Şimdi Ara

triptonic yaris te balata kokusu neden olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    bugün 1.0 terra triptronic benzinli toyota yarisimde gazı kavramama sorunu oldu araba devir alıyor bağırıyor ama sanki boştaymış gibi davranarak hızlanmıyor manuele aldığım zamanda aynı sorun. bir müddet sonra önce yanık lastik yani tahminimce balata kokusu sonra uyarı sesi geliyor muhtemelen balataları sıyırıyor diye düşündüğüm için durup arabayı biraz soğutuyorum. sonra sakin sakin kullandığım için ses kesiliyor ama durum aynı sadece ben oldukça düşük devirde kullanıyorum. getirdim şimdi evin önüne koydum ustaya göstermeden önce biraz bilgilendirebilrseniz çok sevinirim. ilgilenen arkadaşlar şimdiden teşekkürler.



  • İki ihtimal olduğunu düşünüyorum;

    1) Baskı balata bitmiş
    2) MMT Şanzuman arızası

    Umarım arıza nedeni birincisidir.
  • Balata ile ilgili sorun sebebiyle araç hızlanmıyor. Muhtemelen Baskı balata sorusunu gibi duruyor. El freni falan çekik olmasın. Yani bir ihtimal böyle bir sorun da yaşatabilir.
  • arkadaşlar oldukça uzun uğraşlar sonucu birkaç servis dolaştırdıktan sonra aracımı teslim almış bulunmaktayım. Sorun baskı balatadan kaynaklanıyormuş bana maliyeti 1000 lira oldu bundan önceki 2 tamircide konuyla ilgili tam bir bilgisi olmamasına rağmen arızayı kabul ettikten sonra, triptoniclerdeki olayın sandıkları kadar basit olmadığını anlayarak verdikleri fiyata (500 tl gibi) tamir yapamadılar. Sadece balatayı değiştirmekle olay bitmiyormuş ayrıca program atılması gerekiyormuş onuda çoğu yer bilmiyormuş. Böyle bir sorunla karşılaşırsanız tavsiyem çok çetrefilli bir iş olduğu için güvenilir olması dolayısıyla toyata yetkili servisidir fakat onların vermiş oldukları fiyat 1600 tl idi (toyan). Ben dışardan yaptırdım. Ayrıca sormak istediğiniz birşeyler olursa madwish@hotmail.com mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

    Bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim saygılar.




  • ŞANZIMAN USTASI KONUYA BEKLENİYOR

    HEMDE TOYOTA
  • öyle birimi var çok memnun olurum açıkçası yaptırdığım işçiliğin kalitesini çok merak ediyorum nasıl test edebilirim. araç biraz geriye kaçırıyor yokuş fazla olduğunda ama az yokuşta freni bırakınca ileri atıyor kendini. Geri vitesteyken bu durumu daha iyi gözlemleyebiliyorum ve yokuş fazlada olsa kaçırma daha az oluyor. balatayı değişmeden önce, ayağımı frenden çektikten sonra gaza basmadan araç hiç ilerlemiyordu sanki boştaymış gibi davranıyordu hatta ben yarisin otomatiğinin farklı olmasına bağlıyordum bu durumu meğerse balatalardan dolayıymış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.