Şimdi Ara

PS4'ün Araştırmaları 2007'de Başlatılmış

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •    Bildiğiniz üzere PlayStation 3'ün mimari yapısı diğer platformlardan farklı olduğu için konsol, çıktığı dönem itibariyle bütün yapımcıların başına dert olmuştu. PS4'ün proje yöneticisi ve konsolun mimari tasarımcısı Mark Cerny, PS3 sonrasını anlattı.
     
       Yaptığı açıklamalarda Cerny, 2007 senesinde PlayStation 3'ün mimari yapısı adına sorunlar çıkmaya başladığında yeni iş için yola koyulduğunu belirtti. Cerny, PlayStation 4'ün içerisinde bulunacak olan X86 işlemcisinin araştırmalarına aynı sene içerisinde başlamış.
      
       2007'de Sony'den habersiz bir şekilde kendi başına araştırmalara başlayan PS4'ün proje yöneticisi Mark Cerny, 2008'in başında ise yeni nesil konsolla ilgili olan araştırmasını yaymaya başlamış. Cerny, 2008 yılının başında dönemin ünlü yapımcılarına PS4'le ilgili neler görmek istediklerini sormuş. Yapımcıların cevap tercihi ise tahmin edebileceğiniz üzere daha rahat bir yapı görmek istenildiği yönünde olmuş.
     
        Gamasutra sitesine röportaj veren Mark Cerny, PS3'te yapılan ve PS4'te kaçınılan hatayla ilgili şu sözleri söyledi; "Yeni donanımızdaki en çok korktuğumuz şey, yapımcıları bir puzzle ile baş başa bırakmak. Yapımcıların kaliteli şeyler üretmeleri için puzzle çözmeleri gerekmiyor."








  • bu simdi mi söylenir :D ya . vay Mark Cerny vay

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • yeni nesilde x86 tabanlı işlemciler kullanılacak olması güzel. çoğu editör ps4 ve yeni xbox için pc ye yakın diyorlar halbuki pc ye yakın filan değil pc nin ta kendisi bu konsollar. yeni xbox da windows 8 karnel kullanılacakken ps 4 ve steam box linux karnel kullanıcak. yeni nesil konsollar sadece oyunlara odaklanmıyacak bir medya cihazı görevide görecek. pc de ki çoğu uygulamada bu konsolarda sorunsuz çalışacak.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Tam hatırlamıyorum fakat zamanında bir arkadaş böyle bir konu açıp kendi fikrini söylemişti herkes dalga geçmişti.
  • digimon52@

    Haberde eksik olan yer var aslinda. Bu simdimi soylenir demissin haklisin ama PS3 tasarimini Mark Cerny yapmadi. O zamanlar Sony bunyesi altindaydi ama lider tasarimci degildi.

    Mark Cerny PS4 lider tasatimcisi. PS3 ve oncesinde cesitli oyunlarda katkida bulundu. Uncharted gibi birkac oyunun yardimci dizayirligini yapti.

    Bolum sonu canavari bu tip haberleri yaparken sahislarin ozgecmislerine bakmali ve bilgi vermeli. Yoksa haber havada kaliyor...
  • Mimari o kadar karışık olmasa yeni nesil en az 1 yıl geç çıkardı zaten.Nesil bitti hala SCE oyunlarının kalitesine ulaşamadı diğer stüdyolar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stygián -- 28 Mart 2013; 11:42:43 >
  • stygian arkadaşımızında dediği gibi neslin sonu gelmesine rağmen sony firmaları ps3 e harika oyunlar çıkarıyorlar son örneği god of war ascension dır adeta görsel şölen beyond ve last of us ta yolda sanki yeni nesil gibi duruyor her biri
  • vay be ps3 çıktıktan kısa bir süre sonra ps4 araştırmaları başlamış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.