Şimdi Ara

Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
4
Favori
3.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eşruhuum

     Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar


  • quote:

    Orijinalden alıntı: msc1515

    Ünlü nazi deneylerinin cani doktoru ne kadar kabul edilmese de modern tıbbın babası Josef Mengele
     Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar

    Josef Mengele (16 Mart 1911; Günzburg, Alman İmparatorluğu; 7 Şubat 1979; Bertioga, Brezilya), Nazi toplama kampı Auschwitz-Birkenau`da yaptığı acı verici ölümcül deneylerle bilinen bir Alman Nazi doktoru.

    Testlerinden bazıları; bir SS subayının kötü şartlara ne kadar dayanabileceğini ölçtüğü, nazi kamplarında toplanan Yahudiler, "saf Cermen" soyundan olmayanlar veya engelli insanlar üzerinde yaptıkları testlerdir. Bu testlerde kobaylara asker üniforması giydiriliyor; bir SS subayının paraşütle uçaktan atladığında ne kadar basınca dayanabileceğini ölçmek için, kobayı bir basınç odasına sokuyor; bu odada iç organları patlayana kadar basınç uygulanıyordu. Diğer bir deneyde ise Kuzey Kutbu'na gidecek bir SS subayının deniz soğuğuna ne kadar dayanabileceğini ölçen testti. Bu testin kobay üzerinde uygulanışı ise, onu buz dolu bir küvete sokmak ve soğuktan ölene kadar onu gözetim altında tutmaktı.
    Deneylerinden bir diğeri ise; Saf Cermen ırkları üzerinde uygulanacak testlerin kobaylığını, toplama kamplarındaki esirler üzerinde uygulamaktı. Cermen soyundan gelen ari ırktan doğan çocukların göz renkleri mavi renkten farklı bir renk olursa; bu rengi mavi renk ile değiştirmek üzerine deneyler yapıyor; bu deney sonucu elde ettiği sıvıları esirlerin göz bebeklerine şırınga aracılığı ile enjekte ediyordu. Bu yaptığı test ise başarısızlıkla sonuçlanmış ve birçok insanın kör olup ölmesi ile sonuçlanmıştır. Aynı zamanda birçok esir üzerinde anestezi uygulamadan vücudlar üzerinde kanlı deneyler yapmıştır. Josef Mengele, 2 milyon kişinin ölümünden sorumlu tutulmaktadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinalyus

    İbrahimov Mübariz Ağakerim oğlu

    Ramil Seferov var bir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkut17500 -- 1 Haziran 2013; 20:33:24 >
  •  Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar


    Ho Chi Minh Kısıtlı güçlerle ABD'ye ayar veren adam.

    Vietnam bağımsızlık hareketinin önderi ve Vietnam Demok­ratik Cumhuriyeti'nin ilk başkanı olan Ho Chi Minh, halkı tarafından sevgiyle "Ho Amca" olarak anılır.Japon işgaline karşı gerilla savaşını sürdü­ren Vietnam direniş güçleri, çok geçmeden Vietnam'ın önemli kentlerini geri almayı ba­şardı. Ho Chi Minh, 2 Eylül 1945'te 500 bin kişilik bir kalabalığın önünde bağımsız Viet­nam Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruldu­ğunu ilan etti. Tam da bu sırada, II. Dünya Savaşı sona ererken, Japonlar'ı silahsızlandır­mak amacıyla Güney Vietnam'a giren İngiliz­ler, bölgenin yeniden Fransızlar'ın eline geç­mesine yardımcı oldular. Vietnam direniş savaşı sekiz yıl sürdükten sonra 1954'te Fran­sızlar'ın kesin yenilgisiyle son buldu. Ne var ki, savaşın sonunda yapılan görüşmeler sonu­cu, ülke Kuzey Vietnam ve Güney Vietnam olarak ikiye bölündü ve Ho Chi Minh yönetimi­ne ülkenin yalnızca kuzey kesimi bırakıldı. Güney Vietnam ise çok geçmeden ABD'nin siyasal ve iktisadi denetimi altına girdi. Ulusal bağımsızlık ve iki Vietnam'ın birleştirilmesi için, ABD ve Güney Vietnam yönetimine karşı 1955'te başlayan savaş, 1975'te Vietnam Demokratik Cumhuriyeti'nin kesin zaferiyle sonuç­landı. Ho Chi Minh iki Vietnam'ın birleştiğini göremeden, 1969'da savaş sürerken öldü.





     Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar


    Osman Batur Rus ve Çin'lilere karşı savaşmış, cesur bir adam.

    Osman Batur (Kazakça: Оспан батыр, d. 1899 - ö. 29 Nisan 1951), Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı için mücadele etmiş olan direnişçi lider. Altay Kazaklarındandır. 20. yüzyılın ilk yarısında Çinliler ve Ruslara karşı bağımsızlık mücadelesi vermiş ve 1951 yılında Çinliler tarafından idam edilmiştir.
    Asıl adı Osman İslamoğlu'dur. "Batur" ona kahraman, cesur anlamında milletinin verdiği bir ünvandır. 1899 yılında Altay'ın Köktogay bölgesinde Öngdirkara mevkiinde doğmuştur. Altay Kazaklarından orta halli bir çiftçi olan İslâm Bey'in oğludur. Göçebe Kazak hayatını yaşayarak büyüdü. 10 yaşından önce iyi bir binici ve usta bir avcı olan Osman Batur, savaş sanatının inceliklerini 12 yaşında hizmetine girdiği Kazak Türklerinden olan Böke Batur'dan öğrenmiştir. Böke Batur'un Çinlilere yenilmesi akabinde Böke Batur'un Tibet üzerinden Türkiye'ye ulaşmaya çalışırken yakalanıp başının kesilmesinden sonra doğduğu yerde 40 yaşına kadar çiftçilikle uğraştı. 1940 yılına gelindiğinde Çin yönetiminin baskılarını iyice arttırması üzerine silahını alarak tek başına dağa çıktı. Tek başına başladığı mücadeleyi 29 Nisan 1951'de Urumçi'de idam edilene dek sürdürdü.




  •  Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar


    Leymah Roberta Gbowee (1 Şubat 1972 doğumlu) Liberyalı barış eylemcisi ve kadın barış hareketi lideridir. 14 yıl süren Liberya İç Savaşına, şiddet içermeyen, barışçıl eylemler yaparak dikkat çekmiştir. Yaptığı eylemlerle 2003 yılında ikinci Liberya iç savaşını bitirmiştir. 2011 yılı Nobel Barış Ödülünü, Liberya'nın ve Afrika'nın ilk kadın başkanı Ellen Johnson Sirleaf ve Yemenli kadın hakları savunucusu ve demokrasi eylemcisi Tevekkül Karman ile birlikte paylaşmışlardır.

    @erkut17500

    Rica etsem alıntıladığın mesajın içinde mübariz ile olan kısmını siler misin ? Gereksiz kirlilik oluşturuyor sayfa düzeninde




  •  Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar
  • Rauf Denktaş
  •  Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar

    Nelson Rolihlahla Mandela (d. 18 Temmuz 1918, Umtata, Transkei), Güney Afrika'lı Anti Apartheid aktivisti, 1994'ten 1999'a kadar ilk defa tüm halkın katıldığı seçimlerdeki Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk devlet başkanıdır. Yönetimi, Apartheid'ın mirasının dağılmasına, ırkçılığı engellemeye, fakirlik ve eşitsizliğe odaklanmıştır. Siyasi görüş olarak Demokratik Sosyalist olan Mandela, Afrika Ulusal Konseyi siyasi partisinde 1990'dan 1999'a kadar parti başkanlığı yapmıştır.

    Nelson Mandela, Dünyanın en ünlü mahkumu olarak anılır. Güney Afrika'da Robben Adası (Fok Adası)'nda 27 yıl hapiste kaldıktan sonra 1980'li yıllarda, ırkçılığa karşı mücadelenin bütün dünyada yoğunlaşması üzerine adı duyuldu. 1990 yılında devlet başkanı De Klerk tarafından şartsız olarak serbest bırakıldı. Serbest bırakıldığı zaman 71 yaşındaydı. Serbest bırakılmasına Güney Afrika siyahlarının yanında birçok beyaz da sevindi. Mandela'nın; "Mücadele benim hayatımdır. Hayatımın sonuna kadar siyahların bağımsızlığı için mücadele edeceğim." demesi, halk arasında onu bayraklaştırdı.
    1990'da hapisten çıkınca Demokratik bir Güney Afrika kurulması için çalışmıştır ve kurmuştur. Afrikalılar, Mandela olmadan bunun gerçekleşemeyeceğine inanır. Bugün Mandela, bir özgürlük savaşçısı olarak kabul edilmektedir. 40 yıl içinde 100'den fazla ödül almıştır. 10 Mayıs 1994'te Güney Afrika'nın ilk siyah devlet başkanı seçildi. Güney Afrika'da, kendi kabilesindeki büyüklerin kendisine taktıkları Madiba lakabıyla tanınır.




  •  Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar


    Muhammed Ali (Önceki adı: Cassius Marcellus Clay Jr, (d. 17 Ocak 1942, Louisville, Kentucky, ABD) Bazı uzmanlar tarafından "tüm zamanların en iyi ağır siklet boks şampiyonu" kabul edilir.

    [i]1964 yılında 22 yaşındayken, S. Liston'u yenip Dünya Şampiyonu oldu. Bu zaferden sonra dinini değiştirdiğini ve İslam'a geçtiğini açıkladı. Muhammed Ali ismini aldı ve çok sevdiği boks'a 1967'den 1970'e kadar ara vermek zorunda kaldı. "Vietnamlılar bana hiçbir kötülük yapmadılar ki onlarla savaşayım." diyerek Vietnam savaşına gitmediği için 5 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Lisansı ve pasaportu elinden alınınca dava süresince maddi sıkıntılar yaşadı ve iflas ettiğini açıkladı. Ailesinin yardımı ve üniversiteler de para karşılığı yaptığı konuşmalarla geçimini sağladı. 1970'te temyiz davasını kazanıp tekrar boksa döndü. 1971'de Joe Frazier ile 'Asrın maçı'na çıktı ve profesyonel boks kariyerinde ilk defa kaybetti. Uzmanlar üç buçuk sene aradan sonra sadece 2 maç yapan Muhammed Ali'nin bu kadar zor bir maça hazır olmadığı görüşünde hemfikirdi. Fakat o en kısa zamanda tekrar şampiyon olmak istiyordu. Ardından çenesinin kırıldığı maçta Ken Norton'a sayı ile yenilince, kendi ve yakınları dışında bir çok kişi kariyerinin bittiğini sandı. Fakat o azmedip ard arda unvan için rakip olan boksörleri bir bir yendi. Ken Norton'i yenip rövanşı aldı.
    1973'te Joe Frazier ile unvan maçı için anlaştı. Arada sadece Joe Frazier-George Foreman maçı kalmıştı. Frazier sürpriz bir şekilde iki raund'da nakavt oldu . Ali böylece önce Fraizer ile maç yapıp arkasından da Foreman'la maç ayarladı ve iki maçıda nakavt'la kazandı. Böylece hem kaybettiği unvanını alacak hem de daha bitmediğini gösterecekti. 1974'te Foreman’ın bahisçilerde 7'ye 1 favori olduğu maçta rakibini hiç beklenmedik bir taktik ile sekizinci raundda nakavt edip hak ettiği unvanı Floyd Patterson'den sonra tekrar elde eden ikinci boksör oldu. 1978'de L. Spinks'e yenilip ardından aynı yıl rakibini yenince Dünya Şampiyonluğunu 3 kez elde eden ilk boksör oldu. O zamanlar sadece 2 Dünya Boks Federasyonu olması değerini daha da farklı kılıyordu. 2008 yılı itibari ile 8 Dünya Boks Federasyonu bulunuyordu. Muhammad Ali'nin faal döneminde en iyi boksörler mutlaka karşı karşıya gelirdi unvanı elde edebilmek için.





  • Vasili Zaytsev

     Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar

    Asteğmen Vasili Zaytsev 10 Ekim ile 17 Aralık 1942 tarihleri arasında Stalingrad'da 225 askeri öldürmüştür. Kurbanları arasında 11 tane de Alman keskin nişancısı vardır. Ocak 1943'de, nişan aldığı gözünden ciddi şekilde yaralanır. Yetenekli bir cerrah tarafından gözü kurtarılır ama artık göreve dönmesine izin verilmez. Kendisi keskin nişancı eğitmeni olarak görevlendirilmiş ve 28 keskin nişancı yetiştirmiştir. Ayrıca keskin nişancılık üzerine iki adet eğitim kitabı yazmıştır. Bu kitaplar günümüzde halen Rus askeri okullarında okutulmaktadır. 22 Şubat 1943'de "Sovyetler Birliği Kahramanı" nişanı ile ödüllendirilmiştir.
    Savaş bittikten sonra Yüzbaşı Zaytsev terhis olmuş ve Kiev'de bir tekstil fabrikasında çalışmaya başlamıştır. 15 Aralık 1991'de ölmüş ve Kiev'deki Lukyanivski Askeri Mezarlığı'na gömülmüştür.
    31 Ocak 2006 tarihinde naaşı Volgagrad'daki Mamayev Kurgan anıt mezarlığına defnedilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Themistokles -- 1 Haziran 2013; 20:50:50 >




  • @ceess
    @JackRipper

    Çocuklar gidin kumda oynayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hypsibremetes

    Alparslan Türkeş
    Abdullah Çatlı
    Hüseyin Nihal Atsız
    .
    .
    .
    diye gider.

    +sonsuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinalyus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare667

    Mesajınızı şikayet ettim.Yukarıda yazılanların gerçekliğinden şüpheniz varsa ermeni kaynakları ya da ellerinin bağlı olduğu videosunu izleyebilirsin.Biraz araştır, öğren.

    Yazık yazık 45 tane insan evladını ölüren adama kahraman diyorsun ve burada paylaşıyorsun helal olsun . Savaş bu tabi normal adam önüne çıkanı vuracak can havliyle ama kahraman diye niye paylaşıyorsunuz anlamak mümkün değil,demek size göre dünyanın en azılı katili Behrad da bir kahraman çünkü 930dan fazla adam öldürdü. Vay Türkiyemin haline
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AvantiLazio


     Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar

    Mussolini nick uyumu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare667

    quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinalyus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare667

    Mesajınızı şikayet ettim.Yukarıda yazılanların gerçekliğinden şüpheniz varsa ermeni kaynakları ya da ellerinin bağlı olduğu videosunu izleyebilirsin.Biraz araştır, öğren.

    Yazık yazık 45 tane insan evladını ölüren adama kahraman diyorsun ve burada paylaşıyorsun helal olsun . Savaş bu tabi normal adam önüne çıkanı vuracak can havliyle ama kahraman diye niye paylaşıyorsunuz anlamak mümkün değil,demek size göre dünyanın en azılı katili Behrad da bir kahraman çünkü 930dan fazla adam öldürdü. Vay Türkiyemin haline

    Adam olsan önce ergen gibi yav he he yazmaz gerekçeni bildirirsin. Adam kendi toprağını, karabağ'ı işgal eden ermenilere karşı bu girişimde bulunmuş.Ramboculuk yapmamış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinalyus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare667

    quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinalyus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare667

    Mesajınızı şikayet ettim.Yukarıda yazılanların gerçekliğinden şüpheniz varsa ermeni kaynakları ya da ellerinin bağlı olduğu videosunu izleyebilirsin.Biraz araştır, öğren.

    Yazık yazık 45 tane insan evladını ölüren adama kahraman diyorsun ve burada paylaşıyorsun helal olsun . Savaş bu tabi normal adam önüne çıkanı vuracak can havliyle ama kahraman diye niye paylaşıyorsunuz anlamak mümkün değil,demek size göre dünyanın en azılı katili Behrad da bir kahraman çünkü 930dan fazla adam öldürdü. Vay Türkiyemin haline

    Adam olsan önce ergen gibi yav he he yazmaz gerekçeni bildirirsin. Adam kendi toprağını, karabağ'ı işgal eden ermenilere karşı bu girişimde bulunmuş.Ramboculuk yapmamış.

    Teallam ya bi de savunuyo




  • Guzel konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msc1515

    Ünlü nazi deneylerinin cani doktoru ne kadar kabul edilmese de modern tıbbın babası Josef Mengele
    https://store.donanimhaber.com/44/4f/8c/444f8cdb3d17ec56ec5722d26ba1bacc.jpg
     Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar

    Nasıl modern tıbbın babası olabiliyor hocam?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hypsibremetes

    Alparslan Türkeş
    Abdullah Çatlı
    Hüseyin Nihal Atsız
    .
    .
    .
    diye gider.

    Abdullah Çatlı ? lol
  • ülkücü liseli detected
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.