Şimdi Ara

nedir bu doların hali..!!! ve piyasaya etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar dolar 1.600 sevilerinden 1.550-1.560 civarına geriledi ama telefon fiyatları uçmuş 6230 almak için doğubanka indim inmez olaydım der ya insan öle oldu 755 milyon fiyat çekiyorlar (6600 685 milyon...!!!!) u telfon bir hafta önce 550 milyon civarında idi ben hiçbirşey anlamadım (450 dolar) bu durumda ne yapmalı 6230 a hayatta o parayı vermem (kendim için almıyorum ama olsun) gidiş hat neyi gösteriyor ve ne yapmalı şaşmış vaziyetteyim saygılar



  • Bzm yapabilecegimiz bi şe yok n yzikki hep bu YÖK-kibris yüzünden oldu yoksa kriz söz konusu degill.. Off tam da yaz gelirken napcam simdi ya bu dolar we euroda kolay kolay düsmez bee alla karetsin yeni telefon için daa n kdr beklicem off??
  • beklemek lazım diycem ama kolay kolay düşmez bu gidişle.
  • zor düşer kolay çıkar döviz...beklemekten başka çare yok
  • hükümet şimdiden doların fiyatını üstü kapalı verdi
    şu anada doların olması gereken fiyat "cari açıklardan dolayı ve ihracat dengesi bakımından 1 milyon 900 bin TLdir."
    ama yükselmesi beklenen fiyat ise "kısa vadede 1 milyon 700 bin TL"
    benim görüşüm bu ama altı ayalık bir zaman dilimin de herşey belli olacak. Eger yıl sonuna kadar AB ile görüşmelere başlayamazzsak 1 milyon 900 bin TL tahminine kolaylık la ulaşacagızdır. Bu vakte kadar beklenen bazı kriterler daha var ABD kredi faizlerine yapması beklenen zammı sanırım hala yapmadı yaptığı anda ise 1 milyon 700 bin TL olacağı kesindir.
    Şimdi gelelim şu anadaki dalgalanmanın sebebine.
    yaklasık belli bir zamandır Türkiyeye kaynagı bilinmeyen yabancı kaynaklı Döviz girişleri bulunmaktaydı bu girişler piyasayı etkileyecek kadar çoktu ve bu yüzden dolar aşırı bir düşüş eğilimine girdi. Şu anada ise bu kaynağı bellei olmayan döviz Türkiye pazarından cekildi. Buna artı olarak Cari açığın 2000 senesinden bu yana (9,5 Milyar $) en yüksek seviyesine (7 milyar $) uşaşması da doları bu seviyeye çıkardı.
    Önümüzde bişey yapılamaz ise bir kriz var bunun nedeni ise 2000 senesindeki 9,5 milyar $ açığa uşlaşılması 13 sene gibi bir dilimde gerçekleşmişti fakat şu anadaki 7 milyar dolarlık bu dengesizliğe yalnızca bir yılda ulaştık.
    Doların hiçbir şekilde düşüşe geçeceğini sanmıyorum merkez bankası da buna bişey yapamaz. Çünkü gücü ve kaynagı yok. Hükümette bişey yapamaz şimdiden ekonomik planı bir köşe attıklarını ve bu yıl içerisin de çeşitli reformlarla uraşacaklarını ve yeni bir plan hazırladıklarını söylediler.

    Neyse benim yorumlarım bunlar Allah hepimize sabır ihsan eylesin takat versin çünkü çok ihtiyacımız olacak...




  • doğrusu bende şaşırdım doların bu derece yükselişe geçeceğini tahmin etmezdim etsem zaten dolar yapıp bi köşeye kordum ama birileri bu durma el atsa iyi olur (hükümet)
  • valla bekleyecez diyecem ama bekleyince de düşeceğini zannetmiyorum bu doların
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.