Şimdi Ara

ilerde stanforda gidebilmek icin hangisi? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kambochian


    quote:

    Orijinalden alıntı: beyazdalga

    quote:

    Orijinalden alıntı: kedidirokedi


    quote:

    Orijinalden alıntı: beyazdalga

    para işi hakkında bilgin var mı peki?Öyle her geleni burslu almıyorlar hele ki yurt dışından...ailen bunu karşılayabilecek durumda mı?

    Tabiki ilk hedef burs almak.ama olmazsa da sagimizdan solumuzdan kisip,biseylerden arttirip bir sekilde gitmeye calisirim yeter ki kabul ciksin.egitime harcanan para hic bir zaman cope gitmez

    stanford da yıllık eğitim masrafı 50 bin $..bir kaç şey araştırdım senin için.
    burs için 1 veya 2 yıl önceden başvurman gerekiyormuş bu türkiye için geçerli tabii amerikan vatandaşları için durum farklı.ki önceden gerekli dökümanları hazırlayabilesin.
    Öğrenim hayatın boyunca notlarının mükemmel olması gerekiyor.sadece nota bakmıyor amerikada ki üniversiteler burs için herhangi bir sportif alanda çok büyük düzeyde bir başarın veya iş ve bilgi birikimin olmalı.
    Boş hayaller peşinde koşmadan önce internette çok iyi araştırmalar yap.dilin varsa ingilizce olarak araştır bu işleri.alınma dediklerime sadece gerçekçi şeyler söylemeye çalışıyorum.
    mit,stanford,harvard gibi okullar öyle herkesi kabul etmez.yazarken bile içim bir hoş oldu.


    Sportif aktiviteler vs spor bursu almak adına lisans programlarında gecerli ki zaten robert koc uskudar amerkan disinda direkt liseden giden ben rastlamadim. Doktora icin olabilitesi var ama bu da o yilki diger basvurulara bagli. Mba en olasi ama onda da burs yok gmat cok yuksek puan ve yoneticilik duzeyinde bir kariyer lazim. Yani universiteden sonra master ya da doktoraya giderken sportif aktivite filan gerekmiyor ama gerekenler de belki daha zor elde edilebilen meziyetler. Ayrica 2 yil onceden basvuru diye bir olay da yok...

    1-2 yıl önceden başvuru olayını ICEP vakfının sitesinde okudum.benim bu konu hakkında bilgim yok konuyu açan arkadaşa yardımcı olmak için mini minnacık bir araştırma yaptım hepsi o.
  • Tamam arkadasim iyi yapmissin da yok oyle 2 yil olayi filan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulda olsun diyorsan koç şart değil diyorsan kesinlikle bilkent
  • Peki arkadaslar herkes koc vs bilkent tartismasina girdi.sabanci hakkinda yorumlar neler neden hic bahsi gecmiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşım 2 yıl geçmiş ama fikrimi belirtmek istiyorum.Stanford mıt gibi okullara girmek için agno nün mutlaka 3.90 ve üzeri olması lazım.Okul konusu hemen hemen hiç önemli değil.Yani şöyleki kolay bi üniversitede gidip 4.0 agno yaparsan o okullara yine girebilirsiniz.Bu çok ilginç gelebilir ama mutlaka boyle.Gelelim sabancı olayına sabancı ve koç ve boğaziçi hocalarının yurtdışı bağlantıları var ve iyi ama Bilkent kadar olamazlar çünkü bilkentin hemen hemen bütün hocaları doktoralarini amerikanin o saydigin okullarında yapmışlar hatta şöyle bi söylenti var rektör Abdullah ataların her sene stanfordda 3 tane referans kontenjanı varmış adam bi mektupla hemen aldiriyo dogrumu bilmiyorum tabi.Haaa amma sen sabanciyi 3.95 le bitirirken bilkentlinin 3.90 la bitirdiğini dusunelim.diger butuuuun herşeyin izin aynı olduğunu düşünelim tabii ki sabancı mezununu seçerler.Bu doktora işlerinde en önemli şey agnodur ustune daha önemli birşey yoktur.hele hele sosyal aktivitenin falan hiçbir önemi yoktur.Bu saydigin okullar için 3.90 agno 110 toefl puanı ve 160 gre puanı lazim.referans ise hocalarının sana bakış açısını öğrenmek içindir.Bu saydığım notlar hemn hemen minimumdur.sevgi ve saygılarımla bu arada hangi okuldasin:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugerri63

    Merhaba arkadaşım 2 yıl geçmiş ama fikrimi belirtmek istiyorum.Stanford mıt gibi okullara girmek için agno nün mutlaka 3.90 ve üzeri olması lazım.Okul konusu hemen hemen hiç önemli değil.Yani şöyleki kolay bi üniversitede gidip 4.0 agno yaparsan o okullara yine girebilirsiniz.Bu çok ilginç gelebilir ama mutlaka boyle.Gelelim sabancı olayına sabancı ve koç ve boğaziçi hocalarının yurtdışı bağlantıları var ve iyi ama Bilkent kadar olamazlar çünkü bilkentin hemen hemen bütün hocaları doktoralarini amerikanin o saydigin okullarında yapmışlar hatta şöyle bi söylenti var rektör Abdullah ataların her sene stanfordda 3 tane referans kontenjanı varmış adam bi mektupla hemen aldiriyo dogrumu bilmiyorum tabi.Haaa amma sen sabanciyi 3.95 le bitirirken bilkentlinin 3.90 la bitirdiğini dusunelim.diger butuuuun herşeyin izin aynı olduğunu düşünelim tabii ki sabancı mezununu seçerler.Bu doktora işlerinde en önemli şey agnodur ustune daha önemli birşey yoktur.hele hele sosyal aktivitenin falan hiçbir önemi yoktur.Bu saydigin okullar için 3.90 agno 110 toefl puanı ve 160 gre puanı lazim.referans ise hocalarının sana bakış açısını öğrenmek içindir.Bu saydığım notlar hemn hemen minimumdur.sevgi ve saygılarımla bu arada hangi okuldasin:)

    aynen öyle çankaya üniversitesine ücretli yerleşip azim edip ucladan master kabulu alan vardı forumda. bu işler hangi okulu okuduğundan çok ortalama meselesi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.