Şimdi Ara

HD Görüntü Kalitesinden Rahatsız Olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar HD kanalları hepimiz izliyoruz seviyoruz, daha çok HD kanal gelsin istiyoruz. Ama bir konuda D-Smart bizi kandırıyor, yada salak yerine koyuyor. Bazı kullanıcılar bu konudan haberdar ama birçok kullanıcının haberi yok ve kandırılmaya devam ediyor. Onun için bir liste hazırladım. Bu sorundan sizde rahatsızsanız D-Smartın şikayet bölümü, twitter, facebook hesaplarından bu rahatsızlığınızı dile getirin, hep birlikte dile getirelim ki, bizi salak yerine koymasınlar!

    https://www.dsmart.com.tr/Musteri-Hizmetleri/Iletisim
    https://www.facebook.com/DSmartDunyasi
    https://twitter.com/DSmartDunyasi

    Bildiğiniz gibi Kanallar uyduda belirli frekanslarla izleniyor ve bu frekanslarıda Turksat kanallara kiralıyor. HD kanallar için 1 frekansta 6 kanaldan sonrası, HD kalitesinde düşüşe bir nevi karelenme (bulanıklaşmaya) neden oluyor. Dikkatli arkadaşlar DiscoveryHD, EurosportHD, Animal PlanetHD gibi kanalların 3-4 sene öncesiyle şimdiki halini bir hatırlasın. Veya en kolayı "ATV AHABER" ve "TRT1 TRTHD"nin kalitesini D-Smart'ın kanallarıyla bir kıyaslayın. Örnek olarak ATV AHABER kanalları 1 frekansta. Ama D-Smartın kaç kanalı 1 frekansta aşağıdaki tablolardan karşılaştırın ve görün arkadaşlarım.

    D-SMART: 28 HD kanal, 3 frekansa paylaştırılmış. Aşağıda 1 frekansta tam 12 tane HD kanal görüyorsunuz ve görüntü kalitelerini 1 frekansta 2 HD kanalı olan TRT ve ATV ile karşılaştırın!



    Burada ise 1 frekansta 10 kanal



    DIGITURK: 29 HD kanal, 5 frekansa paylaştırılmış. 1 frekansta en fazla 8 kanal var, diğerleri 6, 7 kanal.

     HD Görüntü Kalitesinden Rahatsız Olanlar


    Ve buda Dünya'nın en iyi Digital Platformu SKY ITALIA: 58 HD kanal, 12 frekansa paylaştırılmış. 1 frekansta en fazla 7 HD kanal var. Diğerleri 3, 4, 5 olarak değişiyor.



    Eğer kandırıldığınızı hissettiyseniz, sesinizi çıkarın ve şikayetinizi D-Smarta ve bu konuya yazın! mesajı bile yazabilirsiniz, ne kadar insan bu konudan rahatsız görsünler.

    https://www.dsmart.com.tr/Musteri-Hizmetleri/Iletisim
    https://www.facebook.com/DSmartDunyasi
    https://twitter.com/DSmartDunyasi

    Tablolar: lyngsat.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMYRN1A -- 3 Nisan 2013; 3:21:32 >







  • türksat 4a ya kadar bir şey yapmak mümkün değil ancak türksat 4a devreye girdikten sonra görüntü düzelmesse o zaman şikayet ederiz
  • Çözümün uydudan kaynaklandığını sanmıyorum, TRT1 TRTHD ve ATV ATVHD neden etkilenmiyor bu durumdan. Olay, müşterinin memnuniyeti değil, cebimizden fazla çıkmadan müşteriden nasıl daha fazla koparırız mantelitesidir. 28 kanalı 3 frekansa (TP'ye) değil, 3 frekans daha kiralasa 6 frekansa dağıtsa müşteri memnun olacak, kanallar cam gibi gösterecek ya ama ceplerinden biraz daha çıkacak, onların derdi o.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SMYRN1A

    Çözümün uydudan kaynaklandığını sanmıyorum, TRT1 TRTHD ve ATV ATVHD neden etkilenmiyor bu durumdan. Olay, müşterinin memnuniyeti değil, cebimizden fazla çıkmadan müşteriden nasıl daha fazla koparırız mantelitesidir. 28 kanalı 3 frekansa (TP'ye) değil, 3 frekans daha kiralasa 6 frekansa dağıtsa müşteri memnun olacak, kanallar cam gibi gösterecek ya ama ceplerinden biraz daha çıkacak, onların derdi o.

    türksat 3a da yer kalmadığı için tp alamıyor olabilirler
  • Arkadaşlar, konuyu "HD Görüntü Kalitesinden Rahatsız Olanlar" olarak değiştirdim. Bu sorundan mudzarip olan arkadaşlar lüften bu konuya yazsın, en azından bende rahatsız olanlardanım diye yazsın, 1. mesajda toplayalım. Kaç D-Smart üyesi acaba bu sorunun farkında veya bu sorundan rahatsız? Forumdaki bilgili arkadaşların yardımıylada ortak bir mesaj yazıp D-Smart'a tekrar tekrar gönderelimki artık anlasınlar milletin saf olmadığını!
  • Bende HDE'nin kalitesi niye düştü diyordum, demek 24kitchen, travelchannel gibi kanallar onun frekansına gelmiş o yüzden.

    Valla kalite dediğiniz gibi düşük ama hala izlenebilir seviyede ama bu demek değilki bu olayı devam ettirsinler, sonuna kadar destekliyorum sizi.
  • Özellikle BBC HD kanalı resmen SD yayın yapıyor.
  • Ses kalitesde onemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qarakedi

    Özellikle BBC HD kanalı resmen SD yayın yapıyor.

    aynen katılıyorum, bazı sd kanallar dsmartın hd kanallarından daha iyi görüntüye sahipler
  • Yeni TP istiyoruz!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hd kanalların görüntü kalitesinde bir düşüş var. Dün hde ile cnbc-e'ye baktım neredeyse ayn gözüküyorlardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: worms

    quote:

    Orijinalden alıntı: qarakedi

    Özellikle BBC HD kanalı resmen SD yayın yapıyor.

    aynen katılıyorum, bazı sd kanallar dsmartın hd kanallarından daha iyi görüntüye sahipler
  • @SMYRN1A

    arkadaşım ilkönce böyle kapsamlı bir inceleme için çok teşekkür ederim.ellerine ve aklına sağlık ..çok ta önemli bir konuya değinmişsin aslında..benim tv seyrederken ilk dikkat ettiğim şey ''görüntünün kalitesidir..ama maalesef D-smart kurulduğu andan itibaren bunu hep hiçe saydı ..sizin de değiniz gibi az harcamayla nasıl daha çok para kazanırımın peşine düştüler...hiç bir zaman da benim için profesyonel platform olamadılar..bu kafayla da asla olamazlar..beyinlerinde ''kalite'' denen şey yok çünkü..ne görünrü kalitesi , ne kanallar ve içerikleri , ne de kaliteli müşteri hizmetleri...kendine ait SD kanalları zaten çamur gibi..görüntü kalitesinin esas dikkat çekildiği yer ise HD kanalları .ilk çıktığu zamanlar cam gibi görüntü kalitesi vardı D-smartta ..animal planet kanalını hiç bu kadar net seyretmemiştim mesela...sonuçta '' D-smart kaliteye önem veren bir kuruluş değil arkadaşım''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ati39 -- 3 Nisan 2013; 18:51:28 >




  • D-smart teknik yetkilileri ''Biz de VBR var, 1 megabitle de HD yayın yapılabilir diyor '' 1 M ile HD yayın yapılır diyen zihniyettten daha ne beklenir ki ?...
    Onlardan Kaliteyi asla bekleyemeyiz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ati39 -- 3 Nisan 2013; 18:53:23 >
  • Su an macta hissedilir bir grenlenme (pullu goruntu) mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stv bile bunlardan daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRT'lerin diğerlerine oranla daha iyi olduğunun farkındaydım ama başlığı ve görüşleri okuyunca emin oldum. HDE ve BBC HD'nin berbat olduğunu düşünüyorum uzun zamandır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: robotica

    Su an macta hissedilir bir grenlenme (pullu goruntu) mevcut

    Maç izlemek için eve gelen arkadaş abi bunun HD'si yok muydu dedi, dedim bu HD işte
    Dsmartla ancak bu kadar oluyor diyemedim ya la
  • diğer hd kanallar idare eder de özellikle kanal d ve star çok kötü
  • fox sd samanyolu kanal7 sdler bunlarin hdlerinden daha net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.