Şimdi Ara

Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (269. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.868
Cevap
131
Favori
752.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • viztay kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: york34

    Selamlar dostum , bugün direksiyon sorunu ıcın servıse gıttım ve önce usta kendısı test surusu yaptı daha sonra cok anlayamadıgını ve kendısıyle gelmemı ıstedı bırlıkte de test yaptık yıne cok anlayamadı , sonra servıse aıt aynı model aynı tıp bı aracı kullanıp farklı mı degıl mı anlayalım dedı ve servıse dönduk aynı yaştakı 500 l ıle yenıden cıktık ve servısten cıkarken bıle ben kendım farkı anladım sonra yolda kendısıne verdım o da benımkıyle aynı olmadıgını anlayabıldı ancak sorunun ne olabılecegını sanırım anlayamadı o yuzden bende bu forumdan ve sızlerden bahsettım. Aynı sorunu yaşayan ve garantı kapsamında yaptıran arkadaslar var ve benı servıse yönlendırdıler dedım o da o arkadaslarının plakalarını getırebılırsen sıstemden bakar sıkayet ve çözumlerıne göre bı yol cızerız bızde bellı kı bı sorun var ama yardımları olur dedı. Bu anlamda acaba bı sakıncası yoksa sız ve aynı sorunu yaşayan arkadaslarım yardımcı olabılır mı ? özelden plakanızı yollarsanız sızde ne tur ıslemler yapılmıs gorsunler de bana da cok ıtıraz edıp bı sorun yok demesınler ... Sımdıden tesekkurler .

    arkadaşım senin sorun ve gıyabında tüm forumdaşlara tamamiyle cevap olacak ve bu direksiyon ile ilgili kronik durumun çözümü hakkında tüm bilgi ve görselleri sökümünden takılmasına tüm ince ayrıntıları paylaşmaya çalışacağım..
    öncelikle bir arkadaşın zaten servisten bu sıkıntının tespitinin ardından garantiden komple direksiyon moturu ve buna bağlı olan mili komple değiştirdiğini yazmıştı..
    Bende milletvekili seçimi öncesi servise gittim ve 20bin bakımında da zaten belirttiğim bu durumu tekrar devam ettiğini ve çözümü için araçla tecrübe yapmamızı istedim.Önceden de bahsettiğim gibi Antalyadayım ve Pınarbaşı Fiat servisinden çok ama çok memnun olduğumu söylemiştim.
    yani durumu sulandırma müşteriye yokuş yapma yok arkadaş..

    Aracı tecrübe ettik ve bir yandan da durumun hangi hızlarda olduğunu konuştuk.Bu arada buradan yani forumdan sıkıntısı olan ve parçanın garantiden değişmiş olan arkadaşın mesajlarını da güven olarak zaten karşılıklı sıkıntımız olmamasına rağmen kendisine okuttum...

    Test sonrası genel olarak fiat servis ve fabrikalarından 500L ile ilgili direksiyon tutması yada ağırlaşması veyahut müşterinin direksiyonla ilgili sıkıntılarını komple araştırdı.Ama kendisinin kesinlikle benim anlattığım durumu tespit ettiğini de bana söyledi.(işte burada eğer benim plakam bi işe yarayacaksa yada servis bilgilerini kim isterse paylaşabilirim yeter ki iş görülsün) Bi oh çektim doğrusu..Ve sıkı durun Fiat bu duruma kronik sorun demiş ve aynı durum (zannediyorum puntoda da varmış modeli yanlış hatırlıyor da olabilirim.)Hatta opelin ve başka markaların elektrikli direksiyonlarda da bu durumun olduğunu bizzat belirtti.Neyse hemen garanti sürecini başlattı ve parçayı sipariş etti.Seçim sonrası parça İtalya, sonrası polanya üzerinden Antalya ya ulaşmış ve değişim için servise ne zaman istersem gelebileceğimi bildirdiler..Bu arada sıkı durun parça tamı amına 7 bin tl civarıymış.

    Ertesi hafta değişim için servise gittim yanlız aklımda hep şu şüphe vardı.Acaba garantiden tadilat görüp yenilenen bi değişim mi olacak diye düşünüp duruyordum.çünkü bundan önceki (peugeot) aracımda bu tarz parçalar yenilenip değişim oluyormuş yani sanki yeni ama ikinci el gibi..Neyseki gelen parçanın aşağıda fotolarını paylaşacağım ürün tahta sandukada ve özel kutusunda sıkıştırılmış tüm sıfır etiketleri noktalama boyaları vs. ile direk polonyadan gelmişti.

    konu hakkında sakın paniğe kapılmayın çünkü fiat bu durumu tam 200bin km ye gelmiş ve garantisi de bitmiş tekrar ismini hatırlayamadığım sanırım punto idi beş kuruş para istemeden değişmiş.Bana anlatılan yalan doğru bu..Yani bu çok ama çok basit ama pahali bi değişim ve yeni üretimlerle bu sorunu çözmüşler ve en baba markalarda da bu kronik durum varmış.Haa servis işgüzarlık yapar onu bilemem.Antalya da 3 tane servis var isim vermeyeceğim en büyüğü büyük sıkıntı yaşatıyor mesela..

    Bu arada bi arkadaş kilitlenmeyle ilgili kaza atlattığını yazmıştı; ben değişimden önce o mesajı da okumuştum ve onuda sorduğumda asla kilitlenme olmayacağını ama sanki kontak stop durumunda iken yani aracın motoru durduğunda direksiyon ağırlaşır ya belki bunun gibi bi sertleşme anlık olabileceğini söyledi.
    vel hasıl değişim oldu ve inanın araç kaymak gibi bir direksiyona sahip oldu artı olarak bu sıkıntının bi daha yaşanmayacağıda garanti edildi..çünkü fabrika bu sıkıntıyı bu üretimle çözmüş..

    Şimdi gidiyosunuz ve direksiyon mil ve motorunuzu komple değiştirtiyorsunuz..

    ha şunu da belirteyim değişim işleminden sonra araç beyni hemen yeni direksiyon ve sistemi algılıyor (sistem diyorum çünkü içinde resmen elektronik kart motor vs. var) araca hata mesajı geliyor.Direksiyonun kalibresinden tutunda air bag den aklınıza ne gelirse.Hemen bunları kalibre edemiyorlar hatta hataları silemiyorlar.Eğer aracınızın yeni bi yazılım güncellemesi gelmiş ise ki benimki gelmişti onu yüklemeden asla bu hatalar silinmiyor silinirse tekrar hata gelmeye devam ediyor.Aslında bu kısım kullanıcı olarak bizi çok bağlamaz onu artık servis halledecektir ama ukalalık olarak algılamayın mesleğim icabı ben biraz bu işlerden anladığım için direksiyonun sökümünden tutun yazılımına kadar tamamını ustayla beraber yaptığımız için tamamına vakıf oldum.belki ustanızı yönlendirmeniz için bu yazılım bilgisi lazım olabilir...

    Bu arada yeni yazılım, otomatik şanzuman ve yakıt göstergesi için gelmiş ve otomatik şanzumandaki vites devir oranları ile vites geçişleri iyileştirilerek inanılmaz vites geçişleri sağlanmış..Bizzat denenmiştir.

    Buradan okuyacağını umduğum start/stop sıkıntısı yaşayan arkadaşlara da şunu belirteyim..Sizin yaşadığınız sıkıntı asla start/stopun arızasından kaynaklanmamakta..bu durum tamamı ile fiat mühendislerin aracın aküsünün voltajını belli voltun altına düştüğünde aracın start/stopunun emniyet için devre dışı bırakmasıdır.Yani 12,3v olan akü atıyorum 11,5 volta düşmüş ise (soğuk hava, uzun süre duran araç, aküye aşırı yüklenme; örnek silgi klima far vs.) start/stop bi hayli araç ile gezmeden yani akü istenilen voltaja kadar şarj olmadan start/stop çalışmıyor.aslında normal bir durum ama bizimkinin tolarens voltajı bence epey yüksek yazılmış zira yine mesleğim gereği biliyorum 9 voltta bile araç rahatlıkla marş basabilir.yani aslında 9,5-10 v olarak tanıtılmış olsaydı bugün burada kimse benim start/stopum bazen çalışıyor bazen çalışmıyor demezdi.Ben bu durumu servisin tamamiyle müşteri memnuniyetini gözetmesi ile sıfır akü taktırarak çözdüm hemde garantiden..
    Bu durumu belki çözebiliriz diye elektronik ustasına araç yazılımından bunun 10volta kadar düşürmesinin mümkün olup olmadığını sordum ama malesef mümkün değil dediler.Şimdi nasıl olur bilmiyorum ama herkes bu durumu ısrarla servise yazarsa/söylerse belki bununla ilgili yazılım güncellemesi gelebilir.

    Biraz değil epey uzun yazdım ama sormanız gereken herşeye cevap yazmaya çalıştığım için oldu affedin



    işte fotolar


    Direksiyon ve Airbag sökümü


     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı  Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı





    Sökülecek olan parça ve Yeni direksiyon mil ve motoru

     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı  Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı


    Yeni ve eski birebir aynısı (sağdaki yeni parça)

     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı  Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı




    Sökülmüş hali..Yanlız sakın gözünüzde büyütmetin milim mafsala olan bağlantısı bir civata somun ile komple direksiyon iki civata ile duruyor ve hızlı usta 15 dk. söker

     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı




    Bunlardan takıldıktan sonra düşen hatalar

     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı  Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı


     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı




  • Bu arada kızımın astımından dolayı tüm araçlarımada yapmış olduğum 500L ninde elimden kurtulamayıp tüm koltuk kumaşlarını/kılıflarını 15 gün önce söktüm ve o biçim yıkattım..

    fotolar gelsin


    Sol Arka ve Sağ Arka

     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı  Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı





    Arka koltuklar sökülmüş hali

     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı  Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı




    Ön koltuklar..Yanlız burada görmüş olduğunuz elektronik filmi görünce birden sevindirik olduk zira koltuk ısıtma tesisatının ve kendisinin hazır olduğunu zannettim
    ama yaptığım testlerde anladım ki koltuğa oturduğumuzda ve emniyet kemerini takmadığımız da aracın ikaz vermesine yarayan ağırlık sensörleriymiş

     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı  Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viztay -- 8 Kasım 2015; 21:46:53 >




  • viztay kullanıcısına yanıt
    Dostum çok açıklayıcı yazın ıcın gercekten teşekkürler , servise gittiğimde hem yazını hem de plakan ( mesaj olarak yollarsanız ) ve servis bilgilerini de ustayla paylaşmak isterim eğer sakıncası yoksa senin içinde . Daha önce de bir arkadaş saolsun plaka bilgisini gönderdi, elimde daha çok bilgiyle servise gidersem sorun daha az sıkıntıyla çözülür düşüncesindeyım . Sonuca ulaştıgımda bende buradan arkadaşları bılgılendırecegım inşallah ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: york34

    Dostum çok açıklayıcı yazın ıcın gercekten teşekkürler , servise gittiğimde hem yazını hem de plakan ( mesaj olarak yollarsanız ) ve servis bilgilerini de ustayla paylaşmak isterim eğer sakıncası yoksa senin içinde . Daha önce de bir arkadaş saolsun plaka bilgisini gönderdi, elimde daha çok bilgiyle servise gidersem sorun daha az sıkıntıyla çözülür düşüncesindeyım . Sonuca ulaştıgımda bende buradan arkadaşları bılgılendırecegım inşallah ...

    plakamı vermeyi zaten ben teklif ettim benim için ne sorun olacak rahat ol lütfen..Ayrıca servisimin bilgilerini bile paylaştım..
    Ayrıca geçmiş paylaşımlarım da plakamın açık olduğu fotolarda paylaşmıştım..

    07 FLL 03



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viztay -- 9 Kasım 2015; 11:15:24 >




  • Eyvallah hocam , ayrıca senin aracın da hayranlarındanım 👍🏻 maşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • viztay kullanıcısına yanıt
    Dostum bugün servise gittim , sizin ve diğer arkadaşın plakalarını verdim ancak sistemden göremediler ( şasi numaraları da gerekliymiş ). Ancak ustaya tekrar sizlerin problem ve çözümlerinizden de bahsedince Perşembe günü bırakmamı istedi. Önce bütün sistemi söküp kontrol edeceğini , kullanıcı hatası dışında kaynaklanan bir sorun ise parça değişimi için istek yapacaklarını garanti bölümünün de bunu onaylaması halinde değişimin yapılabileceğini söyledi. Bende nolursa olsun değişim istediğimi ve garanti kapsamında değerlendirilmesinde ısrarcı oldugumu belirttim bakalım perşembe ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: york34

    Eyvallah hocam , ayrıca senin aracın da hayranlarındanım 👍🏻 maşallah

    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: york34

    Dostum bugün servise gittim , sizin ve diğer arkadaşın plakalarını verdim ancak sistemden göremediler ( şasi numaraları da gerekliymiş ). Ancak ustaya tekrar sizlerin problem ve çözümlerinizden de bahsedince Perşembe günü bırakmamı istedi. Önce bütün sistemi söküp kontrol edeceğini , kullanıcı hatası dışında kaynaklanan bir sorun ise parça değişimi için istek yapacaklarını garanti bölümünün de bunu onaylaması halinde değişimin yapılabileceğini söyledi. Bende nolursa olsun değişim istediğimi ve garanti kapsamında değerlendirilmesinde ısrarcı oldugumu belirttim bakalım perşembe ne olacak.

    Haaa herşey tamam bi şase numarası eksik öylemi..
    işte benim servis yokuş yapmıyor müşteri odaklı deyince bunu kastediyorum.Belki kendileri de haklı olabilirler bodozlama tabi parça değişmez ama burada ki iyi niyetlerini şu şekilde de gösterebilirlerdi..
    Türkiye genelinde 500L araçlarında bu sorun var mı ve değişim yapılmış mı bu soruların cevabını pekala Fiata sorarak bile öğrenebilirler..Bide utanmadan kullanıcı hatası var mı yok mu ona bakacak olmaları
    adamı hasta eder inanır.
    Ne yani tamamiyle kapalı olan bi sisteme kullanıcı haliyle tecavüz edemiyeceğine göre neyin kullanıcı hatası aranır anlamıyorum..Bu kadar tecrübe ile sabit vukaat var iken..
    Sakın geri adım atmayın ne zaman isterseniz de Ruhsat bilgilerini yazarak değil aslını bile gözlerine sokmanız için elimden geleni yaparım rahat olun..
    Ne yani benim ruhsatımdan sorguladıklarında ki eğer niyetleri değişmek değil ve yokuş yapmak ise isteseler yinede "evet bi kaç kişide değişim olmuş ama sizinkinde
    bi sorun yok" yada duyması bile adamı çıldırtacak "kullanıcı hatası" da deyip işin içinden çıkabilirler dimi!!!
    Umarım direksiyonu gereksiz yere sağa sola çok çevirmişsiniz az idareli kullansaydınız gibi gerçeklik payı çok yüksek suçlamada bulunmazlar..

    not: Sistem tamamiyle kapalı bir sistem ve asla sökülmesi adına müdahale ettirmeyin
    Eğer iyi niyetli ve müşteri odaklı iseler değişsinler parçayı bakalım şikayet kalaacak mı kalmayacak mı görürler..




  • viztay kullanıcısına yanıt
    Bende zaten kullanıcı hatası mı dıye bakılacak dedıklerınde aynen sızın gıbı ne yanı dıreksıyonu cevırmeden mı kullanacaktık dedım :) Hayır bır darbe vurma var mı dıye bakılacak dıyorlar kı o da nasıl olacaksa darba vurma sadece dıreksıyonda boyle abuk bı sorun mu olusturabılır kı . Söküp bakılacak ve sonre degısım onaylanırsa sıze yedek arac falan verıcez dedıler de orasını da tam kavrayamadım aracım orada yatacak mı sormadım acelem vardı aptallaştım o an sanırım :( Ne olursa olsun sorun cozulmeden kabullenmıcem emın olabılırsınız cunku gıderek rahatsız eden bı hal aldı cunku . Perşembe görelım bakalım ne dıyecekler , o gun ayrıca 30 bın km bakımı da yapılmıs olacak bırakmışken .. ( plaka numarasıyla neden sıstemlerınde bılgı paylasılamıyor onu da anlamıs degılım ortak bır bılgı havuzları yok mu FİAT ın , farklı şehırde ve servıste ıslem yapıldıgından şasi numarasını da getırseydınız dedı görevlı eleman bana , gerekırse onu da getırırım dedım , nasıl kac arkadasınızda 500 l var hepınız aynı anda mı aldınız demez mı :) forum arkadaslarım dedım, once orada bılgı alıs verısı yapıp servıslere cahıl gıbı gıtmıyoruz dostlugumuz forumdan dıye cevaplayınca bısey dıyemedı :) ... )




  • york34 kullanıcısına yanıt
    son söylediklerinizden sonra yüzünü görmek isterdim..

    tamam millet olarak aramızda iyi niyetli saf temiz insanlar elbetteki de var ama herkese de mal muamelesi de
    yapılmaz ama dimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: viztay

    quote:

    Orijinalden alıntı: york34

    Dostum bugün servise gittim , sizin ve diğer arkadaşın plakalarını verdim ancak sistemden göremediler ( şasi numaraları da gerekliymiş ). Ancak ustaya tekrar sizlerin problem ve çözümlerinizden de bahsedince Perşembe günü bırakmamı istedi. Önce bütün sistemi söküp kontrol edeceğini , kullanıcı hatası dışında kaynaklanan bir sorun ise parça değişimi için istek yapacaklarını garanti bölümünün de bunu onaylaması halinde değişimin yapılabileceğini söyledi. Bende nolursa olsun değişim istediğimi ve garanti kapsamında değerlendirilmesinde ısrarcı oldugumu belirttim bakalım perşembe ne olacak.

    Haaa herşey tamam bi şase numarası eksik öylemi..
    işte benim servis yokuş yapmıyor müşteri odaklı deyince bunu kastediyorum.Belki kendileri de haklı olabilirler bodozlama tabi parça değişmez ama burada ki iyi niyetlerini şu şekilde de gösterebilirlerdi..
    Türkiye genelinde 500L araçlarında bu sorun var mı ve değişim yapılmış mı bu soruların cevabını pekala Fiata sorarak bile öğrenebilirler..Bide utanmadan kullanıcı hatası var mı yok mu ona bakacak olmaları
    adamı hasta eder inanır.
    Ne yani tamamiyle kapalı olan bi sisteme kullanıcı haliyle tecavüz edemiyeceğine göre neyin kullanıcı hatası aranır anlamıyorum..Bu kadar tecrübe ile sabit vukaat var iken..
    Sakın geri adım atmayın ne zaman isterseniz de Ruhsat bilgilerini yazarak değil aslını bile gözlerine sokmanız için elimden geleni yaparım rahat olun..
    Ne yani benim ruhsatımdan sorguladıklarında ki eğer niyetleri değişmek değil ve yokuş yapmak ise isteseler yinede "evet bi kaç kişide değişim olmuş ama sizinkinde
    bi sorun yok" yada duyması bile adamı çıldırtacak "kullanıcı hatası" da deyip işin içinden çıkabilirler dimi!!!
    Umarım direksiyonu gereksiz yere sağa sola çok çevirmişsiniz az idareli kullansaydınız gibi gerçeklik payı çok yüksek suçlamada bulunmazlar..

    not: Sistem tamamiyle kapalı bir sistem ve asla sökülmesi adına müdahale ettirmeyin
    Eğer iyi niyetli ve müşteri odaklı iseler değişsinler parçayı bakalım şikayet kalaacak mı kalmayacak mı görürler..

    Tam da akü davasında bana yaptıkları gibi. Neymiş az kullanıyormuş arabayı da akü şarj olamiyormus!! 1.5 senede 18000 km yaptım az geldi beyefendilere. Geçenlerde de yoğun yağmurda sağ çamurluk üzerinde ki sinyal lambası su almis nasıl olduysa!! Kullanıcı hatası dediler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu sabah ıtıbarıyle aracı servıse bıraktım bakalım neler olacak bu dıreksıyon konusunda . 30 bın km bakımı da dahıl bu aksama kadar haber verecekler ve gerekırse ıkame arac vereceklermıs parca degısımında stoklarda parca bulunamazsa . Yeter kı çözulsun de sorun hayırlısıyla rahat kullanalım artık arabamızı yahu ;)
  • Evet servisten gelen ılk telefon , " ön fren balatalarının değişmesi gerek ve 260 tl " :( 30 bın km bakımla bırlıkte 500 tl lık malıyet sımdılık fazla geldıgınden balata degısımı kalsın dedım . Sanırım cok daha uygun malıyetle onları dısarda yaptırsam garantıyle ılgılı bı problem olmaz degıl mı dostlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: york34

    Evet servisten gelen ılk telefon , " ön fren balatalarının değişmesi gerek ve 260 tl " :( 30 bın km bakımla bırlıkte 500 tl lık malıyet sımdılık fazla geldıgınden balata degısımı kalsın dedım . Sanırım cok daha uygun malıyetle onları dısarda yaptırsam garantıyle ılgılı bı problem olmaz degıl mı dostlar ?

    http://www.fiatyedekparcacim.com/urunler/fiat-500l-on-fren-balatasi-fiat-yedek-parca

    Hocam motora göre değişir mi bilmiyorum ama burada 500 l yedek parçaları mevcut..




  • sessizliman76 S kullanıcısına yanıt
    Evet dostum bende baktım ve gordum bu sayfayı , sanırım asagı yukarı bu cıvarda alınabılır , dedıgım gıbı genel garantısınde bı sıkıntı yaratmıcaksa dısarda kendı ustama parcayı alıp taktırmak daha uygun olacak gıbı ekonomık acıdan ...
  • Biraz Fotograf
     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
  • Arkadaşlar Fethiye Dönüşü gece saat bir Suları Pendik kavşağında arabama arkadan vurdular seyir esnasında Allah'a şükür cana bir zarar gelmedi.arka biraz pert oldu. Kars'ı taraf 100 biz 0 suçlu olarak trafik sigortasından aracı yaptıracağız. Yetkili servis aracı sigorta Şirketi'nin söylediği yere götürmemi söyledi. 3 haftadır araç hala çıkmadı. Arka cam problem biraz. Araç 1.3 rockstar. Bilenler durum dogrumudur yoksa serviste Israr mi etseydik. Ayrıca gelen Parçalar Tamamıyla orjinal çünkü daha yan sanayi yok.
     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok geçmiş olsun, Allah korumuş. Benzer yerde benzer sekilde bende 1,5 sene once kaza yapmistim, medos ta tamir islemimi yaptirmistim. senin yazdigin gibi aracin yan sanayi yok demislerde, hersey orjine takilacak dedilerdi. 12-14 gun kadar surmustu.
    arac arkadan hasar almisti, bagaj kapisi azcik gocmustu, arka lamba icten kirilmisti, bagaj citasi hasar almisti....

    Araci aldiktan 6 ay sonra kaza olmustu, yeni arac olunca biraz daha fazla uzulmustum acikcasi, daha sonra arastirdigimda karsi tarafin kaskosunda aracimda satis sirasinda meydana gelebilecek bedel kaybini karsiladigini ogendim (bununla ilgili internette sirketler bile var, vekalet verip isin pesini onlar dusuyor, ama ben isimi kendim hallettim, kaza tutanagi, resimler, hasar bedeli fatura ornekleri istediler, bir bilirkisi bedel olçtu). Eger boyle bir imkanin var ise bunu degerlendirebilirsin, bildigim kadariyla trafik sigortasi degil de kasko boyle bir odemeyi yapiyor.

    Not; karsi taraf % 100 suclu olmasina ragmen onun soyledigi firmada yaptirmadim, evime uzak bir yerde yapilacakti. Kendi Kasko firmam ile gorustum bana soyle dediler: siz aracinizi kaskonuzdan yaptirin, kasko kesinlikle delinmez, biz hasar masraflarini karsi tarafin kasko veya trafik sigortasi acentasindan tahsil edelim dediler.
    Kaza dan 6 ay sonra kaskomu yenilendigimde hasariszlik indirimimi aldim, degisen birsey olmadi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burgazz

    Arkadaşlar Fethiye Dönüşü gece saat bir Suları Pendik kavşağında arabama arkadan vurdular seyir esnasında Allah'a şükür cana bir zarar gelmedi.arka biraz pert oldu. Kars'ı taraf 100 biz 0 suçlu olarak trafik sigortasından aracı yaptıracağız. Yetkili servis aracı sigorta Şirketi'nin söylediği yere götürmemi söyledi. 3 haftadır araç hala çıkmadı. Arka cam problem biraz. Araç 1.3 rockstar. Bilenler durum dogrumudur yoksa serviste Israr mi etseydik. Ayrıca gelen Parçalar Tamamıyla orjinal çünkü daha yan sanayi yok.
     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin. Bende sırf bu sorunlar yüzünden araç kamerası sipariş verdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.