Şimdi Ara

Dün ilk defa trafikte biriyle tartıştım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Normalde trafikte sakinimdir.Sakinim derken insanlarla tartışmaya pek girmem, babam hep itle it olma derdi. Ama inadımda vardır ne yalan söyleyim. 20 araba beklerken sağdan girmeye çalışan birine vururum ama yinede yol vermem. Her neyse Dün gece 11 de dersim bitti, gözüm ağrıyo , açlıktan karnım sırtıma yapışmış artık ölmüşüm yani. Araba kız arkadaşımdaydı üniversitenin kapısına doğru gel de gidip yemek yiyelim ordan da hastahaneye gidelim dedim. 2 arkadaşla beraber geldi direksiyona geçtim hareket ettim. O sırada tranvay durağında insanların beklediğini gördüm, yaya geçidi de var zaten arkama baktım yakından gelen de yok durdum insanlara yok verdim. Arkama bi megane geldi. uzunca bir korna çaldı, elini çekti ve aynı uzunlukta birdaha çaldı.Aynadan baktım karanlıkla kaç kişi var arabada farkedemedim. İnsanlar geçmeye devam ederken bir daha kornaya basınca bu şahsiyet kan beynime sıçradı, korna diiiiiiittttt ederken sanki anama küfrediyorlar gibi hissettim. Zaten çok yorgunum ,açlık başıma vurmuş sabahtan beri dersteyim çektim el frenini bi hışımla indim aşağı. Adamın camı açıktı zaten, ne kornaya basıyon lan dedim. Paşam telefonla konuşuyormuş, ben gelince telefonu kapattı bana döndü " e mübarek ben hızlı geliyorum sen yola çıkıyorsun üstelik yol veriyorsun dedi". " Aynaya baktım dedim, ki adam ani frende yapmadı normal durdu, hem telefonla konuşuyorsun hemde tek şeritli yolda hız yapıyorsun akşam akşam belanı bende bulma dedim biraz tartıştık filan. O sırada arabadan arkadaş indi, sınıftan elemanlar da beni görünce gelmiş, adamı gönderdiler beni de çektiler. Pişman değilim ama yanımda kız arakdaşım varken böyle birşey yapmak hataydı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhan G. -- 30 Mayıs 2013; 14:58:24 >







  • Yargic misiniz, hakim mi?

    Delikanlilik , trafikte aractan inip birilerine satasmak degildir...


    Medeniyet kurallara uyup efendi bicimde sakin davranip adam gibi araba kullanmaktir.

    Delikanlilik ise medeni olmaktir.

    Medeni demek medineli olmaktir.

    Peygamberimize kapilarini acan bu mubarek sehirdeki hosgoruye sahip olmaktir.
  • sonunda çok kötü yerlere gidebiliyor böyle olayların, büyük risk almışsınız doğrusu,

    Ama helal olsun, ağzına sağlık
  • hocam çok sakat bir iş yapmışssınız benzer olaylarla karşılaşıyorum bazen kapılarım her daim kitlidir çekerim camımı isterse arkada kıçını yırtsın ben doğru bildiğimi yaparım.
  • Karşıdaki hakediyorsa ineceksin arkadaş arabadan, beladan uzak durmak da biryere kadar
  • biliyorsunuz bu uğurda kaç kişi öldü pisi pisine.bu tür insanlar aslında bişey olsada birine sataşsam modunda olanlar.bu bakımdan bu tür sorunlu tipler, trafikte,okulda, hastanede heryerde kendilerini belli ederler ve bulaşmanızı tavsiye etmem.Çünkü çoğunun kaybedecek birşeyi yok ama sizin öyle mi?okul bitecek mesleğe atılacaksınız vs vs.
  • Fazla bulaşmamak lazım. İki gün önce doktor arkadaşımın fiestasını yol vermedi diye ışıklarda durunca sopayla paramparça etmişler. Hiçbir şey yokmuş gibi binip gitmişler arabalarına...
  • bence arabadan inmeniz yanlış tartışılır ama asla araçdan inmeyin karşınızdaki adamın aracında ne gibi şeyler bulundurduğu bilmiyoruz değilmi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VOLTA

    Karşıdaki hakediyorsa ineceksin arkadaş arabadan, beladan uzak durmak da biryere kadar

    Yargic misiniz, hakim mi?

    Delikanlilik , trafikte aractan inip birilerine satasmak degildir...


    Medeniyet kurallara uyup efendi bicimde sakin davranip adam gibi araba kullanmaktir.

    Delikanlilik ise medeni olmaktir.

    Medeni demek medineli olmaktir.

    Peygamberimize kapilarini acan bu mubarek sehirdeki hosgoruye sahip olmaktir.
  • Sen incelik yapıp yol vermişsin arkandaki zat biraz kalınmış demek ki. Ya sabır deyip devam etmek gerekir öyle durumlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    quote:

    Orijinalden alıntı: VOLTA

    Karşıdaki hakediyorsa ineceksin arkadaş arabadan, beladan uzak durmak da biryere kadar

    Yargic misiniz, hakim mi?

    Delikanlilik , trafikte aractan inip birilerine satasmak degildir...


    Medeniyet kurallara uyup efendi bicimde sakin davranip adam gibi araba kullanmaktir.

    Delikanlilik ise medeni olmaktir.

    Medeni demek medineli olmaktir.

    Peygamberimize kapilarini acan bu mubarek sehirdeki hosgoruye sahip olmaktir.

    Delikanlılık klavyeden ona buna delikanlılık, adamlık, medenilik öğrettiğini zannetmek - ukala ukala konuşmak hiç değildir. Araba kullanma adabı ile bahsedilen konunun bir alakası yok. Kendi fikrini kendine sakla.




  • istanbul güngörende trafikte tartışan genç karşı tarafın başına ateşli silah ile ateş açılması sonucu hayatını kaybetti.
    ve failler hala mechul dikkatli olun belanın nereden gelecegını sezemessiniz...
  • Hepinize kesinlikle katılıyorum. Doğru da bulmam bu davranışı ama o an deli tarafım tuttu yaptım bir kere
  • Arkadaşım, orada edeceğin bir kavga 3 dakika 5 dakika sürer. Bir daha ne o sizi ne de siz onu tanırsınız. Aynı zamanda tartıştığınız yerdeki insanlarda sizi tanımaz.

    Hani sizin için söylemiyorum ama, bazıları sırf artistlik olsun diye, etrafındaki insanlara havam olsun babında bile sataşma çıkarabilir. Ki, bizim insanlarımız gösterişe meyillidir. Siz a dersiniz, artistlik yapacağı tutar girişir size.

    Sonra göğsünü kabarta kabarta, "nasıl dövdüm amma" egosu ile etrafına bakar. Ancak aradan 30 saniye geçtiğinde, o kişiyi kimse hatırlamayacak.
  • Team McLaren kullanıcısına yanıt

    Hocam, karşınızdaki adamın aracında silahı varsa?  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 29 Ekim 2021; 16:48:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikte bu güne kadar sayısız kez tartıştım. Karşı tarafı uyararak bu işin düzelmeyeceği ortada... İkamet ettiğim şehirde pandemiden dolayı iki yıl içinde trafik çok fazla değişti. Bazı güzergahlarda araç sürücülerinin intihar etmek için yola çıktığını düşünmeye başladım. Bu kadar da olamaz dediğim sayısız olay yaşadım.


    Son yaşadığımız olayda sırf polisi aradığımız için üç aile aynı anda haklı olduğumuz halde sayıca üstün oldukları için benim ve babamın üzerine yürüdü. Sebebi de karşı taraftan iki sürücünün alkollü olması! İçlerinden biri daha silahlar ortaya çıkmadı diyor. Kimsenin zarar görmemesi için "aşırı derecede" sağ duyulu davrandım ve herkesi sakinleştirmeyi güç de olsa başardım. İçlerinden en büyükleri özür diledi, şaşırdım.


    Daha sonra ekip geldi, içlerinden biri şurayı burayı aradım şeklinde bağırıp duruyordu. Gelen ekibin tamamı beni tanıyor, "özür diledikleri için" olayın kapandığını söyledim. Yine de beni takip edebilirler dedim, sen devam et gerisi bize ait dediler. Daha sonra ne oldu bilmiyorum. Sağı solu arayan adam arabasının içine geçmiş kimseye görünmemeye çalışıyor. Araç plakalarını aldım, arkadaşlar kendilerine vermem için hala ısrar ediyor. Ben olayı orada tamamen kapattım.


    Eğer o anda ve sonrasında ben de saldırgan bir tutum sergileseydim, karşı taraf hiç tereddüt etmeden sıkacak. İki yıl önce yaşadığım şehirde bu tarz olaylar en azından trafikte kesinlikle yaşanmazdı. Karşı taraf çok agresif desem hafif kalır, daha çok kin ve nefret ile bakıyorlar.





  • sen denk gelmemişsin de, bir barzoya denk gelirsin, sen artislik yapacağım derken o bıçağı sokar usulca gider akşam vakti.


    böyle durumlarda arabadan inmek yapılan yanlışların en büyüğü

  • benim gözlemlediğim daha iyi eğitim olanakları olan şehirlerin trafiği daha kötü. çözebilmiş değilim. Misall olarak Van , eğitim başarısı sıralamasında 81. ve son sıradaydı, 5 yıl orada araç kullandım çok az kötü olaya şahit oldum. Genelde insanlar saygılı ve sakindi. Şİmdi Tekirdağ'dayım , eğitim olarak belki ilk 10 ilden biri ancak kurala uyma ve saygı olarak Van'dan çok geride maalesef. Kimseye bir şey demeden devam ediyorum ancak cevap versek çok olay yaşanabilir. El kol haraketleri, hakaretler vs. çok duyuyorum. İnsanlar eğitimli ancak mutsuz ve huzursuz olabilir. DEdiğim gibi halen çözemedim bu durumu :)

  • Sakin ol şampiyon...

  • Gelmişsin 8 sene önce yorum atan adama soru soruyorsun 

  • anyhill kullanıcısına yanıt

    Bence bunun eğitimle falan ilgisi yok...

    Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde neredeyse herkes bir aşirete bağlı ve neredeyse herkeste silah var...İnsanlar bunu bildiklerinden birbirlerine hır gür yapmıyorlar...Yani aslında herkes eşit neredeyse...Biliyor ki karşıki kişi de onun gibi...

    Ama dediğiniz gibi batı illerinde insanların çoğu dürüst,namuslu,işinde gücünde,kaba kuvvetle işi olmayan kişiler...

    Karşı taraf da bunu bildiğinden ve daha evvel de birkaç kez itlik yapıp ne yaptığı kişiden ne de polis ve adaletten zarar görmediğinden kolayca atar gider yapabiliyor...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.