Şimdi Ara

THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.003
Cevap
30
Favori
151.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20 ŞUBAT 2015



    THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)







    -KARAKTERLER-

    Ana karakterlerin dördü de Birlik'in orijinal şövalyelerinin isimlerini benimsemekte ve onların şanını devam ettirmektedirler.

    Grayson (Ghalad): Sör Galahad unvanını benimseyen üçüncü şövalyedir ve kardeşliğin düşmanlarına karşı asırlardır savaşmaktadır. Malory'i üstadı, Lafayette'yi dostu olarak görmektedir. Isabeau'ya ise duygusal hisler beslemektedir. Usta bir iz sürücü, içgüdülerine ve yeteneklerine güvenen bir avcı olan, Half-breeds (Melezler) ile yıllardır savaşan Grayson, Birlik'in efsanevi üyeleri arasında yer almaktadır. Günden güne tanık olduğu şiddetten bıkmış ve duygusuzlaşmış olan Galahad, soğukkanlı, sakin, profesyonel davranışlarıyla yaşamaktan bıkmış biridir. Oyunda yönettiğimiz karakterdir aynı zamanda.

    Sebastian Malory (Sör Percival): Thomas Malory'nin soyundan gelen Sebastian Malory, Sör Percival unvanın da ikinci sahibidir. Malory, Birlik tarihindeki en güçlü şövalyelerden biri olarak görülmektedir. Grayson'ın da yakın arkadaşıdır. Güç ve kabiliyet bakımından Galahad ile boy ölçüşebilecek az sayıdaki şövalyelerden biridir. Birlik'teki en eski Şövalye'lerden biri olarak komuta seviyesindedir ve hukukun dışında bir olay gerçekleştiğinde göreve hazırdır.

    Isabeau D'Argyll (Lady Igraine): Birlik'teki genç şövalyelerden biridir. Yirmili yaşlarının sonunda gözükmesine rağmen oldukça yaşlıdır. Lady Igraine unvanının son sahibidir. Grayson'ın öğrencisidir ve Birlik ile bağları bu kadar sıkı olmasa Grayson ile aralarında bir aşk yaşanabilirdi. En yetenekli ve bildiğini okuyan Şövalyeler'den biri olan Isabeau, Galahad ile ortak bir saygıyı paylaşırlar ve ortak düşmanları vardır.

    Marquis de Lafayette: Amerikan Bağımsızlık Savaşı ve Fransız Devrimi sırasında taktiksel dehası sayesinde göreve alınan Lafayette, Sör Percival’in çırağı olarak hizmet etmektedir ve ekibin değerli bir üyesi olmuştur. Zor zamanlarda özgürlüğe ve kurtuluşa olan tutkusu neredeyse aşırılığa kaçmıştır. Grubun en genç ismi olmasına rağmen görmüş geçirmişliği, onu farklı ve anlaşılması güç bir insan gibi göstermektedir. Genç bir öğrenci olduğu için (en azından diğerlerine oranla) henüz hiçbir şövalyenin unvanına sahip değildir.


    ALTERNATİF TARİH VE STEAMPUNK

    The Order: 1886 bizi daha en başından, içeriğine dair ettiği bu iki sözcükle tavlayıveriyor: alternatif tarih ve steampunk. Oyun on dokuzuncu yüzyıl Londra’sında, sanayi devriminin en şaşaalı günlerinde geçiyor; fakat hikâyenin başlangıcı çok daha eski bir zamana, Karanlık Çağ’a dek uzanıyor. Altıncı ya da yedinci yüzyıl sularında bazı insanlar genetik olarak diğerlerinden farklılıklar göstermeye başlar ve bunun sonucunda da “Half-Breed” adlı yeni bir ırk ortaya çıkar. Her ne kadar insanlar nüfus çoğunluğunu ellerinde tutsalar da kurtadamları andıran bu yeni ırkın sayısı da gün geçtikçe yadsınamayacak derecede artar. Çok geçmeden iki taraf arasında çatışmalar, sonrasında da savaşlar patlak verir. İnsanoğlunun kaybetmeye mahkûm olduğu bir savaş…

    Derken Arthur adında bir adam ortaya çıkar ve insanlığı kurtarmak için Order adlı bir şövalyelik tarikatı kurar. Yuvarlak Masa Şövalyeleri’nin alternatif bir versiyonu olan bu grup “kara su” denilen gizemli bir karışım sayesinde oldukça uzun bir yaşam ve çabuk iyileşme yeteneği kazanmaktadır. Yaşlanmaya devam ederler, fakat bu süreç o kadar yavaşlamıştır ki yüzyıllar bile geçse hâlâ genç görünmektedirler. Bu da onlara yabana atılmayacak bir savaş tecrübesi kazandırmaktadır. Yine de hâlâ birer ölümlüdürler ve dikkat etmedikleri takdirde öbür tarafı boylamaları işten bile değildir.

    İki ırk arasındaki savaş yüzyıllar boyunca devam eder, Order’ın şövalyelerinin tüm çabalarına rağmen ibre hâlâ Half-Breed ırkından yanadır. Derken, on dokuzuncu yüzyılın sonlarına doğru savaşın gidişatını değiştirecek bir gelişme yaşanır: sanayi devrimi. Zamanının ve savaşın gereksinimleri bilim adamlarını farklı buluşlara yönelttiği için de dünya kaçınılmaz olarak steampunk bir atmosfere bürünür. Zeplinler havada süzülür, buharlı makineler dört bir yanda kol gezer ve (bizi en çok ilgilendiren tarafı) birbirinden ilginç silahlar Order şövalyelerinin emrine amade olur. Böylece savaşın gidişatı da insanların lehine doğru değişmeye başlar.



    THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)




    BUHARLI MASA ŞÖVALYELERİ

    Order şövalyeleri kendilerine yenilmez ve efsanevi savaşçılar imajı verebilmek için ilginç bir yola başvuruyor: Ölen şövalyenin yerine geçen kişi öncülünün adını alarak savaşmaya devam ediyor. Bu yüzden oyunda yönettiğimiz karakterimiz Sör Galahad, aslında Grayson adıyla doğmuş ve Galahad kisvesine bürünerek savaşmaya devam eden üçüncü şövalye. Grayson, gerçek Galahad’ın yerine yüzyıllar önce geçmiş ve tıpkı Kral Arthur efsanesinde olduğu gibi zamanla tarikatın en yetenekli şövalyelerinden biri hâline gelmiş. Yine de, tarikatın diğer şövalyeleri gibi, o da çok uzun yaşamanın getirdiği dertlerden muzdarip. Çok şey görmüş, çok şey yaşamış ve pek çok insanın gerek savaşta gerekse yaşlılıktan öldüğüne şahit olmuş. Bu da onu hayatı, tarikatı ve amacını sık sık sorgulayan karamsar bir adam hâline getirmiş.

    Galahad’a oyun boyunca üç kişi daha eşlik ediyor. Bunlardan ilki Sör Percival adı altında savaşmaya devam eden ve tarikatın en yaşlı şövalyesi olan Sebastian Malory. Kendisi aynı zamanda Galahad’ın en yakın dostu ve akıl hocası. İkincisi Leydi Igraine (Kral Arthur’un annesinin ismi) adı altında savaşmaya devam eden ve Galahad’ın öğrencisi olan güzeller güzeli Isabeau D’Argyll. Galahad ve Igraine birbirlerinin hem dostu, hem müttefiki, hem dengi, hem de asla kavuşamayacakları aşkı. Çünkü tarikatın emirleri gereği iki şövalyenin duygusal ilişkiye girmeleri kesinlikle yasak. Üçüncü ve son karakterimizse tarih derslerinde uyumadıysanız kolaylıkla hatırlayabileceğiniz, Amerika Bağımsızlık Savaşı ve Fransız Devrimi’nde önemli bir rol oynayan Marquis de Lafayette. Çıraklık dönemini tamamlamadığı için henüz bir şövalyenin adını almamış olan Lafayette esprili havasıyla Galahad’ın karamsar yapısına tam bir tezat oluşturuyor.

    Bu dört kişilik şövalye ekibi tıpkı Gears Of War’dakine benzer bir şekilde tüm oyun boyunca beraber hareket edecek. Silahlarımız da onlarınkileri hiç de aratmayacak gibi görünüyor. Çok amaçlı Combo Gun, rakiplerimize şimşekler saçan Arc Gun ve toplu imha silahımız Thermite Gun bunlardan sadece bazıları.

    Oyun 1886’nın Londra’sında geçiyor. Yapımcı firma Ready At Dawn dönemin özelliklerini başarılı bir şekilde yansıtabilmek için Londra sokaklarında 38.000’in üzerinde fotoğraf çekip dönemin uzmanlarıyla bol bol karşılıklı fikir alış-verişlerinde bulunmuş. Bununla da yetinmeyip o zamanlar kullanılan kılık kıyafetleri de dikkatlice araştırmışlar. Böylece oyunda karşılaşacağınız her sokağın, her kıyafetin ve her mimarinin gerçeğine yakın olmasını amaçlamışlar. Şövalyelerin kıyafetleri gibi kasten değiştirilmeyenleri elbette… Ayrıca oyun içerisinde pek çok tarihi karakterle karşılaşacağımız da kulağımıza fısıldananlar arasında.


    THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)




    UNCHARTED ESİNTİLERİ

    Her ne kadar savaşlar ve silahlar oyunda büyük bir yer kaplayacak olsa da yapımcıların bizleri vurmayı hedeflediği asıl nokta bunların ikisi de değil. Oyun daha çok sinematik anlatım ve karakterler arasındaki gerçekçi etkileşim üzerine odaklanacak. “Naughty Dog’un Uncharted ve Last Of Us’ta yaptığı şeyi başarmak istiyoruz. Karakterleri arasındaki o ilişkiyi yaratmak istiyoruz. Naughty Dog’u kendimize yakın görüyoruz,” diyor firma yetkililerinden Ru Weerasuriya. Çatılarının altında Blizzard ve Naughty Dog’tan ayrılan yapımcıların olduğu düşünüldüğünde bunu başarmamaları için bir neden yok gibi görünüyor.

    Oyunun görselleri şimdiden inanılmaz görünüyor. E3’te yayınlanan tanıtım videolarının tamamen oyun içi grafiklerle hazırlandığını söylersem ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız sanırım. Fizik motoru da benzerlerinden bir hayli farklı; çünkü çoğu oyunun aksine katı fizik kurallarını değil de daha esnek kuralları uygulamaya yönelik olarak hazırlanıyor. Örneğin metaller kırılmadan önce eğrilecek veya ahşap yüzeyler parçalanmadan önce esneyecek. Hepsini kendinde bir dayanma gücü olacak elbette.




    THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 6 Ekim 2017; 0:43:39 >







  • Az evvel bitirdim oyunu.

    Bu nasıl bir matematiktir ki uzunca bir süre aradan sonra bir oyun ilk defa beni içine alabildi. Kendimi orada hissettim, ortama inandım, yapılara inandım. Tıpkı bir zamanlar görsellerine hayran kaldığımız Doom'lar, Half-life'lar, 3. boyuta geçen GTA'lar ne ise bu oyunda odur. (Görsel sıçrama manasında)

    Gerçeğe bir tık kalmış. Bir tık !

    Ve bu adamlar bu görsellerden daha iyisinin şimdiden PS 4 için geliştirilen oyunlar arasında olduğunu söylemişti basın açıklamalarında.

    Elim ayağım titriyor . Şu görsellerden daha iyisi sunulabilecekse eğer kimse şu makinelere laf atamaz. İçinde isterse peynir domates olsun çalıştırılan oyun ortada.

    Oyunda şikayet ettiğim hiç bir unsur olmadı. Ne bekliyorsam onu buldum. Çoğu kişinin ağzına sakız olan şu "ne zaman sinematik ne zaman oyun belli değil" kavramını eleştirmek yerine tam aksine beğendim ve hayrete düştüm. Oyun bildiğin tablo tablo ! Sinematik oyunlardan hoşlandığım için (zevk renk meselesi, Heavy Rain, Beyond vs) canımı sıkacak hiç bir unsur olmadı oynanış esnasında. Oyun yağ gibi aktı geçti.

    3 gece tuttu bizi. Yiğenimi, kuzenimi, beni, kardeşlerimi, arkadaşlarımı TV başına kilitlemeyi başardı. Uzun süredir TV karşısına bu kadar kalabalık bir şekilde oturmamıştık Tadında bıraktık, sıkılmadan etmeden oynadık. (her gece 2-3 saat)

    Şu fiyatın iki katı olsa yine verirdim. Umarım bu tarz oyunlar daha çok çıkar. İhtiyacı var bu pazarın böyle oyunlara.

    Orta okul matematiği ile yapılmış çöpten oyun-fizik motorları ile kaderine terk edilen yamalı bohçalı oyunlardan bıktım. Oyunlara biraz gerçekçilik gelmeli. Order bu konuda beni oldukça tatmin etti. Karakterin hareketleri, animasyonlar, vuruş hissi ve tabi ki atmosfer ve görsel katmanlar !

    İddia ediyorum oyunun belirli sahneleri bu yıl çıkan özel efekt kullanan pek çok güncel filmi sollar ...(Hobbit'in belirli sahneleri de buna dahil) Adamlar CGI görselliği yakalamışlar resmen.

    Sanki piyasada bahsini ettikleri veya arayışı içine girdikleri oyunlardan hiç yokmuş gibi birde şu oyuna laf atıp karşılaştırma yapıyorlar. Bırakın da bu tarz oyunlardan da olsun, beğeneni-isteyeni oynayabilsin.

    Şu oyuna laf atanların çoğu gömüldükleri küflü odalarında oynadıkları şeyi oyun olduğu için değil eleştiri malzemesi olduğu için oynayan amacı belirsiz garip insanlar oldukları ortada. Oyun dünyasını siyaset meydanına çevirdiler resmen.

    Güzel bir tabir vardır ya "salonluk" diye. Ben de bu oyuna bu sıfatı yakıştıracağım. Tam TV'lik, salonluk bir oyun olmuş.

    Öyle eline mouse klavye alıp çıkırt çıkrt oynanacak bir oyun değil.

    Skyrim'i modlar mağaradan mağaraya da koştururum, 3DS'i mi alır Mario Kart oynarken tuvalet sefasını daha sefalı bir hale getiririm, Dota'da "benim" diyen oyuncuyu hüzünlendiririm. Ama bu oyunun da hakkını veririm. Adamlar neyi amaçladı iseler yapmışlar.

    Göz önünde olduğu için, en başta Sony markası altında olduğu için millet sırf kulp takacak nokta aradı, arıyor ! Bunu hepimiz biliyoruz.

    Şu oyun biraz daha geniş bir oynanış alanına sahip olup birde 3-4 saat daha uzun sürüp o gizemli havanın tadını damağımızda bırakmasaydı eleştirilecek tek bir noktası dahi olamazdı.

    Bir oyun olarak başta hitap ettiği işitme, görme gibi duyuları tatmin etme konusunda çıtayı fazlasıyla yukarıya taşıyan harika bir sanat eseri. Daha iyisini ne zaman ve hangi yapımla görürüz, sabırsızlıkla bekliyorum ...

    Sevgilerimle, saygılarımla.
  • İlk ben atim ilk keez bir oyuna
  • büyük ihtimal Killzone tarzı fantastik bir oyundur fakat şu 1886 nedir anlayamadım
    1886 da geçen bi olayı da konu alıyor olabilir
  • 29 Aralık 2010; 15:03:46

    Guerilla Games 2010 yılında yeni bir fantastik rpg oyun üzerinde çalıştığı haberini forumda paylaşmıştım. Bu oyun olabilirmi?


    http://forum.donanimhaber.com/m_45573095/tm.htm

    Guerrilla Games New IP a AAA FPS With Fantasy Elements?
    .
    http://www.ps3blog.net/2010/12/27/guerrilla-games-new-ip-a-aaa-fps-with-fantasy-elements/

    quote:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 24 Nisan 2013; 22:06:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birinci Dünya savaşı öncesi Alman-Ingiliz soğuk savaşını anlatıyor olabilir.Ya da steam punk atmosferine sahiptir.

    Çok erken konuşmak için...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Gerilla Oyun yapıyorsa güvenebiliriz. Killzone serisindeki harika atmosfere-oynanışa ve pek iyi işlenemeyen güzel hikâyeye bakın hacılar. Özellikle Killzone 2'ye.

    Oyun büyük ihtimal yine FPS olacak.




    Ve bildiğime göre 1888'de önemli bir olay olmamasına rağmen yine de temennilerimi yazayım ;

    İnşallah Amerikan propagandası olmaz.





  • Yok mu bir bilgi acep ?



  • File:US $5 1886 Silver Certificate

    THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)




    File:US $1 1886 Silver Certificate

    THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)




    THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 6 Mayıs 2013; 16:47:55 >




  • Vay, Sipahi gif kullandı.


    Bu arada ben başlığı ve oyunu 1888 diye okumuşum ve yukarıdaki mesajımda "1888'de birşey olmamış" demişim.

    1886'da Özgürlük Heykeli Amerika'nın simgesi oldu. Aman yine Amerika'nın olmayan tarihi üzerine oyun yapılmasın diyeceğim de büyük ihtimal öyle yapıyorlar.




  • The Order: 1886 Naughty Dogın yeni oyunumu oluyor?


    quote:

    Sony registers The Last of Us 2 & 3 domains, The Order: 1886 speculation resumes


    http://www.vg247.com/2013/05/16/sony-files-numerical-domain-registrations-for-the-last-of-us-the-order-1886-speculation-resumes/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce farklı bir konuda haber verdiğim bu gizemli yeni oyunun The Order: 1886 ile bir ilgisi olabilir.


    THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)



    Aşağıdaki resimde 17th/18th yüzyıla ayit elbiseler göze çarpıyor.

    THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)




    quote:

    Is This Naughty Dog¡¯s PlayStation 4 Game?

    An eagle-eyed IGN reader stumbled upon something interesting.


    The power of Podcast Beyond¡¯s listenership has struck again. This time, NickoMcBrain (I assume that¡¯s not his actual name) comes through with some fascinating stills from a video chronicling the development of Naughty Dog¡¯s upcoming PS3 exclusive The Last of Us.

    In the video embedded below, Jucker found something at the 2:42 timestamp.

    What did he find? The image below show the exact moment of interest.

    In the background of that frame, you can see two character models that don¡¯t at all look like they belong in The Last of Us. In fact, as our Podcast Beyond-listening friend suggests, they look ¡‹a lot like 17th/18th century clothing or maybe even pirates.¡} I couldn¡¯t agree more.

    Here, look at a zoomed-in picture.

    And one even more zoomed in!

    The Last of Us takes place in the 21st century, and though the situation is dire in the game NC society hasn¡¯t functioned in two decades as the start of the adventure NC I don¡¯t think that means people start dressing like Caribbean buccaneers. Then again, these characters could appear in The Last of Us, whether in the single-player campaign or as characters in the still-unknown multiplayer component of the game.

    But more tantalizing is that we could be getting a glimpse at Naughty Dog¡¯s yet-unseen PlayStation 4 game. Remember: Naughty Dog split into two teams, so while one is working on The Last of Us, the other is working on a game we don¡¯t yet know of. We've reached out to Sony for comment, but in the meantime...


    KAYNAK:

    http://www.ign.com/articles/2013/05/08/is-this-naughty-dogs-playstation-4-game#.UYqLRVMSYxU.twitter

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)



    Sony Cephesinden Yeni Alan Adları


    Sony tarafından gelen bir diğer haberin konuğu ise, daha önce isim hakları satın alınan The Order: 1886 için. Guerilla Games'e ait olduğu düşünülen The Order adına Sony, theorder1886.com, theorder1886.net, theordergame.net, theorderps4.com ve theorderps4.net alan adlarını satın aldı.


    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Sony_Cephesinden_Yeni_Alan_Adlari-38166.htm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neogaf dan takip etmek istiyenler için.

    http://67.227.255.239/forum/showthread.php?t=558562

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4 de özel olarak açıklanan The Order 1886 hala gizemini koruyor.

    Az kaldı E3 de ps4 için yeni bir efsane daha oyun dünyasına katılıyor evelALLAH.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiPAHi_

    PS4 de özel olarak açıklanan The Order 1886 hala gizemini koruyor.

    Az kaldı E3 de ps4 için yeni bir efsane daha oyun dünyasına katılıyor evelALLAH.


    Farklı bir temaya sahip FPS oyunu gelir umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GrandFactor

    quote:

    Orijinalden alıntı: SiPAHi_

    PS4 de özel olarak açıklanan The Order 1886 hala gizemini koruyor.

    Az kaldı E3 de ps4 için yeni bir efsane daha oyun dünyasına katılıyor evelALLAH.


    Farklı bir temaya sahip FPS oyunu gelir umarım.

    Az kaldı göreceğiz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi Sony Güldür yüzümüzü
  • santa monica imzalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 11 Haziran 2013; 4:55:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    The Order: 1886 announced for PS4 from Sony Santa Monica and Ready At Dawn


    http://www.vg247.com/2013/06/11/the-order-1886-announced-for-ps4/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)


    THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015)



    quote:

    The Order: 1886 announced for PS4 from Sony Santa Monica and Ready At Dawn


    http://www.vg247.com/2013/06/11/the-order-1886-announced-for-ps4/


    Sony, The Order: 1886'yı Duyurdu

    Sony'nin E3 sürprizleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sony, E3 konferansında PlayStation 4'ün yeni serisi The Order: 1886'yı duyurdu.

    Steampunk atmosferinde karşımıza çıkan The Order, adından da anlaşılacağı üzere 1900'lere geçiş dönemini anlatacak. Sony Santa Monica ile Ready at Dawn stüdyoları tarafından geliştirilen The Order: 1886'nın duyuru videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.


    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Sony_The_Order_1886yi_Duyurdu-38988.htm



    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.