Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.451
Cevap
131
Favori
249.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Campolist C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam,

    araca binip binmemeniz önemli değil, 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile araç vergi dairesinde kayıtlı olduğu için vergi tahakkuk eder. Aracını her gün kullanan ile 2-3 ayda 1 defa binen kişi de aynı MTV'yi öder. Sonuçta araçların kullanım miktarlarına bakılmaz.
  • beyhn89 B kullanıcısına yanıt
    kasko şirketi karşı tarafa rücu eder evet, kamera kayıdı ve polis raporunda açık açık belli ise.
    otopark sigortası olmasa bile, çalışan personelden bu parayı ister, nakit alamaz ise icra müdürlüğü kanalı
    ile talep eder.
  • Merhabalar 14 gün önce kaza yüzünden kasko exper onayladığı parçaları hala servise yollamamış parça temin ediyoruz diyolarmış bunu belli bir süresi varmı
  • Merhaba,

    Kaza yapan aracım sigortadan yapıldı fakat kesin eksper raporuna ne kadar paraya mal olduğuna ulaşamıyorum. Belli belirsiz bir Ekran görüntüsü verildi, tampon far jant gibi şeyler var ancak bunların hiçbiri değişmemiş. Hatta bazı diğer parçalar da ucuz olmasına rağmen tamir yoluna gidilmiş. Cam suyu deposu örneğin. Antfirizi koyunca su sızmaya başladı.Usta ve eksper bunların parasını ikiye bölüp sigorta üzerinden para mı koparmaya çalışıyor. Olan benim gariban arabaya olacak zaten hasar kaydı fazlaydı iyice satılmaz kıvama gelecek bu sayede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MATHE_ M kullanıcısına yanıt
    sigorta acenteniz ile iletişime geçiniz, onlar eksper ve servisten alabilirler net bilgileri.
  • SelamunAleykum
    Merhaba
    19.04 2018 yaralamali trafik kazasi
    Karsi taraf asli kusurlu tali yoldan dur levhasi var onume cikti ticari levent kamyonet sag arka lastige carptim.6 yasindaki oglum ve ben basimizdan yaralandik.
    Karsi tarafin sigorta,ehliyet yok ve araci uzerlerine almamislar kazadan sonra orda sigorta yaptirdilar fakat sigorta sirketi benim araci yaptirmayi kabul etmedi kazadan sonra sigorta yapildigi icin.
    Bizi hastaneye götürdüler oglum bir gun yattı cikinca karsi tarafi bulmak icin uc gun aradim sonunda buldum ve dava yoluna gidersem iki uc misli odeme yapacaklarini soyledim iyi niyetimden
    Teklifimi kabul edip aracin butun masraflarini karsilayacagini şifaen taahhut etti bende aksi durumda dava hakkimi sakli tuttugumu beyan ettim.
    Araba bir ayda yapildi fakat karsi taraf tamirci ve parca parasinin son taksidini 7 aydir vermiyor mazaret beyan ediyor.Son gorusmelerdede olayin kendisiyle ilgisi bulunmadigi gibi kelimeler soyluyor gercekten alakasi yok gibi gorunuyor oda iyi niyet kurbani gibi

    Trafik ve hastane raporlari var aracin gercek sahibi araci babasinin ustune yaptirmis kazadan bi sure sonra.Kaza foto lari ve tamircide cektigim fotolar mevcut alinan parca listesinin fotolari elimde nasil bi yol izlemeliyim simdiden tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sofferha S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun,

    Sizin durumunuz direkt olarak yargıya taşınması gereken bir durumdur.

    Hiç sigorta üzerinden değerlendirmeyin ve bir avukat ile görüşün.
  • Cevabiniz icin teşekkür ederim avukata danistim hasar tesbiti yapptirmadigim icin tam masrafin karsiliginin alinmasinin zor oldugunu soyledi.
    Merak ettigim suan hasar tesbiti ni nasil yaptirabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sofferha S kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Geçmiş olsun yapabileceğiniz tek şey olayı mahkemeye taşımak, bir kaç farklı avukat ile görüşmenizi tavsiye ederim.

    şahitlerle beraber olayı ispat etmeniz takdirde ve elinizde kaza tespit tutanağı var ise büyük ihtimalle davayı kazanırsınız.
  • Sofferha S kullanıcısına yanıt
    Hasar tespitini onarımı yapan servis şahit olarak yapabilir.

    Şuan hasar tespiti yaptıramazsınız ,hastaneden gerekli raporları alıp ayrıca manevi tazminat davası açabilirsiniz.
  • Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim .
    Iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sofferha S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ,çok geçmiş olsun.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Kasım ayında kendi şeridimde ilerlerken, servis aracı aracıma arka sağ taraftan gelerek bulunduğum şerit ve diğer şeridi ortalayarak arka tamponuma çarptı ve sağ kısma boydan boya çarparak devam etti, 12 bin TL hasara neden oldu, polis oradaki istasyonda kamera açılarını önemsemeden bi kaç görüntüye baktı ve ertesi gün çıkan raporda beni hatalı şerit değiştirme, diğer aracı takip mesafesi ve hızlı araç kullanmaktan kusurlu buldu, kendi imkanlarımla diğer kamera görüntülerini buldum (araçların gelişi, ilk çarpma anı ve devamı şüpheye yer bırakmayacak şekilde mevcut) delilleri kendi sigorta şirketime gönderdim, hasarı %100 oranında karşı tarafa rücu ettiler ve diğer sigorta şirketine başvurdular, karşı sigorta şirketi görüntüler olmasına rağmen tutanağa istinaden %50 oranında kusurlu olduğumu söyledi aralarında hukuki durum devam ediyor. Karşı sigorta şirketine değer kaybı için başvurdum ve bana %50 kusur oranını da göz önünde bulundurarak istediğimin çok altında ödeme yaptılar. Şimdi sorum şu Sigorta Tahkim Komisyonu imkanı var ancak elimdeki kanıtlar ile birlikte bilirkişi istesem, kusur oranlarının tespitini ve bana kalan kısmın ödenmesi taleplerinde bulunsam, polis tutanağına rağmen bu talepler lehime sonuçlanabilir mi? Burada tramerdeki oranımın değişmesinden çok merak ettiğim talep ettiğim tutara “evet karşı taraf %100 kusurlu ve şu kadar meblağ ödenmelidir” der mi komisyon? Yoksa polis tutanağındaki bana kusur bulunan durumlar üzerinden mi değer kaybı tutarına karar verir. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.




  • ma3458 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,

    Öncelikle geçmiş olsun. Polis tarafından doldurulan tutanak için mahkeme yoluna gidip , görüntüleri mahkemeye sunmanız gerekmektedir. Mahkeme dışında tutanak içerisinde belirtilen kusur dağılımını kimse değiştiremez. Ardından hem hasar ödemesi hem de değer kaybı için karşı tarafın sigorta firmasından tam tutarı alabilirsiniz.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Cevabınız için teşekkürler, kısa bir süre önce sigorta şirketim kendi alacağı için karşı tarafın %100 haksız olduğuna ilişkin hukuk yoluna başvurdu, bu durumda onun neticesini beklemek daha iyi olabilir ama bu davalar uzun sürebiliyormuş değer kaybının 2 yıllık zaman aşımı süresi var diye biliyorum fakat bana karşı sigorta tarafından yatırılan paraya karşı itiraz için bir süre var mı? ona emin olamadım bilgi verebilirseniz sevinirim teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ma3458 M kullanıcısına yanıt
    Benim önerim sizin de dava yoluna gitmenizdir. Yatırılan tutarlar için ilk itiraz süreci 28 iş günüdür. 2 Seneye kadar da hukuki haklarınız geçerli kalır.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Anladım, cevaplar ve tavsiyeniz için çok teşekkürler..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ma3458 M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam , seve seve.
  • mrb arkadaşlar ben bir kaza yaptım
    park halinde iken alkollü sürücü önce bana sonra önümdeki araca çarpıyor polis gelip tutanak tutuyor emniyet şeridine araba park etmekten 25 bize kusur veriyo 75 karşı tarafa kusur veriyor sigorta şirketi işe paylaşımlı kusur var diyerek % 35-50 arasında ödeme yaparız diyolar polis ve sigortacı olmaz 75 ödemeleri gerek diyolar şimdi ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf

    Rica ederim hocam , seve seve.
    Merhaba hocam benimde başıma bir kaza geldi. Site içerisinde geri geri çıkarken arkadan gelen araç beni görmeyip arkadan çarptı. Video ekliyorum. Durum ne olur acaba?

    Bir kaportacı iki aracı 850 liraya tamir ederim dedi.

    Eğer kusur bana çıkarsa kasko ve trafik sigortam bozulacak... Yardımınızı bekliyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim...

    Tutanak tuttuk ama kararsızım. Tutanağı servise versem ve bana kusur çok çıksa araçları dışarıda sanayide kendim yaptırabilir miyim? Yoksa kusur oranları çıktıktan sonra sigortadan mı yaptırmak zorundayım? Ve kusur bende çıkarsa dışarıda yaptırmak istersem tramerde herhangi bir kaza yada kaza miktarı yazar mı?


    Konusunu da açtım. Profilimden bakabilir siniz. Cevaplarınız benim için çok önemli. Yarın aracı servise götürmeyi düşünüyorum çünkü... Şimdiden çok teşekkür ederim... ☺️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.