmuş, motor kullanmadım fakat sürücülerin bu kadar dikkatsiz trafikte seyir etmesini ve bazı tatsız sonuçlarına heryerde rastlıyorum. Bu bazen beni korkutuyor. Çünkü genelde motor üzerinde tek kişi değil, artçımla yol almayı düşünüyorum.

    Tavsiyeleriniz, görüşleriniz ya da herhangi bir öneriniz var mı? Yaşadığınız talihsiz olay ile ilgili, pcx ile ilgili, veya genel olarak. Daha önce parça tedarik kısmında sıkıntı okumamıştım örneğin, yazınızı okuyunca çok şaşırdım.

    Kazasız belasız motorunuza kavuşmanız dileği ile, şimdiden teşekkürler :)

    Sağolun Allah büyük kazalardan hepimizi korusun.

    Bende motoru almadan önce çok araştırmıştım. Scoter'dan hiç hoşlanmazken pcx i resimlerinden sevdim özellikleri çok hoşuma gitti. Okuduğum olumlu yorumlardan etkilendim. Motor için ayırdığım bütçeyi zorlayarak pcx almaya karar verdim.

    Sizin bulunduğunuz bölgede satış, servis durumları nasıl orasını siz biliyorsunuz. Benim bulunduğum şehirde Hondanın servisi ve satışı yoktu. Bunu pcx almaya karar verdikten sonra öğrenmiştim. Bu kadar sorun olacağını tahmin edememiştim.

    İlçe ve ilde satış yeri olmadığından motorun alım sürecinde 3 kez farklı bir ile gidip gelmem gerekti. Pcx in 1000 km 4 000 km ve sonraki her 4000 km de bir servis bakımları var. Bu durumda da uzak bir servis dezavantaj olabiliyor.

    Buraya kadar olan anlattığım zorluklar bir şekilde aşılır. Bunları açıkçası pek dert etmedimde

    Parça değişimi için servise gittikten sonra başıma gelen olaylara hala kendim bile inanamıyorum. Galiba Honda dan beklentilerim yüksekmiş. Hondanın sattığı malın arkasında durmadığını kesinlikle söyleyebilirim.

    Sizinde bildiğiniz gibi şu an pcx piyasa da çok tutulan bir motor. Giderek yollarda daha çok görüyoruz. Bu oranda da yedek parçaya olan ihtiyaç artacaktır. Bana lazım olan grenajlar ise pcx in başına en küçük bir şey geldiğinde zarar görebilecek ilk parçalardandır. Honda motoru satarken satıyor ama yedek parça ihtiyacını dikkate almıyor. Şu an motorum servise gireli 14 gün oluyor. Ne zaman çıkacağı da belli değil.

    Bu duruma Honda bana mantıklı bir açıkla yapabilirmi? Herhangi bir olağanüstü olaymı var? Savaşmı çıktı, Büyük doğal afetmi yaşıyoruz. Hayat akışında giderken birilerinin işini düzgün yapmamasının sıkıntısını müşteri çekiyor.

    Müşteri olarak beni küstürdüler. Bu vakitten sonra kim benim yerimde olsa bir daha Hondanın motorunu yada arabasını alır? Ben almayacağım. Honda markasından iğrenir hale geldim. Kendi motorumdan bile soğudum. Motor servisten çıktıktan sonra başıma yine benzer bir olay gelirse ne yaparım diye aklıma geldikçe çok severek aldığım motoru satmayı bile düşünüyorum.

    Şoyle örnek vereyim, 39 yaşındayım herkes gibi bu yaşıma kadar her türünden alışveriş yaptım. Bazılarında küçük sorunlarda olmuştur. Ama Hondayla yaşadığım sıkıntıyı hiç birinde yaşamadım.

    Motorun tamiratı kaça malolacak net olarak bilmiyorum. Ben 400 lira gibi bir rakam düşünürken, servis tahmini 700 lira civarı demişti. Bunları ileride yazmaya devam edeceğim zaten

    Motor kullanmak çok zevkli arabaya göre pratikliği insanı rahatlatıyor. Ama motor, arabaya göre biraz daha riskli Üstelik gerekli ekipmanınız olmadan motora biniyorsanız bu risk giderek artıyor. Birde ülkemizde bazı araç sürücülerinin motosiklet sürücülerine gerektiği kadar dikkate almamasından kaynaklana durumlar olabiliyor.




  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok talihsiz olmuş. Şuan yapılabilecek iki şey var sanırım, ilki sadece malesef beklemek. Bir diğeri ise ulaşabildiğiniz en üst noktadaki honda yetkilisine ulaşmaya çalışmak. Belki biraz extreme kalıyor bu düşünce ama gerekli yerlere ulaşabilirseniz hatalarını affettirmek için birşeyler yapacaklardır diye düşünüyorum.

    Ben İstanbul'da yaşıyorum, sanırım servis konusunda biraz daha şanslı olurum.

    Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim, başlığı ve yazılarınızı takip etmeye devam ediyorum :)
  • internette yazan hiç bir şeye bakma çünkü yorum yapanların % 90 ı o motorun üstüne oturmadan atıp tutan tiplerdir eski motorlarımda çok okudum o motor alınmaz yok öteki çin malı ötekinin parçası yok hiç birine bakmadım canım hangisini istediyse hangisi hoşuma gittiyse onu aldım hiçte pişman olmadım 2011 başında megelli aldım geçen hafta satıp yuki izci aldım:) ve inanın megelliden istediğim parçalar 2 gün içinde kapıma geldi hesapta bu motorunda parçası yoktu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brunhild -- 12 Temmuz 2013; 17:07:00 >
  • 16. gün Bugün motorumdan ayrı geçirdiğim 3. pazar.

    Dört tane plastik parçayı temin edemeyen Honda, ne kadar beceriksiz, iş bilmez, umursamaz bir firmaymışsın sen. Bu motorun mühendislerce tasarımı bile 16 gün sürmemiştir.

    Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Müşterinin sabrı bu kadar da zorlanmazki. Sene 2013 herşeyin çok hızlı geliştiği bir zamanda kıytırık 4 parça için müşterini üzüyorsun. Servisini müşteriye karşı zor durumda bırakıyorsun. Hondanın imajını lekeliyorsun.

    Bu işler sizi aşıyor, en iyisi bırakın gidin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil altın

    16. gün Bugün motorumdan ayrı geçirdiğim 3. pazar.

    Dört tane plastik parçayı temin edemeyen Honda, ne kadar beceriksiz, iş bilmez, umursamaz bir firmaymışsın sen. Bu motorun mühendislerce tasarımı bile 16 gün sürmemiştir.

    Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Müşterinin sabrı bu kadar da zorlanmazki. Sene 2013 herşeyin çok hızlı geliştiği bir zamanda kıytırık 4 parça için müşterini üzüyorsun. Servisini müşteriye karşı zor durumda bırakıyorsun. Hondanın imajını lekeliyorsun.

    Bu işler sizi aşıyor, en iyisi bırakın gidin.

    Adam haklı beyler. Hondaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet motorsuz geçen 18.gün

    yaşadığım bu 18 günde edindiğim tecrübe ise Hondanın durumu içler acısı. Müşteri hizmetlerinden hiç memnun değilim.

    Başka hangi markanın müşteri hizmetlerinden yardım isterseniz isteyin bence Honda dan daha fazla ilgilenirler. Artık yapacak birşey yok. Sözün bittiği yerdeyim.
  • Ufak bir kargomuz bile geciktiğinde sinirleniyor insan bir de motorun böyle boş yere beklemesi ne kadar can sıkar düşünemiyorum bile. Sanki bedavaya yaptırıyorsun. Vereceğin parayı mı düşüneceksin yoksa çektiğin çileyi mi...

    Geçmiş olsun.
  • Geçtiğimiz hafta müşteri hizmetlerinden beni arayıp anket yapmak istediler sanırım parça&servis konusunda sıkıntı yaşayan birçok kişi olunca,japon abiler konuya el atalım dediler herhalde,ankete bol yıldızlı pekiyi ler verdim umarım bir faydası olur
  • Aslında japonya ya yazmak istiyorum ama iletişim adresini bulamadım. Bir yer buldum emin olamadım. Bilen varsa söyleyebilirmi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.