Şimdi Ara

MEKANIK TUSLARLA ILGILI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi gunler arkadaslar
    bu gunlerde yeni bir klavye alacagım ama merak ettigim bazı noktalar var.bir mekanik tus furyası almıs basını gidiyor. internette yaptıgım arastırmalara gore mekanik tusların (cherry mx serisi) 2mm de algılama yaptıgı ve tusların toplam 4mm basım mesafesi oldugu .butun cherry mx tuslarda boyle .
    bende sert tus yapısını severim ve bana uygun olan cherry mx black olanlar . fakat yukarıda soyledigim gibi algılama mesafesi 2mm. bu durumda mekanik tusların sadece klik sesi ve geri bilridim durumları farklı degilmi? tamamen bu sekilde ise laptop tusu tarzından pek bir farkları yok ve mekanik tuslarda tusa sonuna kadar basmanında bir esprisi yok .
    siz ne dusunuyorsunuz ? cunku ben tusa sonuna kadar bastıgımda algılanmasını tercih ederim



  • logitech g710 mekanik oyuncu klavyesi kullanıyorum.. tuşları ne aşırı sert ne aşırı yumuşak.. tavsiye ederim.. hassasiyet ve tepkimelerde gayet iyi bence..
  • Sesi itibariyle kullanmamın pek mümkün olmadığı bir çeşit mekanik klavyeler. Çoğunlukla gece oyun oynuyorum bir yerden sonra Silent modundayken fanlar bile rahatsız ediyor beni. Sesleri kötü gibi gelmedi ama belli bir zaman sonra daha sessiz olmasını isteseniz de olamıyorlar. Evde uyuyanlar olması da başka bir sebebi bu klavyeleri kullanmayışımın. Şahsen müthiş farklılıklar olduğunu düşünmüyorum kaliteli bir klavye ile arasında mekanik klavyelerin. Hatta bana sorarsanız kullananların birçoğu sadece merakından ve oyuncu adam mekanik klavye kullanır gibi firmaların çıkarmış olduğunu düşündüğüm laflardan dolayı kullanıyor. Benim tabirimle bir nevi özentilik. Aynı oyuncu adam kablosuz fare kullanmaz olayında olduğu gibi. Senelerdir kablosuz fare ve olabildiğince sessiz klavyeler ile oyun oynuyorum bazen bunların sesi bile rahatsız edici olabiliyor. Kablosuz fare ve normal klavyenin hiçbir götürüsü olduğunu düşünmüyorum benden. Hatta geçmiş kablolu fare tecrübelerimde yaşadığım kabloyu çekiştirme gibi bir derdim de yok. Mekanik klavyenin daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor kullanmadığım için yorum yapamam ama eğer doğruysa bence tek ve büyük avantajı bu olur.




  • evet bencede mekanik klavyelerin cok bir artisi yok.zaten eskiden vardi sonra bitti simdi tekrardan piyasaya cikti.
    bende mekaniklere hic sicak bakmiyorum.hele hele butun hepsinin 2mm de algilama yaptigini okuyunca.ozaman dusuk profil tuslardan hic farklari kalmiyor.bu durumda mekanik yerine cok daha hos gorunen ve ergonomisi yuksek klavyeler daha kullanisli olur kanaarimce.
    cok guzel bir ornek var.razer deathstalker.gordugum kadariyla tuslar mekanik degil ve cok dusuk profil. eger gercekten mekanik degilse ve yukarida dedigim gibi mekaniklerdeki 2mm algilma mesafesi yuzunden razer benimde duaundugum seyi dusunmus sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90'ların furyası sırf daha pahalı diye daha kaliteli oldu. Geçen sırf yazı ve kod yazmak için klavye bakmaya gittim Vatan'a. Almış başını gitmiş mekanik olanlar. Ayrıca çok da ses çıkartıyor basarken. Ben de Microsoft Sculpt Comfort aldım. Eğer oyun için değil de yazı için istiyorsan öneririm.
  • hem yazi hemde oyun icin.sanirim duzgun klasik bir gaming klavye alacagim(mekanik olamayan yani) ama guzelim ulkemde o kadarcok model varki hangisini alacagimi sasirdim:D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.