Şimdi Ara

garanti dısı kalan ve garantısı bıten parcalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar pıyasadakı bılgısayarcıların cogu kazıkcı sakın aldanmayaın sıze bır sene ıkı sene dıye satılan parcaların sıze vaad ettıgı surelerde garantısının bıttıgıne hersey sızı kanırıp malı satana kadar soyluyorlar aldıgınız parca garantı dısı kalmıs yada garantısı bıtmısse soyleyın bırde ben kontrol edıyım. mesela azza mb. garantılerı bıtmıs gıbı soyluyorlar ama garantılerı hala devam edıyor bu boardların garantısı normalde 3 yıl pıyasada sorarsanız bır yıl garantı ıle satılıyor.

    ornek:işlemciniz yandı yada bacagı kırıldı goturdunuz aldıgı yere garantısı dedıler ınanmayın sakın ıntelın bu konuda acıklaması var cpu ıkı parca olsa bıle gonderın bıze degıstırelım tamır edelım dıyorlar
    ozellıkle hdd board ve cpu garantılerıne dıkkat edın arkadaslar bu konuda hepınıze yardımcı olmak ıstıyorum paramız amerıkaya yada cın e taıwan a gıtmesın







  • arkadaslar pıyasadakı bılgısayarcıların cogu kazıkcı sakın aldanmayın sıze 1 sene,2 sene dıye. Satılan parcaların sıze vaad ettıgı surelerde garantısının bıttıgıne eminmisiniz hersey sızı kanırıp malı satana kadar soyluyorlar.Aldıgınız parca garantı dısı kalmıs yada garantısı bıtmısse soyleyın bırde ben kontrol edıyım.Mesela azza mb. garantılerı bıtmıs gıbı soyluyorlar ama garantılerı hala devam edıyor bu boardların garantısı normalde 3 yıl pıyasada sorarsanız bır yıl garantı ıle satılıyor.

    Ornek:işlemciniz yandı yada bacagı kırıldı goturdunuz aldıgınız yere garantdısı dedıler ''ınanmayın sakın'' ıntelın bu konuda acıklaması var cpu ıkı parca olsa bıle gonderın bıze degıstırelım tamır edelım dıyorlar
    Ozellıkle hdd,board ve cpu garantılerıne dıkkat edın arkadaslar bu konuda hepınıze yardımcı olmak ıstıyorum paramız amerıkaya,çin e yada taıwan a gıtmesın.zaten ekonomık durumumuz bellı hepımız ıyı bır bılgısayar alabılmek ıcın gırtlagımızdan kesıp,ıhtıyaclarımızdan kesıp bılgısayar alıyoruz.bu ınsanlara saygısız hayvanlar turkıyeyı,bizleri bu hallere dusurdu.




  • Yaw doğru söylüyosun bazı kötü niyetli insanlar piyasada.Bizim fabrikada 40 lık WD bozulmuş aldıkları yer 1 yılı geçtiği için garantisi dolmuş demiş.WD ın saufasında kontrol ettim hala garantisi sürüyo poazartesi gidip sokucam gözlerine diski.
  • ne kadar guzel yaparsın ellerıne saglık guzel kardesım.
    ornegı hep beraber goruyoruz ıste arkadaslar
  • Tüm elektronik parçaların garantisi 24 ay dır bilginize..
    Asus ve bazı ürünlerin garantisi 36 aydır..
    siz ürününüzün ne kadarr garantiye sahip oldugunu seri numarasında zaten bakabılırsınız..

    Sana katılmıyorum ...
    sen ürünü ne zaman fatura ettirisen garanti ozaman başlar ...
    bu satıcı garantisidir..
    distiribütör firma garantisi kullanıcı hatası olmadıktan sonra 24 aya kadar alıp 45 içinde teknik servise almak 45 sonunda arıza giderilemiyorsa hemen yenisi vermektir..parçanın garantisinin bitmesine 1 hafta kaldı ve bir "asus" bir anakart kullanıcı hatası olmayan bir sebepten dolayı sorun verdi "boğazici" bu anakartı alıp hemen yenisi veriyor..
    İşlemcin yandıysa garantisi yoktur sorun senden kaynaklanmaktadır hiç bir işlemci kendi kendine yanmaz.. sana ilk olarak diycekleri sudur "KGK" kullansaydın..
  • 45 diil 30 iş günü içinde
  • yeni kanunla 45 gün oldu ...
  • TeRraN kardesım.
    yenı cıkan kanun ve yasa tasarısına gore turkıyede satılan her elektronık esyanın garantısının 24 aya cıktıgı dogrudur.sana bu konuda katılıyorum.

    işlemci konusunda ıse yanılıyorsun ıslemcı kandı kendınede yanabılıyor ben m.koyde bır bılgısayar fırmasının teknık servıs ıle ılgılenıyorum bu konuda penta,plato (cemıl bey) ve multımedyadan tam yetkılı agızlardan bunu bılmekteyım.ama bu tıp durumlarda ıslemcının son kullanıcı tarafından kargo ıle ıntele yollanması gerekmektedır bunun ıcın ıntelın sayfasından arıza formu gıbı bır ıslem yapılması gerekıyor.
  • bende bayerin teknik servisinde calısyorum..
  • (Tarihten tam emin değilim ama; galiba )1 Temmuz 2003'den itibaren alınan tüm sanayii malları (yani buna elektronik cihazlar ve bilgisayar parçaları da dahil oluyor(en az)) 2 yıl süre ile garantili olmak zorunda. İsteyen firma ürününe 2 yıldan fazla garanti de verebilir, ancak en az iki yıl garanti zorunlu.
  • TeRraN benım nıyetım senınle burda bılgı yada laf yarısına gırmek degıl.burda haksız yere madur olan ınsanlara yardım etmek ne kadar cok ınsanın haksız yere madur edıldıgı ortada degıl mı?
    45 gun yada 30 gun veya cpunun garantısının olması yada olmamasının bır onemı yok bız elımızden geldıgınce bulalım yeter
  • tamam piyasada kazıkçı insanlar var ama bu ifade cok yannış "bılgısayarcıların cogu kazıkcı" ben bu ifadeyi kınıyorum her kesi aynı kefeye koymaman lazım ..
  • =)) bızım yerde sızden hemen bırazdaha yukarda kardes. sen sadece m.koy olarak dusunuyorsun m.koy bu konuda hakıkatten ıyı karakoyde emınonunde yada kadıkoyde durum daha kotu onune gelenı kazıklıyorlar adamlar.ben bır network kuruyorum 250$ ıstıyorum adam 700 $ ıstemıs artı malzeme aradakı fark bu kadar buyuk.
    adam fanın kablosu cıkmıs onu takmak ıcın 50$ almıs gecen bırınden
    bızım sattıgımız bır bılgısayarı musterı cd kuramadım dıye yakın bılgısayarcıya goturmus adam kurmaya ıkı mılyon almıs ama senın ramle power bozuk demıs.
    ıste bunlara kızıyorum abı.senın bır yakınını hıc kazıklamadılarmı yada pıyasada hıc duymuyormusun boyle olayları
  • Aslında herkesi aynı kefeye koymak tabii ki doğru değil. Ama bilgisayar ve cep telefonu türü işlerle uğraşanlara kuşku ile yaklaşılıyor çoğunlukla. Bunun sebebi de bu piyasada çalışanların bir kısmının kendi kuyularını kazar şekilde sürekli olarak insanların güvenini suistimal etmeleri.
    Yoksa içlerinde çok dürüst, iyi niyetli ve güvenilir insanlar da var her meslek dalında olduğu gibi mutlaka.
  • tamam boyle olaylar cok normal ama senin ifaden yannıs "Çogu" yerine "bazı" desen bence daha makul olur..
  • Mesela bundan iki buçuk yıl önce benim ext. dial-up modemim (telefon şebeke kutusu üzerine TEK'in elektrik hattı düşürmesi sonucu) yanmıştı. Ben de fiyatlardan da fazlaca haberdar değildim. Önce yakındaki bir internet cafenin teknik servisine gidip danıştım. Kasayı al gel dediler. Aldım kasayı gittim ve makinaya (sanırım ikinci el) bir uyduruk dahili modem taktılar. Dolar o zamanlar 1650. Benden 25 dolar modem parası ve ve 10 milyon servis ücreti aldılar. Bir de "normalde 25 dolar servis ücreti alıyoruz, sana komşu ikramı yaptık." dediler. Eve geldim ve ilk denemede nete girdiysem de bağlantı koptuktan sonra bir daha giremedim. Bir de arkadaşıma telefon edip öğrendim ki bana verdikleri 8-10 dolarlık uyduruktan bir modemmiş. Neyse ki modemde sorun çıktı ki, o zamanlar fiyatı 30 küsur dolar olan apache modem taktırdım. Hatta o modeme de 60 dolar istediler başta. "Ben gidip alıp geleyim modemi, siz 10 milyon işçiliğinizi alın." dediğimde bayrakları düştü ve 33 dolar modem artı 10 milyon servis parası ödeyerek kurtuldum komşu kazığından.




  • offfffff ya bıktırdın.
    ARKADASLAR YUKARDAKI YAZIMLA ILGILI OLARAK COGU YAZAN YERI TERRAN ARKADASIMIZI KIRMAMAK ICIN BAZI OLARAAK DEGISTIRIYORUM.
    tsk terran uyarın ve ustune alınman ıcın
  • bizim burdaki bazı adamlar hala garantiye 1 yıl diyolar delleniyorum ya.adamlar yasa masa takmıyorr
  • evet doğru zaten ülkemizde garanti merfumu biraza yalan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.