Şimdi Ara

Görüntü Ve Kayıt Kalitem Acayip Düştü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar sorunum büyük, format attıktan sonra aynı şeyleri yapmama rağmen <u>(ss2 4.2.8.9999 sürümünü yükledim, prog dvb kurdum içine güncel transponder attım, k-lite codec kurdum ve hotbird ü arattım, gerekli plug inleri yükledim, ve görüntü aldım)</u> eskisi gibi örneğin p.boy kanalından net görüntü alamıyorum.

    Sinyal seviyem düşük o yüzden diyeceğim ama 50 civarı düşük değil sanırım. Görüntü böyle çok acayip yani seyrediliyor ama bulanık. Multiler'de ya da diğer kanallarda bu sorun yok . Ama bütün kanallardan yaptıgım kayıtların hiçbiri seyrettiğim netlikte olmuyor. Ekranda paralel paralel oluşan çizgiler gibi birşey oluşuyor. Ayrıca kanalları normal seyrederken atlamalar oluyor. Hem görüntü hem ses. Nedir benim bu çektiğim sizce codecle mi alakalı? Ne yapmam gerek kafayı yiyeceğim.







  • o parelel çizgiler interlace mod'u akla getiriyor. kurtul o moddan.. graphları değiştirmeyi dene bi de. aslında kayıt, seyrettiğinden daha iyi olmalı. çünkü kayıt uydudan geldiği fibi, hiç dokunulmadan harddiske yazılır. gelen yayını seyrederken makine zorlanır asıl. bu da görüntü kalitesinin kayıt kalitesinden daha düşük olmasını getirir.
  • dostum interlace mod dan nasıl kurtulurum, ayrıca graphları nerden değiştiriyorum
  • graph, görüntü kalitesinin temel belirleyicisi. her sistemde donanıma da, bağlı olarak graphların başarısı değişir. o nedenle en iyi sonuç vereni belirlemek için hepsini teker teker denemekte yarar var.
    interlace ise pc monitörlerinde istenmeyen bişey. interlace mod kullanan bir dekoder ekran yinelemeyi çift kat hızla yapmak istiyo. makineyi gereksiz yere meşgul ediyo. monitor de bu tazeleme hızını desteklemeyince görüntü kalitesi berbat oluyo. kurtulmak biraz zor. bazı programlar kurulurken interlace isteyip istemediğini soruyo. onlardan bulup kurmak lazım. bikaç yazılım dene. dvbviewer'e bak. o galiba böyle bir ayara izin veriyo. hem skystar'ın resmi yazılımı aynı zamanda.
    mediaplayer için bi patch vardı driverler içinde onu da çalıştır.
  • haa, sen neden değil nerden demişsin. hangi programı kullanıyon. programdan programa değişir yeri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.