Şimdi Ara

BİLGİSAYAR ÖLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    1-)..işyerindeki bilgisayarda xp kullanıyoruz. Bir süredir bilgisayar haaddinden fazla yavaşladı. Çoğu zaman ‘ sanal bellekte bu programı işletecek yeterli yer yok’ veriyo..
    Internet bağlantısı ( kablo internet ) çok yavaş. Çoğu zaman kumsaati ekrandan kaybolmuyor.ctrl-alt-del yapıp çalışan programlara bakıyorum 50’nin üzerinde program çalışıyor görünüyor..bazı program adları 3-5 kez geçiyor ( mesela “AVSERVE2.EXE”).bu normal mi? nortonla tarattım bi şey bulamadı.
    2-) bi süre önce yazdım ama işe yararayan bir öneri gelmediki. Diğer bilgisayara (Win98) bi hp officejet faks bağlı. Neyse ondada bi problem oluştu. Belki yanlışlık bi dosyasını falan sildik..tekrar yükliyim dedim ‘ önce uninstall et’ dedi..neyse uninstall edecez. ‘a problem occurred during the initializinf the device’ benzeri bi cevap veriyo..
    3-) nedir bu benim çilem ?



  • format atıp yeniden kurmayı denedinmi bazen sistem çok yavaşlıyor ( çöküyor )
  • "avserve" sistemi meşgul eden bir çeşit virüs."Hijack" diye bir program var.win açılışında yüklenen bütün program vs... leri gösteriyor.bu programı kullanıp sorununu düzeltebilirsin.(yalnış şeyleri kaldırma ama :)).. )sonra da Ad-Aware le tarama yaptığın zaman tamamdır.sorunun kesinlikle düzelecek.(müşterimde de aynı sorun vardı)
  • Bilgisayarının özellikleri ne?Belki xp yi kaldırmıyordur.
  • ALLAH RAHMET EYLESİN, NASIL BİLİRDİNİZ?
  • her bilgisayar xp yi kaldırmaz aşırı yavaş çalışr birde kullanım şekline göre windows bir müddet sonra çok yavaşlıyo format atmak gerekiyo mevzu işyerindeki bilg. olunca da format olayı zor diyecek bişe bulamıyorum kolay gelsin
  • Eğer yoksa 512mb ram alın...
  • adaware kur ve update et internetle gelen yapışkanları sil ondan
    sonra pccilin 2003 varsa 2004dü kurup update et ve tarat eğer bunlarda işe yaramıyorsa yapman gereken tek şey kalıyor oda formatlamaktır arkadaşım
  • başlat-programlar-donatılar-sistem araçları-sistem bilgisi
    burayı tıkla, gelen pencerede yazılım ortamı-çalışan görevler klasörüne bak, sisteminde o an için çalışan tüm programların detaylı bilgilerini göreceksin. zaten arada virüs programı görünür. virüs programının bulunduğu klasörü de gösterir, o programı kapatıp virüsü silersin. sonra başlangıç programları klasörüne bakarsın, orada da çoğunlukla başlangıç grubu ve kayıt makine gibi tanımlar olacaktır, farklı bi tanım varsa o da muhtemelen yamuk bi programdır. onu da ordan sil. bu işin manuel yolu bu. otomatik yolu ise ad-adware ve mccafee, karspersky gibi bi antivirüsün update edilmiş halleriyle taramaktır. bu arada işin gerçekten zor, format atmak zorunda kalabilirsin, geçmiş olsun.
  • bu tıp hataları genelde alevır yada brasıl vırusunden yapıyordu bızde ıs yerımızde 98 kullanıyorduk hep problem yasadık kablonette bu olaylardan sonra wın2000 kurduk problem bır kısım duzeldı ama aynı probleme benzer problemler yasamaya basladık bunun ıcın sana su ad-aware programını onerırım son zamanlarda bız bu programı kullanıyoruz problem cozuldu (bu olaylar daha cok kablo modemı paylastırdıgımız bılgısayarda oluyordu ve bızım modem usbden baglı halada usbden baglı zaten ama bende ılk basta derımkı temız bır format at ondan sonra bu ıslerı yap ve kesınlıkle norton ınternet securıty kullan en azından kablo modemı dagıttıgın makınede kullan (dıkkatını cekerım norton ınternet securıty entı vırus degıl (yanında antı vıruste var).ek olarak norton ınternet sec. ıcın network ayarları var onları yapmassan otekı bılg. ınternete cıkmata problem yasayabılır.
  • yazılanları okumadan BASIN SAGOLSUN demek ısterdım ama senın sorunun ısletım sıstemı yenıden kur adam olsun makına.
  • suni tenefüs yapmayi denedinmi :P
  • <font face='Comic Sans MS'><font size='2'><font color='purple'>Sistemin sismis,format at ve yeniden kur sistemini,acisiz ve kanamasiz</font id='purple'></font id='size2'></font id='Comic Sans MS'>
  • geçen gün bana da bulaştı. norton'u update edip taratırsan bulur. ancak virüsü bulunca silemiyor. en iyisi format atmak.
  • @erkanprof

    bahsettiğin avserve olan dosya cpu yu bile bile boş yere meşgul eden bir tür virüs... bunun için ne windowsu yeniden kurmana nede format atmana gerek var... bi virüs programı ile temizlersen sorun kalmaz...
  • kardeş o sorun bendede oldu banada öyle bi sorun geldi ve pc acayip yavaşlamıştı ayrıca oyunlara kasıyordu her internete girdiğimde oluyordu ama bende trojan guarder diye bir program var hemen buldu ve sildi pc im huzura kavuştu.
    www.inndir.com dan bulabilirsin ben oradan indirdim
  • pc den olabilir belki xp kaldırmıyo olabilir yada format atıp düğzeltmeyi deneyin
  • öncelikle çalıştıra msconfig yaz oradan startup (başlangıç) tan tanımadığın tüm zımbırtıları kapat ve makineyi tekrar başlat eğer virus kendini bu şekilde başlatıyorsa virüsün salt okunur olmasını (çalıştığı için) engelleyebiliriz ha birde virüs kendini böyle başlatmıyorsa örn windows programlarından yada her bilg. sayarda genelde olan yazılımlarında birine kendini plugin olarak eklediyse işin biraz daha zor(bunun için bana pm at)

    birde tüm olasklara rağmen ramde yetmeyebilir
    birde sanal belleği arttırmayı dene(eğer otomatik değilse)
  • ha birde msconfig te servisler bölümüne bak bazen servis olarakta çalışıyolar
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by garfabi</i>
    <br />ALLAH RAHMET EYLESİN, NASIL BİLİRDİNİZ?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    [krl][krl][krl]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.