Şimdi Ara

NTFS de dosya şifreleme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • XP kurulu bi bilgisayar var; c ve d si ntfs. d de klasörün biri şifrelenmiş. sorun yok. fakat bu bilgisayara tekrar xp kuruluyor ve olan oluyor, d deki şifrelenmis klasörün içeriğine erişilemiyor.
    arkadaşlar nası erişebiliriz, bilgisi veya linki olanlar lütfen esirgemesin...



  • Tekrar xp kurmadan önce sertifikayı biryerlere yedeklemediyseniz malesef hiçbir yolu yok. Tabi bu dediğim legal olarak. illegal yollardan erişilebiliyorsa bilemeyeceğim.
  • illegal yollardan kasıt yasal olmayan yollarmı.Hackerlara falanmı kırdıracağız yani.Keygen mi kullanacağız,akşamdan koslalı suyamı yatıracağız.Nassı yani...
  • bu konuda (bizzat benim bulduğum[ngt])windows'un bir açığından faydalanacağız.Xp'yi güvenli kipte açıp Dosya ve ayar aktarma sihirbazına girecez.
    Eski bilgisayar'ı seçip devam edeceğiz.Ufak bir taramadan sonra gelen seçeneklerde diğer'i seçip gözat'a tıklayacaz.Şifreli klasörü buradan bulup özelliklerine girecez.Paylaşım bölümünü biraz karıştırıp yetki bölümünü bulduktan sonra admin olarak kendimizi ekleyecez.Sonrasında dosyalar kurtulacaktır.Bu yöntem tarafımdan tesadüfen bulunmuş ve işe yaramıştır.Fakat ben format atmadan önce bu işlemleri gerçekleştirmiştim.Win bozulmuştu ve açılmıyordu,bende yeni win kurup işlemleri oradan yapmıştım...
  • Illegal yollardan kastım, belki bu tip dosyaların şifresini kıran programlar olabilir idi. Ben bilmiyorum böyle bir program ama belki vardır.

    Faruk;
    NTFS'nin şifrelemesini kullandığınız zaman size bir sertifika oluşturur ve o sertifikaya göre dosyanın açılıp açılmayacağına karar verir. Örneğin siz sertifikanızı başka bir kullanıcıya da yollayarak onun da bu dosyaları açabilmesini sağlayabilirsiniz. Büyük ihtimal sizin yönteminizde bir şekilde bu sertifika devreye girdi. Fakat format atılan bir bilgisayarda bu sertifika da gideceği için şifrelenmiş dosyaları açmanın bir yolu yoktur.

    Tabi günümüz hacker'larından korkulur. Bir yol buldularsa bilemem.
  • Winternals erd commander.Başka hiçbir şeye ihtiyaç yok
  • aynı şey benimde başıma geldi bu Winternals erd commander ne işe yarıo yada nası kullanılıo biraz açıklasan iyi olurdu. bu arada benim application dataların yedekleri duruo onların içinde sertifakayla alakalı şeyler var ama kopyalasamda xp onları algılayamadı nerde bu sertifakanın kök dosyası?
  • advanced efs data recovery adlı programla denedim sertifikalarımın yedeklerini buldu. dosyalarıda açtı ama sadece ilk 512kb larını açtı çünkü program unregistered. şimdi buna benzeyen bi freeware arıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.