Şimdi Ara

ÖLÜ PİKSEL artık garanti dahilinde. (1 tanesi bile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
310
Cevap
26
Favori
82.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2010 yılında 3 yıl önce TSE ölü piksel standardını iptal etmiş.. Yeni haberimiz oldu.
    Yani artık 1 ölü piksel bile olsa garanti ya da iade hakkı kullanılabilecek.
    Satır aralarında geçmiş olabilir ama konuyla ilgili başlık bulamadım ve açma ihtiyacı hissettim..
    Anlaşılan o ki firmalar bunu 3 yıldır büyük bir başarı ile gizlediler.

    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23622410.asp?yazarid=18&hid=23622967

    quote:

    TV’de ’ölü piksel’ oyunu bozuldu

    YENİ nesil televizyonlarda parlaklık ve net görüntünün elde edilmesini sağlayan görüntü noktaları (piksel) dava konusu oldu. Bazı firmaların TSE’nin 2010 yılında iptal ettiği ‘belli sayıda ölü piksel normal’ standardını sanki hiç iptal edilmemiş gibi uygulaması, tüketicileri ayıplı televizyon ve bilgisayarlara mahkûm ettiklerini ortaya çıkardı. Yargıtay, açılan dava üzerine aldığı kararla bu oyunu bozdu.

    BAZI elektronik cihaz üreticilerin TSE’nin 2001 yılında çıkartıp, 2010 yılında iptal ettiği standardı, sanki hiç iptal edilmemiş gibi uyguladığı ve tüketicileri piksel yanması sonucu ekranlarında siyah görüntü noktaları oluşan ayıplı televizyon ve bilgisayarlara mahkûm ettikleri ortaya çıktı. Yargıtay’ın Ankara 7’nci Tüketici Mahkemesi’nin onayladığı kararına göre, firmalar bundan böyle TSE’nin 3 yıl önce iptal ettiği ISO 13406-2 standardını gerekçe göstererek, piksel sönmesi yaşanan TV’leri garanti kapsamı dışında bırakamayacak. Ölü piksel sayısı kaç olursa olsun, televizyondaki sorunu garanti kapsamında çözmek zorunda kalacak.

    NE ANLAMA GELİYOR

    LCD ve LED gibi yeni nesil ekranlara sahip televizyon ve dizüstü bilgisayarlarda parlak ve net görüntü, piksel adı verilen çok sayıdaki görüntü noktaları sayesinde elde ediliyor. Her piksel, üç adet alt pikselden oluşuyor, Bunların her biri de kırmızı, yeşil ve mavi olmak üzere bir temel rengi sağlıyor. Örneğin, 1024 x 768 çözünürlüğündeki 15 inç bir bilgisayar ekranında yaklaşık 768 bin adet görüntü noktası (piksel) bulunuyor. Bu sayı büyük ekran televizyonlarda milyonlara ulaşıyor.

    YÜRÜRLÜKTE DEĞİL

    Sayıları milyonları bulan bu görüntü noktalarından bazılarında zaman zaman hatalar oluşabiliyor. Hatalı pikseller de televizyonun ya da bilgisayarın ekranında göze hoş gelmeyen siyah noktaların yer almasına yol açıyor. Televizyon izlerken ya da bilgisayar kullanırken rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkabiliyor. Ölü pikseller, tüketiciler ile firmalar arasında tatsız tartışmaları da beraberinde getiriyor. Buna da üç yıl önce TSE tarafından iptal edilen ISO 13406-2 standardını bazı firmaların yürürlükteymiş gibi hala uygulamaya devam etmesi yol açıyor.

    PİKSEL SINIRI NEDİR

    Standardı gerekçe gösteren bazı firmalar, belli bir sayının altında kalan ölü piksel sorunlarını garanti kapsamı dışında tutuyor. Bunu da, ürünün ekran çözünürlüğüne göre belirliyor. Firmalar, sözkonusu standardı gerekçe gösterip, 1600 x 900 çözünürlükteki bir ekranda 3 pikseli, 1600 x 1200 çözünürlükte 4 pikseli, 1920 x 1080 ile 1920 x 1200 çözünürlükteki bir televizyonda ise 5 piksel ve üstünü garanti kapsamındaki hata sayısı olarak kabul ediyor. Bu 1024 x 768 ekran bir dizüstü bilgisayarda 2 piksel oluyor.

    Mahkeme tarafından ayıplı mal kapsamında

    SALDIRAY Günal adlı tüketicinin ‘ekranında 3 ölü piksel’ yer alan televizyonunu “4 ölü piksel olması gerekir” diyerek, garanti dışında bırakan firma hakkında Ankara 7’nci Tüketici Mahkemesi’nde açtığı davada, firmanın delil olarak sunduğu standardın TSE tarafından 3 yıl önce iptal edildiği anlaşıldı. Bunun üzerine mahkeme, ekranında 3 adet ölü piksel yer alan televizyonun ayıplı olduğuna karar verdi. Mahkemenin aldığı bu karar, Yargıtay 13’ncü Hukuk Dairesi’nin geçtiğimiz nisan ayının sonunda aldığı 2013-1750 esas numaralı kararıyla da onaylandı. Artık, tüketiciler satın aldıkları LCD ve LED TV’lerde sayısı kaç olursa olsun ekranda görüntü bozukluğuna yol açan ölü pikselli cihazlarını ayıplı mal kapsamında değerlendirtip, garanti kapsamında işlem yapılmasını sağlatabilecek.

    Meğer iptal edilmiş

    LCD ve LED ekranların ilk piyasaya sürüldüğü dönemlerde, belli sayıda ki ölü pikseller normal karşılanıyordu. TSE’de bunu göz önüne alarak 2001 yılında EN ISO 13406-02 standardını oluşturdu. Ancak, ekran teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişme ve piksel hatalarında yaşanan düşüşü dikkate alarak, bu standardı 2010 yılında iptal etme yoluna gitti. Artık, yeni nesil LCD ve LED ekranlarda, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de piksel yanmaları ayıp sayılıyor. Buna rağmen, bazı üretici
    ve ithalatçı firmalar ürün açıklamalarında
    hala bu standart uygulamadaymış gibi göstererek, belli sayının altında ölü piksele sahip ürünlerini garanti kapsamı dışında tutuyor. Bu durumda tüketiciler, göze hoş gelmese de ekranda siyah noktalar eşliğinde izlemeye mahkum kalıyor
    ya da bedelini ödeyerek cihazının ekranını değiştirtmek zorunda kalıyordu.
    Erkan ÇELEBİ



  • Arkadaşlar Tüketici Hakem heyetinde görevli bilirkişi olarak söylüyorum. Bu tarz pixel hatası sorunları "AYIPLI MAL" kapsamına girer. Tüketicinin 1 ve 1'den fazla pixele dışardan müdahale ile zarar vermesi söz konusu değildir.
    Ölü pixel çeşitleri şunlardır.
    1. karanlık ölü pixel
    2. aydınlık ölü pixel
    3. renkli pixel

    bu 3 sorunda üretim kaynaklı sorunlardır. Nadiren sonradan oluşur. Yine oluşma sorunları üretim sırasında kullanılan kalitesiz malzemelerden kaynaklanır. Benden tavsiye eğerki böyle bir sorun yaşadınız ve servis değişimi kabul etmedi. O zaman gideceğiniz yer tüketici hakem heyetidir.
    Arkadaşlar tüketici hakem heyeti kararı çıktı. Davayı kazandım fakat LG şirketi karara tekrar itiraz etti şimdi bir üst mahkemede görülecek. İtiraz dilekçesinde müşteri memnuniyetine azami derecede dikkat gösteren bir tacir olduklarından ekrandaki kusurun kullanıcı tarafından yapıldığının şüphesiz olduğundan gibi gibi saçma sapan şeylerle kendilerini savunmuşlar. Müşteri memnuniyetine kesinlikle önem vermiyorlar LG yi kesinlikle tavsiye etmiyorum benim için LG artık Lanet Gelsin demektir :) Nerdeyse 2017 nin başından beri tv yi değiştirmeye çalışıyorum. Beni dava sonuçlanmadan önce aradılar birde gözümü korkutmaya çalıştılar. Mahkemeye veririz bütün masraflar sizin üzerinize kalır diye. Rezalet bir firma anlayacağınız. Aynı şekilde Sony dede bazı sorunlar yaşamıştım bir iki hafta içinde değişim belgesi gelmişti. Artık mümkünse paramı iade alıp başka bir marka tv almayı deneyeceğim. Hakkınızı aramaktan çekinmeyin arkadaşlar. LG gibi basit şirketler şuçu sizin üzerinize yıkmak için her türlü çirkefliği yapıyor ama tüketici hakem heyeti onlara haddini bir güzel bildiriyor. Umarım tüketici mahkemeside aynı olumlu sonuçlanır. Ürün değişimi olursa inşallah belgeleriyle burada paylaşacağım ki herkese örnek olsun.
    Arkadaşlar bende Lg marka bir tv aldım 1.5 sene önce. 1 tane ölü piksel çıkmıştı. Servis değişim yapamayacağını söyledi. Tüketici hakem heyetine başvurdum ürünün yenisiyle değiştirilmesi yönünde karar çıktı. Lg bunada itiraz etti tüketici mahkemesine taşıdı dosyayı. Lg nin açtığı dava reddedildi tüketici hakem heyeti kararı onandı .Sonuçta davayı kazandım. Bana 2018 model yeni televizyon verdiler. Hakkınızı mutlaka arayın ben 1.5 sene bekledim ama sonuçta sıfır sağlam televizyonu aldım. Servislerin 1 ölü piksel bile olsa mutlaka değiştirmeleri gerekiyor. Aşağıda hakem heyetinden tüketici mahkemesine kadar bütün dosyalarımın resimlerini ekledim. Oradan bakabilirsiniz. Umarım size yardımcı olur.

    Mahkeme Dava Dosyaları
    Konuyu canlandırayım; Bu gün 3.5 ay süren tüketici hakem süreci sonuçlandı. Tek 1 tane ölü piksel için başvurdum. Hata tespit edilmiş tutanağı tutulmuş. Paramı geri alıyorum. Monitörüm Asus VX248H idi. Satıcı n11 üzerinden BetaPlus Teknoloji. Bu mağazayı da kesinlikle tavsiye etmem. Savunmasında söylemediği yalan kalmamış. Ama HAK işte yerini buldu.
  • VATAN a millete hayırlı olsun :D
    paylaşan arkadaşada teşekkürler. ama umarım mahkeme sonucu emsal gösterilirde tekrarında hemen karara bağlanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mumak

    VATAN a millete hayırlı olsun :D
    paylaşan arkadaşada teşekkürler. ama umarım mahkeme sonucu emsal gösterilirde tekrarında hemen karara bağlanır.
    Dün Kadıköy' de bilgisayar satan mağazaları gezdim. Yargıtay kararından hiç haberleri yokmuş gibi konuşuyorlar. 5 ölü piksele kadar değişim yapamayız demekteler.

    Dürüstçe Yargıtay kararını kabul edip, ölü piksel çıkarsa değişim yaparız diyen bir firma buluncaya kadar monitör almayı erteledim. Biz tüketici olarak hakkımızı aramazsak, firmalar kusurlu mallarını bize satmaya devam etmek niyetindeler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canarig

    Dün Kadıköy' de bilgisayar satan mağazaları gezdim. Yargıtay kararından hiç haberleri yokmuş gibi konuşuyorlar. 5 ölü piksele kadar değişim yapamayız demekteler.

    Dürüstçe Yargıtay kararını kabul edip, ölü piksel çıkarsa değişim yaparız diyen bir firma buluncaya kadar monitör almayı erteledim. Biz tüketici olarak hakkımızı aramazsak, firmalar kusurlu mallarını bize satmaya devam etmek niyetindeler.

    Alıntıları Göster
    TSE standardı iptal edildiği için yargıtay kararına da gerek yok.
    İçindeki bir parçanın bozuk olmasıyla, 1 pixelin bozuk olması aynı şey.
    Sonuçta her pixeline para ödeniyor ve hepsininin sağlam olması en doğal hakkımız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canarig

    Dün Kadıköy' de bilgisayar satan mağazaları gezdim. Yargıtay kararından hiç haberleri yokmuş gibi konuşuyorlar. 5 ölü piksele kadar değişim yapamayız demekteler.

    Dürüstçe Yargıtay kararını kabul edip, ölü piksel çıkarsa değişim yaparız diyen bir firma buluncaya kadar monitör almayı erteledim. Biz tüketici olarak hakkımızı aramazsak, firmalar kusurlu mallarını bize satmaya devam etmek niyetindeler.

    hocam siz boşverin satıcının ne dediğini. o satıcılar kendilerine tüketici mahkemeleri tarafından dava açıldığında öyle bi ağlıyolarki.
    geçenlerde bi monitör spariş verdim netten. pekte piyasada kalmayan bi üründü. aklıma takıldı acaba ölü piksel varsa diye. onlarda test edemeyiz kutuyu açamayız demişlerdi.ben dedim peki ben kutuyu açtım ölü piksel var geri iade etsem nasıl olcak. adam diyoki kutusu açılmış ürünü sebepsiz geri iade edemezsiniz. netten bi araştırdım. tamamen keyfi olarak kutusu olmasa dahi ürünü iade edebilirsiniz bunlar tamamen firma uydurmaları. hatta bazı firmalar bu durumun kötüye kullanılacağından yakınmış. siz bizihim haklarımızı piç ederken iyi ama hukuk bize nu hakkı tanıyınca daha kimse kötüye kullanmadan ağlıyosunuz. yani demem oki artık 1 ölü piksele bile gerek yok. netten felan aldınız 15 gün kullandınız ben bunu beğenmedim diyip geri iade hakkınız bile var. ha firma kabul etmez tüketici mahkemesine gidersiniz paranızı geçte olsa alırsınız.ama uğraşacak vaktim yok derseniz müşteri memnuniyetini ön planda tutan bi satıcı bulmanız tabiki en doğrusu
  • Arkadaslar ben Ocak ayinda Panasinic 50 GT50 model Plazma TV aldim ve 1 adet ölü
    piksel cikti. O zaman uğraştım biraz ama sonuç alamamistim. Sizce simdi ugrasmaya deger mi?
  • Salvatuon kullanıcısına yanıt
    1 ölü pikselden bişey olmaz. Benim kullandığım 1440P Apple monitörde de var. Dikkatli bakmayınca anlaşılmıyor bile...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salvatuon

    Arkadaslar ben Ocak ayinda Panasinic 50 GT50 model Plazma TV aldim ve 1 adet ölü
    piksel cikti. O zaman uğraştım biraz ama sonuç alamamistim. Sizce simdi ugrasmaya deger mi?


    Gözünüze çok takılmıyorsa ki takıldığını pek düşünmüyorum bence uğraşmayın 1 piksel için.
  • BekleGeliyorum kullanıcısına yanıt
    Aslında bırakın gözüme takılmasını, doğrusunu söylemek gerekirse görmüyorum bile. Zaten kırmızı zeminde kendini belli ediyor ki ona da çok yakından bakmak lazım. Ancak benim takıldığım nokta şu: Firmalar sıfır ürün satarken sıfır hata ile satmalılar. Şayet bu tür kusurlar varsa da müşteriyi mağdur etmemeliler. Ya birebir değişim yapmalılar ya da kusur oranında müşteriye indirim sağlamalılar, tabii ki müşterinin rızasıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salvatuon

    Aslında bırakın gözüme takılmasını, doğrusunu söylemek gerekirse görmüyorum bile. Zaten kırmızı zeminde kendini belli ediyor ki ona da çok yakından bakmak lazım. Ancak benim takıldığım nokta şu: Firmalar sıfır ürün satarken sıfır hata ile satmalılar. Şayet bu tür kusurlar varsa da müşteriyi mağdur etmemeliler. Ya birebir değişim yapmalılar ya da kusur oranında müşteriye indirim sağlamalılar, tabii ki müşterinin rızasıyla.
    Mesele pixel sayısı yada göze batıp batmaması değil.
    Kabullenmek ya da kabullenmemek kişiye kalmış, kimi 1 pikselden rahatsız olurken, kimisini 50 pikseli bile umursamayabilir.
    En azından bu saçma standardın artık geçersiz olduğunu öğrenmiş olalım.
  • Bende de var 2 tane ama çok büyük haxball oynarken top oraya gelince top görünmüyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lowlless

    Bende de var 2 tane ama çok büyük haxball oynarken top oraya gelince top görünmüyo
    Bizim Panasonic plazma televizyonda iki adet var uzaktan görünmediği için sorun olmuyor ama bundan sonra tv veya monitör alırsam hakkımı ararım. Bilgilendirme için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan

    Bizim Panasonic plazma televizyonda iki adet var uzaktan görünmediği için sorun olmuyor ama bundan sonra tv veya monitör alırsam hakkımı ararım. Bilgilendirme için teşekkürler.

    Alıntıları Göster
    Vatandan ilk önce VN247H aldım 2 tane ölü piksel çıktı gittim monitörü değiştirdim, Aoc 2461fwh aldım bu sefer denemeden almayayım dedim onda da direk 1 tane çıktı onuda değiştirdim sorunsuzu aldım geldim aklınızda olsun denemeden sakın monitör felan almayın.

    Ölü piksel testi ve Işık sızması testi nasıl yapılır ? imzamdaki Aoc konusunda mevcut okuyup donanımlı gidin sizi kandırmasınlar orada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 10 Ekim 2015; 15:26:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat

    Vatandan ilk önce VN247H aldım 2 tane ölü piksel çıktı gittim monitörü değiştirdim, Aoc 2461fwh aldım bu sefer denemeden almayayım dedim onda da direk 1 tane çıktı onuda değiştirdim sorunsuzu aldım geldim aklınızda olsun denemeden sakın monitör felan almayın.

    Ölü piksel testi ve Işık sızması testi nasıl yapılır ? imzamdaki Aoc konusunda mevcut okuyup donanımlı gidin sizi kandırmasınlar orada.


    Alıntıları Göster
    benim hp de 1 ölü piksel vardi ilk baslarda inanmadim ama ölü piksel alaninı ovaladim 10 dk filan sonra bi actim monitoru duzeldi :)
  • KütahyanınPınarları K kullanıcısına yanıt
    Dostum bu konu üzerine Panasonic servisini çağırdım eve. Normalde 4 ay önce çok uğraştım, adamlar geldi baktılar ve 1 adet ölü pikseli kendileri de görüp garanti kapsamında değil, en az 5 adet olması gerekir diye de belirttiler. Ancak bu konuyu görünce çağırdım elemanları, fakat gel gör ki bizim ölü piksel kaybolmuş Abi ara tara bulamadık ölü pikseli Normalde kırmızı zemin üzerinde siyah bir nokta gibi duruyordu ama gel gör ki o ölü piksel canlanmış. Çocuk da dedi, zamanla düzelebiliyorlar diye de ben de mahcup olmaktan kurtuldum biraz Neyse televizyonumun ölü pikseli yok artık, ben de psikolojik olarak baya bi rahatlamış oldum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salvatuon

    Dostum bu konu üzerine Panasonic servisini çağırdım eve. Normalde 4 ay önce çok uğraştım, adamlar geldi baktılar ve 1 adet ölü pikseli kendileri de görüp garanti kapsamında değil, en az 5 adet olması gerekir diye de belirttiler. Ancak bu konuyu görünce çağırdım elemanları, fakat gel gör ki bizim ölü piksel kaybolmuş Abi ara tara bulamadık ölü pikseli Normalde kırmızı zemin üzerinde siyah bir nokta gibi duruyordu ama gel gör ki o ölü piksel canlanmış. Çocuk da dedi, zamanla düzelebiliyorlar diye de ben de mahcup olmaktan kurtuldum biraz Neyse televizyonumun ölü pikseli yok artık, ben de psikolojik olarak baya bi rahatlamış oldum
    1 tane ölü pikseli nasıl gördünüz la



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemler16 -- 13 Temmuz 2013; 23:13:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acemler16

    1 tane ölü pikseli nasıl gördünüz la

    Sıfır ürün alırken bu tür testler mutlaka yaptırın. Sonuçta sıfır alıyorsanız kusursuz olmasını istemek sizin hakkınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acemler16

    1 tane ölü pikseli nasıl gördünüz la

    Bu bölümde eskiden çok takılırdım elimdeki 5. monitör diğer dördünü 1 ay kullanıp iade ettim ölü pixel yüzünden 1 tane falan ama insan farkediyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sentez*

    quote:

    Orijinalden alıntı: acemler16

    1 tane ölü pikseli nasıl gördünüz la

    Bu bölümde eskiden çok takılırdım elimdeki 5. monitör diğer dördünü 1 ay kullanıp iade ettim ölü pixel yüzünden 1 tane falan ama insan farkediyor

    Alıntıları Göster
    Hele birde ekranın tam ortasında ve de parlak piksel se farkedilmemesi mümkün değil.
  • ben de vatan bilgisayari oneririm internetten alinca 7 gun icinde sebep gostermeksizin iade degisim hakkiniz var kargo parasi da onlardan
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.