Şimdi Ara

Vga Kablosu Değişti, PC Monitörü Tanımıyor ve Çözünürlük Düşük.ACİL YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
24.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Monitörümün orijinal vga kablosu hasar gördüğü için yeni kablo almak zorunda kaldım.Problemim ise monitörümün full hd 1920x1080 çözünürlüğü desteklemesine rağmen yeni kabloyla en fazla 1600x1200 çözünürlüğe kadar çıkabiliyor.

    Ekran çözünürlüğü ayarlarında monitörüm normalde marka ve modelini yazarken şu anda "Generic Non-PnP Monitör" olarak gözüküyor.
    Bu sorunu nasıl halledebilirim.Şu an 1600x1200 ve görüntü çok kötü.



    Ekran kardım:ATI HD 7850
    Monitör:BENQ T2200HDA



  • Bu arkdaşdaki problemin aynısı.

    http://forum.donanimhaber.com/m_46864739/tm.htm
  • İlginç bir durum,sonuçta kablo çözünürlük ilişkisi anormal.
    Driverini sil ve pcyi yeniden başlat bakalım.
    Driveri tekrar yükle.
    Nasıl tepki veriyor pc.
    Hatta bu işlemden sonra bios ekranında tut pcyi ve ekranı optimize et ve hangi çözünürlükte kaldığını söyle.
  • Linkteki konuda da aynı sorundan bahsediliyor ve birisi şöyle yazmış:

    quote:

    vga, analog sinyal iletiyor ve analog sinyal, kablonun bir kısmı tarafından kaybedilse dahi, monitör görüntüyü alabiliyor. ancak kayıp oranında da düşük kalite gösteriyor.

    dvi veya hdmi ise, dijital sinyal iletiyor ve bunlarda tüm görüntü, sayısal olarak gidiyor. en küçük bir kayıpta, tüm sinyal, algılanamaz hale geliyor. bu nedenle de %1lik kayıpta bile hiç görüntü alamazsınız. yani iletkenlik %100 olursa %100 kalitede görüntü alırsınız.

    kablolar, ne kadar ince ve ne kadar uzun olurlarsa, iç dirençleri o denli artar. (kablonun içindeki iletkenden bahsediyoruz, bu iletkenin malzemesi de önemli tabii) bir su borusu olarak düşünebiliriz. ince ve uzun bir su borusu, bir yerlerden patlak vermeye ve suyun bir kısmını boşa akıtmaya meyillidir. su borusu genişledikçe, su basıncı azalacak ve daha rahat akacaktır.

    orjinal vga kablo, hem kalite olarak, hem uzunluk olarak minimum sinyal kaybı yaşatmakta, ancak aldığınız ilave kablo, çok büyük olasılıkla kalitesiz ve yüksek derecede sinyal kaybı yaşatmakta.

    benim tavsiyem, uzun bir dvi kablo ve hatta daha ucuzu, bir hdmi kablo satın almanız. bu tip kablolarda da elbette kalite kıstasları aynı, ama sinyal kaybı yaşattığı anda kablonun bozuk olduğunu hemen anlarsınız çünkü hiç görüntü vermez. böyle bir durumda da satın aldığınız kabloyu, doğrudan değiştirme imkanınız olur, çünkü satıcının kablo sağlam diyebilme imkanı kalmaz.




  • Teşekkürler hocam.Sinyal kaybı/kalite kaybı derken çözünürlük kastedilmiş oluyor herhalde.
  • Ekran kartı sürücüsünü sildim birkaç kez tekrar kurdum olmadı.Beta sürümünü kullanıyordum normal sürüme geçtim olmadı.
    Monitörün driverinı buldum kurdum olmadı.Pc monitörü tanımıyor normalde marka ve modeli yazardı sürücüyü yüklemem rağmen tanımadı.
    Windows update yaptım eksik şeyler vardı yine düzelmedi.
    Eski kabloyu takıyorum anında herşey düzeliyor.
    Vga kabloları standart değil mi acaba ?
  • Bios modunda denermisin.
    Biosa gir o ekranda iker monütörü aç ve acılan çözünürlüğe bak,otomatik algıla yap,Bak bakım değişmeye.Aynımı?
  • Bios ekranında orijinal kablosu ile ve yeni aldığım kablo ile denedim şimdi.İkisinde de 640*480@60 Hz diyor.
  • Hz ikisindede normal.
    Sıkıntı kablo gözüküyor.
    Aldığın yere ver ve desteklemediğini söyle.
    Hatta mümkünatın varsa hdmı kullan.
  • Az önce problem çıkaran kabloyu Asus dizüstü bilgisayarın vga çıkışıyla monitörüme bağladım.Bu şekilde 1920x1080 çözünürlüğü verdi.Ancak yazılarda falan siliklik ve hafif gölgeler var.Bunu da auto adjust ile çözemedim.

    HDMI yok hocam sadece d-sub var maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakacar -- 17 Mayıs 2013; 11:55:51 >
  • Bozulan kablonun aynısından bulman gerekecek anlaşılan.
  • Görsel olarak ayrılan bir yanı var mı ? Nasıl ayırt edeceğim alırken ?
  • Bilemezsin. Monitörün Türkiye distribütörünü arayıp bilgi al bence. Durum böyle böyle. Bu kablonun aynısından lazım bana de. Bi çözüm yolu gösterirler sanırım.
  • Ov işi bulduk o zaman. :) Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakacar -- 17 Mayıs 2013; 15:12:18 >
  • Konuyu hortlatıcam forum ahalisi k.bakmasın yeni konu açmıyım dedim aynı olay banada oldu ama arkadaş gibi değil origin kablo var idm programını kurdum sonra sildim silerken sistemi restart etmemi istedi restart ettim bir baktım sistem başlarken görüntü daralmış durumda sistem açıldı ancak monitör tanınmıyor analog ekran diyor driver sildim olmadı monitörün cd den yazılım kurdum olmadı yine en son format attım sisteme yine düzeltemedim bende 1920x oluyor ekran ancak ekranı 120hz yapabileceğimi gösteriyor ayarlarda hdmi dan bağlıyorum sorun yok tanıyor aynı vga kablo ile diğer sistemime bağladım monitör hiç bir sorun yok tanıyor direk man bunun çözümü nedir arkadaşlar bilen varmı yani kablo bozuk olsa diğer sistemdede aynısı olmazmı ? ekran ayarlarını 0 ladım olmuyor böle kıl bir sorun görmedim monitörü çift sisteme takıp aralarında geçiş yapıyordum rahat oluyordu şimdi hdmi ı sök tak yapmak zorunda kalıyorum yardım ederseniz sevinirm vga dan 1920x e ayarlayabiliyorum yine böle kullansam zarar edermi acaba ekrana ?

    EDİT : Sorun çözülmüştür :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 27 Kasım 2013; 21:10:07 >




  • okinkurt kullanıcısına yanıt
    ben de hortlatayım sorunu nasıl çözdünüz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhsahin

    ben de hortlatayım sorunu nasıl çözdünüz

    Kablo tam oturmamıs söküp iyice oturttum sorun ortadan kalktı.
  • Tesekkurler cozulmedi hala benimki :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hortlatmış olacağım belki ama şu şekilde monitorum markası bilgisayarda görünmüyor ise veri kanalı kabloda yok demektir. Çözünürlük tutmaz yada çok zor tutar. KAbloyu derhal deiiştirip kaliteli markalı bir kablo kullanmayı deneyiniz. Vga Kablosu Değişti, PC Monitörü Tanımıyor ve Çözünürlük Düşük.ACİL YARDIM.
  • merhaba.Sorunu çözdümü tek ve kesindir.amd ceneter veya nvdia center uygulamasını yükle.varsa aç sonra VGA ekranlarıma gel.ordan (ekran tanımlma verileri sistemi)EDID'i etkinleştir.Sorun çözülmesse diye bir seçenek yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.