Şimdi Ara

HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.355
Cevap
10
Favori
42.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HALO 5: GUARDIANS


    Tür: Fps
    Yapımcı: 343 Industries
    Yayımcı: Microsoft
    Platform: Xbox One
    Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2015



    Ekran Görüntüleri:

     HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU

    Trailers :















    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan 117 -- 10 Nisan 2016; 13:12:45 >



  • 2006'da Halo 2 ile başlayıp bugüne kadar aktif bir şekilde Halo oynayan birisi olarak Halo 5'in multiplayer'ının eski competitive yapısına dönmesi çok hoşuma gitti.

    343'ün ilk Halo oyunu olan Halo 4 teknik açıdan güzel olmasına rağmen denge ve getirdiği saçma sapan özellikler açısından tam bir fiyaskoydu. Konsollarda en iyi multiplayer fps oyunu olan Halo'nun ismine yakışır bir oyun değildi ve birçok Halo fanı oyunu 1 ay sonra bıraktı ve eleştiri bombardımanına tuttu. Bu oyundan ve eleştirilerden iyi dersler çıkarmışlar. Zaten Halo 4'den hemen sonra sağlam bir ekip daha kadrosuna kattı 343. Epic Games'den gelen Quin Del Hoyo Halo 5'in lead multiplayer designer'ı oldu. Ayrıca birçok eski Halo prosunu da kadrolarına kattılar ve oyunun dengeli olmasının en önemli nedenlerinden biri bu ekip.

    Multiplayer'ı Arena ve Warzone olarak ikiye ayırmışlar ve çok doğru bir hamle olmuş. Arena ve içindeki farklı modlar klasik competitive Halo kesimine hitap ediyor, Warzone ise 12 v 12 büyük haritalarda oynanan herkese hitap eden bir mod olmuş.Özellikle kalabalık girince çok daha zevkli bir hale dönüşüyor. Bu moda Halofield da diyebiliriz :)

    Arena'da 50'den fazla maç yaptım , öncelikle şunu söylemem gerekirki bağlantı ve matchmaking konusunda gördüğüm en iyi oyun. Anında eşleştirme yapıyor ve maça sokuyor , maçlarda da bağlantı kaymak gibi akıyor. MCC'den sonra şüphelerimiz olsada bu konuda kusursuz bir oyunla karşı karşıyayız. Eşleştirme sisteminden sonra ranking sistemine değinecek olursak , ranking sistemi de şimdiye kadar gördüğüm en iyi ranking sistemlerinden biri ve skill'e göre eşleştirme yapıyor, bu nesilde bunun gibi bir sistem yok, şu an konsollarda tek.

    Eşleştik ve oyuna başladık diyelim , maç içi silah ve diğer dengeler nasıl , bu konuda da çok iyi bir iş çıkarmış 343. Halo Reach ve 4'de olan Loadout sistemi ve Halo 4'de olan ordinance drop ve perk sistemi gibi Cod çakması sistemlerin hepsi çöpe gitmiş ve çok da iyi olmuş. Oyuna herkes eşit başlıyor ve herkesin elinde Assault Rifle ve Pistol var. Spartan ability'lere gelecek olursak , herkes de aynı spartan ability'ler var. Bunların başlıcaları Sprint , Slide ,Thuster , Ground Pound. Sprint konusunda da güzel bir denge getirilmiş , sprint atan kişinin shield'ı dolmuyor. Böylece çatışmaya girip kalkanı düşünce deli dana gibi sprint atıp haritanın öbür ucuna kaçma olayı bitmiş. Bu oyunda sprint atarak dolaşırsanız keklik gibi avlanırsınız. Proların maçlarını izleyin çok nadir sprint attıklarını göreceksiniz. Thuster ikili çatışmalarda strafe ile avantaj sağlamanıza yarıyor ve ya uzak noktalara atlamanıza yarıyor. Diğer abilitylerde yerine göre kullanılırsa kullanışlı ama hiçbiri OP ve dengesiz değil en önemli nokta bu. DMR , BR ve diğer yerden alınan silahlar da güzel dengelenmiş. DMR H4'deki gibi OP değil. Ayrıca Descope özelliği de geri geldiği için haritanın bir köşesine DMR ile geçip ordan sinsice crossfire yapmak çok etkili değil.Ayrıca DMR yakın mesafelerde etkisiz ki böyle de olması gerekiyor. Eskiden her range'de çatır çutur indiriyordu.Burada tek hoşuma gitmeyen olay BR'ın burst fire değilde sanki tek mermi atıyor gibi hissettirmesi. Sanki BR'dan ziyade farklı bir DMR kullanıyormuşuz gibi. Birde Assault Rifle ve SMG'ye az bir nerf gelse daha iyi olabilir. Şu an hiç olmadıkları kadar etkililer : )

    Loadout ve ordinance gibi saçmalıkların gitmesi üzerine oyunda map control yani haritadaki kritik noktaları , power weaponları kontrol etmek ve takımınla organize bir şekilde oynamak büyük önem kazanmış tekrardan. Yüksek ranklerde maç yaptıkça şunu çok iyi anlıyorsunuz ki takımınızdaki en zayıf kişi kadar güçlüsünüz: ) Haritaların da birçoğu güzel ve dengeli , harita konusunda tek beğenmediğim nokta bazı haritaların hiç gelmeyip bazı haritaların art arda 2 kere gelmesi noktası oldu.Bunu düzelteceklerdir . Ayrıca team snipers , ınfected, griffball ve asault gibi modların gelmesini de iple çekiyorum. Her mod sanki başka bir oyun gibi Halo'da : )

    Big team battle kısa süre içerisinde çıkacak , orda da haritaları dengeli yaparlarsa o da çok zevkli olacaktır. Ayrıca Aralık ayında çıkacak Forge modu ile eminim birsürü güzel Forge haritalarına kavuşacağız.

    Kısaca toparlamak gerekirse , online altyapı,matchmaking , dengeli ve skill bazlı oynanışı ve birçok zevkli modu ile Halo 5 bu neslin en iyi multiplayer oyunu olmuş. Her güzel Halo oyununda yaptığımız gibi şu konuda da uyarımızı yapalım , Halo'ya alıştıktan sonra diğer FPS'ler çok boş gelecektir ve sizi tatmin etmeyecektir : ) Halo'ya alıştırdığım ve daha sonra bağımlısı olan arkadaşlarım başka fps oynamaz oldu. Çünkü bu oyundaki tatmin duygusu sadece bir oyunda daha mevcut o da FPS değil TPS , ismini vermeme gerek yok herkes anladı heralde :)
    Oyunun multiplayer modu hem kalite hem de altyapı anlamında şahane olmuş, dün bırakamadım resmen. Öncelikle altyapı kısmına değineyim ki 343'ten hakikaten bu kadarını beklemezdim, aşırı derecede iyi bir iş çıkarmışlar MCC'deki matchmaking fiyaskoları ve uzun bekleme süreleri sonrası; biten oyundan sonra yeni bir tanesine başlamanız için neredeyse bir dakika bile beklemiyorsunuz, anında oyuncu bulup oyunu size kuruyor. Dedicated serverlar da çok iyi iş çıkarıyor, bu kadar akan ve sıfır lag yaşatan bir multiplayer görmemiştim şimdiye kadar.

    Kalite bakımından da Halo 4 ile bozulan ruha sebep ne varsa kaldırmışlar, iyi olmuş. Loadout sistemi yok, herkes Assault Rifle ile başlıyor ve gerisini spawn noktalarından ya da haritadan alıyor, saçma sapan yok Hologram yok bilmem ne gibi perkler yok, herkesin Spartan yetenekleri sonuna kadar aynı ki bu da son derece dengeli bir multiplayer modu oluşturmuş. Slayer ve Team Arena'da onar maç tamamladım, Gold 1 kategorisine attı ikisinde de, yalnız dün oynadığım son iki elde de iyi derecede anladım ki takım halinde hareket etmek çok önemli, dün bizden herkes kendi kafasına göre takılırken iki tane takım geldi mesela sürekli kalabalık hareket eden, neredeyse her seferinde 1v2, 2v3 gibi yakalayarak süzgeç yapıp yerden kaldırmadılar bizi. Bir de melee bazen ve hatta çoğunlukla yakın mesafeden tek vuruşla öldürmüyor eskisi gibi, dün bunda da bocaladım, alışmışım eskiden, koşarak omuz atma tarzı o vuruş eklendiğinden beri bir vuruşluk melee'nin yerini bu almışken diğer türlüsünden eğer karşınızdakinin kalkanı da full ise iki defa falan vurmak gerekiyor, bu anlamda koşarak gelen bazılarına karşı kaybettiğim oldu. Yalnız Ground Pound ile rakibin üstüne "çöküp" tek seferde öldürmek müthiş hakikaten.

    --------

    Dün sadece multiplayer modunu oynadığım için oyunu bitirmedim, son iki bölümüm kalmıştı zaten ama şimdiye kadar oyunun hikaye modunun beklenenden farklı olduğunu ve bu anlamda hayal kırıklığı olduğunu düşünüyorum. Öncelikle oyun çıkmadan önce söyledikleri "Halo 5, Halo 4'ün iki katı kadar uzun olacak" lafı çok büyük bir yalan, oyun ODST kadar kısa ki buna defalarca
    Warden ile dövüşmeniz de dahil.
    Hunt the Truth etiketli reklam kampanyası
    sadece bir dikkat dağıtma unsuruymuş, asıl olay çok farklıymış ki bu büyük bir hayal kırıklığı. Oyunun reklam kampanyası aşamasında şahane Chief ve Locke reklamları hazırlarken, Locke'un Chief'i öldürme emri aldığına dair gaz verilirken oyunun hikaye modunun bunlarla bir ilgisi olmadığını ve Chief ile Locke'un doğru düzgün karşı karşıya gelmediğini de görüyoruz, şimdiye kadar Chief'in vizörünün çatladığı o dövüşten başka bir şey görmedik ki görüp göreceğimiz buymuş, bu anlamda da oyuna dair eleştiriler okudum bolca. Yani marketing süresince insanların yanıltıldığı gibi aralarında bir rekabet yok, asıl olay Chief'in Cortana'yı avlamasıyken Locke Chief'i avlıyormuş gibi göstermek sadece bir dikkat dağıtma.


    Aslında oyunun hikaye modu belki o kadar eleştiri almayacaktı, tabii marketing kampanyası boyunca
    Hunt the Truth, hain Chief, Chief vs Locke
    muhabbeti yerine
    The Guardians are coming
    tarzı bir kampanyaya odaklanmayı seçselerdi elbet, bu anlamda yanıltılmış ve yalan söylenmiş olmak hayal kırıklığına uğratıyor insanları.

    Sanki 343i oyunun yapımının yarısında hikayenin akışını değiştirmiş ve bazı şeylere özellikle dokunmamayı seçmiş ya da Halo 6'ya bırakmış gibi, oyunun en merak uyandırıcı sahnesi
    Halsey'nin ne yaptıklarını öğrenince ONI'nin Locke'a ikisini -Chief ve Halsey- öldürme emri vereceğini söylediği kısımdı, o ise öyle kaldı. Muhtemelen bu kısım koruyucularla ilgiliydi ama Halo 6'dan bir ara sahne gibiydi bu, Halsey asla hain olarak anılmadı ve hikayede olmasa da olur tarzı intel görevleri karakteri olarak kaldı, ötesi yok.


    Oyunun hikaye modunda pek çok şey havada kalıyor, işin yarısında size gizli saklı ne varsa merak ettiğiniz gösteriyor zaten ki bu da tüm merak unsurunu öldürüyor.
    Cortana kötü oldu ve Chief hain değil diye.
    Ayrıca yeni karakterler ekleniyor da karakter gelişiminin üzerine düşülmemiş bile, 29 yaşındaki Locke yaptı da neredeyse Chief ile aynı önemi görüyor, ara sahneler niye bu kadar kısa ve neredeyse ekstra hiçbir şey anlatmıyor, belli bir derinliğin üstüne asla çıkmıyor. Oyunun hikaye yazarından da şikayet edenler var internette, muhtemelen ondan kaynaklıyor çoğunlukla, hakikaten vasat bir iş koymuş ortaya, daha fazlasını ve daha doyurucu bir hikayeyi beklerdim kesinlikle.
    Senaryo moduna çok fazla laf söyleyenler vardı ama hiç de milletin dediği gibi kötü falan değil, hatta baya sürükleyici ve beklenmedik olaylar oluyor, gerçi daha ilk 6 bölümü oynayabildim.
    Multisi Destiny'den baydıktan sonra ilaç gibi geldi. İlk Halo'dan beri multi oynarım ama yeni eklenen Spartan Ability'lerle çok daha dinamik ve zevkli hale gelmiş. Penaltılar yüzünden millet ayrılamıyor, maçın daha başında 2 kişi kalmıyorsunuz MCC'de ki gibi...
    Warzone pek sarmadı ama solo takıldığım için sanırım, fireteam'le girince çok daha eğlenceli olabilecek bir mod.
    Multiplayer'da oyundan çıkanlara geçici ban vs. de çözüm üretmiyor gibi görünüyor, her iki elden birinde ya bizden ya da karşı taraftan muhakkak çıkıp gideni görüyorum. Hadi karşı taraftan gitse yine iyi de, bizden gitti mi çekilmez oluyor, 3v4 kalınca delik deşik olmaktan sıkıldım, vurduğumun iki katı kadar ölüyorum, bir kişi eksik olunca da maçın iddiası açısından hepten tadı kaçıyor. Hadi istatistiği, vurması öldürmesi umrumda değil de adam oyun bizim lehimizeyken çıktı gitti az evvel sebepsiz, 3v4 kalınca da bir yere kadar, normalde 10 kill önde götürdüğümüz maçı mecbur kaybettik, çıktığı andan itibaren boşu boşuna oynadık resmen.

    Bir de Slayer'daki Regret haritasına o Fuel Rod Cannon'ı koymasalar mıymış keşke ne, zaten yolları mutlaka birbiriyle kesişen ufacık haritada başka hiçbir şey yapmadan FRC spawn olmasını bekleyen ve onunla sıka sıka giden bir sürü oyuncuya rastladım şimdiye kadar, karşı karşıya geldiğinizde de yapabileceğiniz hiçbir şey yok böylelerine. En büyük problem olarak da Slayer'da ve hatta Team Arena modunda da çok fazla aynı haritalar geliyor üst üste, 3-4 harita arasında sürekli gidip geliyorsunuz, el atılması şart. Sürekli aynı üç haritada oynamaktan cidden yoruldum, hayır zaten harita kaliteleri de vasattan hallice ki internette bu konuda çok şikayet okuyorum, 343 bu oyun uzun yıllar gitsin istiyorsa multiplayer haritalarının çeşitliliğini ve kalitesini fazlasıyla artırmalı. Bedava DLC desteği, ek bilmem kaç harita ekleyeceğiz laflarını boşa çıkarmasınlar.

    Bir de üstteki montaj videosunu da görünce aklıma geldi, malum Halo hakikaten diğer FPS'lere benzemiyor ancak bazıları da çok çok iyi oynuyor. Geçen gün denk geldiğim bir oyuncu bütün maç sniper ile kim varsa mesafe fark etmeksizin indirdi mesela, haritada hiçbir noktada güvende hissettirmiyordu sizi neredeyse, zaten 20-1 ile mi ne bitirdi maçı da. Bazen öyle oyuncular denk geliyor ki nasıl bu kadar iyiler meselesine şaştıkça şaşıyorsunuz, sizi öldürmeleri en ufak bir üzüntü yaratmıyor bile.
  • Darbeyi Halo ilemi vurdu
  • dizi olmasın o
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara0

    dizi olmasın o

    İngilizcene başlatacan şimdi diziden de bahsetti ama oyunu da geliyor 2014'te
  • en fenası buydu pelerinle gelişi adamı bitirir
  • felaket yapmış adamlar oynamada yanında yat.
  • Bi an Destiny sandim pelerinin icinden Chief cikinca tirstim,bu adam 7/24 böyle mi dolasiyor acaba
  • Pelerin açılmadan önce oyunun Halo olacağını tahmin edebilen var mıdır acep?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zozeidon -- 10 Haziran 2013; 21:30:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zozeidon

    Pelerin açılmadan önce oyunun Halo olacağını tahmin edebilen var mıdır acep?

    Yer yarılıp robot çıktığında tahmin etmiştim ben ama ilk yürürken beklemiyorum açıkcası PoP olabilir diye düşünmüştüm.
  • Im proud to announce Mr.Overrated game Series 5
    exc on TV
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zozeidon

    Pelerin açılmadan önce oyunun Halo olacağını tahmin edebilen var mıdır acep?

    Ben ps fanıyım başlarken halo dur ggaliba dedim halo çıktı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zozeidon

    Pelerin açılmadan önce oyunun Halo olacağını tahmin edebilen var mıdır acep?

    Kaçarmı hocam.Çöl sahnesini görünce zaten direk Halo 3 aklıma geldi.Maskeyi çıkarınca bağırdım yalan yok Şu Halo çöp bu oyundan ne anlıyor diyen liselilerde gitsin Cod oynasın.Cod da yön tuşunu bile kullanmana gerek yok sadece RT yeterli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zozeidon

    Pelerin açılmadan önce oyunun Halo olacağını tahmin edebilen var mıdır acep?

    Videonun 0:35 saniyesindeki kayalıkları görünce tahmin etmiştim.
  • halo yine muhtesem olmuş be
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara0

    dizi olmasın o

    İngilizcene başlatacan şimdi diziden de bahsetti ama oyunu da geliyor 2014'te

    hadi başlayalım beraber karşında teofl belgesi almış üniversitede hazırlığı AA ile bitirmiş biri var nerden başlayalım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara0

    quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara0

    dizi olmasın o

    İngilizcene başlatacan şimdi diziden de bahsetti ama oyunu da geliyor 2014'te

    hadi başlayalım beraber karşında teofl belgesi almış üniversitede hazırlığı AA ile bitirmiş biri var nerden başlayalım?

    Ha hala oyunu yok dizi diyorsun yani o zaman simple present tense'den başlayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara0

    quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara0

    dizi olmasın o

    İngilizcene başlatacan şimdi diziden de bahsetti ama oyunu da geliyor 2014'te

    hadi başlayalım beraber karşında teofl belgesi almış üniversitede hazırlığı AA ile bitirmiş biri var nerden başlayalım?

    Ha hala oyunu yok dizi diyorsun yani o zaman simple present tense'den başlayalım.

    hızlandırılmış kursla 1 haftada essay yazıcaksın inanıyorum hadi yoluna zorlama beni
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara0

    quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara0

    quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara0

    dizi olmasın o

    İngilizcene başlatacan şimdi diziden de bahsetti ama oyunu da geliyor 2014'te

    hadi başlayalım beraber karşında teofl belgesi almış üniversitede hazırlığı AA ile bitirmiş biri var nerden başlayalım?

    Ha hala oyunu yok dizi diyorsun yani o zaman simple present tense'den başlayalım.

    hızlandırılmış kursla 1 haftada essay yazıcaksın inanıyorum hadi yoluna zorlama beni

    Sen ömür boyu görmüşsün ama hala öğrenememişsin...
  • Halo 5 kendimde degilimmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara0

    dizi olmasın o

    At gözlüklerini çıkart derim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.