Şimdi Ara

Yabancı Sınırı ile İlgili Sorular - Merak Edilenler |Ana Konu| (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate

    Yabanci futbolcula uygulanan %15'lik vergi %35'e cikiyor. Bu demektir ki artik bir yabanci futbolcuyu Türkiye'ye getirmek icin %20 daha fazla para vermemiz gerekecek. Koca devlet 10 tane futbolcudan alacagi 3 kurus vergiyle ihya olacak sanki...

    Oldu olacak futbolda yabanci oyuncuyu toptan kaldirsinlar. Maclari da hali sahada yapalim.

    Sadece yabancılara özel yüzde 35 olacaksa ayrımcılık var demektir. Yabancı sınırı ırkçılıktır durumuna katılmasam da vergide öyle bir durum olursa ırkçılık derim. Ha eğer yerliler de o kadar vergi verecekse tamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GTX61

    ben muslera'yı satalım demiyorum, bu sene de cl'de güzel işler yapınca kendisi gitmek isteyecektir diye söylüyorum. yoksa en sevdiğim oyunculardan birisi.

    sınır hakkında farklı düşünmüyoruz. sadece diyorum ki sadri şener'in "kupamızı verin" diye bağırmaktan başka kulübüne bi faydası olmadığı gibi biz de "sınır kalksın" deyip boş durmayalım mevcut duruma hazırlayalım kendimizi biz kendimizi bu duruma hazırladıktan 1-2 sene sonra sınır kalkarsa da son paragrafta yazdığım gibi bu yine avantajımıza olur.

    Hocam yine haklısınız da bu bir süreç işidir. Çok daha önceden bunun kararını alır klupleri hazırlarsın. YD tak diye hadi buyrun kural bu oynayin diyor. Adam bana bir sene önce 10 yabancı ile imza atabilirsin diyor, ertesi sene bunların sadece 5'ini oynayabilirsin diyor. Allah sonumuzu hayretsin, besiktasi batiran adam şimdi Türk futbolunun patronu oldu ya daha ne günler gorecez bakalım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyni hiçbirşeye basmayan bir kişiliği TFF'nin başına getirirsen ortaya bu tür anlamsızlıkların çıkması gayet doğaldır.Beşiktaş'ı yönetememiş bir adam Türk Futbolunu nasıl idare edebilir ki?Mantık aramaya çalışıyorum yapılan işte ama yok.Ülkemizde yıldız seviyesinde zaten yerli oyuncu yok.Sanki her yıl her mevkiye dünyaca ünlü yıldız yetiştiriyoruz.Hiçbir kulüp bunun altyapısını sağlamamışken bu değişiklik bizi 10 yıl geriye götürür.
  • sınır 5 e düştüğünde kadro artık şöyle olur ya da benzeri

    ufuk

    sabri semih chedjou carlinhos

    aydın selçuk hamit amrabat

    sneijder

    drogba

    bunu istiyorlarsa eğer lig bugünkü halini mumla arar. sınırın arttırılması lazım azaltılması değil.
  • beyler şöyle birşey geldi aklıma yer mi bilmiyorum ama. evinde digiturk olanlar üyeliklerini iptal ettirsinler, sebep olarak da yabancı sınırlaması olayını özellikle belirtsinler. bu çığ gibi büyürse ligtv ve tüpçü mecbur kalırlar geri adım atmaya. para kaybetme korkusu bunlara herşeyi yaptırır. bir kampanya başlatalım mı ne dersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zarkabul

    beyler şöyle birşey geldi aklıma yer mi bilmiyorum ama. evinde digiturk olanlar üyeliklerini iptal ettirsinler, sebep olarak da yabancı sınırlaması olayını özellikle belirtsinler. bu çığ gibi büyürse ligtv ve tüpçü mecbur kalırlar geri adım atmaya. para kaybetme korkusu bunlara herşeyi yaptırır. bir kampanya başlatalım mı ne dersiniz?


    ultraslan'ın örgütlenmesi lazım
  • @zarkabul; söylediğin şey çok zor yapılır. Hem insanlara ulaşamazsın hem de lig tv'nin durumunun kötüye gitmesi takımlarımıza ciddi anlamda zarar verir. Çünkü TMSF ile zaten durumları var show tv nin lig tv aboneleride iptal ederlerse aboneliklerini takımlarımızın yayın gelirleri düşer.

    @Cast Away; dediklerine katılıyorum. Beşiktaşın durumu ortada bu adamı federasyon başkanı yaptık hep birlikte. Ama nasıl başkan olduğunuda herkes biliyor. Türk futbolunu bu hale 3 Temmuz sürecindeki pislikler getirdi. O pislikleri halının altına atmak için bu adamı seçtik. Durum ortada... Bu ülkedeki futbolu futbolu bilen profesyoneller yönetmediği sürece bu aynen bu şekilde devam eder. Başbakan çok biliyormuş gibi karışırsa futbola, Spor Bakanı karışırsa; federasyonda zaten kukla, gıdım ilerlemez futbol.

    Bakıyorum Almanya, İngiltere, Portekiz, Hollanda, Rusya, Ukrayna ve Belçika'da yabancı sınırlandırılması yok. Bunlar dışında belirli oranda sınırlandırma Fransa, İtalya ve İspanya'da var. Fransa ve İspanya'da yabancı bulundurma sınırı AB ve Cotonou anlaşması yapmayan ülkelere var. İspanya'da sınır 3, Fransa'da kadroda 4 ilk 11'de 3 şeklinde. İtalya'da ise sınır 1 yılda yapılan transferler ile alakalı. Takımda sınırsız yabancı olabilir ama 1 senede sadece 2 yabancı alabiliyorlar. Onlardaki yabancı kavramıda AB dışındaki ülkeler.

    Bu adamların milli takımları Avrupa şampiyonalarına, Dünya kupalarına katılıyor mu? Katılıyor. Başarılı oluyorlar mı? Evet. Ülkelerindeki futbol takımları başarılı mı? Çoğunlukla evet. Ama bizde ne sistem var ne başka bir şey var. Bakıyorum adamların milli takımlarına adamlar 10 15 20 sene aynı adamlarla top oynuyor. Fırsat bulabilen gidip bu sene u19 milli takımlarını izlesin. Ülkemizde yapılacak Dünya kupası. O takımları aklınızın bir köşesine yazın. Adamlar 10 sene sonra o kadrolarla a milli takımlarıyla top oynayacaklar. Bizde sistem bu şekilde işlemiyor. Bizde a milli takıma gelene kadar milli takımlar ve oyuncular başarılılar. Ama a milli takıma oyuncu bu kadrolar değil genelde x isimli oyuncu xsporda bir sezonda 25 gol atıyor, gs-fb-bjk transfer oluyor belirli paralara orada beleşten yan gelip yatıyor milli takımda umrunda değil zaten o oyuncu çağırılıyor milli takıma. Düşünülen takım ya Almanya'da, Belçika'da yetişen hiç türk milli takımı oynamayan adamlardan ya da bu şekilde 3 büyüklerden toplanan adamlarla kuruluyor. Belirli bir düzen yok. Milli takım 30 40 gün kampa gitse ne olacak. Kimse kimseyi tanımıyor. Gs'de oynayan adam Fb'li nasıl top oynar bilmez vs diğerleride bu şekilde. Herkes kendi takımında devamlı oynadığı adamı biliyor. Çoğu yeni adam. Her kadro farklı. Kadrolar sürekli değiştiği için belirli bir sistem yok. Bakıyorum İtalya'ya sürekli defans yapar, bakıyorum İspanya'ya sürekli top çevirir vs hep aynı adamlar var. Başarı böyle sağlanmış. Ama bizde böyle değil ki. Abdullah Avcı iyi bir teknik direktör değil. Ama suç onda da değil. Suç en alttan başlıyor tepelere kadar uzanıyor.

    Galatasaray'ın Uefa ve Süper kupayı alan kadrosundaki yerli oyuncular. 1990lı yıllarda 17 18 yaşlarındayken bir araya gelmişler. Takım sürekli başarılı olamamış ligte ama oyuncular birbirini tanıyıp birbirlerini tamamladıkları vakit kazandıkları şampiyonluklar ve başarılar ortada. Bu sistem kaliteli bir kaç oyuncunun eklenmesi ile birlikte Avrupa Şampiyonasında çeyrek final ve Dünya 3.lüğü olarak döndü bize. O kadro dağıldı. Aynı şekilde sistem kuramadık. 2008deki Avrupa şampiyonasında yarı finale gelmemizde de o dönem Galatasarayın kadrosunda 8 oyuncu altına düşmüyordu yerli sayısı. Fenerbahçe'nin iyi oyuncular, Galatasaray'ın iyi oyuncuları, yurtdışından Nihat, Hamit vs ve takımın başında da Fatih Terim derken bir gazla yarı finale geldik. Adamlar yan yana oynamadıkları için başarılı değiller. Şu an 14 15 yaşındaki en elit oyuncuları seçip onlara milli takım kavramını öğretmemiz ve bu adamları sürekli bir arada oynatıp a milli takım düzeyine çıkarıp orada başarıyı yakalamamız lazım. Yoksa 15 20 gün bir arada oynayan adamlar ile başarı yakalanmaz. Kalkıp yabancı sınırlaması getirip ülkedeki futbol takımlarınında önü kapatılarak milli takım başarılı olacak diye bir beklentiye girmek cehaletten başka bir şey değil.

    Ama bizim takımların başarılı olmasını istemiyorlar zaten bizi yöneten insanlar. Gidişat batıya doğru değil doğuya doğru ülkemizde. Onun için Gs yabancı oyuncu getirip şampiyonlar liginde bir şeyler yapmış, Fenerbahçe yabancı oyuncu getirip Uefada bir şeyler yapmış kimsenin umurunda değil. Zaten adamların kalitesinde top oynayamayacağız. Gidelim Asyadaki organizasyonlara belki daha başarılı oluruz.

    Çözüm olarak. Ben 3 büyükler yerinde olsaydım milli takıma oyuncu göndermezdim. Sen madem benim işime taş koyuyorsun bende senin işine taş koyarım. Alırım yabancıları 5 sene oynatıp Türk vatandaşı yaparım. Sırf gıcıklığına. Bütün kadro 10 sene içerisinde komple yabancı olur zaten. Takım başarılı olur mu garantisi yok. Ama sırf sisteme inat bu şekilde hareket ederdim. Ben yabancı adam alacam 6+2+sınırsızken milyonlarca dolar vericem. Mecbur 4-5 sene sözleşme imzalıcam. Sen kalkıcan hop dicen bu sene böyle olacak diyip benim yaptığım sözleşmeyi zarara sokacak bir şey yapacaksın. Benim milyon dolarlarım çöp olacak. Yok ya. Ne güzel. Şu 2 seneye GS adam gibi kadro oluşturana kadar sırf Barca maçlarını izliyordum futboldan zevk almak adına. Şimdi onuda elimden alacaklar(İşin en kötü yanıda Barca'da eskisi gibi top oynamıyor). Şimdi bakıyorumda zarkabul haklı cidden. İptal etsin herkes üyeliğini futboldan elimizi eteğimizi çekelim. Çünkü beceremiyoruz. Futbolu oynamayı beceriyoruz ama yönetmeyi beceremiyoruz.

    Kusura bakmayın biraz uzun post olmuş. :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate

    Yabanci futbolcula uygulanan %15'lik vergi %35'e cikiyor. Bu demektir ki artik bir yabanci futbolcuyu Türkiye'ye getirmek icin %20 daha fazla para vermemiz gerekecek. Koca devlet 10 tane futbolcudan alacagi 3 kurus vergiyle ihya olacak sanki...

    Oldu olacak futbolda yabanci oyuncuyu toptan kaldirsinlar. Maclari da hali sahada yapalim.

    %20 degil %30 daha fazla vereceksin,

    x futbolcuya 100 tl verdigini dusun, 15 vergi kesilince eline 85 geciyor.

    %35 lik vergide ise ona 130 vermelisin ki eline yine 85 gecsin. 130x35/100=45,5 100-45,5=84,5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beamer


    quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate

    Yabanci futbolcula uygulanan %15'lik vergi %35'e cikiyor. Bu demektir ki artik bir yabanci futbolcuyu Türkiye'ye getirmek icin %20 daha fazla para vermemiz gerekecek. Koca devlet 10 tane futbolcudan alacagi 3 kurus vergiyle ihya olacak sanki...

    Oldu olacak futbolda yabanci oyuncuyu toptan kaldirsinlar. Maclari da hali sahada yapalim.

    %20 degil %30 daha fazla vereceksin,

    x futbolcuya 100 tl verdigini dusun, 15 vergi kesilince eline 85 geciyor.

    %35 lik vergide ise ona 130 vermelisin ki eline yine 85 gecsin. 130x35/100=45,5 100-45,5=84,5



    Hesabin dogru. %30 daha fazla para verilecek.




  • Hukuki haklarla ilgili bilgisi olan yok mu ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.