Şimdi Ara

Çalıntı telefon?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ikinci el yada yurtdışı telefon alırken, telefonun çalıntı olup olmadığını öğrenebilmemizin bir yolu var mı(Pek sanmıyorum ama genede bir sorayım dedim)



  • seyyar satıcılardan alırken dikkatli olun seyyardan çok güvenebileceğiniz yerlerden almalısınız
  • alıcagın telefon hakkında cok ıyı bılgı edınmen lazım.nerenın malı orjınallerının pıllerı ner de yapılıyo. falan fila.dırek pılının nerde yapıldıgını bılsen yeter.
  • bence en güzeli faturalı mal almak saygılar
  • Seyyarlardan almayın güvenilir olsa bile
  • pew sana katılıyorum seyyardan almayın güveninlir olsa bile nedenmi? seyyarın nereden aldıgını biliyormusunuz
  • çalıntı telefonlarla ilgili bir şey okumuştum. telefonun çalıntı olduğunu bildirip imei numarasını söyleyince (telefonu çalınan kişi) telefonun ekranında hangi hat olursa olsun bu telefon çalıntıdır diye bir şey yazıyormuş. (okumuştum doğruluğunu bilmiyorum ama söyleyeyim dedim)
  • melih o tamamiyle asparagas. hiçbir operatör bunu yapamiyor. Ama tek yapabildikleri, savcilik emriyle telefonun yerini tespit edebiliyolar.
  • Melih doğru okumuşssun böyle bir açıklama devlet yetkililerinden geldi fakat uygulanamadığı nı bende biliyorum. Asparagas meselesine gelince şu an için evet bir asparagas ama oparatorler bunu isteseler her halde yapabilirler.
  • bu arada savcılığa başvurduğun anadan itibaren en iyi ihtimalle ne kadar zamanda telefonumuzun yerini öğrenebiliriz? başından gecen biri varsa bir açıklama yaparsa sevinirim cünkü deneyimlerim bana en az bir ay sürer bu iş diyor :)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ghoko</i>
    <br />melih o tamamiyle asparagas. hiçbir operatör bunu yapamiyor. Ama tek yapabildikleri, savcilik emriyle telefonun yerini tespit edebiliyolar.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    +1
  • +1 şuan öyle bir teknolojiye sahip değiller.
  • +1
  • seyyar dan kesinlikle mal almayın bizim arkadaşın tanıdıgı 8310 almış seyyardan adam 2 3 ay kullanmış geri satacak götürmüş telefonculara yanlış hatırlamıyosam itfaye meydanına(ankarada)
    siviller çekmiş kenara adamı karakola almışlar.adam şaşırmış kalmış meger telefonu bi arabanın camını kırarak çalmışlar.aman hocam 10-20 milyon fark vermemek için karakola düşme ihtimali bile var yani......
  • Arkadaşlar teşekkürler. Keşke bir web sitesinden imei numarasını sorgulatarak talafonun seceresini öğrenebilsek. Çalınan telefon için savcılığa başvurduğunuzda en iyi ihtimalle Üç ay süre variliyor ve dilekçe verilen telefonların ancak yarısı bulunabiliyormuş. Benim başıma geldide. kardeşimin cebinden çektiler. Savcı beye sorduğumda" neden süre bu kadar uzun" diye. 1 dedi başvuru çok yığılma oluyor, 2 devlet kurumlarının hantallığından dolayı, ve devlet memurlarının gamsız iş anlayışı. Düşünü Eskişehirde yığılmadan dolayı en az üç ay veriyorlarsa, istanbul izmir gibi büyük şehirlerde kim bilir nasıldır?
  • Arkadaşlar neden yukarıda öyle herkes birden +1 diye yazdı? Ankara'da çalıntı telefonlar için böyle bir uygulama var. Hatta Ankara emniyetinin web sayfasından sorgulama da yapılabiliyor IMEI numarası girerek. Çalıntı olup olmadığına bu şekilde bakılabiliyor cihazın. (Ankara için)

    http://www.ankaraemniyet.gov.tr/html/online/telefon/index.php


    Çalıntı telefonlarda Ankara'daki uygulama ile ilgili haberler ise 2003'ün Temmuz ayında yer aldı basında. Bakın haberin başlığında ne diyor:
    "Cep telefonu hırsızlığı patlayınca Ankara Başsavcılığı çareyi buldu: Çalıntı telefon açıldığında, ekranında 'çalıntı maldır' mesajı çıkacak ve silinmeyecek!..."
    Haberin devamı için ise aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. (Milliyet Gazetesi-16.07.2003)

    http://www.milliyet.com.tr/2003/07/16/yasam/yas01.html

    Bu haberler hep Ankara ile ilgiliydi. Diğer illerde durum nasıl bilemiyorum.




  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by m€lih</i>
    <br />çalıntı telefonlarla ilgili bir şey okumuştum. telefonun çalıntı olduğunu bildirip imei numarasını söyleyince (telefonu çalınan kişi) telefonun ekranında hangi hat olursa olsun bu telefon çalıntıdır diye bir şey yazıyormuş. (okumuştum doğruluğunu bilmiyorum ama söyleyeyim dedim)
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>O Öyle Değil Ama Şöyle = Her 5 Dakikada Bir Telefona Bu Telefon Çalıntıdır Diye Mesaj Geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.