Şimdi Ara

Bisiklet Seçimi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.

    Salcano, Sedona, Kron derken bisiklet dünyasının ne kadar büyük olduğunu yeni keşfettim.
    Birçok farklı fiyat ve modelde bisiklet baktım ancak kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda nasıl bir seçim yöntemi uygulamam gerektiğini bulamadım.

    Yardımınıza ihtiyacım var. Hangi bisikleti seçeceğim değil seçim yaparken nasıl bir yaklaşım sergilemem gerektiği konusunda.

    Şöyle ki, kullanım amacım evden çıkıp 3-4 km binerek sahil şeridine ulaşmak. Bu sürede otoyolda bisiklete biniyor olacağım. Daha sonrasında ise örneğin Maltepe-Göztepe arası bisiklete keyif amaçlı binmek (yaklaşık 10 -15 km (Gidiş Dönüş) )

    Sorularım bu noktada başlıyor:

    * Tercih olarak dağ bisikleti mi yoksa şehir bisikleti mi seçmeliyim? Çamurluklu ve seleli şehir bisikletleri bana çok hantal geliyor. O yüzden şehir bisikleti de olsa dağ bisikletleri gibi hafif ve ek donanımsız bir bisiklet istiyorum.

    * Bizim Türkiye'nin hali mağlum. Kaldırımlar, bozuk yollar vs. Aklım şehir bisikletlerine daha çok kayıyor ama bu tip bisikletlerle kaldırıma indi çıktı bozuk yollara girdi sıkıntısı yaşar mıyım? Gördüğüm kadarıyla dağ bisikletlerinin tekerleri daha kalın ama bu da normal yolda konforu bozar mı?

    * 29 ya da 28 inch tekerli almak istiyorum. Salcano'nun birkaç modelini boyut kontrolü amaçlı denedim. 29 veya 28'liklere binince daha rahat ediyorum bisiklette. (Boyum 1,78).

    * Fren konusunda ise bildiğimiz eski tip fren, mekanik disk fren ve hidrolik disk frenler var. Hidrolikler konfor açısından iyi gibi duruyor. Ancak uzun sürede performansta bir sıkıntı yaratır mı veya arızalanır mı acaba?

    * Marka olarak Sedona'ları herkes çok övmüş ancak fiyatları biraz yüksek. Örneğin Salcano'da 750 civarına her özelliği olan modeller mevcut. Salcano çok mu kötüdür yanına yaklaşılmaz mı? Bir de Kron var, o da Türk markası. NOT: Bütçem 500-1000 arası ancak pahalı olmasından ziyade özellik/fiyat performansı yüksek bir bisiklet almak istiyorum.

    * Ön amortisor illa ki olsun diye düşünüyorum. Az önce bahsettiğim kötü yol durumlarından dolayı.

    Sizler ne düşünürsünüz? Yardımlar için şimdiden teşekkürler.







  • Benim de boyum 1.78, 18" kadro boylu 26" tekerlek çaplı bir bisiklet aldım ve gayet rahat :)

    29" tekerlek çaplı 17" bisiklet olabileceği gibi, 26" tekerlek çaplı 20" bisiklet de olabiliyor. Uygun bisiklet için iyi araştırmanızı öneririm. 1000 lira bütçe hiç fena değil, 2. el de bakabilirsiniz.
  • Cevap için teşekkürler. Peki belirttiğim kullanım tarzına şehir bisikleti mi dağ bisikleti mi önerirsiniz?
  • Ben enduro motosiklet kullanıyordum. O yüzden oldum olası patika yolları, tepeleri, gölleri vs. severim. Şehir içinde bisiklet kullanmayı sevmiyorum, bana bir şey ifade etmiyor. Aracıma taşıma aparatı aldım, araziye kadar araçla gidip aracı park ettikten sonra vuracağım kendimi dağa taşa :)

    Bu anlattıklarım sizde ufak da olsa bir istek uyandırıyorsa, MTB almalısınız.
  • Şehirde kullanacaksanız dağ bisikleti çok hantal, yorucu ve gereksiz olur. Bence hybrid bisikletlere bakabilirsiniz. Hybridler ne hantal ne konforsuz ne de dayanıksız, hepsinin ortası. Sizin söylediklerinize uygun gibi görünüyor. Yol yarış bisikletleri de var ancak bozuk yollarda konforsuz olur. Yabancı markalar bence daha iyi bir seçim olur. Örneğin Scott, Merida, Giant, Specialized...

    Bunlar olabilir:



    http://www.bikeandoutdoor.com/?2013-merida-crossway-40-d-sehir-bisikleti&Kat_ID=24&Sub_KATID=262&Tur_ID=866&part=urun_detay&Urun_ID=10214

    http://www.bikeandoutdoor.com/?2013-merida-crossway-40-v-sehir-bisikleti&Kat_ID=24&Sub_KATID=262&Tur_ID=866&part=urun_detay&Urun_ID=10215




  • bende 2-3 gündür araştırıyorum, bianchi diablo dağ bisikletim var, 2008de 650 tlye almıştım, bisiklet tam bir kalas, ön-arka amortisörlü önde mekanik disk frenli, bence tamamen işe yaramaz bi bisiklet zamanında nasıl almışım anlamıyorum, tank gibi ağır gitmiyor...çoğunlukla şehir içi-yakın yerler geziyorum,(90% asfaltta) şehir bisikletinin mantıklı olduğuna karar verdim, size de şehir bisikleti daha uygun görünüyor (anlattığınız kadarıyla)
    sanırım sedona 331 alacağım bi kaç güne kadar...aşağıdaki yorumlar beni etkiledi....

    http://forum.donanimhaber.com/m_74292592/tm.htm
  • Öneriler için teşekkür ederim. Üzerindeki donanımlar güzel görünüyor. Sedona ile kıyasladığınızda örneğin 331 modeli ile, bu marka daha mı iyidir?
  • Dostum baştan aşağı okudum, teşekkür ederim paylaşım için. Ben de aslında 331'i 1 haftadır aklımdan geçiriyorum. Sadece o fiyatlara çıkıp çıkmama konusunda kararsızdım. Ama n11.com'da ürünün olmasına sevindim. 100 TL de indirim kuponu var. O zaman fiyat biraz daha iniyor (Gerçi mavi rengi hiç beğenmedim, şu anda sitesindeki renk çok daha güzel.)

    Verdiğin linkte 331 yerine 341 almış ancak çok iyi bir cevap verememiş neden 341 tercih ettiğine dair. O yüzden fazladan bir 100$ vermeye çok gönüllü değilim.

    Son olarak 321 modeli de baya uygun aslında ve forumda çok fazla memnun kullanan gördüm. Ama eksileri de var elbet:
    * V fren. ben hidrolik düşünüyorum, konforlu olacağını tahmin ediyorum.
    * Ön Amortisörün olmaması: Tamam ne kadar şehir içi de kullanılsa, kaldırımdan kısa merdivenlerden falan bisikletle inilip çıkılıyor. Ben ön amortisörün konforu baya artıracağını düşünüyorum.

    Sizce bu iki olmayan özellik 321'den 331'e geçmek için geçerli sebepler midir?

    n11.com linkleri:
    http://www.n11.com/sedona-321-28-bisiklet-P11870043
    http://www.n11.com/sedona-331-28-P11435937
    http://www.n11.com/sedona-341-28-P11435936
    http://www.n11.com/sedona-istanbul-28-P11435928

    quote:

    Orijinalden alıntı: enginkocaman

    bende 2-3 gündür araştırıyorum, bianchi diablo dağ bisikletim var, 2008de 650 tlye almıştım, bisiklet tam bir kalas, ön-arka amortisörlü önde mekanik disk frenli, bence tamamen işe yaramaz bi bisiklet zamanında nasıl almışım anlamıyorum, tank gibi ağır gitmiyor...çoğunlukla şehir içi-yakın yerler geziyorum,(90% asfaltta) şehir bisikletinin mantıklı olduğuna karar verdim, size de şehir bisikleti daha uygun görünüyor (anlattığınız kadarıyla)
    sanırım sedona 331 alacağım bi kaç güne kadar...aşağıdaki yorumlar beni etkiledi....

    http://forum.donanimhaber.com/m_74292592/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kbrtyl

    Öneriler için teşekkür ederim. Üzerindeki donanımlar güzel görünüyor. Sedona ile kıyasladığınızda örneğin 331 modeli ile, bu marka daha mı iyidir?

    Merida hidrolik frenli modelin vites donanımı daha iyi...
  • beldeyama iyidir ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün birkaç kişiden daha merida önerisi geldi.

    Merida ile Sedona arasında kaldım. Dağ bisikleti kesinlikle almayacağım. 29'luk (veya 28'lik) bir şehir bisikleti alacağım.
  • Donanım iyi olduğu için merida diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salcano city sport lara bakabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selam.
    Merida 40D aklımda çok kalmasına rağmen sedona 331 aldım.
    Kadro vs bir yana tek kafamı karıştıran merida'da alivio, sedona'da acera vites olmasıydı.

    Ancak, merida henüz ellerinde yoktu, bir 10 gün kadar bekleyecektim, bir de gidon ergonomisi sedona'da daha iyi geldi. Tipi de daha çok hoşuma gitti bir de, mat bir gövdesi var ve çok hoş duruyor. Bu nedenle sedona'yı seçtim.

    Yardımlar için teşekkürler.
  • Haftasonu biraz bindim (20 km kadar.)

    Amortisörün kilitlemeli kullanımını çok sevdim. Düz ve asfalt yollarda kilitleyim çok stabil bir gidiş elde edebiliyorum. Daha sonra kaldırım yol vs çıkmam gereken yollarda amortisörü geri açıp kısmi bir mtb gibi kullanabiliyorum.

    26 inch ve dar gidonlu mtb'lerden sonra kontrolü biraz daha zor geliyor ilk başta. Ama daha hızlı giderken konforu ortaya çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.